آخرین بروزرسانی در: 1403/08/09
صادرات به تایوان، کشوری مدرن، دمکراتیک و ثروتمند در شرق آسیا، دارای حواشی سیاسی فراوان با کشور چین! تایوان شامل چهار جزیره اصلی و تعدادی جزایر کوچک می باشد. تمام این جزایر در سمت جنوب شرقی کشور چین واقع شدهاند. موقعیت تایوان در شرق کشور چین، جنوب غربی کشور ژاپن و شمال فیلیپین قرار دارد. در این مقاله فرصت های جذاب صادرات به تایوان این فرزند ناخلف و یاغی چین را با هم بررسی میکنیم!
آنچه در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته است:
- موقعیت سیاسی، جغرافیایی و اقتصادی تایوان
- صادرات تایوان به سایر کشور ها
- بیشترین کالاهای صادراتی تایوان چیست؟
- چه کشور هایی بیشترین صادرات به تایوان را دارند؟
- مهمترین گروه های کالایی صادرات به تایوان
- سهم ایران از صادرات کالا به تایوان
- ارزش دلاری صادرات ایران به چین تایپه
- کالاهای صادراتی ایران به تایوان کدام اند؟
- پتانسیل و ظرفیت صادرات کالای ایرانی به تایوان
- مراحل اجرایی صادرات به کشور تایوان
موقعیت سیاسی تایوان
تایوان که به آن چین تایپه هم میگویند پس از جنگ جهانی دوم توسط چین از ژاپن پس گرفته شد. بعد از آن در پی درگیری های داخلی در چین، کمونیست ها در اکتبر 1949 با رهبری مائو حکومت جمهوری چین را شکست دادند و انقلاب کمونیستی چین پیروز شد. کمونیست ها در پی این پیروزی، جمهوری خلق چین را تاسیس کردند که با حکومت قبلی یعنی جمهوری چین کاملا متفاوت است.
جمهوری چین پایتخت خود را به تایپه (یعنی پایتخت تایوان امروزی) منتقل کرد. و تایوان دمکراتیک امروزی به عنوان بخشی از حکومت جمهوری چین، در مقابل جمهوری خلق چین (یعنی حکومت کمونیست ها) شناخته میشود. از سال 1949 دولت جمهوری چین با اقدام چیانگ کای شک اداره کشور تایوان را برعهده دارد. در مقابل جمهوری خلق چین (یعنی حکومت کمونیست چین)، این اقدام تایوان را محکوم کرد و اعلام کرد که تایوان جزء جدا نشدنی از خاک چین است. این مناقشه همچنان با فراز و نشیب های فراوان ادامه داشته است.
اما تایوان این کشور کوچک، مخصوصا به پشتوانه حمایت های نظامی امریکا، در مقابل جمهوری خلق چین همیشه یک یاغی بوده است. تایوان نه تنها بصورت خود مختار دمکراسی را در خاک خود مستقر کرده و خود را از چین کمونیست تک حزبی جدا نموده، بلکه حکومت دولت جمهوری خلق چین را بر تمامیت خاک چین هم غیر قانونی میداند!
آینده سیاسی کشور تایوان با توجه به حمایت های امریکا، تهدیدات نظامی چین و حمله روسیه به اوکراین، از پیچیدگی های خاصی برخوردار است. در حال حاضر در ارتباط با آینده سیاسی کشور تایوان سه گزینه وجود دارد که البته هیچکدام از این گزینه ها ظاهرا بدون یک درگیری نظامی تمام عیار میان چین و تایوان به ثمر نمیرسند.
- حکومت دمکراتیک تایوان به عنوان جایگزین حکومت کمونیستی چین، به عنوان جمهوری جدید چین شناخته شود
- تایوان از مواضع خود کوتاه بیاید و به کشور کمونیستی جمهوری خلق چین ملحق شود
- تایوان به عنوان یک کشور مستقل رسما اعلام استقلال کند
جغرافیا، جمعیت و فرهنگ تایوان
چین تایپه (تایوان) جزیره ای است که مرز مشترک آبی آن با کشور های چین، ژاپن و فیلیپین است. مساحت کشور تایوان 36,197 کیلومتر مربع و جمعیت آن 23,817,000 نفر است و پایتخت این کشور یعنی شهر تایپه، بیش از چهار میلیون نفر جمعیت دارد. سایر شهرهای مهم کشور تایوان عبارتند از:
- کاهوسینگ
- تایچونگ
- تاینان
- کیلونگ
از جمعیت 23 میلیونی این کشور 84% از مردم دارای نژاد تایوانی و 14% نیز نژاد چینی دارند. بیش از 93% از مردم تایوان بودایی هستند و در حدود 5% مسیحی هستند. زبان رسمی تجارت در کشور تایوان، انگلیسی است. تعطیلات عمومی در این کشور به شرح زیر می باشد:
1 و 2 ژانویه (11 و 12 دی )، 3 تا 5 مارس (12تا14 اسفند)، 29 مارس (9 فروردین )، 5 آوریل (16 فروردین)، 4 ژوئیه (13 تیر)، 28 سپتامبر (6 مهر)، 10 اکتبر (18 مهر)، 25 و 31 اکتبر (3 و 9 آبان )، 12 نوامبر (21 آبان)، 25 دسامبر (4 دی)
تایپه پایتخت کشور تایوان
شهر تایپه پایتخت کشور تایوان دارای جذابیت های توریستی بسیار زیادی است که بازار های شبانه آن با استفاده از فناوری های پیشرفته بر جذابیت های ظاهری این شهر افزوده است. شهر تایپه در بخش شمال کشور تایوان قرار گرفته و دارای چهار ساعت و نیم اختلاف زمانی با ایران است و از نظر زمانی جلوتر از تهران هستند.
بیشتر بخوانید: 5 اشتباه مهلک در شروع تجارت بین المللی
آب و هوای این شهر گرم و مرطوب بوده و بالاترین دمای آن در ماههای آگوست به 8 درجه سانتیگراد می رسد. معمولاً فصل پاییز مناسب ترین زمان برای مسافرت به این شهر بوده و از شهریور ماه تا آبان ماه به طور نسبی مسافران کمتری در این شهر حضور دارند. با توجه به توریست پذیر بودن شهر تایپه و همچنین موقعیت های تجاری متعددی که در کشور تایوان وجود دارد هتل های متعددی در این شهر راه اندازی شده است این هتل ها از 2 تا 5 ستاره بوده که دارای طیف قیمتی گسترده می باشند.
وضعیت اقتصاد در تایوان
کشور تایوان دارای رشد اقتصادی بالایی می باشد به گونه ای که پیش بینی می شود که این کشور طی چند سال آتی به عنوان یکی از قدرتمندترین کشورهای آسیایی از نظر اقتصادی مطرح خواهد بود. تولید ناخالص داخی یا GDP تایوان در سال 2022 بیش از 826 میلیارد دلار بوده است. و رتبه 21 ام در جهان را دارد! این در حالی است که تایوان در سال 1980 تنها یک اقتصاد 42 میلیارد دلاری بود.
پیش بینی میشود که تایوان تا سال 2027 از رقم حیرت انگیز 1 تریلیون دلار نیز در اقتصاد خود عبور خواهد کرد! این رشد اقتصادی حاصل انجام فعالیت های بنیادین و زیرساختی در این کشور می باشد که از زمان استقلال این کشور این مسیر آغاز شد و مسیر رشد اقتصادی در بخش صنعت در اولویت این کشور قرار گرفت.
این مقاله را هم حتما بخوانید تا با 10 روش مشتری یابی بین المللی آشنا شوید: چطور مشتری خارجی پیدا کنیم
در همین راستا اقدامات یکپارچه ای در جهت کمک به رشد بخش صنعت در این کشور اتخاذ شد. دولت این کشور ثبت شرکت های صنعتی را معاف از مالیات اعلام نمود و همچنین تلاش های زیادی به منظور جایگزین نمودن کالاهای وارداتی انجام شد. به همین جهت دهه 50 میلادی را در تایوان به عنوان دهه صنعتی شدن در این کشور می توان نام گذاری نمود.
در اواخر دهه 50 کار تا جایی پیش رفت که مشوق های خوبی برای صادرات تولیدات صنعتی در نظر گرفته شد. همچنین در راستای تقویت بخش صنعت در کشور تایوان دولت این کشور در یک اقدام یکپارچه حوزه تجارت و بازرگانی در این کشور را تقویت نمود تا امکان تبادلات اقتصادی در داخل و خارج از کشور به صورت کاملا حرفه ای فراهم شود.
مجموعه این اقدامات یکپارچه و فعالیتهای زیرساختی سبب شد تا امکانات رشد اقتصادی و صنعتی در تایوان با سرعت هرچه بیشتری فراهم شود. در سالهای اخیر دولت تایوان با تمرکز بیشتر بر روی صنعت مخابرات و حوزه تکنولوژی موفقیت های چشمگیری را در این حوزه ها در سطح بین المللی بدست آورده است.
برنامه ریزی های اقتصادی در تایوان
همانگونه که عنوان شد حوزه تکنولوژی به یکی از نقاط قوت اقتصاد تایوان در طی سال های گذشته تبدیل شده است. از جمله فعالیتهای زیرساختی که در این ارتباط انجام شد تقویت دانشگاه ها در این کشور بود تا بتوانند نیازهای دانشی بخش صنعت را به خوبی برآورده نمایند و یقیناً بخش عمدهای از پیشرفت های حاصل شده در حوزه تکنولوژی و صنعت در کشور تایوان مدیون فعالیتهای اثربخش دانشگاه ها در این کشور بوده است.
نتیجه توسعه دانشگاهها در کشور تایوان علاوه بر پیشرفت در بخش صنعت، باعث تقویت حوزه دانش پزشکی نیز بوده است و طبیعتاً در همین راستا آزمایشگاههای پیشرفته نیز راه اندازی شدند. بنابراین توسعه یکپارچه و همه جانبه بخش های مختلف سبب رشد اقتصادی مناسب و چشمگیری در این کشور شد.
از دیگر حوزه های جذاب اقتصادی در کشور تایوان خرید و فروش ملک در این کشور می باشد و در طی دهه های اخیر ساخت و ساز ساختمان رونق زیادی در این کشور پیدا کرده است. نتیجه رشد این صنعت، ساخت آسمان خراش های متعدد و جذاب در این کشور نه چندان بزرگ می باشد. پیشرفت این صنعت به جایی رسیده است که ظاهر شهرهای بزرگ تایوان را مشابه شهرهای مدرن دنیا کرده است. همچنین خرید و فروش املاک در شهرهای بزرگ کشور تایوان از طریق جذب مهاجر از سایر کشورها نیز رونق پیدا کرده است.
از دیگر حوزه ها در این کشور که سرمایه گذاری زیادی در آن انجام شده است، حوزه امنیت کشور می باشد. ارائه سرویس های امنیتی به صورت ویژه و در سطح بالا سبب شده است که سطح تکنولوژی بالایی در شرکت های مختلف ایجاد شود. در نتیجه بیزینسها با امنیت خاطر بالایی اقدام به سرمایه گذاری در حجم وسیع کرده و فعالیت های خود را پیش می برند. امنیت اجتماعی در کشور تایوان در سطح بینالمللی کاملاً زبانزد است.
از دیگر رویکردهایی که در جهت کمک به رشد اقتصادی و صنعتی شدن هر چه بیشتر کشور تایوان در این کشور اتخاذ شده است، موضوع ارتقای سیستم بانکداری می باشد. در طی دهه های اخیر تغییرات چشم گیری در به روز رسانی سیستم بانکداری در این کشور صورت پذیرفته است و سیاست های بانکداری همگی در جهت کمک به شرکت های تولیدی و افزایش حجم و تبادلات بانکی و استفاده از تسهیلات ارزان قیمت در جهت بهبود تولید بوده است.
تاثیرات این سیستم اثربخش بانکداری، و همچنین رشد مناسب اقتصادی در کشور تایوان را می توان بر روی نرخ دلار تایوان در مقایسه با سایر ارزهای بین المللی ملاحظه نمود. و تقویت مداوم دلار تایوان در مقایسه با ارزهای بین المللی نشان از تقویت دائمی اقتصاد در این کشور دارد. دقت کنید که هر دلار امریکا تقریبا معادل 30 دلار تایوان است.
صادرات تایوان به سایر کشور ها
بر اساس آماری که در سال 2020 منتشر شده است، صادرات تایوان به سایر کشورها برابر 346,633,936,000 دلار یعنی بالغ بر 346 میلیارد دلار بوده که نقشه این بازارهای صادراتی را در شکل بالا می توانید مشاهده کنید.
تایوان به کدام کشور ها بیشترین صادرات را دارد؟
کشورهایی که در سال 2020 بیشترین واردات از تایوان را داشته اند عبارتند از:
- چین (29.7 %)
- آمریکا (14.7 %)
- هنگ کنگ (14.2 %)
- ژاپن (6.8 %)
- سنگاپور (5.5 %)
- کره جنوبی (4.4 %)
- ویتنام (3 %)
- مالزی (2.7 %)
- هلند (1.8 %)
- آلمان (1.8 %)
مهمترین اقلام صادراتی تایوان به سایر کشورها
بیشترین کالاهایی که تایوان به دیگر کشور ها در سال 2020 صادر کرده عبارتند از:
- ماشین آلات و تجهیزات الکتریکی و قطعات آنها؛ ضبط کننده و تولید کننده صدا، تلویزیون. . .
- ماشین آلات، لوازم مکانیکی، راکتورهای هسته ای، بویلرها؛ بخش هایی از آن
- پلاستیک و مصنوعات از آن
- نوری، عکاسی، فیلمبرداری، اندازه گیری، بررسی، دقیق، پزشکی یا جراحی. . .
- وسایل نقلیه غیر از راه آهن یا تراموا و قطعات و لوازم جانبی آنها
- آهن و فولاد
- مواد شیمیایی آلی
- مصنوعات از آهن یا فولاد
- سوخت های معدنی، روغن های معدنی و محصولات حاصل از تقطیر آنها؛ مواد قیری؛ معدنی . . .
- مس و مصنوعات آن
چه کشور هایی بیشترین صادرات به تایوان را دارند؟
تایوان در سال 2020 به میزان 287,171,262,000 دلار یعنی بالغ بر 287 میلیارد دلار واردات از جهان داشته است. نقشه واردات تایوان از سایر کشورها را در شکل بالا می توانید مشاهده کنید.
10 کشور برتر صادرکننده به تایوان
10 کشور برتر صادرکننده به تایوان در نمودار زیر مشخص است. و همانطور که میبینید واردات از چین، ژاپن و امریکا به ترتیب بیشترین مقادیر را به خود اختصاص میدهند.
- چین (22.2 %)
- ژاپن (16.1 %)
- آمریکا (11.5 %)
- کره جنوبی (7.2 %)
- شریک تجاری مجرمانه ( 4 %)
- آلمان (3.6 %)
- مالزی ( 3.5 %)
- سنگاپور (3.1 %)
- استرالیا (2.8 %)
- فرانسه (2.3 %)
مهمترین گروه های کالایی صادرات به تایوان
مهمترین گروه های کالایی صادر شده به تایوان در سال 2020 عبارتند از:
- ماشین آلات و تجهیزات الکتریکی و قطعات آنها؛ ضبط کننده و تولید کننده صدا، تلویزیون. . .
- ماشین آلات، لوازم مکانیکی، راکتورهای هسته ای، بویلرها؛ بخش هایی از آن
- سوخت های معدنی، روغن های معدنی و محصولات حاصل از تقطیر آنها؛ مواد قیری؛ معدنی . . .
- نوری، عکاسی، فیلمبرداری، اندازه گیری، بررسی، دقیق، پزشکی یا جراحی. . .
- وسایل نقلیه غیر از راه آهن یا تراموا و قطعات و لوازم جانبی آنها
- پلاستیک و مصنوعات از آن
- آهن و فولاد
- مواد شیمیایی آلی
- محصولات شیمیایی متفرقه
- مس و مصنوعات آن
سهم ایران از صادرات به تایوان
تایوانی ها یکی از مشتریان بزرگ پسته ایران هستند و از نظر ارزش خرید سالیانه، دوازدهمین مشتری بزرگ پسته ایران در دنیا محسوب می شوند. با توجه به جمعیت نسبتا کوچک این کشور، حجم خرید پسته ای که از ایران انجام می دهند بسیار بالاتر از سایر کشورها است. اما باز هم سهم صادرات ایران به تایوان در مقیاس جهانی بسیار ناچیز است.
ارزش دلاری صادرات ایران به چین تایپه
در اینجا میتوانید آمار صادرات ایران به تایوان را در سالهای اخیر مشاهده کنید:
- سال 1400 میزان 107,214,212 دلار
- سال 99 میزان 80,442,002 دلار
- سال 98 میزان 95,618,837 دلار
- سال 97 میزان 278,699,374 دلار
- سال 96 میزان 576,514,124 دلار
- سال 95 میزان 552,055,423 دلار
بزرگترین مانع صادرات به تایوان چیست؟
تایوان یک کشور مدرن، صنعتی و ثروتمند است که درهای اقتصاد خود را سالهاست که به روی جهان باز کرده است. اما سهم بازرگانان ایرانی از این بازار صادراتی جذاب بسیار ضعیف است. بخش مهمی از این ضعف بر دوش دولتهای چند دهه اخیر در ایران است. اما خود بازرگانان ایرانی هم در این ضعف سهیم هستند.
بزرگترین مانع و ضعف بازرگانان ایرانی در راه صادرات به تایوان و سایر کشورهای جهان، ضعف دانش صادرات و عدم بهره برداری از علم روز تجارت بین الملل است. ما در زومین بازار به عنوان یک مرکز تخصصی آموزش و مشاوره تجارت خارجی در کنار شما هستیم تا این بزرگترین مانع صادراتی را پشت سر بگذارید. برای موفقیت در صادرات و واردات، شما باید روی مطالعه و یادگیری بازرگانی بین الملل سرمایه گذاری کنید. پیشنهاد ما استفاده از محتوای علمی و کاربردی دوره صادرات و واردات زومین بازار است.
پتانسیل صادرات ایران به تایوان
اجازه بدهید در این قسمت نگاهی به پتانسیل صادرات کالاهای ایرانی به تایوان (یا همان چین تایپه) داشته باشیم. مهمترین کالاهای دارای پتانسیل صادراتی به تایوان را در جدول و نمودار زیر مشاهده می کنید:
در نمودار زیر هم اقلام صادراتی ایرانی به تایوان که دارای بیشترین پتانسیل کاری هستند را مشاهده می کنید:
مروری بر کالاهای صادراتی ایران به تایوان
صادرات خشکبار ایران به تایوان یکی از مهمترین اقلام صادراتی می باشد که در طول هر سال حجم بالایی از تبادلات را بین دو کشور نشان می دهد. پسته، بادام، انجیر و خرما از مهمترین اقلامی هستند که در دسته محصولات خشکبار در حجم بالاتری به کشور تایوان صادر می شود. در بین انواع مختلف خشکبار نیز، پسته بالاترین حجم صادرات را داشته و در عین حال بیشترین میزان سود دهی را نیز دارد.
بر اساس آمار منتشر شده در سال 2020 عمده کالاهای صادراتی از ایران به تایوان همراه با سهم ایران در کل صادرات به تایوان به شرح زیر می باشد:
- محصولات پتروشیمی و شیمیایی – 1 درصد
- چای – 1 درصد
- میوه و خشکبار – 1 درصد
- ماهی و حیوانات آبزی – کمتر از یک درصد
- پلاستیک و محصولاتی پلاستیکی – کمتر از یک درصد
- سنگ و نمک و گوگرد و آهک و سیمان – کمتر از یک درصد
- محصولات گیاهی – کمتر از یک درصد
- فرش – کمتر از یک درصد
آمار مربوط به صادرات ایران به تایوان در سال 97 به تفکیک هر یک از گمرک های کشور نیز به شرح زیر بوده است:
ردیف | گمرک | درصد سهم ارزش صادرات |
1 | منطقه ویژه اقتصادی پارس | 38.1279 |
2 | منطقه ويژه معادن و فلزات | 25.4800 |
3 | منطقه ویژه پتروشیمی بندر امام خمینی | 13.3184 |
4 | منطقه ویژه شهید رجایی | 12.4152 |
5 | بندر امام خميني | 8.0134 |
6 | مشهد | 0.9523 |
7 | کرمان | 0.4046 |
8 | فرودگاه امام | 0.3513 |
9 | فرودگاه امام | 0.3124 |
10 | منطقه ويژه اقتصادي رفسنجان | 0.1552 |
11 | منطقه ويژه اقتصادي سيرجان | 0.1176 |
12 | قزوين | 0.0752 |
13 | قم | 0.0650 |
14 | زنجان | 0.0624 |
15 | منطقه ويژه اقتصادي شيراز | 0.0566 |
16 | شهيد باهنر | 0.0394 |
17 | غرب تهران | 0.0376 |
18 | ارزيابي گمرک اصفهان درکاشان | 0.0113 |
19 | يزد | 0.0026 |
20 | کرمانشاه | 0.0014 |
21 | فرودگاه شيراز | 0.0002 |
صادرات محصولات کشاورزی به تایوان
محصولات کشاورزی که یکی دیگر از اقلام صادراتی است که برای بسیاری از آنها کشور ایران در مقایسه با سایر کشورها منطقه مزیت رقابتی دارد و بنابراین محصولات کشاورزی ایران در کشورهای آسیایی مشتریان خاص خود را دارد. مهمترین محصولات کشاورزی که به کشور تایوان به صورت سالیانه و مداوم صادر می شود عبارتند از گل خشک شده یا رنگ شده، مواد شیمیایی خاک، چای سیاه، زعفران و انواع میوه
صادرات محصولات پتروشیمی به تایوان
در ارتباط با محصولات پتروشیمی پلی اتیلن، متانول، پروپان مایع، قیر نفت و مواد شیمیایی گزینه های مناسبی برای صادرات به کشور تایوان هستند. به غیر از دسته های ذکر شده در بالا، در زمینه گزینه های مناسب برای صادرات به کشور تایوان میتوان به صادرات کالاهای فلزی مانند آهن و فولاد نیز اشاره نمود.
نکاتی در مورد صادرات به تایوان
از ابتدای ژوئن سال 2017، پس از رایزنی های گسترده ای که مقامات دولتی ایران با مقامات تایوان انجام دادند امکان صدور روادید به صورت الکترونیکی برای فعالان اقتصادی فراهم شده است. بر این اساس لازم است بازرگانان متقاضی سفر به تایوان از طرف اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران معرفی نامه داشته باشند و سپس آن را به دفتر تجاری تایوان در تهران ارایه نموده و یا به صورت آنلاین شماره مرجع را در این خصوص دریافت نمایند.
تایوان دارای یک سیستم اقتصادی آزاد و باز است. به طور کلی بیش از 67 درصد از کالاها را می توانید بدون اخذ مجوز وارد کشور تایوان نمایید و صادرات به این کشور به دو طریق میتواند صورت پذیرد. در روش اول که اصطلاحاً موافقت خودکار Automatic Approval نام دارد، شما لازم است تقاضانامه خود را به بانک های معتبر در این کشور ارائه دهید و پس از آن موافقت های لازم را برای واردات به کشور تایوان اخذ نمایید.
اما در روش دیگر که Licence Covering نام دارد شما باید درخواست خود را به وزارت امور اقتصادی تایوان ارائه دهید. در ادامه این وزارتخانه نظر خود را مبنی بر موافقت و یا مخالف در ارتباط با کالای تقاضا شده به صورت رسمی به اداره بازرگانی خارجی Board of Foreign Trade در این کشور اعلام می نماید.
برای صدور بارنامه معمولا محدودیت و مقررات خاصی وجود ندارد. صرفا در مورد بارهایی که با پالت جابجا می شوند باید تعداد بسته هایی که در هر پالت قرار گرفته است ثبت شده باشد. بازرگانان برای صادرات دارو، مواد افزودنی غذایی و مواد شیمیایی کشاورزی به کشور تایوان باید از اتاق بازرگانی کشور خودشان گواهی مبدا داشته باشند. سایر مجوزهای صادراتی را نیز میتوانید از دفتر صادرات گمرک استان محل سکونت خود جویا شوید.
جمع بندی: صادرات به تایوان در دسترس بازرگانان امروزی!
چند سالی است که موضوع صادرات به کشور تایوان در ایران بیشتر مورد توجه قرار میگیرد و نام این کشور در بین کشورهای محبوب برای انجام صادرات قرار گرفته است. در فضایی که بیشتر بازرگانان سنتی کشورهایی مانند چین، عراق، هند، افغانستان و امارات را صرفا مد نظر دارند. بازرگانان مدرن و امروزی مارکت های صادراتی مانند تایوان را نیز در نظر میگیرند.
موفقیت در بازارهای جذاب صادراتی مانند تایوان حتما نیاز به تحقیقات بازار بین المللی و داشتن بیزینس پلن کارآمد صادراتی دارد. بازرگان امروزی با تکیه بر دانش و مهارتهای تجارت بین الملل میتواند در چنین مارکت هایی بدرخشد و محصول خود را با بسته بندی مناسب و کیفیت رقابتی در سطح جهانی، روانه این مارکت تراز اول صادراتی کند. کاری که بازرگان سنتی با سطح دانش ضعیف کسب و کار و تفکر حجره ای و فله ای از پس آن بر نمی آید!
ادامه مسیر مطالعه:
مطالب زیر میتواند در ادامه مسیر مطالعه به شما کمک کند:
در پایان نظرات و سوالات خود را در قسمت دیدگاه های این نوشته با ما در میان بگذارید.
بدون دیدگاه