راهنمای جامع سامانه EPL و NTSW

آخرین بروزرسانی: ۷ مرداد, ۱۴۰۲

اینجا میتوانید راهنمای سامانه EPL و NTSW را بصورت گام به گام و به زبان ساده بخوانید. شناخته شده ترین کاربرد سامانه NTSW یا به اصطلاح سامانه جامع تجارت، برای ثبت سفارش واردات کالا است. سامانه NTSW زیرسامانه های متعددی نیز دارد. از جمله سامانه تجارت داخلی، سامانه تجارت خارجی، سامانه نیما، سامانه شناسه کالا و سایر سامانه ها. از طرف دیگر سامانه EPL یا به اصطلاح سامانه دور اظهاری گمرک نیز وجود دارد که مخصوص اظهار الکترونیکی کالاهای صادراتی یا وارداتی به گمرک ایران است.

در این مقاله بصورت مختصر و مفید آموزش سامانه EPL و NTSW را ارائه میکنیم. ضمنا کار با سامانه TSC را نیز به شما یاد میدهیم. در انتهای مطلب نیز ما فایلهای دانلودی راهنمای سامانه های EPL و NTSW را بصورت کامل و مرحله به مرحله در اختیارتان گذاشته ایم. توضیحات تکمیلی سامانه جامع تجارت و سامانه اظهار الکترونیکی گمرکی را نیز برایتان آماده کرده ایم.

سامانه NTSW یا سامانه جامع تجارت ایران

سامانه NTSW یا سامانه جامع تجارت ایران، بخشی از فرآیند تشکیل دولت الکترونیک در ایران است. خود عبارت NTSW مخفف National Trade Single Window یا همان پنجره واحد تجارت است. دولت میگوید که این سامانه را به منظور کاهش فساد اداری، یکپارچه سازی فرآیند های تجاری، شفاف سازی فرآیندها، نظارت بر تجارت داخلی و خارجی، جلوگیری از قاچاق کالا و جلوگیری از احتکار کالا راه اندازی کرده است.

زیر سامانه های سامانه جامع تجارت ایران

بخش های مختلف سامانه NTSW یا به عبارتی زیر سامانه های آن عبارتند از:

  • سامانه تجارت داخلی
  • سامانه تجارت خارجی
  • سامانه نیما
  • سامانه شناسه کالا
  • سامانه ضوابط تجاری
  • سامانه انبارها
  • سامانه مجوزها
  • سامانه همتا
  • و …

مقاله پیشنهادی: سامانه نیما چیست

سامانه EPL یا همان سامانه جامع امور گمرکی

سامانه EPL یا به اصطلاح پنجره واحد تجارت فرامرزی، طبق اعلام گمرک ایران سامانه ای است که برای ارتباط الکترونیکی و بهینه میان ارباب رجوع و گمرک جمهوری اسلامی ایران راه اندازی شده است. هدف سامانه EPL تسهیل روند ترخیص کالا های وارداتی و صادراتی است. EPL مخفف Electronic Packing List به معنای پکینگ لیست الکترونیکی میباشد. این سامانه از سال 1392 استارت خورده و به تدریج در تمام گمرکات کشور فعال شده است.

نحوه کارکرد و ارتباط سامانه EPL و NTSW

از سامانه EPL برای دور اظهاری محموله صادراتی یا وارداتی خودمان به گمرک استفاده میکنیم. سامانه EPL و سامانه NTSW با یکدیگر مرتبط هستند. در واردات، فرآیند ثبت سفارش واردات با سامانه NTSW آغاز شده و در ادامه به سامانه EPL جهت اظهار گمرکی محموله منتقل میشود. اما در صادرات دیگر مفهومی به نام ثبت سفارش نداریم و صرفا جهت دور اظهاری محموله به سامانه EPL مراجعه میکنیم. اما در همین فرآیند با یک سامانه دیگر به نام سامانه TSC هم کار داریم.

سامانه TSC یا همان سامانه ارزش گذاری گمرک

نکته مهمی که وجود دارد این است که در اظهار گمرکی کالا به سامانه EPL، باید مراقب ارزش استنباطی کالایمان توسط گمرک باشیم. ما غلط یا درست باید ارزش محموله خود را مطابق ارزش استنباطی گمرک اظهار کنیم. واقعا مهم نیست که ارزش واقعی محموله ما چقدر است! اطلاعات مربوط به ارزش استنباطی هر کالا را میتوانیم از سامانه دیگری به نام سامانه TSC استخراج کنیم.

چگونگی استفاده از سامانه TSC گمرک

برای اینکار کافیست که تعرفه گمرکی کالای خود را در این سامانه وارد کنید. بدین ترتیب سامانه TSC با توجه به سوابق تجاری قبلی این کالا، ارزش استنباطی گمرک را به شما اعلام میکند. جهت آشنایی با مراحل کار با سامانه TSC ویدئوی کوتاه زیر را مشاهده کنید.

نحوه تعیین کد تعرفه گمرکی کالا

برای کار با سامانه TSC نیاز به دانستن کد تعرفه گمرکی کالا داریم. جهت تعیین کد تعرفه گمرکی کالای خود (یعنی همان HS Code کالا) میتوانید:

  1. از کتاب مقررات صادرات و واردات که هر ساله تجدید چاپ میشود استفاده کنید.
  2. از شرکتهای ترخیص کالا کمک و مشاوره بگیرید. کلیک کنید: لیست شرکت های ترخیص کالا
  3. از دفاتر تعرفه گمرک کشور استعلام کنید.

اما اگر سوابقی از این کالا در سیستم گمرک موجود نباشد چه؟ در اینصورت باید چکار کرد؟ در این شرایط باید مدارک زیر را به یکی از دفاتر تعرفه گمرک جمهوری اسلامی ایران جهت ارزش گذاری کالای خود ارائه کنید. بدین ترتیب تعرفه گمرکی کالا نیز بصورت دقیق از سمت گمرک مشخص میشود.

مدارک مورد نیاز جهت تعیین تعرفه و ارزش کالا توسط گمرک

  1. ثبت درخواست در دبیرخانه دفتر تعرفه گمرک (آدرس دفتر تعیین تعرفه گمرک تهران: خیابان شهید بهشتی، روبروی پارکینگ مصلی، طبقه ششم)
  2. فیش واریزی به حساب گمرک ایران
  3. تصویر پیش فاکتور (پروفرما)
  4. تصویر کاتالوگ یا بروشور محصول
  5. تصویر کارت بازرگانی صاحب محموله
  6. تصویر گزارش آنالیز آزمایشگاهی کالا (در صورت نیاز)
  7. تحویل نمونه کالا به دفتر تعرفه گمرک

جمع بندی: راهنمای کار با سامانه EPL و NTSW

خوب توضیحات اولیه مربوط به چیستی، چرایی و نحوه ارتباط و عملکرد سامانه های EPL و NTSW را خدمتتان گفتیم. نحوه کار با سامانه TSC، مفهوم ارزش استنباطی گمرک از کالا و نحوه تعیین تعرفه گمرکی کالا را نیز بررسی کردیم. در ادامه میتوانید راهنمای سامانه EPL و NTSW را نیز دانلود کنید.

راهنمای کامل سامانه جامع تجارت NTSW

در اینجا میتوانید فایل راهنمای کامل سامانه جامع تجارت NTSW که شامل تمام زیر سامانه ها نیز میشود را دانلود کنید.

دانلود PDF راهمای سامانه جامع تجارت NTSW

دانلود PDF راهنمای عملیات تجارت خارجی در سامانه جامع تجارت NTSW

راهنمای کامل سامانه جامع امور گمرکی EPL

در اینجا میتوانید راهنمای کامل کار با سامانه EPL را دانلود کنید.

دانلود PDF راهمای سامانه امور گمرکی EPL

آیا فراگیری سامانه EPL و NTSW کافیست؟

به هیچ وجه! یادگیری کار با این سامانه ها یا به عبارتی اپراتوری سامانه های EPL و NTSW، تنها بخش کوچکی از ابزارها و مهارت های مورد نیاز در تجارت بین الملل است. چنانچه تمایل دارید میتوانید جهت یادگیری کامل و جامع بازرگانی، در دوره صادرات و واردات ما شرکت کنید.

معرفی دوره ثبت سفارش واردات

یکی از کارگاه های دوره جامع که در بالا معرفی کردیم نیز، دوره ثبت سفارش واردات است. ما در این دوره علاوه بر آموزش کار با این سامانه ها را بصورت ویدئویی به شما می آموزیم.

در صورت تمایل میتوانید این دوره را نیز بصورت مجزا از طریق لینک آبی رنگ بالا تهیه کنید. در پایان لطفا سوالات و نظرات خودتان را در بخش دیدگاه ها به اشتراک بگذارید.

۴ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *