آخرین بروزرسانی در: 1403/08/09
اینجا میتوانید راهنمای سامانه EPL و NTSW را بصورت گام به گام و به زبان ساده بخوانید. شناخته شده ترین کاربرد سامانه NTSW یا به اصطلاح سامانه جامع تجارت، برای ثبت سفارش واردات کالا است. سامانه NTSW زیرسامانه های متعددی نیز دارد. از جمله سامانه تجارت داخلی، سامانه تجارت خارجی، سامانه نیما، سامانه شناسه کالا و سایر سامانه ها. از طرف دیگر سامانه EPL یا به اصطلاح سامانه دور اظهاری گمرک نیز وجود دارد که مخصوص اظهار الکترونیکی کالاهای صادراتی یا وارداتی به گمرک ایران است.
در این مقاله بصورت مختصر و مفید آموزش سامانه EPL و NTSW را ارائه میکنیم. ضمنا کار با سامانه TSC را نیز به شما یاد میدهیم. در انتهای مطلب نیز ما فایلهای دانلودی راهنمای سامانه های EPL و NTSW را بصورت کامل و مرحله به مرحله در اختیارتان گذاشته ایم. توضیحات تکمیلی سامانه جامع تجارت و سامانه اظهار الکترونیکی گمرکی را نیز برایتان آماده کرده ایم.
سامانه NTSW یا سامانه جامع تجارت ایران
زیر سامانه های سامانه جامع تجارت ایران
مقاله پیشنهادی: سامانه نیما چیست
سامانه EPL یا همان سامانه جامع امور گمرکی
سامانه TSC یا همان سامانه ارزش گذاری گمرک
نکته مهمی که وجود دارد این است که در اظهار گمرکی کالا به سامانه EPL، باید مراقب ارزش استنباطی کالایمان توسط گمرک باشیم. ما غلط یا درست باید ارزش محموله خود را مطابق ارزش استنباطی گمرک اظهار کنیم. واقعا مهم نیست که ارزش واقعی محموله ما چقدر است! اطلاعات مربوط به ارزش استنباطی هر کالا را میتوانیم از سامانه دیگری به نام سامانه TSC استخراج کنیم.
چگونگی استفاده از سامانه TSC گمرک
برای اینکار کافیست که تعرفه گمرکی کالای خود را در این سامانه وارد کنید. بدین ترتیب سامانه TSC با توجه به سوابق تجاری قبلی این کالا، ارزش استنباطی گمرک را به شما اعلام میکند. جهت آشنایی با مراحل کار با سامانه TSC ویدئوی کوتاه زیر را مشاهده کنید.
نحوه تعیین کد تعرفه گمرکی کالا
برای کار با سامانه TSC نیاز به دانستن کد تعرفه گمرکی کالا داریم. جهت تعیین کد تعرفه گمرکی کالای خود (یعنی همان HS Code کالا) میتوانید:
- از کتاب مقررات صادرات و واردات که هر ساله تجدید چاپ میشود استفاده کنید.
- از شرکتهای ترخیص کالا کمک و مشاوره بگیرید. کلیک کنید: لیست شرکت های ترخیص کالا
- از دفاتر تعرفه گمرک کشور استعلام کنید.
اما اگر سوابقی از این کالا در سیستم گمرک موجود نباشد چه؟ در اینصورت باید چکار کرد؟ در این شرایط باید مدارک زیر را به یکی از دفاتر تعرفه گمرک جمهوری اسلامی ایران جهت ارزش گذاری کالای خود ارائه کنید. بدین ترتیب تعرفه گمرکی کالا نیز بصورت دقیق از سمت گمرک مشخص میشود.
مدارک مورد نیاز جهت تعیین تعرفه و ارزش کالا توسط گمرک
- ثبت درخواست در دبیرخانه دفتر تعرفه گمرک (آدرس دفتر تعیین تعرفه گمرک تهران: خیابان شهید بهشتی، روبروی پارکینگ مصلی، طبقه ششم)
- فیش واریزی به حساب گمرک ایران
- تصویر پیش فاکتور (پروفرما)
- تصویر کاتالوگ یا بروشور محصول
- تصویر کارت بازرگانی صاحب محموله
- تصویر گزارش آنالیز آزمایشگاهی کالا (در صورت نیاز)
- تحویل نمونه کالا به دفتر تعرفه گمرک
دو مقاله پیشنهادی: اصطلاحات گمرکی و فرآیند ترخیص کالا از گمرک
جمع بندی: راهنمای کار با سامانه EPL و NTSW
خب توضیحات اولیه مربوط به چیستی، چرایی و نحوه ارتباط و عملکرد سامانه های EPL و NTSW را خدمتتان گفتیم. نحوه کار با سامانه TSC، مفهوم ارزش استنباطی گمرک از کالا و نحوه تعیین تعرفه گمرکی کالا را نیز بررسی کردیم. در ادامه میتوانید راهنمای سامانه EPL و NTSW را نیز دانلود کنید.
راهنمای کامل سامانه جامع تجارت NTSW
در اینجا میتوانید فایل راهنمای کامل سامانه جامع تجارت NTSW که شامل تمام زیر سامانه ها نیز میشود را دانلود کنید.
از اینجا دریافت کنید: دانلود PDF راهمای سامانه جامع تجارت NTSW و دانلود PDF راهنمای عملیات تجارت خارجی در سامانه جامع تجارت NTSW
راهنمای کامل سامانه جامع امور گمرکی EPL
در اینجا میتوانید راهنمای کامل کار با سامانه EPL را دانلود کنید.
از اینجا دریافت کنید: دانلود PDF راهمای سامانه امور گمرکی EPL
آیا فراگیری سامانه EPL و NTSW کافیست؟
اگر شما صرفاً یک کارمند ساده در بخش بازرگانی هستید و فعلاً فقط نیاز دارید کار با سامانههای EPL و NTSW را یاد بگیرید، بله، این مهارت برای نیاز امروز شما کافی است. اما اگر قصد رشد و ارتقا دارید، مثلاً میخواهید در آینده مدیر بازرگانی شوید یا خودتان صاحب بیزینس صادرات و واردات هستید، قطعاً کافی نیست. برای موفقیت چه در شروع تجارت بینالمللی و چه در میانه راه، باید حتما برای آموزش تجارت بین الملل نیز وقت بگذارید و روی مهارت های خودتان سرمایهگذاری استراتژیک کنید.
شما برای اینکه به سطوح بالاتری در شغل خود دست یابید یا در بیزینس فعلی خود موفق باشید، نیاز به یادگیری مهارتهای عمیقتری در زمینه آموزش صادرات و آموزش واردات دارید. سامانههای EPL و NTSW تنها بخشی از این مسیر هستند.
برای پیشرفت حرفهای، ما به شما توصیه میکنیم یا در دوره جامع مهارت های بازرگانی و تجارت بین الملل به مدت 70 ساعت، و یا اگر آموزش جامع تری میخواهید، در دوره جامع صادرات و واردات ما به مدت 135 ساعت شرکت کنید. به این شکل تمامی جنبههای لازم برای تجارت بینالمللی را یکبار برای همیشه بصورت اصولی و درست یاد خواهید گرفت. همچنین برای بررسی کیفیت دورهها، میتوانید نتایج دورهها را از زبان کاربران مشاهده کنید.
در پایان امیدوارم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد. لطفا سوالات و نظرات خودتان را در بخش دیدگاه ها به اشتراک بگذارید.
متشکر
عالی بود
سپاس از همراهی شما
با سلام خدمت جناب افخمی. رویه گمرک در صادرات چه تفاوتی دارد با رویه گمرک در واردات؟
با سلام مقاله زیر را بخوانید
مراحل ترخیص کالا از گمرک
با سلام و خدا قوت
باعث دلگرمی است که مطالب را روشن و شفاف بیان داشته اید جهت استفاده عموم علاقه مندان، امیدوارم بتوانیم همکاری بیشتری در زمینه امور گمرکی و صادرات واردات داشته باشیم.
با تشکر فراوان
با سلام و احترام
سپاس از همراهی شما و بیان دیدگاه