راهنمای شروع تجارت از صفر

آخرین بروزرسانی در: 1403/08/30

چگونه تجارت را شروع کنم؟ چگونه بیزینس را شروع کنیم؟ چگونه تاجر شویم؟ چگونه بدون سرمایه تاجر شویم؟ بهترین تجارت در ایران کدام است؟ اصول تجارت موفق چیست؟ ایده های تجاری موفق کدامند؟ احتمالا اینها سوالاتی هستند که ذهن شما را به خودشان مشغول کرده اند.

در این مقاله با محوریت آموزش تجارت به بررسی تک تک این سوالات میپردازیم و شروع تجارت از صفر را بصورت گام به گام و با زبانی ساده هم برای تجارت داخلی و هم تجارت بین المللی شرح میدهیم. در انتهای مقاله شما قادر خواهید بود که تصمیم بگیرید اصلا تجارت را شروع بکنید یا نه؟ و اگر قصد شروع بیزینسی را دارید، راه های تجارت مناسب خود را در چه زمینه ای و چگونه آغاز کنید؟

اما پیشنهاد میکنم اگر به طور خاص به شروع تجارت خارجی هم علاقه دارید، 5 مطلب مکمل این مقاله که میتواند برای شما بسیار راهگشا باشد را نیز حتما بخوانید. دو مقاله چگونه صادرات را شروع کنم و همچنین چگونه واردات را شروع کنم پاسخ به بسیاری از چالش های ذهنی رایج شما را میدهد.

ضمنا سه مقاله راهنمای گام به گام آموزش صادرات، راهنمای جامع آموزش واردات و همچنین راهنمای جامع آموزش تجارت بین الملل نیز مقالات بسیار پر محتوایی هستند. و به شما کمک میکنند تا مسیر آموزش تجارت از صفر تا صد را بدرستی طی کنید.

چگونه تجارت را شروع کنم

نمایش سریع عناوین این صفحه

چگونه تجارت موفق را شروع کنم؟

به متن این سوال خوب دقت کنید. به دنبال پاسخ کدامیک هستید؟ چگونه تجارت را شروع کنم؟ یا چگونه تجارت موفق را شروع کنم؟ بله تفاوت دو سوال در وجود کلمه موفق است. واقعیت این است که تعداد افرادی که شروع به تجارت میکنند بیشمار است. اما افرادی که تجارتی را شروع میکنند ادامه میدهند و به نتیجه میرسانند (یعنی افرادی که موفق میشوند) انگشت شمار هستند.

به بیان دیگر بسیاری از افراد فقط بیزینسی را شروع میکنند و در میانه راه رها میکنند. عده زیادی هم کسب و کاری را شروع میکنند و شکست میخورند. فقط تعداد کمی هستند که تجارتی را شروع میکنند و به موفقیت میرسانند.

بنر دوره بوت کمپ تجارت

شما جزو کدام دسته هستید؟ میخواهید مانند بسیاری فقط بیزینسی را شروع کنید؟ یا واقعا به دنبال شروع یک بیزینس و رسیدن به موفقیت پایدار در آن بیزینس هستید؟ حتما پاسخ شما حالت دوم است. اما آیا واقعا برای پیمودن راه دشوار و پر فراز و نشیب موفقیت در کسب و کار (یا همان تجارت) آماده هستید؟ اجازه بدهید اول نگاهی به تعریف تجارت بیندازیم.

تجارت چیست؟

تجارت یا بیزینس یا به اصطلاح کسب و کار چیست؟ تجارت به زبان ساده یعنی اینکه شما محصول یا خدمتی را تولید یا تامین کنید و به فروش برسانید. همچنین ممکن است شما این محصول یا خدمت را خریداری کنید و به فروش برسانید. چه خودتان تولید کننده یا تامین کننده باشید و چه صرفا به خرید و فروش آن محصول یا خدمت بپردازید، شما یک تاجر یا Business Man یا Business Woman هستید.

در هر معامله ای که در تجارت خود انجام میدهید امکان سود یا ضرر شما هر دو وجود دارد. هیچ تاجری نیست که همیشه و در هر معامله ای سود کند. اصلا امکان ندارد که شما همیشه بخواهید بازی کنید و همیشه برنده باشید. در هر بازی برد و باخت وجود دارد. تاجری موفق است که قواعد بازی کردن را بداند و در طول زمان برنده باشد. یعنی برآیند برد و باخت هایش (سرجمع سود و زیان هایش) برنده باشد.

سه دسته تاجر وجود دارند

ما سه دسته تاجر (یا صاحبان کسب و کار) داریم. دسته اول صاحبان کسب و کاری هستند که در بیزینسی مشغول میباشند اما در حد بخور و نمیر درآمد دارند. این افراد معمولا اگر در صنف و صنعت خودشان در جای دیگری کارمند باشند اوضاع بهتری خواهند داشت. در واقع این دسته از Business Owner ها با ادامه حضور در کسب و کار خودشان فقط خودشان را شکنجه میکنند. مشکل این دسته از افراد ندانستن اصول تجارت و ضعف دانش کسب و کار است. من به اینها میگویم تاجران بخور و نمیر!

انواع تاجرها در تجارت بر اساس سطح موفقیت

دسته دوم کسانی هستند که معمولا با ذوق و شوق فراوان تجارتی را شروع میکنند و پس از مدتی در فضای نا امیدی و شکست آن بیزینس را رها میکنند. این دسته از تاجران معمولا پس از مدتی انگیزه خود را از دست داده و سرد میشوند. نهایتا نیز با برخورد با مشکلات و شکست های پی در پی کار را رها میکنند. مشکل دسته دوم هم ندانستن اصول کسب و کار و دانش تجارت است. من اینها را تاجران بازنده مینامم.

متاسفانه تعداد افراد دو دسته اول بسیار زیاد است. اما دسته سوم از صاحبان کسب و کار که تعدادشان نیز بسیار کم است کسانی هستند که به معنای واقعی کلمه در بیزینس خود موفق هستند. این Business Man ها یا Business Woman ها همان هایی هستند که اصول موفقیت در کسب و کار را میدانند و به دانش تجارت مسلط هستند. من این دسته را تاجران برنده مینامم. بیایید با هم رمز موفقیت این افراد را زیر ذره بین ببریم.

چرا تجارت کار همه نیست؟

واقعیت این است که تجارت، بیزینس و داشتن کسب و کار برای همه مناسب نیست. بر خلاف تبلیغات پوچ و اغراق شده برای موضوع “شروع تجارت آسان” که در فضای مجازی و در آموزش های زرد تجارت رایج است، واقعیت این است که شروع یک بیزینس نه آسان است و نه مناسب برای همه! اصلا چه کسی گفته که همه باید تاجر و صاحب کسب و کار باشند؟

  • مگر نمیشود کارمند بود و درآمد خوب داشت؟
  • مگر نمیشود فریلنسر بود و درآمد بالا داشت؟
  • مگر نمیشود مهارت های پولساز را فرا گرفت و پله پله به ثروت رسید؟
  • مگر نمیشود در سایر بازارها مثل بازار سرمایه با ریسک منطقی و حساب شده فعالیت کرد و درآمد مناسب داشت؟

پس چرا همه به دنبال این هستند که تجارت را شروع کنند و پولدار شوند؟ نتیجه چنین طرز فکری میشود همان دو دسته اول صاحبان کسب و کار که در بیزینس خود موفق نیستند. یعنی کسانی که با نا آگاهی وارد حوزه کسب و کار میشوند و شکست میخورند.

تجارت برای همه مناسب نیست

من علی افخمی نویسنده این مطلب خودم تاجر و کارآفرین هستم. پیش از اینکه بیزینس خودم را شروع کنم نیز سالها کارمند بوده ام. بنابراین دید بسیار خوبی نسبت به هر دو فضای کارمندی و کارآفرینی دارم. خدا را شکر در هر دو فضا نیز بدون ادعاهای آنچنانی موفق بوده ام. چنانچه تمایل داشتید، با کلیک بر روی لینک آبی رنگ بالا میتوانید اطلاعات بیشتری در مورد بنده مطالعه بفرمایید.

علتی که این مقاله را هم نوشته ام این است که مشاهده کردم در فضای وب فارسی مقالات واقع گرایانه که بر مبنای اصول علمی و کاربردی تجارت باشد چندان به چشم نمیخورد. من بواسطه نوع کارم در مباحث آموزش تجارت نیز فعال هستم و دانشجویان و افراد مشتاق بسیاری را از نزدیک دیده ام که قصد شروع کسب و کاری را داشته اند. عده ای موفق شده و عده ای هم موفق نشده اند. در این مطلب نکاتی را که میدانم برای سایر دوستان نیز مفید است را با شما به اشتراک گذاشته ام.

شروع تجارت از صفر

برای شروع یک تجارت از صفر پیش از هر چیز باید بدانیم که زمانی میتوانیم یک Business را استارت بزنیم و به نتیجه برسانیم که بر روی دو ساختار بصورت قوی کار کنیم. ساختار اول ساختار شخصیتی ماست که بیشترین نقش را در موفقیت ما دارد اما متاسفانه مورد غفلت اکثر افراد است. و ساختار دوم ساختار خود کسب و کار ماست. اجازه بدهید با ساختار شخصیتی که از نظر من سنگ بنای موفقیت در تجارت است شروع کنیم.

ساختار شخصیتی 10 گانه یک تاجر برای ورود به دنیای تجارت

شما تا زمانی که به این نقطه از لحاظ بلوغ فکری نرسیده باشید که برای داشتن یک بیزینس پایدار و موفق ابتدا یک شخصیت پایدار و موفق لازم است، هرگز نمیتوانید یک کسب و کار برنده ایجاد کنید. بیزینس شما در امتداد شخصیت شماست. مهمترین دلیل اینکه بعضی ها میتوانند و خیلی ها نمیتوانند برمیگردد به ساختار شخصیتی آنها.

یادت باشد که همیشه این تو هستی بر علیه خودت! تمام مشکلات محیطی و مشکلات ناشی از دیگران، نمیتوانند به اندازه ای که خودت برای خودت مانع ایجاد میکنی، برای تو مانع ایجاد کنند.

اهمیت ساختن شخصیت پایدار برای داشتن بیزینس پایدار

در ادامه شرایطی را که باید در خودتان ایجاد کنید تا بتوانید به دنیای تجارت و بیزینس وارد شوید را با هم بررسی میکنیم. پیشنهاد میکنم برای داشتن ارزیابی مناسب از خودتان این موارد را حتما بخوانید تا بهتر بتوانید در مورد ورود به دنیای تجارت تصمیم بگیرید.

شرط اول: سلف دیسیپلین Self Discipline

منظور از خودگردانی یا سلف دیسیپلین یا مدیریت بر خود این است که اگر شما کاری را شروع میکنید، آیا قدم به قدم پیش میبرید و به نتیجه میرسانید یا نه؟ مثلا اگر ورزشی را شروع میکنید، رژیم میگیرید و یا آموزش زبان انگلیسی را استارت میزنید، آیا آنرا به نتیجه میرسانید؟ یا نصفه و نیمه رها میکنید؟ اگر نصفه و نیمه رها میکنید، ضعف سلف دیسیپلین دارید.

تاثیر سلف دیسیپلین در شروع تجارت

دقت کنید که منظور از Self Discipline به معنای خودگردانی (یا مدیریت بر خود) این نیست که اگر شما ضعف سلف دیسیپلین دارید یعنی الان با هرج و مرج در زندگی خود مواجه هستید! بلکه منظور این است که رویه غالب شما در زندگی به نتیجه رساندن کارها نیست.

انگیزه لازم است اما کافی نیست!

باید به شما بگویم که بر خلاف فضای رایج تبلیغات جذاب، هیجانی و انگیزشی در خصوص تاجر شدن و کار آفرینی، تجارت هرگز با هیجان و انگیزه پیش نمیرود. هیجان و انگیزه بعد از مدتی حتما سرد خواهد شد. تجارت فقط و فقط با دیسیپلین پیش میرود. یعنی زمانی که شما هیجان و انگیزه روزهای اول را هم ندارید همچنان بتوانید با کمک گرفتن از دیسیپلین خود (نظم و تعهد شخصی) کار را پیش ببرید.

شما اگر بتوانید خودتان را مدیریت کنید، یک بیزینس را هم میتوانید مدیریت کنید. لطفا با خودتان روراست باشید! اگر کار را شروع میکنید و به انتها میرسانید، شما سطح سلف دیسیپلین بالایی دارید و در تجارت هم شانس موفقتتان بالاست. در غیر اینصورت باید حتما روی این موضوع کار کنید.

شرط دوم: پذیرش ریسک Risk Acceptance

شما چقدر با سطح ریسک نسبتا بالا در زندگی راحت هستید؟ تجارت سطح ریسک بالایی دارد و شما دائما باید سود و زیان خودتان را حساب کنید. هیچ چیزی هم در تجارت گارانتی نیست! اکثر افراد با سطح ریسک بالا بصورت دائمی در زندگی راحت نیستند. به همین دلیل هم تاجر شدن کار هر کسی نیست! اگر عادت دارید که یک درآمد گارانتی شده مثل حقوق ماهانه بگیرید و از نداشتن درآمد ثابت و گارانتی شده هراسان میشوید، تجارت گزینه مناسبی برای شما نخواهد بود.

تاثیر ریسک پذیری در شروع کسب و کار

البته بزرگترین ریسک در زندگی این است که حاضر نباشید ریسک کنید! زندگی را کسانی برده اند که پرخطر زندگی کرده اند! کسی که حاضر نیست ریسک کند در واقع حاضر نیست از محدوده امنیت و دایره راحتی خود خارج شود. بنابراین دستاورد خاصی هم نخواهد داشت. کسی که از ترس ضرر کردن ریسک نمیکند همیشه بالاترین ضرر و هزینه را در زندگی پرداخت خواهد کرد.

شرط سوم: ایده آل پرستی یا عمل گرایی Idealism Or Pragmatism

وسواس مانع پیشرفت در تمام امور زندگی از جمله کسب و کار است. اگر دائم سعی کنید تا چیزی ایده آل شود و بعد شروع کنید، هرگز هیچ وقت به جایی نمیرسید! چون هیچگاه به نقطه ایده آلی که در ذهن قرار داده اید تا شروع کنید نخواهید رسید! به این ترتیب کار شما یا خروجی نخواهد داشت و یا خروجی بسیار ضعیف و نا امید کننده خواهد بود.

برای شروع هر کاری از جمله تجارت، باید کارها را به قسمتهای بسیار کوچک تقسیم کنید و هر روز این قسمتهای کوچک را پیش ببرید. در غیر اینصورت موفق نمیشوید. البته داین روش آدم های عملگرا است. معمولا آدمهای ایده آل پرست بسیار باهوش هستند اما از این روش استفاده نمیکنند افراد ایده آل پرست اگر بر ایده آل پرستی خود اصرار داشته باشند، تبدیل به آدمهایی سرخورده و بیکار یا با درآمد ناچیز خواهند شد.

تاثیر ایده آل پرستی در شروع بیزینس

اما برعکس عملگراها حتی با ضریب هوشی بسیار پایینتر، موفق هستند. چون دست به اقدامات عملی کوچک و مداوم میزنند. تا روی ایده آل پرستی خود پا نگذارید و تبدیل به ادمی عملگرا نشوید، نمیتوانید کار تجارت را شروع کنید و به نتیجه برسانید. فقط و فقط رویکرد عملگرایی است که منجر به کارآفرینی و موفقیت در بیزینس میشود.

شرط چهارم: سرمایه Asset

شما بدون سرمایه امکان ندارد بتوانید تجارت کنید! این یک جمله کاملا درست است. اما برداشت اکثر آدمها از این جمله یک برداشت سطحی است.

لطفا زود قضاوت نکنید! اولین چیزی که با شنیدن عبارت سرمایه به ذهن میرسد، همان مفهوم پول است. این برداشت کاملا درست است. اما آیا تنها معنی سرمایه پول است؟

تاثیر سرمایه در تاجر شدن

قطعا اینطور نیست. من حتی یک مشکل در کسب و کار نمیشناسم که با تزریق پول بیشتر به عنوان سرمایه حل نشود. اما این هم درست نیست که شما فکر کنید اگر پول ندارید، پس سرمایه هم ندارید. بنابراین نمیتوانید تجارت کنید! اگر پول را کنار بگذاریم، سرمایه های دیگری وجود دارند که بسیار هم با ارزش بوده و منجر به خلق پول و ثروت هم میشوند. سرمایه هایی از این جنس:

  1. نیروی جوانی
  2. پختگی سنین بالاتر
  3. وقت و انرژی
  4. نگرش مثبت و خلاقیت
  5. دانش و تخصص در هر زمینه ای
  6. مهارت های مختلف
  7. محصول یا خدمت
  8. شبکه ارتباطی

اگر ترکیبی از 8 مورد بالا را دارید، تبریک میگویم شما سرمایه لازم برای شروع تجارت را دارید. فقط باید از این سرمایه درست و هوشمندانه استفاده کنید. ضمنا پیشنهاد میکنم مقاله دیگر من با عنوان تجارت بدون سرمایه را نیز در راستای همین موضوع مطالعه کنید.

شرط پنجم: پله یا آسانسور Stairway Or Lift

طرز فکر شما در خصوص مفهوم رشد به کدام حالت نزدیکتر است؟

  1. دوست دارید یک شبه به چیزی برسید و برای موفق شدن در کاری سوار آسانسور شوید؟ سودهای آسانسوری؟ رشدهای آسانسوری؟
  2. دوست دارید پله پله در یک کار رشد کنید و تابع قانون تدریج باشید؟ حاضر هستید زحمت بالا رفتن گام به گام از پله ها را به خودتان بدهید؟

در تجارت چیزی به نام موفقیت یک شبه نداریم

لطفا با خودتان روراست باشید! اگر حالت اول هستید، من به شما ورود به دنیای تجارت را پیشنهاد نمیکنم! تجارت جایی برای کسانی که توی هوا و هپروت هستند ندارد! شما باید هر دو پایتان روی زمین باشد و عاقلانه و منطقی گام به گام پله ها را بالا بروید! آن آسانسوری که در ذهن برخی وجود دارد، در دنیای واقعی وجود ندارد! تجارت نیز از قوانین دنیای واقعی پیروی میکند.

شرط ششم: تحقیق یا دنبال روی Research or Follow

شما در تصمیم گیری ها و اقدامات مهم زندگی تان به کدام حالت نزدیکتر هستید؟

  1. تحقیق میکنید، مشورت میکنید و نهایتا قائم به منطق خودتان مسیری را انتخاب میکنید؟
  2. از دیگران پیروی میکنید و چشم به دهان دیگران دارید؟ به دنبال یک صف شلوغ از آدمها حرکت میکنید؟

مثلا در تابستان سال 99 عده زیادی از مردم به حالت فالو وارد مارکت بورس شدند. فقط به این علت که دیدند اکثریت همین کار را کردند! در نتیجه عده زیادی مالباخته شدند. خانه، مغازه، اتومبیل و پس انداز خود را به باد دادند! البته در همان اوضاع و احوال ضررهای سنگین بورس برای عده زیادی، عده کمی هم سودهای سرشار داشتند. اینها کسانی بودند که آگاهانه و با تحقیق وارد بازار شده و به موقع هم خارج شدند.

تاثیر دنبال روی کورکورانه از دیگران در تجارت

به شکل تقریبا مشابهی تبلیغات جذب به حوزه ارزهای دیجیتال و جذب به حوزه صادرات هم این روزها در جریان است! دقت کنید که بازار ارزهای دیجیتال  و بازار صادرات نیز همه اش سود نیست! کلا تجارت یک تیغ دو لبه است. اگر شما آگاهانه در مسیر آن حرکت نکنید، نه تنها سود نمیدهد بلکه حتما به زیان شما منجر خواهد شد. اگر جزو افراد فالو هستید، یا وارد حوزه تجارت نشوید، یا این ضعف را برطرف کرده و بعد وارد شوید.

شرط هفتم: مهارت های نرم Soft Skills

ما دو نوع مهارت داریم. مهارت های سخت یا اصطلاحا Hard Skills و مهارت های نرم یا همان Soft Skills

مهارت های سخت در واقع همان مهارت های فنی یا Technical Skills هستند. یعنی مهارت هایی که براحتی با یک مقیاس قابل اندازه گیری باشند. مثل مهارت نرم افزار اکسل که با یک آزمون قابل سنجش است. مهارت فوتوشاپ، مهارت مهندسی و …

اما مهارت های نرم به مهارتهایی گفته میشود که اصطلاحا غیر فنی هستند. به این مهارت ها اصطلاحا Non-technical skills گفته میشود. این مهارت ها به سادگی مهارت های سخت قابل سنجش و اندازه گیری دقیق نیستند. مهارت هایی مثل مذاکره، رهبری، ارتباطات، کار تیمی، نگرش مثبت و …

تاثیر مهارت های نرم در بیزینس

تمرکز مهارت های نرم به سه حوزه زیر است:

  1. شما چگونه با دیگران تعامل میکنید؟
  2. شما چگونه مشکلات را حل میکنید؟
  3. شما چگونه کارها را مدیریت میکنید؟

اگر میخواهید در بیزینس موفق باشید حتما باید روی مطالعه و آموزش مهارت های نرم یا همان Soft Skills برای خودتان سرمایه گذاری کنید.

شرط هشتم: باور به علم یا تجربه Science Belief or Experience Belief

من از شما یک سوال میپرسم. به نظر شما آموزش تجارت باید علمی باشد یا تجربی؟ پاسخ عموم افراد به این پرسش این است: آموزش تجارت باید تجربی باشد. اما پاسخ من چیز دیگری است! اجازه بدهید یک مثال را با هم بررسی کنیم.

اگر از شما بپرسیم جراحی قلب خودتان را به یک جراح با تجربه میدهید، پاسخ شما چیست؟ حتما میگویید بله. حال اگر به شما بگوییم این جراح 100 عمل جراحی داشته است که در 90 تای آنها بیمار فوت کرده است چه؟ اما در جریان هستید که ایشان جراح بسیار با تجربه ای هستند! باز هم عمل قلب خودتان را به دست این جراح با تجربه میدهید؟ اینبار قطعا پاسخ شما منفی است!

مشکل چه بود؟ مگر این جراح یک جراح با تجربه نبود؟ چرا به این جراح اعتماد نمیکنید؟ ضعف این جراح با تجربه در کجاست؟ پاسخ بسیار ساده است: ضعف علمی! حالا متوجه اهمیت آموزش علمی شدید؟

اصلا تعریف علم چیست؟ علم عبارت است از میلیونها تجربه آزموده شده! تمام! یعنی علم نتیجه تمام تجربیات موفق و صحیح را در بر میگیرد. تجربیات و آموختن از تجربیات به خودی خود میتواند در بسیاری از موارد گمراه کننده و کاملا غلط باشد. چون بسیاری از تجربیات اصلا ممکن است اعتبارسنجی علمی نشده باشند. یا حتی شده باشند و افرادی همچنان از آن روش های تجربی پیروی میکنند.

اهمیت آموزش علمی در تجارت

در همین عصر تکنولوژی هنوز افرادی هستند که در قبایل بدوی و در میان جنگل ها بصورت تجربی و کاملا مشابه انسان های اولیه رندگی میکنند! شاید با کمی اغراق اوضاع بسیاری از کسب و کارها در ایران در مقایسه با کسب و کارهای پیشرفته بین المللی به همین شکل است. ایران خودرو و تویوتا را در ذهنتان مقایسه کنید!

احتمالا آن مفهومی که در ذهن شماست آموزش تجارت کاربردی است.

من به خوبی با مقاومت ذهنی بسیاری از افراد در مقابل برتری آموزش تجارت علمی به آموزش تجارت تجربی در فرهنگ کشورمان آشنا هستم. معمولا در کلاس هایم که تدریس میکنم، وقتی به این موضوع چالشی میرسم، بسیاری از دانشجویان به نوعی در مقابل نظر من گارد دارند.

اما من متوجه شده ام که آنچه در ذهن آنها وجود دارد آموزش تجارت کاربردی است نه صرفا آموزش تجارت تجربی.

و بله درست است آموزش علمی باید کاربردی هم باشد و صرفا مطالب تئوریک علمی چندان راهگشا نخواهند بود. و مثلا هیچ کسی با خواندن یک کتاب آموزش شنا، شناگر نمیشود. اما آموزش علمی و اصولی شنا هم همیشه توام با نکات عملی به روز و کاربردی است. و هیچ کس یک مربی صرفا قدیمی و با تجربه شنا که با متد 50 سال قبل شنا تدریس میکند را نمیخواهد!

بنابراین اگر شما همچنان جزو افراد تجربه گرا و تجربه محور هستید، باید به شما بگوییم که دنیای تجارت امروز دیگر برای شما فضایی ندارد. دنیا ده ها سال است که از آموختن از تجربه عبور کرده و به آموختن از علم رسیده است. عصر، عصرِ علم است.

سازمانهای مدرن و امروزی هم روز به روز در حال کمرنگ کردن و حذف مدیران تجربه گرا و تجربه محوری هستند که خود را بروزرسانی علمی نکرده اند. بنابراین اگر همچنان به دنبال آموختن از روشهای تجارت سنتی، آموزش تجارت تجربی و غیر علمی هستید، و برای علم و آموختن از علم ارزشی قائل نمیشوید، برایتان خبر بدی دارم! حتما در دنیای تجارت امروز شکست میخورید!

شرط نهم: خسیس بودن Being tight-fisted

خسیس بودن چه ربطی به تجارت دارد؟ عجله نکنید متوجه میشوید! به نظر شما خسیس بودن خوب است یا بد؟ احتمالا میگویید بد است. اما پاسخ درست این است که هم خوب است و هم بد! اگر بدانید کجا خسیس باشید و کجا خسیس نباشید، حتما باعث موفقیت شما هم در زندگی و هم در تجارت میشود!

شما یک جا باید خسیس باشید و یک جا نباید خسیس باشید! در مورد وقت و انرژی خودتان باید خسیس باشید و در مورد پول توی جیبتان نباید خسیس باشید! به جای اینکه وقت و انرژی خود را هزینه کنید که پول توی جیب شما هزینه نشود، پول توی جیبتان را هزینه کنید که وقت و انرژی که با ارزش ترین دارایی شماست هزینه نشود! یعنی چی؟

ارزش زمان در بیزینس

زمان خودتان، این دارایی طلایی خود را مفت هزینه نکنید! اگر همین امروز به شما بگویند که زمان باقیمانده عمر شما را صفر میکنند، شما حاضرید همه دار و ندارتان را بدهید تا این زمان را دوباره بخرید! فراموش نکنید وقت شما با ارزش ترین دارایی شماست. در هزینه کردن این دارایی بسیار خسیس باشید. پول توی جیبتان را هزینه کنید تا از وقت و انرژی خود بهترین استفاده را داشته باشید.

یعنی بجای اینکه وقت و انرژی خود را هزینه کنید و تمام کارهای بیزینس را خودتان انجام بدهید، دست توی جیبتان کنید و بخش های مختلف پروژه را برونسپاری کنید. از هزینه کردن پول برای استفاده از متخصصین در پروژه تان نترسید! آنجا که نمیدانید و بلد نیستید بجای هدر دادن زمان، برای آموزش خودتان هزینه کنید. نتایج این نوع هزینه کردن پول به جای زمان را چند سال بعد متوجه خواهید شد.

شرط دهم: واقع بین باشید Be Realistic

خواستن توانستن نیست! بله درست خواندید! همه ما لیست بلند بالایی از خواسته ها و آرزوها داریم که هرگز به آنها نرسیدیم! چرا؟ چون انسان به خواسته ها و آرزوهایش نمیرسد!

انسان ممکن است به هدف هایش برسد اگر برای آن هدف ها برنامه ریزی درست داشته باشد و در راه رسیدن به آنها هر کاری که لازم است را انجام دهد. چرا میگوییم ممکن است؟ چرا نمیگوییم انسان 100% به هدف هایش میرسد؟ چون همچنان عوامل محیطی خارج از اراده و کنترل من و شما نیز وجود دارند که ممکن است مانع شوند.

در وهله اول شما باید از این تله ذهنی عبور کنید که خواستن توانستن است! تمام کسانی که کاری را شروع نمیکنند همه همین طرز فکر را دارند. هر زمان بخواهم میتوانم رژیم بگیرم. هر زمان بخواهم میتوانم ورزش را شروع کنم و به اندام ایده آل برسم. هر زمان بخواهم میتوانم اعتیادم را ترک کنم. هر زمان بخواهم میتوانم کسب و کار مورد علاقه ام را شروع کنم. و مثال هایی از این دست …

تاثیر واقع بین بودن در تجارت

تجارت با رویا پردازی و لیست اهداف و خواسته ها را روی کاغذ آوردن به نتیجه نمیرسد. برای آدم هایی که روی هوا هستند جایی ندارد! خواستن را همه میتوانند انجام دهند اما توانستن نتیجه طی کردن یک مسیر طولانی و سخت است که 90% افرادی که خواسته ای دارند، حاضر به عبور از آن مسیر نیستند!

در وهله دوم باید بپذیرید که علیرغم تمام برنامه ریزی درست و تلاشهای موثر شما، همچنان عواملی وجود دارند که خارج از دایره کنترل شما هستند و ممکن است مانع از بروز نتیجه مطلوب شوند. عواملی مثل: رقابت شدید بازار، تحولات سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و تکنولوژیک محیط، مشکلات ناخواسته مالی یا سلامتی شما و … تا واقع بین نباشید، نمیتوانید از تله ذهنی خواستن توانست است عبور کنید و نمیتوانید بپذیرید که 100% نتیجه در اختیار و کنترل شما نیست!

اهمیت ساختار کسب و کار در تجارت

بعد از اینکه ساختار شخصیتی لازم برای ورود به دنیای بیزینس را بررسی کردیم، باید به بررسی ساختار خودِ کسب و کاری که میخواهیم احداث کنیم بپردازیم. یک بیزینس نوپا باید چه ویژگی هایی داشته باشد تا بتواند سرپا بماند و موفق شود؟ من به عنوان صاحب یک بیزینس چه آموزش هایی را باید دنبال کنم تا بتوانم یک ساختار قوی برای کسب و کارم ایجاد کنم؟

در وهله اول باید بدانید که ساختار هر بیزینسی از دو بخش تشکیل شده است. بخش اول قسمت فنی یا به اصطلاح Technical Part یک تجارت است و بخش دوم قسمت کسب و کار یا به اصطلاح Business Part آن تجارت است. شما برای بخش اول نیاز به مهارت های فنی یا Technical Skills و برای بخش دوم به مهارت های کسب و کار یا Business Skills نیاز دارید.

مثلا یک تاجر خرما باید در بخش مهارت های فنی، اطلاعات فنی بازار خرما شامل مشخصات محصول، روش تامین، شیوه بسته بندی، شیوه ارسال،  روش نگهداری و … را بداند. و در بخش مهارت های کسب و کار، شیوه بازاریابی محصول، مشخصات بازارهای هدف، سطح رقابت در بازار و … را بداند.

چرا مهارت های فنی کسب و کار برای موفقیت در تجارت کافی نیست؟

آیا یک آرایشگر، دندانپزشک، لوله کش، طراح سایت و … که مهارت فنی بالایی در کار خودش دارد، میتواند مدیریت بیزینس آن کار را هم به خوبی انجام دهد؟ الزاما نه! آرایشگر، دندانپزشک، لوله کش یا طراح سایت خوب الزاما بهترین فرد برای مدیریت همان بیزینس نیست. بیش از 80% استارت آپ ها و کسب و کارهای کوچک شکست میخورند و مهمترین دلیل آن عدم توجه به همین نکته طلایی است.

صاحب یک کسب و کار شاید مهارت های فنی زیادی در زمینه کاری خودش داشته باشد. اما نبود مهارت های کسب و کار و در راس آنها “دانش و مهارت مارکتینگ”، نهایتا باعث شکست او خواهد شد. مثلا یک دندانپزشک ماهر شاید بهترین فرد برای اداره کردن یک کلینیک دندانپزشکی نباشد. اما یک متخصص مارکتینگ یا Marketing Expert با سطح دانش کسب و کار بالا، احتمالا همین کلینیک دندانپزشکی را به مراتب بهتر از آن دندانپزشک اداره میکند.

بنابراین مهارت های فنی برای موفقیت در تجارت لازم است اما کافی نیست. شما باید علاوه بر مهارت های فنی، مهارت های کسب و کار و از همه مهمتر مهارت های مارکتینگ (بازاریابی) را نیز بیاموزید. پیشنهاد میکنم مقاله آموزش بازاریابی بین الملل را نیز در همین راستا مطالعه کنید.

بهترین تجارت در ایران چیست؟

ما دو نوع تجارت داریم. نوع اول تجارت داخلی و نوع دوم تجارت خارجی است. تجارت داخلی به معنای تولید و فروش (یا خرید و فروش) محصول یا خدمتی داخل کشور خودمان است. در مقابل تجارت خارجی به معنای تولید و فروش (یا خرید و فروش) محصول یا خدمتی در خارج از مرزهای کشور خودمان است. تجارت خارجی میتواند به شکل صادرات یا واردات باشد.

پاسخ به این سوال که بهترین تجارت در ایران چیست واقعا دشوار است. نمیتوان یک راه حل برای همه ارائه کرد. شما باید با توجه به شناخت از نقاط قوت و ضعف خودتان بهترین تجارت را برای خود انتخاب کنید. اما جدا از جذابیت های تجارت داخلی، به نظر میرسد برای بسیاری از افراد گزینه تجارت خارجی و مخصوصا صادرات و درآمد دلاری نیز میتواند در شرایط اقتصادی فعلی بسیار جذاب باشد.

مشاوره صادرات و واردات

من گاملا درک میکنم که چرا شروع تجارت بین المللی برای بسیاری از دوستان جذاب و شیرین است. اما خواهش میکنم حواستان باشد که این 5 اشتباه مهلک را در شروع تجارت بین المللی انجام ندهید! و با چشمان باز ابتدا تمام راه های تجارت کردن در دسترس خود را تحلیل و بررسی کنید. و سپس اقدام نمایید.

ایده های تجاری موفق

در اینجا لیستی از بهترین ایده های تجاری موفق در ایران را برای شما آماده کرده ایم. فراموش نکنید که اجرای موفق هر کدام از این ایده های کسب و کار، نیاز به داشتن ساختار شخصیتی قوی در کنار ساختار کسب و کار قوی مطابق توضیحاتی که در این مقاله دادیم دارد.

ایده هایی برای تجارت داخلی

تجارت داخلی در دسترس ترین روش تجارت برای ایرانیان است. تجارت داخلی جذابیت های خاص خود و البته سختی ها و دشواری های خاص خود را نیز دارد. در کنار مزیت بازار 80 میلیون نفری هموطنان هم زبان و هم فرهنگ خودمان، متاسفانه بسیاری از بخش های این بازار بزرگ هم تقریبا به حالت اشباع رسیده است. اما هنوز هم جا برای کار و فعالیت خلاقانه فراوان است. در اینجا ابتدا ایده هایی برای تجارت داخلی را بررسی میکنیم.

1. کالایی را تولید کنید و به فروش برسانید

نیازی نیست حتما کارخانه یا کارگاه تولیدی داشته باشید. چنانچه مهارت یا هنری در تولید کالایی دارید، میتوانید با تعداد کم و هزینه کم حتی در منزل خودتان این کار را شروع کنید. به عنوان مثال انواع مواد خوراکی، کارهای هنری و صنایع دستی، پوشاک و … میتوانید از روشهای فروش آنلاین و آفلاین استفاده کنید. فراموش نکنید که عوامل مهمی مانند کیفیت، قیمت، بسته بندی، ارسال مناسب و … تاثیر زیادی بر موفقیت یا عدم موفقیت شما دارد.

اگر هم در حال حاضر مهارت یا هنر خاصی ندارید، حتما روی آموزش خودتان سرمایه گذاری کنید و مهارت های پولساز اینترنتی یا مهارت های پولساز غیر اینترنتی را بیاموزید.

2. کالایی را که دیگران تولید کرده اند خریداری کنید و به فروش برسانید

توان تولید کالایی را ندارید؟ مشکلی نیست! بی نهایت کالا در بازار وجود دارد که میتوانید خریداری کرده و بصورت آنلاین یا آفلاین به فروش برسانید. پیشنهاد میکنم با مقادیر کم شروع کنید. از مواد خوراکی و لوازم آرایشی و بهداشتی گرفته تا انواع لباس، لوازم خانه و آشپزخانه و … بعضی وقت ها صرفا یک بسته بندی خلاقانه میتواند نقش مهمی در موفقیت فروش کالای دیگران توسط شما داشته باشد.

3. خدمات خود را به فروش برسانید

شما چه خدماتی برای ارائه دارید؟ چه مهارت و تخصصی دارید؟ از برنامه نویسی، تولید محتوا، ارائه مشاوره تخصصی و طراحی گرافیک گرفته تا خدمات آموزشی، دستیار مجازی و … همه را میتوانید با یک برنامه کسب و کار درست یا به اصطلاح یک Business Plan مناسب به فروش برسانید.

4. خدمات دیگران را به فروش برسانید

شما اگر مهارت های کسب و کار بالایی داشته باشید، میتواند از دانش و مهارت فنی دیگران استفاده کرده و خدمات دیگران را به فروش برسانید. اسنپ، الو مشاوره، سایت ژاکت، موسسه خدمات نظافتی و … همه مثال هایی از این سبک کسب و کار هستند.

ایده هایی برای تجارت خارجی

شاید باورتان نشود اما شما از تمام مثال ها و روش هایی که در بالا گفتیم، میتوانید در تجارت خارجی هم استفاده کنید. اما تفاوت های بزرگی هم وجود دارد. تجارت خارجی بسیار دشوارتر است. ولی در عین حال در تجارت خارجی حاشیه سود شما هم بسیار بالاتر است و البته امکان درآمد دلاری و صادرات را دارید.

شما میتوانید صادرات سنتی یا صادرات عمده فروشی داشته باشید. میتوانید صادرات با سرمایه کم به روش میکرو اکسپورتینگ انجام دهید. میتوانید به صادرات خدمات بپردازید یا حتی سراغ تجارت چمدانی بروید. همچنین امکان راه اندازی فروشگاه اینترنتی بین المللی و مثلا فروش اینترنتی صنایع دستی به خارج از کشور یا فروش صدها محصول دیگر را بصورت آنلاین در اختیار دارید.

به هر صورت اگر برای آموزش تجارت جدی هستید و اگر تصمیم دارید این مهارت را بصورت علمی و کاربردی کسب کنید ما یک دوره صادرات و واردات بصورت تخصصی برای علاقه مندان به حوزه تجارت خارجی داریم. و در این دوره تمامی مهارت های فوق به اضافه صدها نکته و آموزش منحصر به فرد دیگر را به شما ارائه میکنیم.

بنر دوره صادرات و واردات

شما هم میتوانید مانند صدها کاربر دیگر دوره های آکادمی زومین بازار، به جمع ما بپوندید و در صورتی که پشتکار و جدیت لازم را برای شروع تجارت و استمرار در این مسیر داشته باشید، به نتایج عالی و پایدار برسید. ضمنا میتوانید صفحه نتایج دوره ها از زبان کاربران را نیز برای بررسی بهتری کیفیت محتوای آموزشی ما مشاهده کنید.

بنر نظرات شرکت گنندگان دوره های زومین بازار

بعد از انتخاب ایده، یک بیزینس پلن تدوین کنید

بیزینس پلن یا برنامه کسب و کار یا طرح تجاری در واقع نقشه راه شما در تجارت است. آیا شما بدون داشتن یک نقشه ساختمانی شروع به ساختن یک خانه در یک زمین مسکونی میکنید؟ آیا یک خلبان هواپیما بدون داشتن یک نقشه راه اقدام به پرواز از تهران به بندر عباس میکند؟ در کسب و کار نیز اگر شما بدون تهیه این طرح و نقشه راه تحت عنوان Business Plan شروع به فعالیت کنید دقیقا وضعیت شما مانند دو مثالی است که گفتم.

خدمات بازاریابی و تحقیقات بازار بین الملل

بیزینس پلن به شما کمک میکند که تجارت خودتان را بصورت حساب شده و مستحکم پیش ببرید. در واقع شما زمانی که یک بیزینس پلن مناسب دارید، از بیراهه رفتن و اتلاف وقت و هزینه خود جلوگیری میکنید. در بیزینس پلن شما باید مواردی مانند: اهداف کوتاه مدت، اهداف بلند مدت، بازار هدف، آنالیز مشتریان، محصول، قیمت گذاری، روش توزیع، روش تبلیغات، منابع انسانی، منابع مالی و … وجود داشته باشد.

فراموش نکنید که تقریبا هرگز امکان ندارد که شما یک بیزینس پلن در روز اول بنویسید و دیگر آنرا اصلاح نکنید. با گذشت زمان باید دائما از کسب و کار خود فیدبک گرفته و نتایج را تحلیل کنید. بر اساس این تحلیل ها نیاز دارید تا بیزینس پلن خودتان را هم بازبینی و اصلاح کنید.

پیشنهاد میکنم برای درک عمیق تر و بهتر موضوع یک مثال ملموس از بیزینس پلن و مارکتینگ پلن یعنی مراحل تدوین استراتژی صادرات و واردات را مطالعه کنید.

شروع تجارت کوچک چگونه است؟

شروع تجارت کوچک یا شروع تجارت با سرمایه کم چگونه است؟ آیا میشود یک تجارت کوچک را بدون سرمایه یا با سرمایه کم شروع کرد؟ بله قطعا میشود! در واقع شروع یک تجارت کوچک راه حلی است که من به اکثر کارآفرینان جوان پیشنهاد میکنم. اصلا در اکثر موارد و فقط به جز حالت استثنایی سرمایه های کلان، شروع تجارت باید کوچک باشد.

شروع تجارت با سرمایه کم

شما باید کوچک شروع کنید، با سرمایه کم شروع کنید، با ریسک کم شروع کنید و به تدریج بزرگ شوید. باید بتوانید یک ابتدا یک کسب و کار کوچک را راه اندازی کرده و مثل کودکی که ذره ذره رشد میکند، آنرا نگهداری و مراقبت کرده و رشد دهید. تمام اصولی را که برای شروع تجارت با هم بررسی کردیم در خصوص شروع کسب و کار کوچک هم بطور کامل صدق میکند.

مراقب دروغ ها و فریب ها در آموزش تجارت با سرمایه کم باشید!

اما در عین حال مراقب دروغ ها، فریب ها، بازی ها و سیاه بازی هایی که عده ای در فضای آموزش تجارت با سرمایه کم یا آموزش تجارت بدون سرمایه به راه می اندازند هم باشید. مثلا بطور خاص در آموزش تجارت بین الملل، مفهومی به نام آموزش صادرات بدون سرمایه از سمت بعضی از افراد بصورت غیر واقعی و اغراق شده مطرح میشود. و در همین راستا روی موضوعی مانند بروکری در تجارت هم بسیار مانور میدهند و تبلیغات تو خالی و پوچ میکنند.

رویا فروشی در انواع آموزش تجارت

در واقع هدف از اینگونه رویکرد امید فروشی و رویا فروشی و هدایت غلط افراد در برخی انواع آموزش تجارت، صرفا سو استفاده یا در بهترین حالت استفاده از منابع مخاطب شامل پول، وقت و انرژی شماست. پیشنهاد میکنم برای درک زوایای پنهان موضوع، مقاله مقایسه انواع دوره تجارت بین الملل رایگان و پولی را بخوانید. چون در آن مقاله من تمام ترفندها و فریب های انواع آموزش تجارت پولی و رایگان را شرح داده ام.

چه بیزینس هایی را میتوان تجارت کوچک پر سود نامید؟

تجارت کوچک پر سود بیشتر از اینکه به ماهیت کسب و کار بستگی داشته باشد، به ماهیت معمار کسب و کار یا همان صاحب کسب و کار یا مدیر آن بیزینس بستگی دارد. اگر شما ساختار شخصیتی مناسب و مهارت های لازم را داشته باشید، تقریبا میتوانید هر کسب و کار کوچکی را به یک تجارت کوچک پر سود و بعدها حتی به یک تجارت بزرگ پر سود تبدیل کنید.

این سوال دقیقا مانند آن است که من از شما بپرسم اتومبیل های پر سرعت کدامند؟ و شما احتمالا میگویید: پورشه، بنز، بی ام دبلیو، مازراتی، لامبورگینی و … حال اگر سوال بعدی من این باشد که آیا پراید هم اتومبیل پر سرعتی محسوب میشود یا نه؟ شما خواهید گفت که قطعا نه!

نهایتا اگر من به شما بگویم که راننده پراید مایکل شوماخر افسانه ای (قهرمان اتومبیلرانی) و راننده مثلا پورشه یک مادربزرگ 98 ساله است، حالا کدام یک پر سرعت است؟ کدامیک در مسابقه اتومبیلرانی برنده میشود؟ جواب شما چیست؟

تجارت کوچک پرسود به صاحب کسب و کار بستگی دارد نه به ماهیت کسب و کار

متوجه شدید؟ راننده اتومبیل بسیار مهم تر از خود اتومبیل است. دقیقا با همین منطق، راننده یک کسب و کار (یعنی مدیر بیزینس) هم بسیار مهم تر از خود کسب و کار یا صنعت است. یک راننده حرفه ای تقریبا میتواند هر اتومبیلی را قهرمان کند!

پس باز هم میرسیم به همان اصولی که با هم مرور کردیم. روی ساختار شخصیت و مهارت هایتان کار کنید. و شما قادر خواهید بود هر کسب و کار کوچکی را که شروع میکنید در میان مدت و بلند مدت رشد دهید و به نتیجه برسانید.

چگونه تجارت را یاد بگیریم؟

هر حوزه ای از کسب و کار را که انتخاب کردید، باید دانش و مهارت فنی آن حوزه را نیز بیاموزید. مثلا اگر به کسب و کار طلا سازی علاقه دارید، باید دوره های مربوط به این رشته را بگذرانید. اما اکنون میدانید که مهارت فنی لازم است اما هرگز کافی نیست. شما باید مهارت های کسب و کار را نیز بیاموزید.

در خصوص تجارت داخلی شما حتما نیاز دارید تا مهارت های کسب و کار که مهمترین آنها مهارت بازاریابی است را یاد بگیرید. برای شروع میتوانید از کتاب بازاریابی 3 استاد نوشته دکتر احمد روستا، داور ونوس و عبدالحمید ابراهیمی هم استفاده کنید. ضمنا دوره بازاریابی و فروش ما در آکادمی زومین بازار نیز محتوای بسیار منحصر به فرد و کاربردی دارد.

بنر دوره بازاریابی و فروش

در خصوص تجارت خارجی فرآیند آموزش دشوارتر است. علاوه بر مهارت بازاریابی باید مهارت لجستیک بازرگانی خارجی را هم بیاموزید. مواردی مانند: حمل، بیمه، گمرک، اینکوترمز، قرارداد، و … اما متاسفانه منابع به روز و کاربردی دانش تجارت خارجی در کشورمان بسیار محدود است.

کتاب های انتشارات وزارت صمت در حوزه بازرگانی هست. اما چندان کاربردی نیستند. ما به دلیل پیچیدگی های خاص این حوزه از تجارت،آموزش های تخصصی و به روز از جمله دوره واردات و همچنین دوره صادرات را به شکلی علمی و کاربردی برای علاقه مندان آماده کرده ایم.

جمع بندی: چگونه تاجر شویم؟

در پایان به عنوان جمع بندی با هم اصول تجارت موفق را که یک تاجر باید رعایت کند مرور میکنیم.

  1. ساختار شخصیتی 10 گانه خودتان را دائما ارتقا دهید. این ساختار شخصیتی سنگ بنای موفقیت شما در تجارت است.
  2. ساختار بیزینس خود را بر اساس مهارت های فنی و مهارت های کسب و کار به درستی احداث کنید. برای این کار باید یک ایده تجاری را انتخاب کرده و با تکیه بر این دو دسته مهارت به اجرا در آورید. شما نیاز دارید تا یک برنامه کسب و کار یا به اصطلاح بیزینس پلن تدوین کنید.
  3. روی انواع مهارت آموزی بنا بر سلیقه خودتان و بطور خاص آموزش تجارت سرمایه گذاری کنید. حتی اگر امروز نتوانید بیزینسی احداث کنید، مهارت آموزی تخصصی به مرور زمان درآمد شما را افزایش میدهد. و شاید بعد از کسب تجربه لازم، بیزینس خودتان را هم احداث کنید.
  4. میتوانید مهارت های فنی و مهارت های کسب و کار را خودتان بیاموزید. همچنین میتوانید افراد متخصص در هر یک از این دو زمینه را در تجارت خود استخدام کنید.
  5. در مورد کار کردن در بازار داخل یا خارج تصمیم بگیرید. حتی میتوانید در صورتی که منابع کافی دارید، همزمان تجارت داخلی و تجارت خارجی را با هم شروع کنید.
  6. در تجارت خود استمرار داشته باشید و همواره نتایج کسب و کارتان را تحلیل کنید.
  7. بر اساس تحلیل نتایج کسب و کار، هر جا نیاز است روش ها و رویکرد خود را اصلاح و بازبینی کنید. اصلاحات برنامه کاری باید در بیزینس پلن نیز منعکس شود.

سوالات متداول

میزان ریسک تجارت در ایران چقدر است؟

میزان ریسک تجارت در ایران به دلیل شرایط خاص اقتصادی و سیاسی کشورمان، نسبت به اکثر کشورهای جهان بالاتر است. و البته هر جا میزان ریسک بالاتر است، میزان سود دهی هم بالاتر است.

کدام تجارت بدون ریسک است؟

هیچ تجارتی بدون ریسک نیست. اگر دنبال کار تضمینی هستید بهتر است سرمایه خود را در بانک قرار داده و سود تضمینی سر ماه را دریافت کنید.

یک تاجر موفق چقدر ریسک میکند؟

یک تاجر موفق همیشه ریسک میکند اما هیچ وقت قمار نمیکند! تاجر موفق ریسک حساب شده و منطقی انجام میدهد.

برای تاجر شدن چه رشته ای بخوانیم؟

اینکه ما برای تاجر شدن چه رشته ای بخوانیم واقعا موضوع مهمی در موفقیت یا عدم موفقیت در تجارت نیست. واقعیت این است که رشته تحصیلی دانشگاهی نمیتواند تاثیر زیادی در تاجر شدن شما داشته باشد. مهم ساختار شخصیتی و مهارت های شماست. اما رشته های مدیریت بازرگانی و MBA مرتبط هستند.

102 دیدگاه

  • سلام ممنون برای مقاله مفیدتون چطور میتونم کارت بازرگانی بگیرم؟ ممنون میشم اگه راهنمایی کنید

    • سلام مقاله عالی و جامع بود و شما واقعا دلسوزانه همه مسائل را عنوان کرده اید و حاکی از سواد بالای شما در این زمینه میباشد و مایلم در کلاسهای شما شرکت کنم. و اما برای ساختن اون ده مورد شخصیتی چه راهکارهایی ارائه میدهید. با تشکر

      • سلام و تشکر از تمجید و حسن توجه شما.
        در مورد توسعه ویژگی‌های شخصیتی مطرح شده در مقاله، پیشنهاد می‌کنم به تدریج و با تمرین مداوم به تقویت این ویژگی‌ها بپردازید. کتاب‌هایی مانند “عادت‌های اتمی” نوشته “جیمز کلیر” می‌توانند در این زمینه راهنمای خوبی باشند. همچنین، مشورت با یک روانشناس یا مشاور حرفه‌ای می‌تواند در شناسایی و تقویت نقاط قوت و بهبود نقاط ضعف شما مؤثر باشد. به هر صورت توسعه شخصیتی فرآیندی مداوم است و با تلاش و پشتکار می‌توان به نتایج قابل توجهی دست یافت.
        موفق و موید باشید

      • درودبر شما بزرگوار، بسیار سودمند بود. متاسفانه تمامی دلائلی که باعث شکست من در تولید بود را دقیقا ذکر کرده بودید. من ناامید نشدم. اگر توانی باشد مجددا شروع خواهم نمود. حتما به کمک حضرتعالی نیازمندم

    • با عرض سلام وادب مطالب خیلی جامع وکامل بود ممنون از اطلاعات خوبتون هر کاری اولش سختی‌های خودش را دارد و باید موانع را پشت سر گزاشت و رو غلتک تجارت سوار شد.

  • سلام و عرض ادب و احترام
    من بشدت لذت بردم از این مقاله و استفاده کردم از اطلاعات و مطالبی که شما استاد عزیز آماده کرده بودید.

  • سلام
    میتونم بگم بهترین مقاله ای بود که تاحالا من دیدم و خوندم افراط نشده بود عالی خسته نباشید

    • سلام،
      ممنون از لطف و توجه شما. خوشحالم که مقاله مورد پسند شما بوده و برایتان مفید بوده است. بازخورد شما برای ما انگیزه‌ای برای بهتر شدن است. امیدوارم همیشه بتوانیم محتوایی که شما را راضی کند ارائه دهیم. باز هم از نظرات ارزشمند شما سپاسگزاریم.

  • سلام من ۲۲ ساله و نابینا هستم و ازتون خواهشمندم اگر درباره ی تجارت اشخاص نابینا و نابینایان تاجر نزد شما اطلاعاتی موجود هست منتشر کنید.

    • سلام مهدی عزیز،
      از اینکه به آکادمی آموزشی زومین بازار پیوسته‌اید و نظر خود را با ما در میان گذاشته‌اید، بسیار خوشحال و ممنون هستیم.

      موضوعی که مطرح کردید بسیار مهم و قابل تامل است، اما متاسفانه باید بگویم که تخصص ما در زمینه‌های تجارت داخلی و خارجی، بازاریابی، و فروش متمرکز است و در حال حاضر برنامه‌ای برای تولید محتوا یا دوره‌های آموزشی خاص برای نابینایان نداریم.

      با این حال، می‌توانید به منابع زیر مراجعه کنید که ممکن است برای شما مفید باشند:

      1. [NFB Entrepreneurship Center](https://nfb.org/) – مرکز کارآفرینی اتحادیه ملی نابینایان
      2. [American Council Of The Blind](https://www.acb.org/independent-visually-impaired-entrepreneurs-ivie) – شورای امریکایی نابینایان
      3. [Blind In Business](https://blindinbusiness.org.uk/) – بنیاد کارآفرینی برای نابینایان
      4. [Business Ideas for the Blind and Visually Impaired](https://www.gaebler.com/Business-Ideas-for-the-Visually-Impaired.htm) – ایده‌های کسب و کار برای نابینایان
      5. [Reddit Communities for Blind Entrepreneurs](https://www.reddit.com/r/Blind/) – گروه‌های مخصوص کارآفرینان نابینا در Reddit

      امیدواریم این منابع بتوانند به شما کمک کنند. اگر سوالات دیگری دارید، لطفاً با ما در ارتباط باشید.

      با تشکر و آرزوی موفقیت برای شما،
      تیم زومین بازار

    • من از افغانستان مقاله تان را خواندم و خیلی مفید بود تشکر بابت مقاله تان

      • با عرض سلام و خدا قوت
        مقاله تان را خواندم و بسیار مفید بود که مشخص بود سالها علم و تجربه پشت آن نهفته بود واقعا دستتان درد نکند من در شروع راه تجارت خارجی ام و ۲ تا سوال از تان دارم:
        ۱.آیا می‌توان از کارت بازرگانی تامین کننده جهت صادرات و فروش استفاده کرد؟ و ما فقط بصورت یک شخص حقیقی نقش یک واسطه را داشته باشیم؟
        ۲.شما در جایی از مقاله فرموده بودید که مالیات صادرات کلیه محصولات صفر است ولی من جای دیگر خوانده ام بسته به نوع محصول مثلا محصولات کشاورزی و کود و سم این محصولات مالیات صادرات شان صفر نیست و بنده که در نظر دارم بروم در بخش صادرات سنگهای ساختمانی فعالیت کنم متاسفانه اخیرا مجلس در نظر دارد معافیت مالیاتی صادرات کلیه مواد معدنی وفلزی خام و نیمه خام را لغو کند لطفا اگر می‌شود در این خصوص بیشتر برایم توضیح دهید با تقدیم احترام و تشکر خالصانه

        • با سلام و احترام
          ضمن تشکر از حسن توجه شما به مطالب سایت ما
          بله شما میتوانید به عنوان واسطه و طی یک توافق با تولیدکننده از کارت بازرگانی او جهت صادرات استفاده بفرمایید. در مورد نرخ صفر مالیاتی هم موارد مختلفی اعم از رفع تعهد ارزی به موقع و مصوبات گاه و بیگاه قانونی موثر است. پیشنهاد میکنم جهت دریافت اخرین وضعیت مالیاتی اعلام شده و مجوزهای قانونی کالای مد نظرتان به دفتر صادرات گمرک شهر محل سکونت خود مراجعه نمایید و از آنجا استعلام بگیرید.
          موفق و موید باشید

  • با سلام واقعا مقاله پر محتوایی بود ممنونم از شما…من دقیقآ تو همون بند اول مشکل دارم همش کارها رو نصفه نیمه رها میکنم حتی یه چیز کوچیک مثل رژیم و باشگاه تا کار و ….بنظرتون چیکار کنم …واقعا میشه خلاصه موفق بشم؟

    • سلام دوست عزیزم
      بله مشکل اکثر آدم ها درمسیر موفقیتشان دقیقا همین نظم و انضباط شخصی است. باید پله پله این دیسیپلین را در خودتان ایجاد کنید. در غیر اینصورت به هیچ هدفی نخواهید رسید. پیشنهاد میکنم کتاب عادت های اتمی نوشته جیمز کلیر را بخوانید.

      موفق و موید باشید.

  • سلام و عرض ادب و احترام
    بسیار مطالب آموزنده و بجا بود واقعا استفاده بردم از اینکه این مطالب رو در اختیار ما گذاشتید بسیار سپاسگذارم بنده هم دنبال یک کسب و کار تجاری هستم که با مطالبتون خیلی ترغیب شدم
    متشکرم

  • با سلام و وقت بخیر،خداقوت
    راستش از ساعت ۲ شب که یه قسمت از مقاله شما رو خوندم تا الان که ۶ صبح هستش یکسره نوشته های بر مبنای واقعیت وجالب شما رو داشتم میخوندم
    راستش جناب افخمی من راننده ماشین سنگین هستم و حدودا ۳هفته ست که نوشته های در مورد تجارت رو دارم می خونم البته چند تا ویدئویی آموزشی رایگان هم دیدم درکل تصمیم دارم وارد سیستم تجارت بشم البته مثل اکثر افراد علاقه شدید به قسمت دلاریش دارم بفرمائید من که فقط رانندگی کردم میتونم شروع کنم و البته با رعایت قوانینش موفق بشم یا نه؟ اگر شدنیه واقعا اول کدوم پله رو باید قدم بزارم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
    عذرخواهی میکنم که زیاد نوشتم…

    • با سلام و احترام،

      خداقوت به شما نیز که تصمیم به ورود به عرصه تجارت گرفته‌اید. ابتدا باید بگویم که تجارت یک فرصت است که برای همه باز است، اما موفقیت در آن به تعدادی عامل بستگی دارد که باید به آن‌ها توجه کنید.

      آموزش و مطالعه
      اولین گام، آموزش و مطالعه است. شما باید به صورت جدی و مستمر در مورد مباحث مرتبط با تجارت، بازاریابی، فروش، واردات و صادرات، قوانین و مقررات و … مطالعه کنید. این مطالعات می‌تواند از کتاب‌ها، مقالات، ویدئوها، دوره‌های آموزشی و حتی تجربیات دیگران باشد.

      ساختار شخصیتی و نگرش
      در کنار مطالعه، باید به ساختار شخصیتی خود نیز توجه کنید. تجارت نیازمند تصمیم‌گیری سریع، تحلیل و بررسی، توانمندی در مذاکره، و توانایی در مدیریت ریسک دارد. این مهارت‌ها بدون یک نگرش صحیح و تفکر منطقی، کارآمد نخواهند بود.

      قوانین و مقررات
      همچنین، باید با قوانین و مقررات تجارت در کشور خود و کشورهای مورد نظر برای تجارت آشنا شوید. نادیده گرفتن این موضوع می‌تواند به شما زیان‌های جدی وارد کند.

      شروع کوچک و تجربه
      پیشنهاد می‌کنم با یک پروژه کوچک شروع کنید. این کار به شما اجازه می‌دهد تا با ریسک کمتر، تجربه‌ای عملی کسب کنید.

      دلاری یا نه؟
      در مورد علاقه‌ی شما به بخش “دلاری” تجارت، باید بگویم که تجارت فقط در مورد پول نیست. اگر فقط به دنبال سود مالی هستید، احتمالاً در بلندمدت موفق نخواهید شد. تجارت یک فرایند است و شما باید از فرایند لذت ببرید، نه فقط نتیجه.

      پس بله، شما می‌توانید شروع کنید و موفق شوید، اما باید توجه داشته باشید که موفقیت در تجارت نیازمند تلاش، مطالعه، و تجربه است. اگر به این موارد پاسخ مناسبی دهید، شانس موفقیت شما افزایش می‌یابد.

      با آرزوی موفقیت برای شما،
      زومین بازار

      • جناب آقای علی افخمی خدا قوت
        مطالب این مقاله بسیار مفید و کامل بود و من به عنوان یک شخص که در حال حاضر ۲۲ ساله کار تجارت میکنم به جرات میگم کامل ترین مقاله که تا حالا خوندم ولی در بخش هشتم علم یا تجربه با نظر شما موافق نیستم. چون من هر دو این موجودات‌ را لمس کردم من تجربی تجارت را شروع کردم و در انتها علمی ادامه دادم در تجربه موادی برخوردم که در هیچ علم و منطق تجارت وجود نداره و نیست و مثال دکتر متخصص شما مثال خوبی برای این مقاله زیبا و عالی نبود. به هر حال خیلی خیلی با مقاله شما حال کردم و چون در این حوزه به صورت مجانی داوطلب تدریس میدم حتما مقاله شما را بهشون معرفی میکنم امیدوارم. موفق باشید

        • جناب آقای افشین دل زنده نژاد عزیز
          سلام و عرض ادب،

          از اینکه مقاله را مطالعه کردید و نظرتان را با من به اشتراک گذاشتید، بسیار سپاسگزارم. خوشحالم که مطالب مقاله برای شما مفید و کامل بوده است. در خصوص بخش هشتم، از نظرات شما و تجربه‌تان در زمینه تجارت بسیار قدردانی می‌کنم. تجربه شما در ترکیب علم و تجربه ارزشمند است و قطعاً نشان‌دهنده اهمیت اتخاذ یک رویکرد جامع در دنیای تجارت است.

          هدف من از مثال جراح، بیشتر بر اهمیت وجود علم در کنار تجربه تأکید داشت. نه اینکه کلا تجربیات را از دایره بازی کنار بگذاریم. چون بسیاری از نوآموزان تجارت و حتی تجار ایرانی باسابقه، بدون سرمایه گذاری روی علم آموزی، صرفا به دنبال مسیرهای سنتی و تجربی در تجارت میروند که معمولا خسارت های زیادی دارد. بدون شک، تجربه‌های شخصی در تجارت نقش حیاتی دارند و بسیاری از نکات ظریف و جزئیات را تنها از طریق تجربه می‌توان به دست آورد. در واقع، ترکیب علم و تجربه می‌تواند بهترین نتایج را به همراه داشته باشد. به شرطی که تجربیات ما در مسیر آموخته های علمی باشد.

          از پیشنهاد شما برای معرفی مقاله به دانشجویانتان نیز بسیار ممنونم. خوشحال می‌شوم اگر بتوانم به بهبود مطالب و ارائه دیدگاه‌های متنوع‌تر در این حوزه کمک کنم.

          برای شما آرزوی موفقیت روزافزون دارم و امیدوارم همچنان از تجربیات و دانش شما در این زمینه بهره‌مند شویم.

          با احترام،
          علی افخمی

  • سلام و عرض ادب
    بسیار عالی ، با آروزی موفقیت برای شما

    سوالی که دارم این هست که آیا برگزاری دوره های آموزشی هم یک بیزینس هست یا نه؟
    اگر جواب مثبت هست ، برای توسعه اون چه پیشنهادی دارید؟

    ممنون

    • با سلام و احترام،

      خوشحالم که محتواهای ما برای شما مفید بوده است. با آرزوی موفقیت برای شما پاسخ سوالتان به شرح زیر است.

      آیا برگزاری دوره‌های آموزشی یک بیزینس است؟
      بله، بدون شک برگزاری دوره‌های آموزشی یک کسب و کار است و یکی از راه‌های موثر برای انتقال دانش و تجربیات است. این کسب و کار نه تنها امکان درآمدزایی دارد، بلکه به شما اجازه می‌دهد تا تأثیر مثبتی در جامعه و حتی شاید در سطح جهانی داشته باشید.

      پیشنهادات برای توسعه
      1. تحقیق بازار: ابتدا باید نیازمندی‌ها و علایق مخاطبان خود را مشخص کنید.

      2. به‌روزرسانی محتوا: محتوای دوره‌ها باید به‌روز و کاربردی باشد.

      3. تنوع در روش‌های آموزشی: استفاده از ویدئو، مقاله، وبینار، و … برای ارتقاء تجربه یادگیری.

      4. تبلیغات و بازاریابی: استفاده از شبکه‌های اجتماعی، وب‌سایت، و ایمیل مارکتینگ برای جذب مخاطب جدید.

      5. پشتیبانی و مراقبت از مشتری: پاسخگویی به سوالات و نیازهای مشتریان به طور مداوم.

      6. تعامل با جامعه: برگزاری ورکشاپ‌ها، سمینارها، و مشارکت با سایر متخصصان.

      7. اندازه‌گیری و بهبود مداوم: استفاده از ابزارهای آنالیز مانند گوگل آنالیتیکز برای ارزیابی عملکرد و بهبود مداوم.

      با این روش‌ها، شما می‌توانید کسب و کار آموزشی خود را به یک موفقیت پایدار تبدیل کنید.

      با آرزوی موفقیت برای شما،
      زومین بازار

    • با سلام و احترام،

      خوشحالم که تصمیم به تبدیل شدن به یک تاجر موفق گرفته‌اید. این یک گام بزرگ و مهم در زندگی هر فرد است. اما می‌خواهم یک نکته مهم را به شما یادآوری کنم: خواسته‌ها و آرزوها تقریباً برای همه یکسان است. همه ما به دنبال موفقیت، آسایش، و ثروت هستیم. اما تفاوت اصلی بین افراد موفق و ناموفق در «عمل» است.

      افراد موفق همیشه آماده‌اند که هر کاری که لازم است انجام دهند، حتی اگر این تلاش برای آنها هزینه‌ های زیادی بوجود بیاورد یا مجبور شوند که بطور کامل از دایره راحتی‌شان خارج شوند. آن‌ها صرفا به خواسته هایشان فکر نمیکنند بلکه برای تحقق آرزوها و خواسته‌های خود تلاش می‌کنند،

      یکی از مهم‌ترین گام‌ها برای موفقیت، توانایی در خروج از دایره راحتی است. این ممکن است به معنی یادگیری مهارت‌های جدید، ریسک پذیری، یا حتی تغییر در نگرش و رفتار و سبک زندگی باشد. موفقیت همیشه هزینه‌هایی دارد، چه زمانی، چه مالی، چه عاطفی. افراد موفق هستند که آماده پرداخت این هزینه‌ها هستند.

      پس اگر واقعاً می‌خواهید یک تاجر موفق شوید، باید بپذیرید که تنها خواستن کافی نیست، بلکه باید برای آن تلاش کنید. این تلاش ممکن است سخت و چالش‌برانگیز باشد، اما به یاد داشته باشید که در پایان، تنها چیزی که می‌تواند شما را از دستیابی به آنچه که می‌خواهید جلوگیری کند، خود شما هستید.

      با آرزوی موفقیت و پیروزی برای شما،
      زومین بازار

      • سلام و عرض ادب آقای افخمی
        امیدوارم که ایام به کام و صحت عالی باشد.
        اطلاعاتی را که ارائه کردید بسیار مفید و موثر هستند برای اشخاص و افرادی که می‌خواهند یک تجارت موفق داشته باشند.

  • سلام محترم من اهل افغانسان از خواندن مقاله تان لذت بردم و مستفید شدم من هم تصمیم دارم یک تجارت کوچک را شروع کنم ممنون می شوم که بنده را رهنمایی نماید.

    • سلام و عرض ادب،

      خوشحالم که مقاله‌ برای شما مفید بوده و از علاقه شما به شروع یک تجارت کوچک در افغانستان استقبال می‌کنم. افغانستان با وجود چالش‌ها، فرصت‌های تجاری منحصر به فردی دارد که می‌توانند بسیار سودمند باشند.

      در افغانستان، حوزه‌هایی مانند کشاورزی، دامداری، استخراج معادن و صنایع دستی پتانسیل بالایی دارند. این بازارها نه تنها به دلیل منابع طبیعی غنی، بلکه به خاطر تقاضای داخلی و بین‌المللی برای محصولات خاص، جذاب هستند. برای مثال، صادرات محصولات کشاورزی مانند زعفران و میوه‌جات خشک می‌تواند گزینه خوبی باشد.

      همچنین، بازارهای داخلی افغانستان به ویژه در حوزه‌هایی مانند تکنولوژی، خدمات آموزشی و سلامت رو به رشد هستند. بنابراین، توجه به نیازهای محلی و تطابق با آنها می‌تواند در موفقیت تجارت شما در بخش تجارت داخلی یا واردات نقش مهمی ایفا کند.

      توصیه می‌کنم با تحلیل دقیق بازار و شناسایی نیازهای منطقه‌ای، استراتژی کسب و کار خود را تنظیم کنید. ایجاد ارتباط با تاجران و شبکه‌های تجاری داخلی و بین‌المللی می‌تواند در این مسیر کمک کننده باشد. همچنین، در نظر گرفتن موانع احتمالی مانند نوسانات اقتصادی و مسائل امنیتی افغانستان برای پیش‌بینی بهتر ریسک‌ها و فرصت‌ها ضروری است.

      مدیریت دقیق منابع مالی، ایجاد یک برنامه بازاریابی متناسب با فرهنگ و شرایط محلی و توجه به ارائه خدمات و محصولات با کیفیت بالا، می‌تواند به شما در رسیدن به موفقیت در بازار افغانستان کمک کند.

      با آرزوی موفقیت برای شما در این مسیر جدید، امیدوارم که این نکات به شما کمک کند.

  • با سلام
    بنده قصد ورود به دنیای تجارت را دارم بنظر شما این کار را با ثبت شرکت انجام دهم یا در شروع نیازی به این کار نیست لطفا راهنمایی بفرمایید.
    باتشکر

    • با سلام
      شروع تجارت در قدم اول معمولا نیازی به ثبت شرکت ندارد. ابتدا سعی کنید در صنعت و بازاری که میخواهید فعالیت کنید کمی تجربه و فیدبک واقعی بدست آورید

  • با سلام و احترام
    سپاس از اینکه با حوصله پاسخ میدهید
    بنده یک فعالیت بازرگانی ترجیحا خارجی را ان شاء الله میخوام در مشهد راه اندازی کنم به نظر شما روی چه محصولاتی و چه بازار هدفی تمرکز کنم .

    • با سلام و احترام،
      سپاس از اینکه با حوصله پرسش مهمی را مطرح کرده‌اید. انتخاب محصولات و بازار هدف برای فعالیت بازرگانی خارجی نیازمند بررسی‌ها و تحلیل‌های دقیق بازار است و نمی‌توان بدون اطلاعات کافی و تحقیقات مبتنی بر داده‌های موثق، پیشنهاداتی را ارائه داد. توصیه می‌کنم قبل از هرگونه تصمیم‌گیری، موارد زیر را مد نظر داشته باشید:

      1. تحقیق بازار: بررسی و تحلیل بازارهای داخلی و خارجی برای شناسایی نیازها و فرصت‌های موجود.

      2. بررسی رقبا: شناخت رقبا و تحلیل نقاط قوت و ضعف آن‌ها می‌تواند در شکل‌گیری استراتژی‌های کسب‌وکارتان کمک کننده باشد.

      3. تجزیه و تحلیل محصولات: بررسی کالاهای مختلف از نظر میزان تقاضا، قوانین صادرات و واردات، و سودآوری آن‌ها.

      4. آگاهی از قوانین و مقررات: آشنایی با قوانین و مقررات بازرگانی خارجی و مالیاتی هم در کشور ایران و هم در کشورهای هدف.

      5. برنامه‌ریزی مالی: تهیه یک برنامه مالی منسجم که شامل بودجه‌بندی، پیش‌بینی سود و زیان و جریان‌های نقدینگی باشد.

      همچنین، دوره‌های آموزشی ما در زومین بازار می‌توانند به شما کمک کنند تا دانش و مهارت‌های لازم در زمینه‌های بازاریابی، فروش، کارآفرینی و تجارت بین‌الملل را کسب کنید. این دوره‌ها می‌توانند در تصمیم‌گیری‌های موثر و موفقیت‌آمیز شما تاثیرگذار باشند.
      با آرزوی موفقیت برای شما در این مسیر جدید،

    • درود ، مطلالبتون کاملا مفید و کاربردی بود و باعث شد متوجه کم کاست های خودم برای شروع بشم …

  • سلام و وقت بخیر استاد گرامی
    ورود به تجارت نیازی به تحصیلات دانشگاهی از جمله رشته مدیریت بازرگانی نداره؟

  • سلام وقت بخیر
    برای شروع این کار باید چکار کنیم؟ چه دوره هایی شرکت کنیم و آیا لازمه رشته دانشگاهی هم اقدام کنیم و کلا دروس دانشگاهی میتونن به علم ما اضافه کنند؟ یا فقط اتلاف وقته و بهتره وارد بازار کار بشیم؟
    من کلا در این باره چیزی نمیدونم ولی خیلی علاقه مند به این کارم و نمیدونم چطور شروع کنم و راه درست رو پیدا کنم و یا چه دوره ایی برم که مفید باشه و همه چیو از صفر بهم بگه ممنون میشم راهنمایی کنید

    • با سلام و عرض ادب
      برای شروع کسب و کار خود، درک مفاهیم پایه‌ای و اصول اولیه تجارت اهمیت زیادی دارد. دوره‌های آموزشی مرتبط با کسب و کار، بازاریابی، فروش و کارآفرینی می‌توانند اطلاعات ارزشمندی را در اختیار شما قرار دهند.
      در حالی که تحصیلات دانشگاهی می‌تواند دانش عمیقی در زمینه‌های خاص ارائه دهد، برای موفقیت در کسب و کار لزوماً ضروری نیست. تجربه عملی و آموزش‌های تخصصی مخصوص کسب و کار اغلب مفیدتر هستند.
      برای شروع، توصیه می‌شود دوره‌هایی را انتخاب کنید که از ابتدا شروع کرده و مفاهیم اصلی کسب و کار را پوشش می‌دهند. دوره‌هایی که عملی و کاربردی هستند و اطلاعات مربوط به بازار واقعی را ارائه می‌دهند بسیار مفید خواهند بود. همچنین، مشارکت در کارگاه‌ها، وبینارها و سمینارهای تخصصی می‌تواند به شما کمک کند تا دانش و مهارت‌های لازم برای موفقیت در کسب و کار خود را کسب کنید.
      به خاطر داشته باشید که یادگیری مستمر و تجربه عملی نقش مهمی در رشد و توسعه کسب و کار شما خواهد داشت.

  • سلام من بسیار علاقه مند به تجارت و پیشرفت هستم متن شما به قدری خوب بود مخصوصا اون قسمت های ارتقاء فردی که میتونم بگم واقعا باید بعضی قسمتاش را با طلا نوشت. مشخص است حاصل کلی تجربه فردی شما و علمتون هست خواستم یک تشکر ویژه بابت ارائه این موضاعات ازتون بکنم.😎🤍

  • سلام من میخوام در کار صادرات بوقلمون و طیور اقدام کتم باید چکار کنم و از کجا شروع کنم لطفا راهنماییم کنید ممنون

    • سلام و درود بر شما،
      خوشحالم که علاقه‌مند به شروع کار در زمینه صادرات بوقلمون و طیور هستید. این یک حوزه با پتانسیل بالا برای رشد و سودآوری است، به شرطی که با برنامه‌ریزی دقیق و آگاهی از قوانین و استانداردهای مرتبط پیش بروید. در ادامه چند قدم اولیه برای ورود به این کسب‌وکار را بررسی می‌کنیم:

      1. تحقیق و برنامه‌ریزی:
      – بازارهای هدف: ابتدا باید تحقیق کنید تا بازارهای هدف خود را شناسایی کنید. کدام کشورها بیشترین تقاضا برای واردات بوقلمون و طیور را دارند؟
      – قوانین و مقررات: آشنایی با قوانین صادرات در ایران و همچنین قوانین واردات در کشورهای هدف ضروری است. شما باید از محدودیت‌ها، تعرفه‌ها و استانداردهای بهداشتی مورد نیاز آگاه باشید.
      – تجزیه و تحلیل رقابت: بررسی کنید که چه کسانی رقبای اصلی شما هستند و چگونه می‌توانید از آنها متمایز شوید.

      2. بیزینس پلن:
      – تدوین یک برنامه کسب‌وکار مفصل که شامل استراتژی‌های بازاریابی، مدیریت مالی، برنامه‌ریزی تولید و عملیاتی باشد.

      3. مجوزها و گواهینامه‌ها:
      – اخذ مجوزهای لازم از سازمان‌های دولتی مرتبط در ایران مانند سازمان استاندارد و سازمان دامپزشکی کشور برای صادرات طیور.
      – همچنین باید گواهینامه‌های بهداشتی و استانداردهای بین‌المللی مانند HACCP یا ISO را کسب کنید تا از پذیرش محصولات شما در بازارهای هدف اطمینان حاصل شود.

      4. بسته‌بندی و حمل‌ونقل:
      – اطمینان حاصل کنید که بسته‌بندی شما مطابق با استانداردهای بین‌المللی است و می‌تواند کیفیت محصولات را در طول حمل‌ونقل حفظ کند.
      – برای حمل‌ونقل بین‌المللی، باید با شرکت‌های حمل‌ونقل معتبر و تخصصی در این زمینه همکاری کنید.

      5. بازاریابی و فروش:
      – ایجاد ارتباطات و شبکه‌سازی با خریداران بالقوه در کشورهای هدف.
      – استفاده از روش‌های بازاریابی دیجیتال مانند وب‌سایت، شبکه‌های اجتماعی و بازاریابی ایمیلی برای افزایش دیده‌شدن و جذب مشتری.

      6. آموزش و ارتقاء دانش:
      – شرکت در دوره‌ها، سمینارها و نمایشگاه‌های مرتبط با صنعت طیور و صادرات برای افزایش دانش و ایجاد ارتباطات تجاری مفید. (دوره صادرات زومین بازار میتواند بسیار برایتان مفید باشد)
      به یاد داشته باشید، موفقیت در بازار صادرات نیازمند آموزش، صبر، تلاش مستمر و انعطاف‌پذیری در برابر تغییرات بازار است. با پیروی از این مراحل و اختصاص زمان برای یادگیری، تحقیق و برنامه‌ریزی دقیق، می‌توانید شانس موفقیت خود را در این حوزه افزایش دهید.

  • تشکر فراوان از جناب نویسنده
    من متن مقاله شما را دقبق مطالعه نمودم و نکات ارزشمندی را متوجه شدم. چند بار تجارت نمودم و یک بار شدید تاوان داده ام که کاملا ورشکست شدم. اما حالا میخواهم دوباره بیزنس کوچک خود را شروع کنم و از رهنمود های شما استفاده مینمایم

  • سلام خدا قوت
    من یه کاسب سنتی هستم که به این باور رسیدم سبک کارم دیگه جوابگو نخواهد شد ، اتفاقی مقالات و نوشته های عالی شما رو دیدم و بسیار تاثیرگذار و مفید بود ، با توجه به اینکه سن بلایی دارم و عمر زیادی در کسب و کارم گذاشتم بتونم به کمک شما راه جدید و نوینی برای ارتقا ‌پیشرفت کارم پیدا کنم ، واقعا به سهم خودم از شما تشکر میکنم
    آرزوی موفقیت روز افزون برای شما و تیم کاری شما دارم 🙏🌹

    • سلام و درود فراوان به شما،
      از اینکه وقت گذاشتید و نوشته‌های ما را مطالعه کرده‌اید و همراه ما برده‌اید، بی‌نهایت سپاسگزاریم. خوشحالیم که مطالب ما برای شما مفید واقع شده و این انگیزه‌ای است برای ما تا با قدرت بیشتری به اشتراک‌گذاری دانش و تجربیاتمان ادامه دهیم.
      کاملا قابل درک است که تغییر مسیر در کسب و کار، به ویژه پس از سال‌ها تجربه در یک روش سنتی، چالش‌برانگیز باشد. اما به یاد داشته باشید که با برداشتن هر قدم کوچک اما پیوسته، شما نه تنها به روزرسانی مدل کسب و کار خود را آغاز می‌کنید، بلکه افق جدیدی برای رشد و پیشرفت را نیز کشف می‌کنید.
      برای شروع این مسیر جدید، توصیه می‌کنیم ابتدا با دوره‌های آموزشی ما در زمینه‌هایی مانند تجارت، بازاریابی دیجیتال، و استراتژی‌های نوین کسب و کار آشنا شوید. این دوره‌ها به شکلی طراحی شده‌اند تا به شما دیدگاه‌های جدیدی ارائه دهند و شما را با ابزارها و روش‌های کاربردی مجهز کنند.
      به یاد داشته باشید، تغییر و تحول جزئی از مسیر موفقیت است. ما در کنار شما هستیم تا در این سفر، شما را به سمت موفقیت‌های بزرگتر راهنمایی کنیم.
      باز هم از لطف و حمایت شما سپاسگزاریم و برایتان آرزوی موفقیت‌های روزافزون داریم.
      با احترام،
      تیم زومین بازار

  • سلام جناب افخمی
    بنده دانشجوی رشته مدیریت بازرگانی هستم و از تدریس اساتید دانشگاه ها رضایتی ندارم و به کار صادرات و واردات علاقه فراوانی دارم و از طرفی هم به دنبال پلنی قوی و سریع و رسیدن به درآمد دلاری هستم . من تمامی مطالب سایت زومین بازار و دیگر سایت ها رو هم بررسی کردم . خیلی علاقه مند هستم که به عنوان یک مدیر بازرگانی درشرکتی مشغول به کار شوم و زمانی که به درآمد کلانی دست یافتم، یک کار آفرین در حوزه بازرگانی شوم. و واقعا دارم با درآمد صفر شروع میکنم. مشتاق مشاوره و پیشنهادات شما هستم. به نظر شما من باید چه مسیری رو دربازه زمانی کوتاه طی کنم که زحماتم مفید واقع بشه ؟

    • سلام و درود بر شما،
      خوشحالم که شما با انگیزه و علاقه‌مند به حوزه مدیریت بازرگانی و به خصوص صادرات و واردات هستید. تمایل شما به کسب درآمد دلاری و تبدیل شدن به یک کارآفرین موفق در این حوزه، اهدافی ستودنی و قابل تحسین است. اما، مسیر رسیدن به موفقیت در تجارت بین‌المللی و کسب درآمدهای قابل توجه، مسیری است که نیازمند برنامه‌ریزی دقیق، صبر و پشتکار است.
      اولین قدم، افزایش دانش و مهارت‌های تخصصی در حوزه‌های کلیدی تجارت بین‌المللی است. شما اشاره کردید که از محتوای زومین بازار و سایر منابع آموزشی استفاده کرده‌اید، که این نشان‌دهنده تعهد شما به یادگیری و پیشرفت است. به کسب دانش در زمینه‌هایی مانند قوانین و مقررات بین‌المللی، فرآیندهای گمرکی، بازاریابی بین‌المللی، و مدیریت زنجیره تامین ادامه دهید
      در کنار این، مهم است که تجربه عملی کسب کنید. سعی کنید در شرکت‌هایی که در حوزه صادرات و واردات فعال هستند، به عنوان کارآموز یا کارمند ورود پیدا کنید. این کار به شما اجازه می‌دهد تا دانش آکادمیک خود را با تجربه‌های عملی ترکیب کنید و شبکه‌ای از ارتباطات حرفه‌ای را توسعه دهید.
      همچنین، پیشنهاد می‌کنم بر روی توسعه مهارت‌های فردی مانند تصمیم‌گیری، حل مسئله، مذاکره، و مدیریت زمان تمرکز کنید. این مهارت‌ها برای موفقیت در هر حوزه‌ای از تجارت بین‌الملل حیاتی هستند.
      در مورد انتظارات زمانی، مهم است که واقع‌بین باشید. رسیدن به موفقیت در تجارت بین‌الملل و کسب درآمدهای بالا ممکن است بسیار بیشتر از آنچه انتظار دارید زمان ببرد. بنابراین، به جای تمرکز بر روی یک “پلن قوی و سریع” که در واقعیت چندان امکان پذیر نیست، روی توسعه یک برنامه پایدار و قابل اجرا که شامل اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت باشد، تمرکز کنید.
      امیدوارم که این پیشنهادات برای شما مفید واقع شوند و در مسیر رسیدن به اهداف حرفه‌ای‌تان موفق و سربلند باشید.

    • سلام ، ممنون از مقاله ای که تهیه کردین و سپاس واسه آگاه کردن علاقه مندان حوزه تجارت. ما استارت کار را باید چجوری بزنیم از کجا وارد بشیم و این که آیا میتونیم از صفر شروع کنیم؟

      • سلام بله حتما که میتوانید از صفر شروع کنید.
        باید با آموزش و اقدام عملی بصورت هم زمان شروع کنید. سایت ما منبع بسیار غنی از آموزش های تجارت است. اقدام عملی و حرکت کردن هم که قطعا بر عهده خودتان است.
        موفق و موید باشید

  • سلام این مقاله خیلی برای من مفید بود و حتی میشه گفت شخصیت منو تحقیق و تحلیل کرد وقتی که این مقاله رو خوندیم در کنارش چیز هایه دیگری را خوندیم که نشون داد تیپ شخصیتی من برای کارآفرینی و تجارت عالی بوده و استعدادش را خدادادی دارم. اما فقط یک سوال چگونه، چطور و از کجا استارت بزنم که در این کارآفرینی و تجارت موفق بشوم؟ آیا کسی هست که به من کمک کن که چگونه اولین قدم رو بردارم؟

    • سلام و وقت بخیر
      خیلی خوب است که شما استعداد و پتانسیل شروع تجارت را دارید. اما به هیچ عنوان کافی نیست. به خاطر داشته باشید که استعداد و پتانسیل بدون اقدام و عمل راه به جایی نمیبرد. دنیا مملو از انسان های با استعدادی است که اقدامات لازم را در جهت شکوفا کردن استعدادهایشان انجام نداده اند. روی آموزش خودتان سرمایه گذاری کنید و دست به عمل بزنید. کافیست هر چیزی را که در جهت احداث بیزینس خودتان می آموزید، شروع کنید به اجرا کردن و انجام آزمون و خطا.
      به مرور زمان و در میان مدت و بلند مدت، مسیر خودش را به شما نشان خواهد داد. واقعیت این است که هیچ کس قرار نیست به کمک شما بیاید به جز خودتان!
      موفق و موید باشید

  • سلام وقتتون بخیر
    میخواستم بدونم برای کسی که علاقه به صادرات و واردات داره، برای شروع چه دوره هایی رو پیشنهاد میکنین که از مبتدی تا پیشرفته اموزش بده؟

  • سلام آقای افخمی وقتتون بخیر.
    من حداقل ۳۰۰ میلیون سرمایه دارم و میخوام با سرمایه ای که دارم صادرات میوه به کشور آذربایجان رو شروع کنم ولی نمیدونم از کجا شروع کنم و یا نمیدونم چجوری مشتری از کشور آذربایجان پیدا کنم و هیچ چیزی در مورد صادرات نمیدانم و یا هیچ چیزی در مورد قانون میوه و یا قانون گمرک و یا قانون قرارداد در کشور آذربایجان را نمیدانم.
    لطفا اگه میشه به من چند تا راهکار بگین 🙏🙏

    • سلام و وقت بخیر،

      خوب است که شما قصد دارید وارد حوزه صادرات میوه به کشور آذربایجان شوید. اما اینکه هیچ چیزی از تجارت بین الملل نمیدانید و میخواهید بدون هرگونه تجربه قبلی، صادرات میوه را (که بسیار پر ریسک هم هست) شروع کنید، واقعا نگران کننده است. اما بطور کلی اینجا چند مرحله اساسی برای شروع کسب‌وکار صادراتی شما آورده شده است:

      1. تحقیق بازار و محصول:
      – ابتدا، تحقیق کنید تا ببینید چه نوع میوه‌هایی در آذربایجان تقاضای بیشتری دارد و فصل‌های تقاضای آن‌ها چه زمانی است.
      – اطلاعاتی در مورد تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان میوه در ایران کسب کنید که بتوانید محصولات باکیفیت و با قیمت رقابتی تهیه کنید.

      2. آشنایی با قوانین و مقررات:
      – با قوانین و مقررات صادراتی ایران و وارداتی آذربایجان آشنا شوید. این موضوع شامل تعرفه‌ها، مالیات‌ها، استانداردهای کیفیت میوه، و نیازهای گمرکی است.
      – برای درک بهتر قوانین، ممکن است لازم باشد با یک مشاور حقوقی یا یک شرکت حقوقی متخصص در تجارت بین‌الملل مشورت کنید.

      3. بازاریابی و پیدا کردن مشتری:
      – حضور در نمایشگاه‌های تجاری مرتبط با کشاورزی و صادرات میوه می‌تواند فرصتی عالی برای برقراری ارتباط با خریداران بالقوه باشد.
      – از طریق اینترنت و شبکه‌های اجتماعی، به خصوص پلتفرم‌هایی مثل لینکدین و فیسبوک، تلاش کنید محصولات خود را تبلیغ کنید.
      – ایجاد روابط با دفاتر تجاری سفارتخانه‌ها و سازمان‌های تجاری در آذربایجان می‌تواند راهی مفید برای یافتن خریداران و شناخت بازار باشد.

      4. لجستیک و حمل و نقل:
      – انتخاب یک شرکت لجستیک قابل اعتماد برای حمل و نقل میوه‌هایتان بسیار مهم است. میوه‌ها باید به سرعت و در شرایط مناسب به مقصد برسند تا کیفیت آن‌ها حفظ شود.
      – بررسی کنید که چه نوع بسته‌بندی‌هایی برای حفظ کیفیت میوه‌ها در طول حمل و نقل مناسب هستند.

      5. طراحی یک برنامه کسب‌وکار جامع:
      – قبل از شروع، یک طرح کسب‌وکار دقیق تهیه کنید که شامل تحلیل بازار، استراتژی بازاریابی، جزئیات مالی، و برنامه‌ریزی لجستیک باشد.

      در نهایت، شاید بخواهید در نظر بگیرید که قبل از ورود به بازار صادرات، دوره‌های آموزشی مرتبط با صادرات و تجارت بین‌المللی را بگذرانید. این دوره ها می‌تواند شما را با اصول اساسی تجارت بین‌الملل، فنون مذاکره، و استراتژی‌های بازاریابی آشنا کند. امیدوارم این راهنمایی‌ها به شما کمک کنند تا با اطمینان بیشتری وارد عرصه صادرات شوید.

  • با سلام متشکرم از ارائه اطلاعات مربوط به ورود به تجارت. سرنخ خوبی بود برای آنان که دوست دارند وارد این حرفه شوند.

  • با سلام مقاله بسیار مفید بود ممنون، فقط سوالم اینکه برای شروع تجارت خودرو تو چه زمینه ای باید آموزش ببینیم و اصلا تاجر خودرو شدن امکان پذیره؟

    • سلام و وقت بخیر
      تجارت یک چهارچوب و اصولی دارد مانند بازاریابی، فروش، دیجیتال مارکتینگ، لجستیک، زبان انگلیسی تجاری، مذاکرات، تحقیقات بازار و … که در همه رشته ها و حوزه ها مشترک است. و نیاز است تا شما به این مسائل مسلط باشید. در کنار این مسائل هر صنعت و بازاری هم مثل خودرو، لوازم خانگی، مواد غذایی، محصولات کشاورزی، محصولات دارویی و … مسائل فنی خاص خودش را دارد که شما باید در آن حوزه نیز مجرب و آگاه باشید. جمع این مواردی که خدمت شما گفتم از شما یک تاجر حرفه ای میسازد. قطعا تاجر خودرو شدن هم امکان پذیر است و همین الان هم بسیاری از تجار در جهان در همین حوزه فعالیت دارند.

  • با سلام مقاله خوب و بسیار مفیدی بود ، سئوال ام اینکه یک کارمند بازنشسته چه جوری باید ریسک کنه تا تجارت کنه
    57 سالمه تا این روز و این لحظه اصلا تو زندگیم ریسک نکردم ، ولی میخوام ریسک کنم و کاری را انجام دهم

    • با سلام و تشکر از شما برای مطرح کردن این سوال.
      ریسک کردن برای ورود به عرصه تجارت برای یک بازنشسته می‌تواند هم چالش‌برانگیز و هم سودآور باشد. اول از همه، تبریک می‌گویم که تصمیم گرفته‌اید در این مرحله از زندگی خود چنین قدم مهمی بردارید. در اینجا چند نکته وجود دارد که می‌توانند به شما کمک کنند تا با احتیاط بیشتری پیش بروید:

      1. آموزش و کسب اطلاعات: قبل از هر چیز، توصیه می‌کنم که زمان بگذارید و درباره بازاری که می‌خواهید وارد شوید تحقیق کنید. دانش و اطلاعات می‌توانند ریسک‌های احتمالی را کاهش دهند. شما می‌توانید از دوره‌های آموزشی مختلف در حوزه‌هایی مانند تجارت، بازاریابی، فروش، و مدیریت کسب و کار استفاده کنید.

      2. بررسی مالی و بودجه‌بندی: مشخص کنید که چه میزان سرمایه می‌توانید بدون تأثیر منفی بر سبک زندگی فعلی‌تان و آینده مالی‌تان، ریسک کنید. به نظر من فقط روی سرمایه کاملا بیکار خودتان حساب باز کنید.

      3. شروع کوچک و گسترش تدریجی: به جای شروع با یک سرمایه‌گذاری سنگین، می‌توانید با یک تجارت کوچک شروع کنید. این کار به شما اجازه می‌دهد تا با ریسک کمتری تجربه و اعتماد به نفس کسب کنید.

      4. شبکه‌سازی و مشاوره: ارتباط با دیگر کارآفرینان و کسب تجربیات و دیدگاه‌های آن‌ها می‌تواند بسیار مفید باشد.

      5. آمادگی برای شکست: همیشه خوب است که برنامه‌ای برای بدترین سناریو داشته باشید. این کار به شما کمک می‌کند تا آماده باشید و بتوانید به سرعت واکنش نشان دهید.

      نهایتا اینکه، موفقیت در تجارت تنها به سرمایه مالی بستگی ندارد، بلکه به تلاش، برنامه‌ریزی و تعهد نیز وابسته است.

      موفق و موید باشید

  • سلام جناب افخمی من ۱۴ سالمه و تمام آرزوم اینه که تاجر بشم به نظرتون تو این سن چه کار کنم یه پیش زمینه بشه برای کار اصلی؟

    • سلام دوست عزیز،

      خیلی خوشحالم که در سن کم اینقدر علاقه و انگیزه به تجارت دارید. این نشان‌دهنده پتانسیل بالای شما برای موفقیت در آینده است. در ادامه چند پیشنهاد برایتان دارم که می‌تواند به عنوان پیش‌زمینه برای ورود به دنیای تجارت به شما کمک کند:

      1. مطالعه و یادگیری:
      – کتاب‌ها و منابع آموزشی: کتاب‌های مرتبط با تجارت، بازاریابی، فروش و کارآفرینی را مطالعه کنید. کتاب‌هایی مثل “پدر پولدار، پدر بی‌پول” از رابرت کیوساکی و “هنر جنگ” از سان تزو می‌تواند نقطه شروع خوبی باشد.
      – دوره‌های آنلاین یا آفلاین: در دوره‌های آموزشی آنلاین و آفلاین شرکت کنید. سایت‌هایی مثل Coursera، Udemy یا سایت های ایرانی مثل فرادرس و مکتب خونه و البته سایت خودمان ZoominBazar دوره‌های خوبی در زمینه تجارت و بازاریابی دارند.

      2. تجربه عملی:
      – کارهای پاره‌وقت و داوطلبانه: سعی کنید در شرکت‌های کوچک، نمایشگاه‌ها یا فروشگاه‌های کوچک کار پاره‌وقت انجام بدهید. این کارها به شما تجربه عملی می‌دهند و می‌توانید از نزدیک با مفاهیم تجارت آشنا شوید. هر کاری با هر عنوان شغلی در ابتدای کار بهتر از هیچ کار نکردن است.
      – پروژه‌های کوچک: شروع به راه‌اندازی پروژه‌های کوچک کنید. مثلاً می‌توانید یک فروشگاه آنلاین کوچک با وردپرس راه بیندازید و محصولاتی را که به آن‌ها علاقه دارید بفروشید.

      3. شبکه‌سازی:
      – ارتباط با تجار و کارآفرینان موفق: سعی کنید با افرادی که در حوزه تجارت موفق هستند ارتباط برقرار کنید. می‌توانید از طریق لینکدین، نمایشگاه‌ها یا رویدادهای تجاری با این افراد آشنا شوید و از تجربیات آن‌ها بهره ببرید.
      – مشارکت در انجمن‌ها (فروم ها) و گروه‌های تجاری: به انجمن‌ها و گروه‌های تجاری مرتبط با علاقه‌تان بپیوندید و در بحث‌ها و جلسات آن‌ها شرکت کنید.

      4. توسعه مهارت‌های شخصی:
      – مهارت‌های نرم: مهارت‌هایی مثل ارتباطات موثر، مذاکره، مدیریت زمان و حل مسئله را تقویت کنید. این مهارت‌ها برای هر تاجری حیاتی هستند.
      – زبان‌های خارجی: اگر به تجارت بین‌المللی علاقه دارید، یادگیری زبان‌های خارجی می‌تواند بسیار مفید باشد.

      5. استفاده از فناوری:
      – آشنایی با فناوری‌های نوین: فناوری‌های دیجیتال، بازاریابی آنلاین، هوش مصنوعی و استفاده از رسانه‌های اجتماعی را یاد بگیرید و در تجارت خود به کار ببرید.

      به یاد داشته باشید که هر موفقیتی نیاز به صبر و پشتکار دارد. از کارها و قدم های کوچک شروع کنید و به تدریج تجربه و دانش خود را افزایش بدهید. مطمئنم که با انگیزه‌ای که دارید، می‌توانید به اهداف بزرگتان دست پیدا کنید. موفق باشید!

  • سلام وقت شما بخیر
    بنده نزدیک به ۴۰ سالمه و توی زمینه های زیادی کار کردم البته برای دیگران از بازاریابی گرفته تا فروش و کارهای مدیریتی ولی به علت متعهد نبودن طرف مقابل به قول و وعده هایی که دادن اون کار رو ترک کردم. الان سرشار از انرژی هستم ولی وضعیت مالی خوبی ندارم. خیلی دوست دارم تو حوزه تجارت کار کنم چرا که به گفته حضرت علی علیه السلام که می‌فرمایند به تجارت دست بزنید که در آن بی نیازی از مردم است وارد بشم. مقاله شما رو خوندم و بسیار لذت بردم از صداقت گفتار شما .سرمایه مختصری میتونم اوکی کنم. در واقع دنبال این هستم که راهنمایی بفرمایید که به چه تولیدی میتونم وارد بشم که بتونم همون محصول رو هم توی کشور خودمون به فروش برسونم و هم بتونم روی صادرات اون کار کنم. واقعا از این وضعیت سردرگمی و بیکاری کلافه شدم ممنون میشم اگه برادرانه راهنمایی کنید.

    • سلام وقت شما بخیر،

      از پیام شما سپاسگزارم و خوشحالم که مقاله برایتان مفید بوده است. پیشنهاد می‌کنم برای شروع هر کار تولیدی، ابتدا مقدار کمی از محصول مورد نظر را از تولیدکنندگان خریداری کنید و آن را در بازار داخلی عرضه کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا بازخوردهای ارزشمندی از مشتریان دریافت کنید و ببینید آیا محصول شما واقعا در عمل آنطور که فکر میکنید توانایی فروش دارد یا خیر.

      پس از مدتی کسب تجربه و شناخت بهتر از بازار داخلی و بازخورد مثبت، می‌توانید به تدریج به فکر توسعه کار و صادرات محصولات باشید. این روش به شما امکان می‌دهد تا با حداقل ریسک و سرمایه، کسب و کار خود را راه‌اندازی و بهبود دهید.

      با آرزوی موفقیت برای شما

  • سلام و عرض ادب بنده در استان ایلام هستم هم مرز با عراق، و تا حدودی نزدیک به کشور کویت میخواستم راجع به دوره هاتون صحبت کنم آیا میتونم بجای دوره از یک پکیج تخصصی و آموزشی صفر تا صد تجارت جهت سفارش و مشاوره کمک بگیرم، ممنون میشم راهنماییم کنید

    • با سلام
      بله میتوانید از محتوای پکیج های آموزشی تخصصی ما استفاده کنید. هم شامل بروزرسانی رایگان میشود و هم پشتیبانی انلاین

  • برادر محترم تشکر از مقاله که در مورد تجارت نوشتید بسیار واضح و با مفهوم و قابل درک است.
    موفق در تمام زندگی باشید .
    محمد وسیم «رافع»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *