صادرات به قرقیزستان | صادرات را از کجا شروع کنیم؟

آخرین بروزرسانی در: 1403/09/20

آیا به صادرات محصولات و خدمات خود به قرقیزستان و سایر کشورهای آسیای میانه فکر می کنید؟ ما در این مقاله پتانسیل بازار صادراتی قرقیزستان برای تجار ایرانی و ظرفیت‌های تجارت با این کشور نسبتا ضعیف در آسیای میانه را بررسی میکنیم. اما اشتباه نکنید! ضعیف بودن قرقیزستان به معنای نبود فرصت‌های تجاری با این کشور برای شرکت‌های ایرانی نیست! دقیقا برعکس! فرصت‌های ویژه‍ای در این بازار خارجی وجود دارد که در ادامه با هم بررسی میکنیم.

ضمنا ما سایر بازارهای مرتبط با آسیای میانه و اتحاد جماهیر شوروی سابق یا همان کشورهای مستقل مشترک‌المنافع Commonwealth of Independent States (CIS) را نیز در مقالات جداگانه با عناوین صادرات به روسیه، صادرات به ارمنستان، صادرات به تاجیکستان، صادرات به گرجستان، صادرات به ترکمنستان، صادرات به قزاقستان، صادرات به آذربایجان و صادرات به ازبکستان بررسی کرده‌ایم. در صورت تمایل میتوانید مطالعه کنید.

در قرقیزستان سطح پایین تنوع محصول و اتکا به منابع طبیعی، اقتصاد را به ویژه در برابر نوسانات قیمت کالاها مستعد می کند. علاوه بر این، صادرات به شدت در بازارهای روسیه و آسیای مرکزی متمرکز شده است و قرقیزستان را در معرض تأثیرات نوسانات اقتصادی و سیاسی منطقه قرار می دهد. در همین حال، اتکا به واردات انرژی و ارزش افزوده منجر به کسری تجاری قابل توجهی شده است.

اما علیرغم میل به پیشرفت و پتانسیل قابل توجه، تجارت با قرقیزستان هنوز به دلیل بهره وری پایین، محیط تجاری بسته، دسترسی محدود مالی، زیرساخت های فیزیکی ضعیف و مدیریت کیفیت توسعه نیافته، با مشکلات جدی مواجه است، ولی در همین بازار به ظاهر آشفته و نسبتا عقب مانده قرقیزستان نیز ظرفیت های بسیار خوبی نهفته است.

آنچه در این مقاله میخوانید:

  • بررسی موقعیت جغرافیایی، جمعیت، سیایت، حکومت و اقتصاد قرقیزستان
  • شرکای تجاری قرقیزستان کدام کشور ها هستند؟
  • میزان صادرات قرقیزستان به سایر کشور ها
  • قرقیزستان به کدام کشور ها بیشترین صادرات را دارد؟
  • مهمترین اقلام صادراتی قرقیزستان به سایر کشورها
  • چه کشور هایی بیشترین صادرات به قرقیزستان را دارند؟
  • 10 کشور برتر صادرکننده به قرقیزستان
  • مهمترین گروه کالایی صادراتی به قرقیزستان
  • سهم ایران از صادرات به قرقیزستان چقدر است؟
  • پتانسیل صادرات کالا از ایران به قرقیزستان
  • صادرات ایران به قرقیزستان چگونه است؟
  • تعرفه گمرکی قرقیزستان چقدر است؟
  • ورود چه کالاهایی به قرقیزستان نیاز به تعرفه ندارد؟
  • چالش های مربوط به بازار قرقیزستان و بازاریابی
  • ورود چه کالاهایی به قرقیزستان ممنوع است؟

این مقاله تنها یکی از درس‌های جامع دوره رایگان صادرات و واردات زومین بازار است. با مطالعه تمامی درس‌های این دوره، می‌توانید مهارت‌های خود را در تجارت بین‌الملل به سطح بالاتری برسانید. این فرصت را از دست ندهید!

نمایش سریع عناوین این صفحه

موقعیت جغرافیایی قرقیزستان

قرقیزستان در شرق آسیای مرکزی و در قلب کوه های تین شان (Tien Shan) واقع شده است. این کشور از شمال با قزاقستان، از شرق به چین، از جنوب با تاجیکستان و از سمت غرب با ازبکستان همسایه است. قرقیزستان در حدود 199951 کیلومتر مربع (77201 مایل مربع) وسعت دارد. این کشور واقع در آسیای مرکزی در حدود 0.9 درصد از وسعت جماهیر شوروی سابق را به خود اختصاص داده است.

همسایگان قرقیزستان

قرقیزستان دارای 900 کیلومتر طول جغرافیایی است که از سمت شرق به غرب کشیده شده است و دارای 410 کیومتر عرض جغرافیایی است که از شمال به سمت جنوب امتداد دارد. این کشور راه دریایی ندارد و تنها در خشکی محصور شده است. از نطر استراتژیک بین آسیای مرکزی و چین قرار دارد و توسط تاجیکستان از افغانستان جدا شده است.

از ویژگی های بارز این کشور می توان به وجود بزرگترین دریاچه طبیعی به نام دریاچه ایسیک کول (Issyk-Kul) در آن اشاره کرد که به عنوان بزرگترین دریاچه کوهستانی جهان شناخته می شود. از لحاظ جغرافیایی، تنها 6.3 درصد از خاک این کشور برای کشاورزی مناسب است زیرا بیشترین وسعت آن تحت پوشش کوهستانها، یخچال ها و دشت های وسیع قرار دارد.

جمعیت قرقیزستان

براساس آمار منتشر شده در ماه فوریه سال 2022، جمعیت کشور قرقیزستان در حدود 6,690,000 نفر بود. این یعنی این کشور تنها 0.8 درصد از جمعیت جهان را در خود جای داده است. در این میان، تنها 35.6 درصد از جمعیت این کشور در شهر زندگی می کنند و بقیه در روستاها سکونت دارند. میانگین جمعیتی این کشور 26 سال است و بیش ترین جمعیت در پایتخت این کشور یعنی بیشکک (Biskek) زندگی می کنند.

قرقیزستان کشوری جوا ن با میانگین سنی 26

گروه های قومی این کشور شامل 73.2 درصد قرقیز، 14.6 درصد ازبکستانی، 5.8 درصد روسی، 1.1 درصد دونگان است. بقیه شامل اویغورها، تاجیک ها، ترک ها، تاتارها و اوکراینی ها هستند و آلمانی ها در حدود 5.3 درصد از جمعیت این کشور را تشکیل می دهند.

حکومت و سیاست قرقیزستان

قرقیزستان یک جمهوری واحد چند حزبی بوده و دارای یک مجلس قانونگذاری است. قانون اساسی این کشور در سال 1993، و بعد از جدایی از اتحاد جماهیر شوروی به تصویب مجلس قانون گذاری آن رسید که براساس آن قوه مجریه، مقننه و قضائیه جمهوری قرقیزستان تاسیس گردید.

براساس قانون اساسی قرقیزستان رئیس جمهور این امکان را دارد که سیاست های مهم و اصلاحات قانون اساسی را از طریق همه پرسی ملی به مرحله اجرا در آورد. مطابق همین اصل در سال 2010، و به دنبال درگیری های قومی در این کشور، رئیس جمهور وقت، کورمان بیک باقی اف (Kurmanbek Bakiyev) براساس همه پرسی صورت گرفته برکنار شد و بسیاری از اختیارات رئیس جمهور به پارلمان این کشور منتقل گردید.

همچنین محدودیت های بسیار شدیدی در رابطه با تسلط یک حزب بر نظام سیاسی این کشور اعمال شد. اما در سال 2021 قانون اساسی این کشور دوبار تغییر یافت و مطابق آن مجددا قدرت به یک نظام ریاستی بازگردانده شد و رئیس جمهور همچنان عنوان ریاست کشور را حفظ کرد که حداکثر برای دو دوره 5 سال مستقیما انتخاب می شود.

پنبه، پشم و گوشت محصولات صادراتی قرقیزستان

اقتصاد قرقیزستان

قرقیزستان یک کشور محصور شده در خشکی است و از آنجایی که یک کشور کوهستانی شناخته می شود زمین برای کشاورزی در این کشور بسیار محدود است. با این حال اقتصاد این کشور وابسته به کشاورزی بوده و درآمد اکثر جمعیت آن متوسط و متوسط رو به پایین برآورد شده است. بخشی از درآمد این کشور نیز وابسته به پول ارسالی افرادی است که در کشورهای دیگر مشغول فعالیت هستند و حواله و دستمزد خود را برای امرار معاش خانواده خود به این کشور ارسال می کنند.

پنبه، پشم و گوشت عمده ترین محصولات کشاورزی صادراتی قرقیزستان به شمار می روند. از منابع معدنی صادراتی هم می توان به صادرات طلا، جیوه، اورانیم و گاز طبیعی اشاره کرد. البته ناگفته نماند که به کمک سدهای برق آبی افتتحاح شده در سال های اخیر، این کشور توانسته است برق تولیدی از این سدها را نیز صادر کند.

بنر دوره صادرات مانی زوم

قرقیزستان جزو اولین کشورهای مشترک المنافع است که در سازمان تجارت جهانی (WTO) پذیرفته شد. این کشور با انجام اصلاحات اقتصادی، بسیاری از شرکت های دولتی را به بخش خصوصی واگذار کرده است اما همچنان به دلیل فساد بسیار گسترده ای که در این کشور حاکم است، نتوانسته به اندازه کافی توسعه یابد و سرمایه گذاری خارجی قابل قبولی را جذب کند. با وجود این مسائل، شاخص سهولت کسب و کار در این کشور در سال 2019 در رتبه 70 قرار گرفت.

واقعیت‌های اقتصادی قرقیزستان از به زبان آمار

براساس داده های بانک جهانی در سال 2021 میزان تولید ناخالص داخلی قرقیزستان تنها 7.74 میلیارد دلار بود که فقط 0.01 درصد از اقتصاد جهان را تشکیل می دهد.

همچنین براساس برآوردهای صورت گرفته در اکتبر 2021، حجم ذخایر بین المللی و نقدینگی ارزی در بانک کرگزی قرقیزستان تنها 1.96 میلیارد دلار برآورد شده که تنها 8.6 درصد آن طلا است. این کشور از سال 2012 اقدام به تنوع بخشی به ذخایر ارزی خود کرده که بخش اعظم آن دلار و یوان چین است. همچنین نزدیک به یک میلیارد دلار نیز برای افزایش ذخایر طلای این کشور هزینه شده است.

مشاوره صادرات و واردات

بیشترین نیروی کار قرقیزستان در بخش تولید غلات و دام فعالیت دارند که از مهم ترین آنها می توان به پنیه، یونجه، خوراک دام، سیب زمینی، سبزیجات و چغندر قند اشاره کرد. در این کشور نزدیک به 55 درصد از زمین های قابل کشت، زمین های خانگی هستند. 40 درصد از مزارع به صورت خصوصی اداره می شوند و 5 درصد مزارع هم در اختیار دولت قرار دارد.

بخش معدن نیز همراه با کشاورزی به کمک این اقتصاد ضعیف اوراسیا آمده است. به طوریکه پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، استخراج معادن در این کشور به یک فعالیت اقتصادی مهم تبدیل شده است. معدن طلای Kumtor که در سال 1997 افتتاح شد یکی از بزرگترین ذخایر طلای جهان را دارد.

طلا بالاترین حجم صادرات قرقیزستان در 2021

صادرات قرقیزستان

حجم صادرات قرقیزستان در سال 2021، بالغ بر 178.9 میلیون دلار بود که از این میان 34 درصد از کل صادرات قرقیزستان مربوط به صادرات طلا، فلزات و سنگ های گرانبها می شد. سایر محصولات صادراتی این کشور نیز عبارتند از:

  • نفت، گاز و سایر مواد معدنی (15 درصد از کل صادرات)
  • منسوجات (12 درصد از کل صادرات)
  • سبزیجات (9 درصد)
  • تجهیزات حمل و نقل (8 درصد از کل صادرات)

شرکای تجاری قرقیزستان

  • سوئیس (33 درصد از کل صادرات)
  • قزاقستان (24 درصد از کل صادرات)
  • روسیه (13 درصد از کل صادرات)
  • ازبکستان (11 درصد)

از دیگر شرکای قرقیزستان می توان به چین، ترکمنستان، ترکیه و افغانستان اشاره کرد.

صادرات قرقیزستان به سایر کشور ها

نقشه صادرات قرقیزستان به سایر کشور ها

بر اساس آماری که در سال 2020 منتشر شده است، صادرات قرقیزستان به سایر کشورها برابر 1,964,466,000 دلار یعنی بالغ بر 1 میلیارد و نهصد میلیون دلار بوده که نقشه این بازارهای صادراتی را در شکل بالا می توانید مشاهده کنید.

قرقیزستان به کدام کشور ها بیشترین صادرات را دارد؟

محصولات وارداتی قرقیزستان

کشورهایی که در سال 2020 بیشترین واردات از قرقیزستان را داشته اند عبارتند از:

  1. انگلستان (50.4 %)
  2. قزاقستان (15 %)
  3. روسیه (12.3 %)
  4. ازبکستان (7.8 %)
  5. ترکیه (3.8 %)
  6. چین (2.2 %)
  7. تاجیکستان (1.4 %)
  8. آلمان (0.7 %)
  9. بلژیک (0.6 %)
  10. بلاروس (0.5 %)

مهمترین اقلام صادراتی قرقیزستان به سایر کشورها

محصولات صادراتی قرقیزستان

بیشترین کالاهایی که قرقیزستان به دیگر کشور ها در سال 2020 صادر کرده عبارتند از:

  1. مروارید طبیعی یا پرورشی، سنگ های قیمتی یا نیمه قیمتی، فلزات گرانبها، فلزات روکش شده. . .
  2. سنگ معدن، سرباره و خاکستر
  3. سوخت های معدنی، روغن های معدنی و محصولات حاصل از تقطیر آنها؛ مواد قیری؛ معدنی . . .
  4. سبزیجات خوراکی و ریشه ها و غده های خاص
  5. محصولات لبنی؛ تخم پرندگان؛ عسل طبیعی؛ محصولات خوراکی با منشاء حیوانی، نه در جای دیگر. . .
  6. محصولات پوشاک و لوازم جانبی پوشاک، بافتنی یا قلاب بافی
  7. پلاستیک و مصنوعات از آن
  8. میوه و آجیل خوراکی؛ پوست مرکبات یا خربزه
  9. وسایل نقلیه غیر از راه آهن یا تراموا و قطعات و لوازم جانبی آنها
  10. ماشین آلات، لوازم مکانیکی، راکتورهای هسته ای، بویلرها؛ بخش هایی از آن

روسیه اصلی ترین وارد کننده کالا به قرقیزستان

واردات قرقیزستان

واردات قرقیزستان در سال 2021 بالغ بر 629.2 میلیون دلار بود که بیش ترین کالای وارداتی شامل وسایل الکترونیکی، ماشین آلات و لوازم الکترونیکی می شد که 25 درصد از کل واردات را تشکیل می داد. کالاهای وارداتی دیگر که رتبه های بعدی قرار دارند عبارتند از:

  • محصولات معدنی (12 درصد از کل واردات)
  • فلزات پایه ای مانند (فولاد، آلومینیوم، مس)(10 درصد)
  • مواد شیمیایی (8 درصد)
  • مواد غذایی و آشامیدنی (6 درصد)

مهم ترین کشورهای صادر کننده به قرقیزستان عبارتند از:

  • روسیه با 34 درصد از کل واردات
  • چین با 17 درصد
  • آلمان با 6.6 درصد
  • ایلات متحده آمریکا با 4.4 درصد
  • ایتالیا با 3.9 درصد

چه کشور هایی بیشترین صادرات به قرقیزستان را دارند؟

نقشه واردات قرقیزستان از سایر کشور ها

قرقیزستان در سال 2020 به میزان 3,684,109,000 دلار یعنی بالغ بر 3 میلیارد دلار واردات از جهان داشته است. نقشه واردات قرقیزستان از سایر کشورها را در شکل بالا می توانید مشاهده کنید. در این میان واردات از چین و روسیه بیشترین سهم را دارند.

10 کشور برتر صادرکننده به قرقیزستان

کشور های صادر کننده به قرقیزستان

  1. روسیه (35.7 %)
  2. چین (20 %)
  3. قزاقستان (13.6 %)
  4. ترکیه (5.3 %)
  5. ازبکستان ( 5.1 %)
  6. آمریکا (3.3 %)
  7. آلمان ( 1.4 %)
  8. اکراین (1.4 %)
  9. کره جنوبی (1.3 %)
  10. هند (1.1 %)

مهمترین گروه کالایی صادراتی به قرقیزستان

مقاصد صادراتی قرقیزستان

مهمترین گروه های کالایی صادر شده به قرقیزستان در سال 2020 عبارتند از:

  1. سوخت های معدنی، روغن های معدنی و محصولات حاصل از تقطیر آنها؛ مواد قیری؛ معدنی . . .
  2. ماشین آلات، لوازم مکانیکی، راکتورهای هسته ای، بویلرها؛ بخش هایی از آن
  3. ماشین آلات و تجهیزات الکتریکی و قطعات آنها؛ ضبط کننده و تولید کننده صدا، تلویزیون. . .
  4. محصولات دارویی
  5. وسایل نقلیه غیر از راه آهن یا تراموا و قطعات و لوازم جانبی آنها
  6. مصنوعات از آهن یا فولاد
  7. آهن و فولاد
  8. پلاستیک و مصنوعات از آن
  9. چوب و اشیاء چوبی؛ زغال چوب
  10. تنباکو و جایگزین های تنباکوی تولیدی

سهم ایران از صادرات به قرقیزستان

روابط بین ایران و قرقیزستان در طی سه دهه اخیر روابط نسبتا پایدار و آرامی بوده است. ایران جزو نخستین کشورهایی بود که بعد از جدا شدن این کشور از شوروی سابق آن را به رسمیت شناخت. با توجه به قرارگیری قرقیزستان در بخش آسیای مرکزی و وجود برخی از مشترکات فرهنگی و تاریخی بین دو کشور و همچنین عبور جاده ابریشم از آن، قرقیزستان برای ایران از اهمیت بالایی برخوردار بوده است.

از آنجایی که دولت ایران به تازگی به عضویت سازمان همکاری اقتصادی شانگهای درآمده است پیش بینی می شود که روابط بین این دو کشور در سالهای آینده روند رو به رشدی را به خود بگیرد.

صادرات خود را به زومین بازار بسپارید

روابط اقتصادی ایران و قرقیزستان بعد از برقراری روابط سیاسی نیز به تدریج گسترش یافته است و از آنجایی که قرقیزستان از لحاظ تولید محصولات دامی و کشاورزی و برخی از مواد معدنی غنی است، به عنوان یک گزینه مطلوب برای واردات چنین محصولاتی به ایران به شمار می رود. در مقابل، کشور قرقیزستان نیز برای رشد و توسعه نیازمند محصولات فنی و مهندسی و برخی از کالاهای مصرفی است که ایران می تواند تامین کننده خوبی برای آنها باشد. این ویژگی ها باعث شده تا دو کشور در سطوح مختلف اقدام به همکاری نمایند.

ارزش دلاری کالاهای صادر شده از ایران به قرقیزستان در 6 سال گذشته:

  1. سال 1400 میزان 66,025,367 دلار
  2. سال 99 میزان 45,916,369 دلار
  3. سال 98 میزان 65,378,869 دلار
  4. سال 97 میزان 33,280,980 دلار
  5. سال 96 میزان 38,682,309 دلار
  6. سال 95 میزان 26,628,207 دلار

پتانسیل صادرات ایران به قرقیزستان

مهمترین کالاهای دارای پتانسیل صادراتی به قرقیزستان را در جدول و نمودار زیر مشاهده می کنید:

پتانسیل محصولات ایرانی برای صادرات به قرقیزستان

در نمودار زیر هم اقلام صادراتی ایرانی به قرقیزستان که دارای بیشترین پتانسیل کاری هستند را مشاهده می کنید:

پتانسیل محصولات ایرانی برای صادرات به قرقیزستان

صادرات ایران به قرقیزستان

براساس داده هایی که سازمان ملل متحد در سال 2021، اعلام کرده، حجم صادرات ایران به قرقیزستان دارای ارزشی معادل 33.74 میلیون دلار بوده که شامل محصولاتی به شرح زیر است:

  • میوه های خوراکی، آجیل، پوست مرکبات، خربزه به ارزش 8.34 میلیون دلار
  • پلاستیک 5.87 میلیون دلار
  • مواد مخصوص رنگرزی، تانن و مشتقات آنها به ارزش 4.96 میلیون دلار
  • فرش و محصولات نساجی به ارزش 2.06 میلیون دلار
  • شیشه و ظروف شیشه ای به ارزش 1.66 میلیون دلار
  • صابون، روان کننده های صنعتی، موم، شمع، خمیر مدل سازی به ارزش 1.54 میلیون دلار
  • روغن های گیاهی و حیوانی به ارزش 1.35 میلیون دلار
  • ماشین آلات و بویلرها به ارزش 1.2 میلیون دلار
  • محصولات آهن و فولاد 447.97 هزار دلار
  • سنگ، گچ، سیمان، آزبست و میکا به ارزش 271.92 هزار دلار
  • آلومینیوم به ارزش 257.92 هزار دلار
  • کتاب چاپ شده، روزنامه و مجلات به ارزش 195.30 هزار دلار
  •  محصولات سرامیکی به ارزش 175.22 هزار دلار
  • چای و انواع ادویه جات به ارزش 149.6 هزار دلار
  • تجهیزات الکترونیکی و الکتریکی 135 هزار دلار
  • غلات، آرد، نشاسته به ارزش 70.21 هزار دلار
  • مواد شیمیایی و ایزوتوپ های درمانی به ارزش 88.3 هزار دلار
  • وسایل نقلیه به غیر از ریلی و تراموا به ارزش 57.96 هزار دلار
  • محصولات لبنی، تخم مرغ، عسل و محصولات خوراکی به ارزش 62.31 هزار دلار

تعرفه گمرکی در قرقیزستان چقدر است؟

براساس برآوردهایی که توسط وزارت دارایی و اقتصاد این کشور انجام شده است میانگین تعرفه های وارداتی در آن 9.4 درصد است. البته قبل از سال 2015 این رقم در حدود 5.4 درصد بود که به دلیل عدم توانایی در رقابت با محصولات خارجی و همچنین پس از پیوستن به اتحادیه اوراسیا به رقم فعلی 9.4 درصدی افزایش یافت.

میانگین تعرفه وارداتی در قرقیزستان 9.4 درصد

ورود چه کالاهایی به قرقیزستان نیاز به اظهار گمرکی ندارد؟

  • 200 نخ سیگار
  • 3 لیتر مشروبات الکلی
  • کالاهایی به وزن 50 کیلوگرم و به ارزش ده هزار یورو

اتباع قرقیزستانی می توانند مبالغ نامحدودی ارز محلی را وارد یا صادر کنند و برای این کار نیازی به اظهارنامه گمرکی ندارند. اما افراد خارجی در ازای ورود یا خروج ارز از این کشور مشمول پرداخت مالیاتی در حدود 10 دلار خواهند بود.

الزام آشنایی سرمایه گذار و تاجر ایرانی با سیستم اداری قرقیزستان

چالش های مربوط به بازار قرقیزستان

فضای سرمایه گذاری و تجارت در قرقیزستان همواره دارای ریسک بسیار بالایی بوده است. زیرا این جمهوری همیشه با فساد اقتصادی و اداری دست به گریبان و حاکمیت و اجرای قانون در این کشور بسیار ضعیف است. در بخش حوزه مالکیت معنوی یک نوع بی قانونی خاص در این کشور حاکم است و هیچ نوع قانون خاصی بر مالیات بر شرکت ها و کسب و کارها وجود ندارد.

سرمایه گذاران و تجار باید بدانند که نزدیک به 24 درصد از فعالیت های اقتصادی در این کشور به صورت غیر قانونی یا در حالتی خاکستری به سر می برد. بنابراین قبل از هرگونه تجارت باید بیشترین وقت را برای مذاکره و نوشتن قرار دادهای مکتوب با طرف مقابل یا دولت این کشور کنید.

ورود چه کالاهایی به قرقیزستان ممنوع است؟

  • داروهای غیرقانونی
  • سلاح، مواد منفجره و مهمات
  • چاقو و سلاح مرگبار
  • میوه و سبزیجات (در صورت مجوز منع قانونی ندارد)
  • تمامی پرندگانی که از ترکیه وارد می شوند.
  • مطالب و یا فیلم های متهجن

صادرات قرقیزستان به ایران

براساس داده هایی که در سال 2020 منتشر شده است، حجم صادرات قرقیزستان به ایران بالغ بر 1.64 میلیون دلار بوده که شامل محصولاتی به شرح زیر است:

  •  سبزیجات خوراکی و برخی از ریشه های گیاهی به ارزش 1.17 میلیون دلار
  • پنبه به ارزش 248.6 هزار دلار
  • ماشین آلات، بویلرها 69.47 به ارزش هزار دلار
  • ابریشم 37.2 به ارزش هزار دلار
  • چرم و پوست خام به ارزش 36.15 دلار
  • غلات به ارزش 27.6 هزار دلار
  • میوه های خوراکی و آجیل به ارزش 20.6 هزار دلار
  • سوخت های معدنی، روغن ها و محصولات تقطیری 14.81 هزار دلار
  •  انواع پلاستیک 13.3 هزار دلار
  • برخی از محصولات لبنی و خوراکی 13.3 هزار دلار

موانع و مشکلات تجارت با قرقیزستان

تجارت با قرقیزستان علی‌رغم فرصت‌های جذاب، با چالش‌های متعددی همراه است که شناخت و مدیریت این موانع می‌تواند به موفقیت در این بازار منجر شود. مهم‌ترین مشکلات عبارتند از:

1. فساد گسترده و ضعف قانونی

فضای کسب‌وکار در قرقیزستان به شدت تحت تأثیر فساد اقتصادی و اداری قرار دارد. قوانین حمایتی شفاف نیستند و اجرای قانون اغلب ناقص است. این امر باعث افزایش ریسک برای سرمایه‌گذاران و تجار می‌شود.

2. زیرساخت‌های ضعیف

زیرساخت‌های فیزیکی، به‌ویژه در حوزه حمل‌ونقل و لجستیک، بسیار محدود است. این مسئله فرآیند واردات و صادرات را پیچیده و پرهزینه می‌کند.

3. ریسک‌های اقتصادی و سیاسی

وابستگی شدید قرقیزستان به صادرات مواد معدنی و کشاورزی این کشور را در برابر نوسانات بازار جهانی آسیب‌پذیر می‌کند. علاوه بر این، ثبات سیاسی این کشور همیشه تضمین‌شده نیست.

4. مشکلات گمرکی و تعرفه‌ها

تعرفه‌های بالای گمرکی و فرآیندهای اداری پیچیده می‌توانند هزینه تجارت را افزایش دهند. تغییرات مداوم در قوانین تجاری نیز برای صادرکنندگان خارجی چالش‌برانگیز است.

5. اقتصاد غیررسمی و فرار مالیاتی

حدود 24 درصد از اقتصاد قرقیزستان به‌صورت غیررسمی فعالیت می‌کند. این مسئله رقابت در بازار را دشوارتر کرده و اعتماد به شرکای تجاری محلی را کاهش می‌دهد.

جمع‌بندی: فرصت‌های تجارت با قرقیزستان برای صادرکنندگان ایرانی

قرقیزستان، علی‌رغم موانع و مشکلات موجود، بازاری است که برای صادرکنندگان ایرانی فرصت‌های قابل توجهی هم ارائه می‌دهد. هم‌جواری جغرافیایی، عضویت در سازمان‌های بین‌المللی مانند WTO و روابط پایدار با ایران، بستر مناسبی برای گسترش تجارت فراهم کرده است.

فرصت‌های کلیدی برای صادرکنندگان ایرانی

  1. محصولات کشاورزی و غذایی: تقاضای بالا برای میوه‌های خشک، آجیل، گوجه‌فرنگی، زعفران و دیگر محصولات ایرانی.
  2. محصولات صنعتی و فنی: نیاز قرقیزستان به ماشین‌آلات، تجهیزات مهندسی و محصولات ساختمانی.
  3. خدمات فنی و مهندسی: ضعف زیرساخت‌های این کشور، بازار مناسبی برای خدمات ایرانی ایجاد کرده است.
  4. بهره‌گیری از مشترکات فرهنگی: اشتراکات تاریخی و فرهنگی میان دو کشور، بازاریابی و ارتباطات تجاری را تسهیل می‌کند.

با شناخت دقیق این بازار و مدیریت چالش‌ها، صادرکنندگان ایرانی می‌توانند از فرصت‌های موجود در قرقیزستان نهایت بهره را ببرند و سهم خود را در این بازار افزایش دهند.

شروع تجارت با قرقیزستان و سایر بازارهای بین المللی با زومین بازار

زومین بازار با خدمات حرفه‌ای و آموزش‌های تخصصی، همراه شما برای ورود موفق به بازار قرقیزستان و سایر بازارهای جهانی است:

  • دوره‌ تخصصی صادرات: با یادگیری اصول صادرات، شناسایی بازار هدف و قوانین تجارت، آماده ورود به بازارهای بین‌المللی شوید. این دوره‌ها برای تازه‌کاران و صادرکنندگان باتجربه طراحی شده‌اند. (بیشتر بخوانید: دوره آموزش صادرات)
  • مشاوره بازرگانی: از تحلیل بازار قرقیزستان تا حل چالش‌های گمرکی و لجستیکی، تیم ما شما را در تمام مراحل راهنمایی می‌کند. (بیشتر بخوانید: مشاوره بازرگانی)
  • مدیریت صادرات محصول شما: از شناسایی مشتریان تا ارسال و تحویل کالا، تمام فرآیند صادرات شما را حرفه‌ای مدیریت می‌کنیم. بیشتر بخوانید: صادرات محصول شما)
  • کوچینگ تجارت بین‌الملل: با خدمات کوچینگ، مهارت‌های صادراتی خود را تقویت کنید و با همراهی یک مربی حرفه‌ای، کسب‌وکارتان را در بازارهای جهانی گسترش دهید. (بیشتر بخوانید: کوچینگ صادرات و واردات)

بنر نظرات شرکت گنندگان دوره های زومین بازار

ادامه مسیر مطالعه…

برای افزایش دانش و مهارت خود در زمینه صادرات و تجارت بین‌المللی، مطالعه مقالات زیر را پیشنهاد می‌کنیم. این مطالب شما را در مسیر تجارت موفق همراهی خواهند کرد:

برای مطالعه بیشتر، روی هر عنوان کلیک کنید و مسیر خود را برای تجارت موفق هموار کنید!در پایان امیدواریم که این مقاله مورد توجه شما قرار گرفته باشد. لطفا سوالات و نظرات خود را در بخش دیدگاه‌های همین نوشته بیان کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *