صادرات به هند

آخرین بروزرسانی در: 1403/07/24

کشور هند یکی از اقتصادهای به سرعت در حال رشد، با جمعیت حیرت انگیز 1.4 میلیارد نفری جوان و دارای طبقه متوسط رو به بالا نسبتا قابل توجه است.  صادرات به هند زمانی جذابتر میشود که بدانیم تقریبا اکثریت این جمعیت وسیع به زبان انگلیسی نیز مسلط هستند. بنابراین فرصت‌های صادراتی هیجان‌انگیزی برای کسب و کارهای سرتاسر دنیا در جهت صادرات به کشور هندوستان با یک جمعیت بزرگ مصرف کننده انگلیسی زبان فراهم است.

از طرفی هند با بسیاری از کشورهای جهان نیز ارتباط دوستانه و مسالمت آمیزی دارد. همچنین نزدیکی فرهنگی با بسیاری از دیگر کشورها در کنار سطح بالای تکنولوژی در این کشور نیز زمینه مشارکت موفق برای بازرگانان را فراهم میکند. ما در این مقاله صادرات کالا و خدمات به هند را از صفر تا 100 بررسی میکنیم.

در این مقاله ضمن نگاهی کلی به تاریخچه، موقعیت جغرافیایی، بررسی فرهنگ‌ و اقتصاد هند، با جنس روابط تجاری ایران و هند نیز آشنا میشویم. محبوب‌ترین کالاهای ایرانی در بازار این کشور را میشناسیم و بهترین کالاها برای صادرات به هند را بررسی میکنیم. در انتهای مقاله چالش‌هایی که به عنوان صادرکننده کالا پیش روی شماست و فرصت‌های صادراتی و نکات مربوط به نحوه عملکرد گمرکی را مرور خواهیم کرد. همراه زومین بازار باشید.

آنچه که مورد بررسی قرار گرفته است:

  • پیشینه تاریخی هند و بررسی اقتصاد، فرهنگ، سیاست، دین و موقعیت جغرافیایی
  • بررسی میزان صادرات هند به سایر کشور ها
  • بیشترین صادرات کالا از هند
  • مهمترین اقلام صادراتی هند به سایر کشورها
  • چه کشور هایی بیشترین صادرات به هند را دارند؟
  • 10 کشور برتر صادرکننده به هند (بزرگ‌ترین صادرکنندگان کالا به هند)
  • مهمترین گروه های کالایی صادرات به هند
  • سهم ایران از صادرات کالا به هند
  • پتانسیل صادرات کالای ایرانی به هند
  • محصولات پرسود ایرانی برای صادرات به هندوستان
  • مقررات و قوانین صادرات به هند
  • موانع صادرات به هند چیست؟
نمایش سریع عناوین این صفحه

آشنایی با شبه قاره هند

هند کشوری یا به اصطلاح شبه قاره‌ای در جنوب آسیا است که به لحاظ وسعت هفتمین کشور دنیا و به لحاظ جمعیت دومین کشور دنیا به شمار می‌رود. این شبه قاره با 3 میلیون و 287 هزار کیلومتر مربع وسعت از شمال با چین و تبت و نپال، از جنوب با اقیانوس هند و از شرق و غرب با خلیج بنگال و دریای عرب همسایگی دارد.

موقعیت جغرافیایی هند

کشور هند چقدر جمعیت دارد؟ نژاد و فرهنگ این مردم چیست؟

آمار سرشماری هندوستان در سال 2020 جمعیتی بالغ بر 1.38 میلیارد نفر را نشان میدهد. بمبئی با جمعیتی قریب به 20 میلیون نفر، شلوغ‌ترین و پرجمعیت‌ترین شهر هندوستان است و بازار آن نقش مهمی در تجارت هند با سایر کشورها ایفا می‌کند. هند لقب دومین کشور پرجمعیت دنیا را از آن خود کرده و خانه نزدیک به یک ششم جمعیت کل جهان است.

بنر دوره صادرات مانی زوم

نکته جالب توجه تجمع اعتقادات گوناگون در این کشور و همزیستی مسالمت آمیز بین آن‌ها است. فقط کافی است نگاهی به تنوع وسیع نژادی، زبانی، فرهنگی و مذهبی درون هندوستان بیندازیم تا این موضوع را به خوبی درک کنیم. 72 درصد مردم هند، نژاد هندوآریائی دارند، 25 درصد آن‌ها دراویدی هستند و چیزی حدود 3 درصد مردم نژاد زرد هستند.

هند دومین کشور پرجمعیت جهان بعد از چین

بر اساس اطلاعات به دست آمده از وضعیت سواد در این کشور، قریب به 61 درصد مردم هند را افراد با سواد تشکیل می‌دهند. از این تعداد 26.6 درصد زنان و 73.4 درصد مردان هستند. این سطح سواد به خوبی نشانگر آمادگی مردم و کسب و کارهای این کشور برای برقراری ارتباط با سایر کشور‌ها و شروع صادرات به هند است.

این مقاله را هم حتما بخوانید تا با 10 روش مشتری یابی بین المللی آشنا شوید: یافتن مشتری خارجی برای صادرات

تاریخ و پیشینه هند

تاریخ کهن هندوستان، مهد نژاد‌ها، آیین‌ها، زبان‌ها، رنگ‌ها و فرهنگ‌های متنوع به 3000 سال قبل از میلاد برمی‌گردد. زبان‌های هندی و انگلیسی دو زبان رایج در این کشور هستند،‌ این یعنی با دانستن زبان انگلیسی، کار صادرات به هند برای بسیاری از بازرگانان دنیا بسیار راحت است. اما جالب است بدانید که علاوه بر این‌ها چیزی قریب به 22 زبان دیگر در ایالت‌های مختلف این کشور رسمیت دارند. این ویژگی‌ها دست به دست هم داده‌ و هند را به مهد تنوع‌ فرهنگ ها و اقوام تبدیل کرده‌ است.

بیشتر بخوانید: 5 اشتباه مهلک در شروع تجارت بین المللی

هند گذشته‌ای پر از جنگ و استثمار را پشت سر گذاشته و در برهه‌های مختلف تحت سطله کشورهای دیگر اداره می‌شد. حتی مسلمانان و ایرانی‌ها در یک برهه زمانی حکومت این شبه جزیره را به عهده داشتند. این پیشینه تاریخی سبب شده تا امروز بسیاری از مردمان این کشور فارسی را به خوبی بفهمند و با فرهنگ مردم ما به خوبی آشنا باشند. این آشنایی نسبی در بحث صادرات ایران به هند امتیاز خوبی به شمار میرود.

هند با گذشته ای پر از جنگ و استثمار

حکومت و نظام سیاسی هند

نظام سیاسی کشور هندوستان یک نظام فدرال غیرمتمرکز است که در آن رئیس جمهور قدرت چندان زیادی ندارد، رئیس جمهور در این سیستم بیشتر جنبه تشریفاتی داشته و عمده قدرت به دست ایالت‌ها و نهادهای محلی است. نخست وزیر هند بالاترین مقام اجرایی را دارا است و از طریق انتخابات میان حزب‌ها برگزیده می‌شود. حزب‌های چپ و راست پایه‌های سیاسی نظام این کشور را تشکیل می‌دهند. از طرفی قدرت ایالت‌ها و مجلس‌های مهم لوک‌سابا و راجیاسابا نیز قابل توجه است.

اقتصاد کشور هند

مشکلات کشوری با این وسعت و با این جمعیت عظیم نیز زیاد است. جمعیت زیاد، تخریب محیط زیست، بهداشت عمومی، فقر گسترده و فسادی که در سیاست‌های این کشور ریشه دوانده، بخشی از این مشکلات است. البته با تمام این مشکلات رشد اقتصادی هند پس از آغاز اصلاحات اقتصادی در سال 1991 در کنار داشتن نیروی کار جوان، این کشور را به یک قدرت منطقه‌ای و جهانی تبدیل کرده است. پر رنگ شدن نقش هندوستان در اقتصاد جهانی این کشور را به یک شریک تجاری خوب برای بسیاری از کشورهای دیگر تبدیل کرده است.

آمریکا بزرگترین شریک تجاری هند در سالیان گذشته

در سال 2019 رشد تولید ناخالص داخلی هند منفی بود. یعنی به میزان 4.8٪ کاهش داشت و به 8.98 تریلیون دلار رسید. اما آمارها نشان می‌دهد که با وجود کاهش سطح کلی حجم تجارت‌ خارجی هندوستان، ایالات متحده همچنان بزرگترین شریک تجاری هند باقی مانده است. با وجود تمام این مشکلات این کشور نرخ تورم قابل قبولی دارد. نرخ تورم بسیار پایین (حدود 4 الی 5 درصد) هند آن را به یکی از محبوب‌ترین مقاصد صادرات کالا و خدمات برای تمام کشورهای دنیا تبدیل می‌کند.

صادرات هند به سایر کشور ها

نقشه صادرات هند به سایر کشور هابر اساس آماری که در سال 2020 منتشر شده است، صادرات هند به سایر کشورها برابر 275,488,745,000 دلار یعنی بالغ بر 275 میلیارد دلار بوده که نقشه این بازارهای صادراتی را در شکل بالا می توانید مشاهده کنید.

هند به کدام کشور ها بیشترین صادرات را دارد؟

مقاصد صادراتی هندوستان

کشورهایی که در سال 2020 بیشترین واردات از هند را داشته اند عبارتند از:

  1. آمریکا (17.9 %)
  2. چین (6.9 %)
  3. امارات (6.5 %)
  4. هنگ کنگ (5.5 %)
  5. سنگاپور (3 %)
  6. بنگلادش (2.9 %)
  7. انگلستان (2.8 %)
  8. آلمان (2.8 %)
  9. هلند (2.3 %)
  10. مالزی (2.2 %)

مهمترین اقلام صادراتی هند به سایر کشورها

محصولات صادراتی هند

بیشترین کالاهایی که هند به دیگر کشور ها در سال 2020 صادر کرده عبارتند از:

  1. سوخت های معدنی، روغن های معدنی و محصولات حاصل از تقطیر آنها؛ مواد قیری؛ معدنی . . .
  2. مروارید طبیعی یا پرورشی، سنگ های قیمتی یا نیمه قیمتی، فلزات گرانبها، فلزات روکش شده. . .
  3. محصولات دارویی
  4. ماشین آلات، لوازم مکانیکی، راکتورهای هسته ای، بویلرها؛ بخش هایی از آن
  5. مواد شیمیایی آلی
  6. ماشین آلات و تجهیزات الکتریکی و قطعات آنها؛ ضبط کننده و تولید کننده صدا، تلویزیون. . .
  7. وسایل نقلیه غیر از راه آهن یا تراموا و قطعات و لوازم جانبی آنها
  8. آهن و فولاد
  9. غلات
  10. پلاستیک و مصنوعات از آن

چه کشور هایی بیشترین صادرات به هند را دارند؟

نقشه واردات هند از سایر کشور ها

هند در سال 2020 به میزان 367,980,363,000 دلار یعنی بالغ بر 367 میلیارد دلار واردات از جهان داشته است. نقشه واردات هند از سایر کشورها را در شکل بالا می توانید مشاهده کنید.

10 کشور برتر صادرکننده به هند

10 کشور برتر صادرکننده به هند در نمودار زیر مشخص است. و همانطور که میبینید واردات از چین، امریکا و امارات در جایگاه اول تا سوم هستند.

کشور های صادر کننده به هند

  1. چین (16 %)
  2. آمریکا (7.2 %)
  3. امارات (6.5 %)
  4. عربستان (4.8 %)
  5. عراق ( 4.4 %)
  6. هنگ کنگ (4 %)
  7. سنگاپور ( 3.3 %)
  8. کره جنوبی (3.3 %)
  9. اندونزی (3.3 %)
  10. سوئد (3.1 %)

مهمترین گروه های کالایی صادرات به هند

محصولات وارداتی هند

مهمترین گروه های کالایی صادر شده به هند در سال 2020 عبارتند از:

  1. سوخت های معدنی، روغن های معدنی و محصولات حاصل از تقطیر آنها؛ مواد قیری؛ معدنی . . .
  2. ماشین آلات و تجهیزات الکتریکی و قطعات آنها؛ ضبط کننده و تولید کننده صدا، تلویزیون. . .
  3. مروارید طبیعی یا پرورشی، سنگ های قیمتی یا نیمه قیمتی، فلزات گرانبها، فلزات روکش شده. . .
  4. ماشین آلات، لوازم مکانیکی، راکتورهای هسته ای، بویلرها؛ بخش هایی از آن
  5. مواد شیمیایی آلی
  6. پلاستیک و مصنوعات از آن
  7. چربی ها و روغن های حیوانی یا گیاهی و فرآورده های برش آنها چربی های خوراکی آماده؛ حیوان . . .
  8. نوری، عکاسی، فیلمبرداری، اندازه گیری، بررسی، دقیق، پزشکی یا جراحی. . .
  9. آهن و فولاد
  10. کودها

هند یک کشور مصرفی با پتانسیل صادراتی بسیار بالاست که تجار کشورهای مختلف به دنبال بازارهای صادراتی آن هستند. در حال حاضر هند بیشترین نیاز وارداتی خود را در بخش های زیر میبیند:

  • انرژی
  • مراقبت های بهداشتی
  • هوافضا و دفاع
  • تکنولوژی محیطی
  • اطلاعات و ارتباطات/فناوری دیجیتال
  • ایمنی و امنیت
  • تجهیزات معدن و فرآوری مواد معدنی
  • سفر و گردشگری
  • شیمیایی
  • بخش کشاورزی
  • خدمات آموزشی

صادرات به هند در زمینه تکنولوژی

هند صدها میلیون‌ مشترک اینترنت دارد و در برخی نقاط کمترین هزینه‌ داده تلفن همراه را گزارش کرده است. همچنین یک اکوسیستم بزرگ استارتاپی در این کشور وجود دارد که فناوری‌های نوظهور مثل هوش مصنوعی (AI) و یادگیری ماشین را در صنایع بهداشتی، آموزشی و مالی به کار می‌برند. بازار ارتباطات هند با وجود ارائه تکنولوژی‌های روز و خدماتی که برای مارکت 5G طراحی شده، به ویژه برای صادرکنندگان بریتانیایی از جذابیت بالایی برخوردار است.

صادرات به هند در بخش فین تک

بخش فین‌تک (فناوری مالی) یا همان Financial Technology هند بسیار گسترده است و به ‌سرعت رو به رشد و توسعه حرکت می‌کند. تقاضای قوی برای ورود به عرصه دیجیتال، وام‌دهی، مدیریت ثروت، و فناوری پیرامون مقررات، بیمه و بلاک چین موقعیت‌های خوبی برای صادرکنندگان سایر کشورهای دیگر دنیا به هند فراهم کرده است. نرخ بازده پروژه‌های فین تک در کشور هند 29٪ است؛ در حالی که میانگین جهانی این معیار 20٪ است.

صادرات خودرو به هند

هند چهارمین بازار بزرگ خودرو در جهان است و از این جهت برای شرکت‌های تولیدکننده تراکتور، دو چرخ، اتوبوس، اتومبیل و وسایل نقلیه تجاری فرصت‌های صادراتی قابل توجهی ایجاد کرده است. به علاوه خودروهای الکتریکی نیز به لطف طرح برقی شدن تمام وسایل نقلیه جدید تا سال 2030 طرفداران زیادی پیدا کرده‌اند. از سوی دیگر هزینه‌های تولید بسیار پایین و افزایش نیروی کار داخل کشور، هند را به یک گزینه برون سپاری مناسب برای صادرکنندگان سرتاسر دنیا تبدیل می‌کند.

سهم ایران از صادرات به هند

مناسبات روابط تجاری ایران و هند از گذشته‌های دور شکل گرفت و این کشور همواره یکی از مهم‌ترین شرکای تجاری ایران به شمار می‌رود. علت آن می‌تواند به پشتوانه روابط سیاسی بین این دو کشور باشد. به هر حال تجار ایران و هند از گذشته روابط تجاری خوبی با یکدیگر داشتند و این ارتباط بازرگانی به خوبی زمینه‌ساز شهرت محصولات ایرانی و هندی در این دو کشور شد.

امروزه بخش عمده‌ای از نفت ایران به هند صادر می‌شود و این کشور همواره یکی از بزرگ‌ترین مشتریان محصولات پتروشیمی ایران نیز بوده است. میزان صادرات ایران به هند در سالهای اخیر از قرار زیر است:

  • سال 1400 میزان 1,459,389,946 دلار
  • سال 99 میزان 1,282,753,416 دلار
  • سال 98 میزان 1,575,618,349 دلار
  • سال 97 میزان 2,012,311,836 دلار
  • سال 96 میزان 2,736,154,707 دلار
  • سال 95 میزان 2,791,192,062 دلار

بزرگترین مانع صادراتی پیش روی تاجر ایرانی چیست؟

بزرگترین مانع صادراتی یک تاجر ایرانی نه در محیط بیرون و موانع کشور مبدا و مقصد بلکه درون خود اوست! بزرگترین مانع صادراتی ضعف دانش تجارت خارجی بازرگان ایرانی است! تا شما این بزرگترین مشکل پیش روی خود را به عنوان تاجر امروزی برطرف نکنید، نمیتوانید در بازارهای جهانی موفق عمل کنید. اگر هم موفقیتی علیرغم ضعف دانش کسب و کار بدست بیاورید، این موفقیت ماندگار نخواهد بود. زومین بازار به عنوان مجموعه ای متخصص در زمینه آموزش و اجرای پروژه های تجارت بین الملل همراه شماست تا بتوانید از امکانات موجود بهترین استفاده را داشته باشید و این بزرگترین مانع صادراتی را پشت سر بگذارید.

ما پیشنهاد میکنیم برای یادگیری اصولی بازرگانی بین الملل چه برای صادرات به هند و چه برای صادرات به سایر کشورها، از محتوای دوره آموزش صادرات و واردات زومین بازار استفاده کنید. در این دوره تمام نکات علمی و کاربردی تجارت خارجی را از صفر تا صد به شما می آموزیم.

پتانسیل صادرات ایران به هند

مهمترین کالاهای دارای پتانسیل صادراتی به هند را در جدول و نمودار زیر مشاهده می کنید:

پتانسیل صادراتی محصولات ایرانی به هندوستان

در نمودار زیر هم اقلام صادراتی ایرانی به هند که دارای بیشترین پتانسیل کاری هستند را مشاهده می کنید:

پتانسیل صادراتی محصولات ایرانی به هندوستان

بهترین صادرات به هند؛ ایران چه محصولاتی به هند صادر می‌کند؟

از جمله نیازهای وارداتی هند که در سال‌های اخیر توسط ایران تامین شده و هنوز هم می‌شود،‌ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خشکبار مانند بادام و پسته
  • حبوبات
  • خرما
  • میوه خشک شده
  • انواع میوه‌ها مانند کیوی و سیب
  • سبزیجات و صیفی جات
  • زعفران
  • پوست و حتی پشم حیوانات مختلف
  • گچ و سیمان و سایر مصالح ساختمانی
  • محصولات پتروشیمی نظیر قیر و انواع روغن‌ها
  • محصولات شیمیایی متانول، آمونیاک، پلی‌استیرن، پلی‌اتیلن و تولوئن

در خصوص این کالاها باید توجه داشت که برخی از آن‌ها مثل صادرات پیاز، خرما، کیوی، بادام، زعفران، گاز طبیعی و صادرات نفت ایران به هند از مهم‌ترین اقلام صادراتی است که تجار ایرانی در بازار این کشور سهم خوبی از آن‌ها را به خود اختصاص داده‌اند.

الیته باید دقت کنید که ایران در این بازار صادراتی تنها نیست و رقبای قدرتمندی چون چین، عربستان صعودی، عراق، کره جنوبی، ایالات متحده آمریکا، امارات متحده عربی، ایتالیا و اندونزی را در کنار خود میبیند.

صادرات زعفران به هند

صادرات زعفران به هند

زعفران مرغوب ایران از اقلام صادراتی مهم کشور محسوب می‌شود و به عنوان کالای صادراتی درجه یک به کشورهای زیادی فرستاده می‌شود. بازار کشور هند نیز یکی از مقاصد صادرات زعفران ایرانی به شمار می‌رود. از آنجا که این کشور کل نیاز خود به زعفران را از کشورهای ایران و افغانستان تامین می‌کند برداشت، بسته‌بندی و ارسال زعفران به این کشور فرصت سودآوری برای تجارت بین‌المللی بازرگانان ایرانی فراهم می‌کند.

صادرات بادام به هند

طی سال‌های اخیر شاهد رشد و توسعه تولیدات بادام درختی در ایران بودیم و علاوه بر میزان تولید، کیفیت بادام‌های ایرانی تولید شده در سطح جهان رشد قابل قبولی داشته و باعث شده بسیاری از کشورها این محصول را از ایران وارد کنند. یکی از بازارهای هدف این محصول هند است که اقلامی همچون بادام مامایی و سنگی از نیازهای وارداتی آن به شمار می‌رود.

طی سال‌های اخیر با توجه به قیمت مناسب و رقابتی و البته کیفیت بادام ایرانی، صادرات بادام به هند برای بازرگانان ایرانی تجارت خوبی رقم زده و سودهای کلان عاید آنان کرده است.

قوانین و مقررات صادرات به هند

برخی از محصولات وارداتی قبل از مرزهای هند باید استانداردهای کیفیت هند را داشته باشند و توسط اداره استانداردهای هند (BIS) تائید شده باشند. اگر در حال صادرات مواد غذایی به هند هستید، کالای شما باید بتواند از سیستم «ترخیص مواد غذایی وارداتی» عبور کند.

قوانین صادرات به هند

کلیه کالاهای وارداتی و اسناد حمل و نقل باید بر حسب واحدهای استاندارد اندازه‌گیری و وزن باشند و به زبان انگلیسی یا هندی برچسب گذاری شوند. همچنین باید برای محافظت از کالای صادراتی خود در برابر نقض احتمالی حقوق کپی رایت، ثبت اختراع، ثبت برند و … حق مالکیت معنوی خود را در هند ثبت کنید. پیشنهاد میکنیم مقاله مراحل گام به گام صادرات کالا را بخوانید تا از مراحل صادرات به هند یا هر کشور دیگری مطلع شوید.

صادرات به هند با چه چالش‌هایی همراه است؟

صادرکنندگان محصولات و خدمات قبل از شروع باید از موانع خاصی که پیش روی آن‌ها قرار خواهد گرفت آگاه باشند. تصمیم گیری برای شروع صادرات به یک بازار جدید می‌تواند فرصت‌های بزرگی را برای یک کسب و کار ایجاد کند. اما این فرآیند تا حد زیادی دلهره آور است و فرد یا سازمان را با چالش‌ها، موانع و خطرات مختلفی روبرو می‌کند. در اینجا برخی را با هم بررسی میکنیم.

تعرفه‌های بالا و سیاست‌های حمایتی

در برخی موارد صادرکنندگان و سرمایه گذاران خارجی با رژیم‌های نظارتی و تعرفه‌ای غیر شفاف و اغلب غیرقابل پیش بینی در هند روبرو می‌شوند. ضمنا در برخی موارد تعرفه های واردات به هند به دلیل سیاست های حمایتی دولت بالاست و زمانی که سایر هزینه های تجارت خارجی هم اضافه میشود، ممکن است سود تجارت بین الملل با هند ناچیز شود.

حساسیت به قیمت

حتی قبل از رکود اقتصادی و وقوع همه‌گیری کرونا شرکت‌ها و مصرف‌کنندگان هندی به شدت به قیمت کالاها و خدمات حساس بودند. هند جامعه ای با اختلاف طبقاتی بسیار زیاد دارد. اگر کالای شما یک کالای غیر لوکس و برای مصارف عموم جامعه است، باید در قیمت گذاری صادراتی خود با دقت و تحقیقات کامل عمل کنید.

زیر ساخت‌های ضعیف

عدم پیشرفت جاده‌ها، خطوط راه‌آهن، بنادر، فرودگاه‌ها، آموزش، بهداشت عمومی، شبکه‌های برق و زیرساخت‌های مخابراتی از دیگر موانع صادرات به کشور هند هستند. با وجود گسترش شهرنشینی و افزایش درآمد مردمان این کشور، نیاز به زیرساخت های بهبود یافته، هم برای ارائه خدمات عمومی و هم برای حفظ رشد اقتصادی کاملا احساس مي‌شود.

محدودیت‌های اعمال شده بر تجارت الکترونیک

دولت هند فعالانه سیاست‌هایی را دنبال می‌کند که داده‌های هند فقط در این کشور پردازش و ذخیره شوند این مسئله بسیاری از شرکت‌های صادرکننده به هند را با مشکل مواجه می‌کند. لایحه پیشنهادی حفاظت از داده‌ها که در حال حاضر از طریق نهاد قانونگذار هند در دست انجام است، بر طیف گسترده‌ای از مشاغل اعم از کسب و کارهای هندی و حتی مشاغل بین‌المللی تأثیر می‌گذارد. تغییراتی که در زمینه تجارت الکترونیک ایجاد شد، نوع کالاها و نحوه فروش آن‌ها را برای صاحبان کسب و کار را محدود کرد.

الزامات تولیدات بومی هنذی

در برخی حوزه‌های خاص مثل فناوری‌های اطلاعات و ارتباطات (ICT)، صنایع الکترونیک و انرژی خورشیدی، دولت هند به دنبال الزام به تولیدات محلی است تا در ارتباط با تولید ناخالص داخلی، سهم بخش «تولید» را افزایش دهد. این سیاست‌ها بر صادرکنندگان خدمات و محصولات در این حوزه ها به هند تاثیر می‌گذارد.

غیر متمرکز بودن قوانین در هند

یک شرکت صادرکننده باید خود را برای مواجهه با طیف گسترده‌ای از شرایط تجاری و اقتصادی متفاوت در 29 ایالت هند و هفت قلمرو این کشور آماده کند. قدرت و تصمیم‌گیری در هند غیرمتمرکز است و تفاوت‌های عمده‌ای در سطح ایالت ها در رهبری سیاسی، کیفیت حکومت‌داری، مقررات، مالیات، روابط کار و سطح تحصیلات وجود دارد. طبیعتا این مسئله بر شرایط صادرات به این کشور بی‌تاثیر نخواهد بود.

یافتن شریک تجاری بومی معتبر

یافتن شریک تجاری محلی و یا توزیع کننده بومی معتبر در هند خود یک چالش است. قبل از تعیین شریک محلی در هند، می‌توانید مدتی با مشتریان نهایی مستقیماً ارتباط برقرار کنید و کالاهای خود را مستقیم به هند صادر کرده و بدست مصرف کننده برسانید. در این مدت فرصت خوبی است تا با بازار مصرف و فرهنگ کشور هند بیشتر آشنا شوید.

بعدا میتوانید برای گسترش کار خود  تعدادی نماینده یا توزیع کننده محلی در نظر بگیرید که مناطق مختلفی در کشور هند را پوشش دهند. هند به قدری گسترده است که همه مناطق آن به عنوان یک بازار ملی واحد عمل نمی‌کنند. در واقع ممکن است مقررات و عرف های بازارهای آن شهر به شهر متفاوت باشد.

کلام آخر: صادرات به هند یک فرصت طلایی

بیزینس صادراتی یک بیزینس پرسود است. با تغییرات قیمت دلار در برابر ریال ایرانی نیز روز به روز پرسود تر میشود. قیمت دلاری تولید در ایران پایین و قیمت دلاری فروش در بازارهای جهانی بالا و این اختلاف قیمت قابل توجه بسیار جذاب است. هند نیز یک بازار صادراتی بسیار بزرگ و رو به رشد است که بی‌نهایت فرصت صادراتی پیش روی ما ایجاد کرده است. بازاری مصرفی طلایی با جمعیتی بالغ بر 1.4 میلیارد نفر افراد عمدتا مسلط به زبان انگلیسی!

در این مقاله نگاهی موشکافانه به شرایط، جزئیات و پتانسیل های صادرات به هند داشتیم. با هم اطلاعات تاریخچه و موقعیت جغرافیایی این کشور، جمعیت و فرهنگ، نظام سیاسی و اقتصادی شبه جزیره هند را بررسی کردیم، در ادامه نیز به بررسی تجارت خارجی هند با سایر کشورها و همچنین روابط تجاری ایران و هند پرداختیم.

همچنین دریافتیم که بازارگانان ایران و هند روابط دیرینه حسنه و تنگاتنگی با یکدیگر دارند و کالاهای ایرانی در بازار این کشور از محبوبیت بالایی برخوردار است. بر اساس پتانسیل صادرات ایران به هند متوجه شدیم که بهترین کالا برای صادرات به هند را میتوان از میان این کالاها انتخاب کرد: خشکبار، حبوبات، پیاز، پشم، کیوی، سیب، گچ، سیمان، قیر، انواع روغن، بادام، زعفران، خرما، محصولات پتروشیمی، متانول، آمونیاک، پلی‌استیرن، پلی‌اتیلن، تولوئن و …

البته که با انجام تحقیقات بازار اصولی و تزریق خلاقیت در پروژه های صادراتی میتوان به موفقیت هایی رسید که بسیاری قبلا تجربه نکرده اند. انتخاب محصول این پروژه های موفق میتواند چه از میان محصولات فوق، و چه از میان محصولات دیگری که در این لیست نمیباشد انجام شود. همچنین نگاهی به قوانین و مقررات صادرات به هند و همچنین موانع و چالش های صادرات به شبه قاره هند داشتیم. امیدواریم که برایتان مفید بوده باشد.

ادامه مسیر مطالعه…

خواندن این مقالات نیز میتواند برایتان جذاب باشد:

در پایان لطفا نظرات و سوالات خود را در قسمت دیدگاه های این نوشته با ما در میان بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *