آخرین بروزرسانی در: 1403/09/22
چگونه بدون سرمایه صادرات کنیم؟ آیا شروع صادرات با سرمایه کم ممکن است؟ اصلا سرمایه لازم برای صادرات چقدر است؟ آیا صادرات پر سود با سرمایه کم رویا پردازی است؟ آیا واقعا صادرات بدون سرمایه در ایران شدنی است؟ میدانم که احتمالا این قبیل سوالات ذهن شما را هم درگیر کرده است. در غیر اینصورت الان مشغول خواندن این مقاله نبودید. واقعا هم سوال جذابی است! آیا من میتوانم بدون پول و سرمایه شروع به صادرات کنم و پولدار و ثروتمند شوم؟ با خواندن این مقاله جواب درست برای این سوال را خواهید فهمید.
توجه: این مقاله یکی از بخشهای کاربردی دوره رایگان واردات و صادرات زومین بازار است. با مطالعه این دوره جامع، نهتنها مفاهیم پایه تجارت بین الملل را خواهید آموخت، بلکه یاد میگیرید چگونه آنها را در دنیای واقعی اجرا کنید.
اصلا صادرات بدون سرمایه یعنی چه؟
خوب قیمت دلار هر روز بالاتر میرود و ارزش پول ملی کشورمان سقوط میکند. ما هم شاید با خودمان فکر کنیم که با این قیمت دلار، چه کاری بهتر از صادرات؟ چه کاری بهتر از داشتن درآمد دلاری؟ از طرف دیگر تبلیغات زیادی هم در خصوص جذب مردم به حوزه صادرات و مخصوصا صادرات بدون سرمایه در جریان است.
در جواب سوال بالا، آنچه در ذهن عموم مردم وجود دارد، این است که بدون یک ریال پول و سرمایه، بتوانیم یک کسب و کار در زمینه صادرات و درآمد دلاری ایجاد کنیم، بدون تزریق پول و سرمایه آنرا ادامه دهیم و نهایتا بدون سرمایه به موفقیت پایدار برسانیم. اما آیا این کار به همین راحتی امکان پذیر است؟ چند نمونه موفق واقعی در ایران و جهان از این راه ثروتمند شده اند؟ آیا اگر چنین نمونه های استثنایی هم وجود داشته باشند، الگوی موفقیت آنها قابل تعمیم به همه است؟
من علی افخمی نویسنده این مطلب، صادرکننده کالای ایرانی، مشاور و مدرس بازاریابی صادراتی هستم. هر زمان که قیمت دلار بالا میرود، انبوهی از درخواست مشاوره صادرات، مخصوصا با موضوع صادرات بدون پول و سرمایه، به سمت دفتر ما سرازیر میشود. علت هم عمدتا همین طرز تفکری است که شرح دادم. با من همراه باش تا موضوع را کامل برایت روشن کنم.
آیا بدون سرمایه میتوان صادرکننده شد؟
اجازه بدهید قبل از پاسخ دادن به این سوال با هم بررسی کنیم که اصلا منظور ما از سرمایه در تجارت چیست؟ بعد از اینکه به یک تعریف درست و فهم مشترک از مفهوم سرمایه در تجارت رسیدیم، پاسخ این سوال را هم خواهیم داد. البته پیشنهاد میکنم که در کنار همین مقاله، حتما دو مقاله تجارت بدون سرمایه و واردات بدون سرمایه را نیز مطالعه کنید.
تعریف سرمایه در تجارت
سرمایه در یک تعریف کلی عبارت است از دارایی های مورد استفاده برای تولید ثروت بیشتر یا احداث و توسعه یک بیزینس جدید. خوب با همین تعریف ما میتوانیم تمام موارد زیر را به عنوان سرمایه در نظر بگیریم:
- سرمایه مالی
- تخصص، علم و دانش
- ساختار شخصیتی قدرتمند
- نیرو و انرژی جوانی
- تجربه و پختگی سنین بالاتر
- زمان و وقت آزاد
- شبکه ارتباطی با سایر افراد
- ایده جدید و خلاقیت
- محصول ارزشمند (کالا یا خدمت)
- و …
با در نظر گرفتن موارد فوق متوجه میشویم که وقتی از تجارت و صادرات بدون سرمایه صحبت میکنیم، احتمالا منظور این است که سرمایه مالی نداشته باشیم. اما بتوانیم با استفاده ار سایر مصادیق سرمایه که در بالا گفتیم، این ضعف را برطرف کنیم.
البته که در ظاهر این حرف درست است و ما هم ایرادی به آن نمیگیریم. اما نمیشود با نزدیک بینی و نگرش سطحی به مقوله صادرات بدون سرمایه نگاه کنیم. واقعیت این است که بدون سرمایه، شانس موفقیت شما در صادرات به مراتب کمتر از حالت با سرمایه است. در همین راستا نیز عمدتا دو رویکرد وجود دارد.
رویکرد اول: بدون سرمایه شروع کنید، بدون سرمایه ادامه بدهید و بدون سرمایه به موفقیت پایدار برسید!
شما معمولا افرادی را میبینید که در فضای مجازی بالا و پایین میپرند و عکس و فیلم از زندگی به ظاهر لاکچری خودشان نمایش میدهند و میگویند شما هم بیا و مثل من ثروتمند شو! نیازی هم به سرمایه نیست و با همین گوشی توی دستت میتوانی بدون سرمایه صادرکننده شوی! حتی اگر این تصاویر زندگی لاکچری که از این افراد در فضای مجازی میبینید دروغ و سیاه بازی نباشد، آیا واقعا این کار ممکن است؟
در این سالهای اخیر افراد زیادی را دیده ام که با رویا پردازی در این مورد، چند ماهی یا حتی چند سالی از عمرشان را به پای انواع آموزش های زرد صادرات هدر داده اند! ضمنا این افراد در کنار اتلاف زمان با ارزش خود، معمولا مبالغی را نیز به باد داده اند! ببینید، متاسفانه اغلب مانورها و ادعاها پیرامون صادرات بدون سرمایه با چنین رویکردی، در واقع یک نمایش، بازی و سیاه بازی است!
پیشنهاد مطالعه: آیا دوره های رایگان تجارت بین الملل ارزشمند هستند، یا نیاز است برای آموزش پول پرداخت کنیم؟ روی لینک آبی رنگ بالا کلیک کنید تا بفهمید!
واقعیت های دنیای تجارت به ما میگوید که این کار به این راحتی هم امکان پذیر نیست. هر کس هم به جز این به شما میگوید، احتمالا یا بخش مهمی از واقعیت را نادیده میگیرد! یا بخش مهمی از واقعیت را از شما پنهان میکند!
حرکت از رویا بافی به سمت واقعیت!
شما نمیتوانید بیزینسی را راه اندازی کرده، ادامه بدهید و به موفقیت برسانید و در هیچ مرحله ای، هیچ پولی هم در بیزینس تزریق نکنید! نام این مدل ذهنی از تجارت، رویا پردازی، رویا بافی و در هوا و هپروت زندگی کردن است! شما برای راه اندازی یک کسب و کار با پرواز در عالم خیال کاری از پیش نمیبرید! شما نیاز به دو پا بر روی زمین سفت و سخت واقعیت دارید! دنیای تجارت تابع قوانین واقعی است و جایی برای افرادی که در هوا و هپروت سیر میکنند ندارد.
کسانی هم که تبلیغ کنندگان و آموزش دهندگان این مدل ذهنی و تخیلی از تجارت هستند، در واقع “رویا فروشی” و “امید فروشی” میکنند! البته متاسفانه بسیاری از افراد به دلیل نا آگاهی، جذب این قبیل تبلیغات اغراق آمیز و دروغ میشوند و نهایتا با نا آگاهی خود جیب تبلیغ کنندگان و آموزش دهندگان را پر از پول میکنند. در واقع یک آموزش صادرات اصولی، علمی و کاربردی هرگز در این فضاها مانور نمیدهد
بدون سرمایه فقط میتوانید شروع کنید نه بیشتر!
بله شروع یک بیزینس صادراتی بدون پول ممکن است. اما ادامه دادن بدون پول امکان ندارد. در ادامه حتما نیاز است که شما پول در بیزینس تان تزریق کنید. صادرات، تجارت خارجی و بطور کلی بیزینس برای موفقیت نیازمند تزریق پول است. البته این جمله به این معنا نیست که هر کسی سرمایه در بیزینس خود تزریق کند، حتما موفق میشود. اما یکی از الزامات موفقیت هر بیزینسی، سرمایه گذاری درست و به موقع در آن بیزینس است.
شما در مواردی میتوانید یک کسب و کار صادراتی را بدون سرمایه شروع کنید و احتمالا دو سه ماهی هم کار را پیش ببرید. اما نهایتا زمانی فرا میرسد که حتما نیاز به تزریق پول در کسب و کارتان خواهید داشت. تزریق پول برای مواردی مانند: تبلیغات، چاپ کاتالوگ و کارت ویزیت، ارسال نمونه، حضور در رویدادها و نمایشگاه ها، احداث وبسایت، سئوی وبسایت، تولید محتوا، خرید لپ تاپ و …
هر اتومبیلی بنزین میخواهد!
خیلی ساده برای شما یک مثال میزنم. فرض کنید که شما اتومبیل مناسبی برای سفر در اختیار دارید، نقشه راه را نیز در دست دارید. جاده مناسبی را هم انتخاب کرده اید. اما فقط چند لیتر بنزین در باک شما موجود است. آیا شما میتوانید با این شرایط فاصله تهران تا بندر عباس را طی کنید؟ بله میتوانید شروع کرده و تا چند کیلومتری را هم طی کنید. اما نهایتا اگر در میانه راه باک بنزین خودتان را پر نکنید، اتومبیل شما از حرکت می ایستد. دقیقا همین شرایط برای شما در صادرات هم وجود دارد.
به بیان ساده شروع صادرات بدون سرمایه به این معنی است که شما به دلیل محدودیت مالی در گام اول متوقف نمیشوید! اما به احتمال فراوان در گام های بعدی متوقف خواهید شد.
رویکرد دوم: صادرات بدون سرمایه با روش بروکری
شاید به گوش شما هم خورده باشد که برای شروع صادرات بدون سرمایه، میتوانید از روش بروکری در صادرات استفاده کنید. بطور کلی بله شروع صادرات بدون سرمایه با روش بروکری (دلالی یا واسطه گری) ممکن است. اما ادامه، گسترش و موفقیت پایدار صادرات بدون سرمایه با روش بروکری نیز دشوار است. در واقع رشد و گسترش بیزینس بروکری هم نیاز به تزریق پول در کسب و کار دارد.
در حقیقت اینجا منظور از تجارت بدون سرمایه با روش بروکری احتمالا این است که شما الزاما نیازی ندارید تا کالایی را با سرمایه شخصی خودتان بخرید و در انبارتان نگهداری کنید و سپس به خریدار خارجی بفروشید.
متوجه شدید؟ یعنی صرفا جهت خرید کالا نیاز به سرمایه گذاری ندارید. نه اینکه هیچوقت و هرگز نیازی نخواهد بود که پولی خرج بیزینستان کنید!
البته این روش بروکری هم صرفا یکی از حالت های بروکری میباشد که افیلیت مارکتینگ یا همکاری در فروش نام دارد. چنانچه با مقوله بروکری و افیلیت مارکتینگ در صادرات آشنایی ندارید، روی لینک آبی رنگ بالا کلیک کنید.
صادرات بدون سرمایه یا صادرات با سرمایه کم؟ مسئله این است!
بنابراین مسئله ضرورت تزریق پول در کسب و کار یا به قول متخصصین کسب و کار Upfront Investment، غیر قابل اجتناب است. اما چه میزان پول؟ آیا حتما شما باید پول هنگفتی در بیزینس تان تزریق کنید تا موفق شوید؟ پاسخ ساده است: نه به هیچ وجه! شما با سرمایه کم نیز میتوانید یک بیزینس صادراتی را شروع کرده، ادامه دهید و به موفقیت پایدار برسانید. در آینده هم که بیزینس صادراتی شما سود ده شد، میتوانید سرمایه بیشتری در کار تزریق کنید.
در نتیجه بسیار اهمیت دارد که ما ذهنیت صادرات بدون سرمایه را با ذهنیت صادرات با سرمایه کم جایگزین کنیم. حالت اول تقریبا غیر ممکن (به جز موارد استثنایی غیر قابل تعمیم به همه)، ولی حالت دوم کاملا شدنی است.
اما صادرات با سرمایه کم یعنی چه؟
برای اینکه دقیقا منظور من را از عبارت صادرات با سرمایه کم متوجه شوید، پیشنهاد میکنم حتما مقاله دیگر من با همین عنوان را مطالعه کنید تا ابعاد موضوع را کاملا متوجه شوید. (روی لینک آبی رنگ بالا کلیک کنید).
اما بطور خلاصه برای صادرات با سرمایه کم شما میتوانید از روش میکرو اکسپورتینگ استفاده کنید. میتوانید به راه اندازی فروشگاه اینترنتی بین المللی و مثلا فروش اینترنتی صنایع دستی به خارج از کشور یا صدها کالای دیگر فکر کنید. حتی میتوانید به صادرات چمدانی فکر کنید.
یا اینکه مهارت های پولساز را به عنوان یک سرمایه ارزشمند در همین راستا یاد بگیرید و از طریق صادرات خدمات از این روش درآمد دلاری داشته باشید. در همین راستا پیشنهاد میکنم مقاله مهارت های پولساز اینترنتی و همچنین مقاله مهارت های پولساز غیر اینترنتی را برای کسب اطلاعات بیشتر بخوانید.
بنابراین بسیار مهم است که اگر سرمایه مالی شما کوچک است و امکان صادرات عمده فروشی را ندارید، راه های مختلف سرمایه گذاری را در نظر بگیرید. و ضمنا بر روی سایر مصداق های سرمایه که در ابتدای همین مقاله توضیح دادم نیز کار کنید و آنها را ارتقا دهید تا ضعف سرمایه مالی را بتوانید جبران کنید. و با سرمایه گذاری کوچک در صادرات، پله پله سرمایه و درآمد خود را نیز ارتقا دهید. اما برای شروع صادرات چه کار باید بکنید؟
برای شروع صادرات باید…
برای شروع صادرات باید بر روی سه موضوع کار کنید:
- ساختار 10 گانه شخصیتی خودتان (اینجا در مورد ساختار شخصیتی بخوانید: چگونه تجارت را شروع کنم)
- دانش و مهارت های صادراتی (اینجا بخوانید: شروع صادرات از صفر و مراحل تدوین استراتژی صادرات)
- فراهم کردن سرمایه مالی کوچک (همان بنزین اتومبیل شما!)
از کجا دانش صادرات را بیاموزیم؟
منابع آموزشی آنلاین و آفلاین متعددی برای فراگیری دانش صادراتی وجود دارند، که همه آنها از لحاظ کیفیت و کارآمدی در یک سطح نیستند. من قبلا مقاله ای نوشته ام که در آن 7 تا از معتبر ترین دوره های بازرگانی بین الملل را بصورت کامل با هم مقایسه کرده ام. (برای خواندن این مقاله کلیک کنید: دوره بازرگانی بین الملل)
پیشنهاد مطالعه: اگر فرصت یادگیری تجارت بین الملل را نداریم چه کنیم؟
معرفی دوره صادرات زومین بازار
اما دوره ای که قطعا برای بسیاری از مخاطبین یادگیری دانش صادرات میتواند مناسب و کاربردی باشد، دوره صادرات خود ما در آکادمی زومین بازار است. در این دوره من تمام روش های ورود به بازارهای بین المللی را برای شما با جزئیات کامل میگویم.
حتی روش هایی که خودم برای صادرات استفاده میکنم را نیز به شما یاد میدهم. بیش از 30 روش از بروکری گرفته تا افیلیت مارکتینگ، دراپ شیپینگ، صادرات خرده فروشی، صادرات عمدی فروشی، صادرات خدمات، انواع روش های بازاریابی بین الملل و صادرات دیجیتالی. پیشنهاد میکنم برای ارزیابی بهتر کیفیت این محتوای آموزشی، صفحه نتایج دوره ها از زبان کاربران را نیز مشاهده کنید.
با توجه به تنوع روش های صادراتی که در بسته جامع آموزش صادرات مانی زوم می آموزید، در انتهای دوره شما یک جعبه ابزار کاربردی از آموزه های صادراتی خواهید داشت. ما ده ها ایده صادراتی عملی و اجرایی را در طول دوره با هم بررسی میکنیم. از ایده های صادرات کالای فیزیکی به روش خرده فروشی و عمده فروشی گرفته، تا ایده های صادرات انواع خدمات.
بسیاری از این ایده ها و روش ها واقعا نیاز به سرمایه زیادی ندارند. حتی برخی از آنها را میتوان بدون سرمایه استارت زد. بنابراین در پکیج آموزش صادرات مانی زوم، آموزش صادرات با هر میزان سرمایه بصورت کاربردی و کامل تدریس میشود.
آیا آموزش صادرات بدون سرمایه هم در این بسته آموزشی وجود دارد؟
روشهایی برای آموزش صادرات بدون سرمایه نیز به شما میگویم. یعنی ایده های صادراتی شدنی، که شما میتوانید بدون سرمایه هم استارت بزنید. اما همانطور که گفتم، هر اتومبیلی برای تداوم حرکت خود نیاز به پر شدن باک بنزینش دارد. صرفا شروع حرکت اتومبیل ارزش چندانی ندارد. بنابراین باید حتما از قبل فکری برای تزریق پول در مراحل بعدی کارتان کرده باشید.
بنابراین ما همه روشهای متناسب با وضعیت افراد مختلف را در این بسته آموزشی، آموزش داده ایم. آموزش صادرات با سرمایه کم که معمولا برای مراحل شروع کم ریسک یک بیزینس برای اشخاص حقیقی است. و همچنین آموزش صادرات با سرمایه کافی، که هم مناسب برای اشخاص حقیقی و هم مناسب برای شرکتها است.
من واقعا هیچ سرمایه ای برای صادرات ندارم. آیا این بسته آموزشی به درد من میخورد؟
در این حالت که شما هیچ گونه سرمایه ای ندارید، واقعا باید به سراغ کارمندی در بخش صادرات و کسب تجربه عملی بروید تا در سال های آتی احتمالا بتوانید برای خودتان کسب و کار صادراتی راه اندازی کنید. حال اگر اهل سرمایه گذاری روی رشد و پیشرفت و ارتقای خودتان هستید، بله قطعا محتوای این دوره به درد شما هم میخورد.
چون در میان مدت و بلند مدت حتی اگر برای خودتان به هر دلیلی بیزینس صادراتی هم راه اندازی نکنید، حتما با توجه به مهارت هایی که در این دوره می آموزید، میتوانید بطور محسوسی در بخش کارمندی در صادرات درآمد خودتان را افزایش دهید.
سخن پایانی: صادرات بدون سرمایه، آری یا نه؟
به عنوان جمع بندی صحبت هایم باید بگویم که:
- از رویا بافی و حرکت در فضای تبلیغات غیر واقعی خارج شوید. هر بیزینس مدلی نیاز به تزریق حداقل میزانی از سرمایه مالی دارد.
- ذهنیت صادرات بدون سرمایه را با ذهنیت صادرات با سرمایه کم جایگزین کنید.
- شما با سرمایه کم هم میتوانید یک کسب و کار صادراتی را استارت زده، ادامه دهید و به موفقیت پایدار برسانید.
- روی رشد و ارتقای سایر مصداق های سرمایه که در این مقاله توضیح دادم از جمله یادگیری مهارت های پولساز کار کنید.
- حتما برای آموزش تجارت بین الملل و یادگیری دانش و مهارت های تجارت و کسب و کار زمان بگذارید.
پیشنهاد مطالعه: چنانچه به حوزه واردات هم علاقه دارید، میتوانید دو مقاله چگونه واردات را شروع کنم و همچنین آموزش صفر تا صد واردات کالا را بخوانید.
امیدوارم که با خواندن این مقاله پاسخ مناسب برای ابهامات در مورد صادرات بدون سرمایه و صادرات با سرمایه کم را گرفته باشید. در پایان چنانچه سوالی یا نظری دارید، در بخش دیدگاه ها بیان کنید.
بسیار عالی بود
بسیار از تهیه کننده این مقالات متشکرم. واقعا نکات جالب و سرنوشت سازی دارند. کاش تجار ایرانی قبل از هرکاری،آداب مطالعه و تحقیق رو بیاموزند.
خوشحالم مطالب برای شما مفید بوده است
سلام
ضمن تشکر از سایت بسیار آموزنده شما
من وفادار هستم و به کار بازرگانی با کشور افغانستان مشغول هستم ، برای تجارت با سایر کشور ها راهنمایی می فرمایید.
سلام و وقت بخیر
در خصوص تجارت با سایر کشورها مطالب و محتوای با کیفیت فراوانی روی سایت در اختیار شماست
با سلام بسیار مطلب جالبی بود اما من دوره سواد مالی را نیز آموختم وآموختم که سرمایه فقط پول نیست سرمایه مایه سر است یعنی هرچیز مثبتی که در ذهن تو نگذرد شکار کنید ایده من بازرگانی اینترانتی است و بس با عرض پوزش از استاد بزرگوارم میگویم که بله راه حل یکشبه صحیح نیست اما یکساله هست علم امروز علم اینترنت هست و بس من به دنبال بازرگانی اینترنتی هستم آیا ممکن هست؟
سلام و وقت بخیر
سپاس بابت بیان دیدگاهتان. بله من هم موافقم که مواردی مانند: نیرو و انرژی جوانی، تجربه سنین بالاتر، روابط، ایده، خلاقیت، وقت و … میتواند برای ما به عنوان سرمایه باشد. اما در این مقاله تمرکز بحث بر روی سرمایه مالی بوده است. و در خصوص تجارت اینترنتی یا اصطلاحا E-Commerce هم تمام روشها را من در دوره صادرات بصورت کامل و با جزئیات آموزش داده ام.
مطالب بسیار کاربردی و مفید بود
سپاس بابت بیان دیدگاه
سلام با چقدر سرمایه کارو شروع کنم؟
سلام بستگی به منابع شما دارد. دانش، تخصص، شبکه ارتباطی، محصول، مجوزها، پرسنل، کارخانه، کارگاه، انبار و … اینها همه منابع شما هستند.
درودبرشما…
بابک هستم از زنجان شکر خدا وضع مالی من بد نیست …تقریبا میتونم بگم تنها شخصی که درست و صادقانه در این خصوص بیان مطلب کرد شما بودید…چون بنده خودم که الان ۴۴سال سن دارم در این راه به اندازه یک کتاب ۱۰۰۰صفحه با فراز و نشیب همراه بودم و متأسفانه فضای مجازی وسیله خوبی برای کلاهبرداری افراد شده…(رویا فروشی) کلمه قشنگی بود که فرمودید …استاد حرف برای گفتن زیاد هست همینکه به مردم درمانده ایران امید بیخودی نمیدهید این نشان از صداقت شماست چون بقول قدیمیا حرف حق همیشه تلخ هست…موفق و سلامت باشید…⚘️
درود بر شما، جناب بابک عزیز،
از اینکه نظرتان را با ما به اشتراک گذاشتید و با صداقت و بر اساس تجربه مسیر پیموده شده خودتان درباره مقاله صحبت کردید، سپاسگزارم. خوشحالم که توانستهام با ارائه مطالب واقعی و به دور از اغراق، گامی هرچند کوچک در جهت روشنگری بردارم.
کاملاً با شما موافقم که فضای مجازی گاهی بستری برای سوءاستفاده و امیدفروشی غیرواقعی شده است، و متأسفانه بسیاری از افراد به جای آموزش مسیرهای درست، تنها به فروش رویاهای بیپایه مشغول هستند. هدف من از نگارش این مقالات، ارائه واقعیتها و کمک به دوستانی است که قصد ورود به تجارت را دارند، تا با آگاهی و تصمیمات درست قدم بردارند.
تجربه شما در این راه نشاندهنده سختیها و چالشهای واقعی تجارت است و یقیناً میتواند برای بسیاری از علاقهمندان آموزنده باشد. اگر روزی خواستید تجربههای ارزشمندتان را به اشتراک بگذارید، خوشحال میشوم میزبان شما در فضای سایت باشم.
برای شما موفقیت روزافزون آرزو میکنم. ممنون که همراه ما هستید. 🌺
سلام اگه بدون سرمایه شروع کنیم بعد پول تزریق کنیم هزینه های بار و گمرک را چکار کنیم؟
سلام بله دقیقا باید تمام این پیش بینی ها را از روز اول انجام داده باشید. شاید بتوانید به شکل همکاری در فروش با یک تولیدکننده کار کنید و این هزینه ها را خود تولیدکننده پرداخت کند.
با تولید کننده نمیخواهم کار کنم
عالی بود
سپاس بابت بیان دیدگاه و همراهی شما