مقایسه 7 تا از بهترین دوره های صادرات و واردات در ایران

آخرین بروزرسانی در: 1403/08/10

ما در این مقاله به شکلی شفاف و دقیق 7 بهترین دوره جامع بازرگانی معتبر در کشور را به شما معرفی و با یکدیگر مقایسه میکنیم. این مقایسه شامل ساختار کلی معتبرترین و بهترین دوره های بازرگانی موجود در ایران به اضافه سرفصل های آموزشی آنها و قیمت دوره ها میشود. در انتهای مقاله شما قادر خواهید بود تا با داشتن اطلاعات کامل هر دوره ای را که مناسب خود دیدید، به عنوان بهترین دوره بازرگانی برای آموزش خودتان انتخاب کنید.

اگر میخواهید آموزش بازرگانی را شروع کنید، پیشنهاد میکنم این مقاله را از دست ندهید! محتوای این مقاله حاصل سال ها کار اجرایی و آموزشی در حوزه صادرات و واردات است. اما چنانچه وقت و حوصله خواندن متن کامل را ندارید، بطور خلاصه و در یک نگاه 2 جدول زیر را مشاهده کنید.

نمایش سریع عناوین این صفحه

جدول مقایسه بهترین دوره های آموزش بازرگانی (آبان 1403)

در این جداول ما 7 تا از بهترین دوره های آموزش صادرات و واردات در کشور را با یکدیگر مقایسه کرده ایم. در واقع چکیده مقایسه بهترین دوره های تجارت بین الملل را میتوانید در جداول زیر مشاهده کنید. دقت کنید که در بحث خرید خدمات، یعنی زمانی که با کالای فیزیکی سر و کار نداریم (مثل همین خدمات آموزشی)، مقایسه بسیار دشوارتر است.

بنر دوره صادرات و واردات

توجه: ما دوره مدیریت بازرگانی خودمان (یعنی دوره صادرات و واردات آکادمی زومین بازار) را نیز در این لیست مقایسه قرار داده ایم. اما مقایسه به شکلی کاملا منصفانه، بیطرفانه و با رعایت اصل واقع بینی انجام شده است.

جدول اول: مقایسه ساختار دوره های صادرات و واردات

در جدول اول به مقایسه ساختار دوره های بازرگانی بین الملل شامل ویژگی های کلی انها، مدت زمان و قیمت دوره ها میپردازیم.

جدول مقایسه ساختار دوره های جامع بازرگانی

جدول دوم: مقایسه نوع محتوا و مدرک دوره های صادرات و واردات

در جدول دوم به مقایسه سرفصل های دوره های بازرگانی خارجی و مقایسه مدرک آنها میپردازیم.

جدول مقایسه نوع محتوا و مدرک دوره های جامع بازرگانی

دوره های صادرات و واردات جداول بالا محتوای زرد ندارند اما…

دقت کنید که دوره های مدیریت بازرگانی معرفی شده در جداول بالا واقعا محتوای زرد ندارند و با آموزش های زرد تجارت که این روزها بسیار باب شده است کاملا متفاوت هستند. اما قطعا کیفیت، کمیت و نوع ارائه متفاوتی دارند. و شما باید با توجه به شرایط خودتان دوره مدیریت بازرگانی مناسب را انتخاب کنید.

خلاصه مطلب اینکه ما در دو جدول فوق دوره های مدیریت بازرگانی عاری از محتوای زرد را آورده ایم. ساختار دوره ها، سرفصل های ارائه شده، مدرک، مدت زمان و قیمت هر یک از دوره ها را به تفکیک مقایسه کرده ایم. اما نهایتا دقت کنید که ارزیابی کیفی مباحث ارائه شده، در این جداول میسر نیست. بنابراین کیفیت محتوای دوره ها را خودتان باید ارزیابی بفرمایید.

دوره های بازرگانی معرفی شده در این مقاله محتوای زرد ندارند اما باز هم کیفیت، کمیت و نحوه ارائه را با توجه به نیازهای خودتان بسنجید

ضمنا برای آشنایی با انواع فریب ها و دروغ ها در آموزش های زرد تجارت، مواردی مانند مثبت اندیشی سمی، امید فروشی و رویا فروشی، میتوانید مقاله دیگر ما را بخوانید که تمام روش های سوءاستفاده رایج در دوره های رایگان و پولی را بشناسید. (اینجا کلیک کنید: مقایسه انواع دوره رایگان تجارت بین الملل با دوره های پولی)

چگونه میتوانم اطلاعات دقیق و جزئیات دوره های بازرگانی جداول بالا را ببینم؟

ما در اینجا آدرس سایت و اطلاعات تماس موسسات برگزارکننده این دوره های صادرات و واردات را برای شما آورده ایم. (اسامی به ترتیب حروف الفبا)

1. دوره اتاق بازرگانی ایران

آدرس وبسایت: https://iccima-ins.com/

تلفن: 88814040-021

2. دوره اتاق بازرگانی تهران

ادرس وبسایت: https://itecc.tccim.ir/

تلفن: 88107732-021

3. دوره بازرگانی دانشگاه تهران (آکادمی آتیه)

آدرس وبسایت: https://atiehacademy.com/

تلفن: 66424160-021

4. دوره بازرگانی آکادمی زومین بازار

آدرس وبسایت: www.zoominbazar.com

آدرس صفحه دوره: دوره صادرات و واردات

تلفن: 46135387 – 021 و 28429353 – 021

موبایل: 09301247153

چت واتساپ: 09301247153

5. دوره بازرگانی سازمان مدیریت صنعتی

آدرس وبسایت: https://www.imi.ir/

تلفن: 22043005-021

6. دوره بازرگانی مجتمع فنی تهران

آدرس وبسایت: https://mftmirdamad.com/

تلفن: 22222816-021

7. دوره مرکز آموزش بازرگانی

آدرس وبسایت: https://ibtc.ir/

تلفن: 8695-021

چرا مقایسه دوره های صادرات و واردات؟

در ابتدا و قبل از هر چیز باید بگویم که: من تلاش زیادی کردم تا اطلاعات این دوره های مدیریت بازرگانی را بصورت صحیح و دقیق جمع آوری کنم. اما چنانچه جایی از این جداول نیاز به اصلاح و بروزرسانی دارد، لطفا در کامنتها بگویید تا در اولین فرصت اصلاح و بروزرسانی جداول انجام شود. خوب حالا به سراغ علت نگارش این مقاله برویم.

اما چرا من علی افخمی به عنوان صادرکننده کالای ایرانی، مشاور و مدرس بازرگانی خارجی، مطلبی با عنوان بهترین دوره آموزش بازرگانی را برای مقایسه دوره های آموزش تجارت خارجی نوشته ام؟ خوب باید بگویم که نگارش این مقاله دو دلیل داشته است.

  • دلیل اول: معرفی دوره های بازرگانی به درد بخور و خوب که از اساتید باسواد و یک استاندارد آموزشی ملموس و مشخصی برخوردار هستند و محتوای زرد ندارند.
  • دلیل دوم: کاهش احتمال اتلاف وقت و هزینه شما به عنوان کاربر این دوره ها که در ادامه مقاله بیشتر توضیح خواهم داد.

طعم تلخ شکست!

قطعا برای همه ما بارها پیش آمده که بعد از خرید یک کالا یا یک خدمت، طعم تلخ شکست را بچشیم. همان زمانی که متوجه میشویم کالای خریداری شده کیفیت مناسب را نداشته یا خدمات دریافت شده به اندازه ای که بابت آن پول پرداخت کرده بودیم، ارزشمند نبوده است.

همان زمانی که به خودمان میگوییم چرا این اشتباه را کردم؟ چرا فریب تبلیغات، چرب زبانی فروشنده و اطلاعات نادرست را خوردم؟ چرا به اندازه کافی تحقیق نکردم؟ همه این تجربیات باعث شده تا ما نسبت به خرید دوباره کمی محتاط تر عمل کنیم. و به راحتی اعتماد نکنیم.

داستان هزینه فرصت + هزینه سرمایه غرق شده !

اما بعضی وقتها فقط هزینه مالی نیست که به ما تحمیل شده است. مثلا زمانی که پول یک دوره آموزشی را پرداخت میکنید و در همان دو سه ساعت اول متوجه میشوید که از این دوره چیز مفیدی عاید شما نمیشود. در اینجا شاید به خودتان بگویید که خوب پول دوره را داده ام. چرا ادامه ندهم؟ ممکن است در آخر دوره مطلب مفیدی ارائه شود. و جالب اینجاست که اکثرا همان برداشت اول ما درست بوده است و تا انتهای دوره هم اتفاق خاصی نمی افتد!

 

فردی که سرمایه مالی و زمانش را در یک دوره آموزشی بی کیفیت از دست داده است

در اینجا ما بصورت ناخودآگاه میخواهیم از واقعیت سرمایه غرق شده خود فرار کنیم و باز هم آن دوره را ادامه میدهیم. و با این کار در واقع هزینه فرصت سوخته را نیز علاوه بر سرمایه غرق شده، به خودمان تحمیل میکنیم!

یعنی زمان ارزشمندمان را که با هیچ پولی نمیتوانیم برگردانیم و میتوانستیم به هزار شکل دیگر استفاده کنیم نیز، هزینه میکنیم تا از واقعیت سرمایه غرق شده خود بصورت ناخودآگاه فرار کنیم. یک جمله معروف میگوید: چطور به تاول های کف پایم بگویم که مسیری که آمده ام اشتباه بوده؟ و این داستان هزینه فرصت + هزینه سرمایه غرق شده است.

اینجا دقیقا چه خبره؟

دلیل اینکه الان شما در حال مطالعه این مطلب هستید، این است که علاقه دارید در بهترین دوره بازرگانی شرکت کنید. اما مهمترین دلیلی که من اقدام به نوشتن چنین مطلبی کرده ام، این است که میخواهم با ارائه یک مقایسه کامل و دقیق، احتمال شکست خوردن و تجربه تلخ مجدد را در انتخاب بهترین دوره بازرگانی بین الملل برای شما تا حد قابل ملاحظه ای کاهش دهم.

اینها اطلاعات و تجربه ای است که من بعد از سالها فعالیت آموزشی، تدریس بازرگانی و صحبت با صدها کاربر و دانشجوی همین دوره ها بدست آورده ام. و حدس میزنم برای کسی که به دنبال دوره های آموزشی تجارت و بازرگانی و سایر دوره های تخصصی صادرات و واردات است، بسیار مفید خواهد بود. چون به شما کمک میکند تا منابع با ارزشتان شامل وقت و پول را احتمالا بهتر و بهینه تر سرمایه گذاری کنید. در واقع بتوانید با داشتن اطلاعات کامل، و تصمیم گیری مناسب، مانع از اتلاف هزینه مالی و مهمتر از آن اتلاف وقت و فرصتهای گرانبهای خودتان بشوید.

البته همانطور که گفتم، من دوره های آکادمی خودمان یعنی زومین بازار را نیز در این مقاله معرفی کرده ام و در جدول مقایسه نیز آورده ام. اما تمام تلاشم را نیز کرده ام که مقایسه کاملا منصفانه و بر مبنای واقعیت های موجود در مارکت آموزش تجارت خارجی در کشورمان باشد. امیدوارم که برایتان مفید فایده قرار بگیرد. خب ابتدا اجازه بدهید تا با هم نگاهی به مسیر آموزش تجارت بین الملل در ایران بیندازیم.

مارپیچ آموزش بازرگانی و تجارت بین الملل در ایران!

همانند بسیاری دیگر از رشته های دانشگاهی، آنچه بصورت کلیشه ای در رشته مدیریت بازرگانی در دانشگاه به عنوان دوره آموزش بازرگانی تدریس میشود، در دنیای واقعی تجارت کاربرد چندانی ندارد. تمرکز بر مدرک گرایی در دانشگاه های کشورمان، تقریبا تمام رشته های دانشگاهی  را از مفاهیم تخصصی بروزرسانی شده و کاربردی دور کرده است.

در زمینه کتابهای ترجمه شده در حوزه بازرگانی نیز، به سختی میتوان محتوای به روز و ارزشمندی پیدا کرد. فضای وب فارسی هم در زمینه بازرگانی خارجی، مثل بسیاری از رشته های تخصصی دیگر از فقر شدید محتوا رنج میبرد. و اینجاست که فعالین حوزه بازرگانی با روبرو شدن با پیچیدگی های تجارت بین الملل، نیاز شدید به آموزش تخصصی تجارت و بازرگانی را حس میکنند.

منابع آموزشی محدود برای بازرگانی خارجی

در چنین شرایطی من و شما به عنوان فعالین بخش بازرگانی خارجی به سراغ دوره های بازرگانی و تجارت بین الملل میرویم. یعنی همان دوره های صادرات و واردات که بتوانیم نیاز آموزشی خود را با آنها برطرف کنیم. من علاوه بر تدریس صادرات و واردات در برخی از این موسسات (مانند اتاق بازرگانی)، از سالهای دور در انواع کلاس های آموزش بازرگانی نیز شرکت کرده ام و دید بسیار خوبی نسبت به نقاط ضعف و قوت این آموزش ها هم به عنوان مدرس و هم به عنوان کاربر دوره دارم. و امروز که شما میخواهید در دوره های بازرگانی شرکت کنید، این دانسته ها و تجربیات را در این مقاله در اختیارتان قرار میدهم.

دوره های مرکز آموزش بازرگانی وزارت صمت و دوره های اتاق بازرگانی

برگزاری دوره بازرگانی بصورت تخصصی، موضوع ارزشمندی است که از سالیان دور، سازمانهای دولتی مثل مرکز آموزش بازرگانی (وزارت صمت) و اتاق بازرگانی بدرستی بنیانگذار آن بوده اند. پر مخاطب ترین این دوره ها نیز، همیشه دوره جامع آموزش بازرگانی بوده که با هدف پوشش دادن مطالب وسیع تجارت بین الملل بصورت فشرده، در یک دوره حدود 60 تا 80 ساعته طراحی شده است.

اما در کنار مزایا و نکات مثبتی که دوره های جامع بازرگانی و سایر دوره های تخصصی صادرات و واردات وزارت صمت (مرکز آموزش بازرگانی) و اتاق های بازرگانی دارند، اشکالات و نکات منفی قابل توجهی هم در این دوره ها موجود است. در ادامه مطلب با نقد و بررسی دوره های بازرگانی وزارت صمت (مرکز آموزش بازرگانی) و اتاق های بازرگانی، به نقاط قوت و ضعف این دوره های تجارت خارجی در کشورمان میپردازیم.

نقاط قوت دوره های بازرگانی وزارت صمت (مرکز آموزش بازرگانی) و اتاق های بازرگانی

دو نکته ای که به عنوان مهمترین نکات مثبت دوره های تجارت بین الملل این سازمانهای دولتی میتوان در نظر گرفت از این قرار است:

نقاط قوت دوره های بازرگانی

نکته مثبت اول: کیفیت محتوای متوسط به بالا

میتوان گفت که در اکثر موارد شما محتوای بی کیفیتی از این دوره ها دریافت نمیکنید. دقت کنید که من نگفتم که در همه موارد کیفیت محتوای آموزشی این موسسات عالی است! به دلیل فیلترهایی که اتاق های بازرگانی و وزارت صمت در انتخاب مدرسین و محتوای آموزشی دارند، معمولا مدرس بیسواد جذب نکرده و محتوای آموزشی بی کیفیت ارائه نمیدهند. البته باز هم در پرانتز عرض کنم که من به عنوان مدرس اتاق بازرگانی، به خاطر تجربه کاری خودم از برخورد با ده ها کاربر این موسسات، باید بگویم که کیفیت محتوای آموزشی تمام دوره ها نیز مناسب نبوده است!

نکته مثبت دوم: مدرک دولتی وزارتخانه یا اتاق بازرگانی

بسیاری از کاربران این دوره های بازرگانی، به دلیل ارائه مدرک پایان دوره دولتی در این کلاسها شرکت میکنند. این دسته از کاربران معمولا کارمند بخش بازرگانی هستند و میخواهند که مدرک پایان دوره را به شرکت های خودشان ارائه کنند. لازم به ذکر است که دوره های بازرگانی این موسسات دولتی آزمون نداشته و صرفا بابت حضور شما (عدم غیبت در جلسات) مدرک پایان دوره ارائه میکنند.

خیلی دلم میخواست که میتوانستم موارد مثبت بیشتری در مورد این موسسات دولتی ذکر کنم اما افسوس که وجود ندارد! خوب به سراغ نکات منفی این سازمانهای دولتی برویم…

8 نقطه ضعف دوره های مرکز آموزش بازرگانی وزارت صمت و اتاق های بازرگانی

همانطور که عرض کردم مهمترین و پر مخاطب ترین این دوره ها، “دوره جامع مهارت های بازرگانی و تجارت بین الملل” است. دوره جامع بازرگانی خارجی که توسط وزارت صمت و اتاق های بازرگانی شکل گرفت، بعدها مورد توجه و تقلید موسسات دیگر هم قرار گرفت. ماهیت دوره هایی که بعدها هم از دوره اولیه کپی برداری شد نیز، شباهت زیادی به همان دوره های جامع بازرگانی دارد. اجازه بدهید ضعف های این نوع دوره جامع بازرگانی را با هم بررسی کنیم.

نقاط ضعف دوره های جامع بازرگانی

من به واسطه نوع کارم، با تعداد زیادی از کاربران و دانشجویان این دوره ها دائما ارتباط دارم. مواردی هم که در ادامه گفته میشود، حاصل دریافت فیدبک از بسیاری از کاربران همین دوره ها است. در اینجا نقاط ضعف دوره های جامع صادرات و واردات این مراکز دولتی را با هم مرور میکنیم.

نقطه ضعف اول: دوره بازرگانی جامع اما ناقص!

اسم این دوره های عمدتا 60 تا 80 ساعته به غلط دوره جامع آموزش بازرگانی انتخاب شده است! در واقع نام صحیح برای این دوره ها باید “دوره آموزش اصول، مبانی و کلیات بازرگانی” باشد. چرا که این دوره ها به هیچ وجه جامع نیستند و صرفا برای شروع یادگیری تجارت خارجی مناسب میباشند. یعنی آشنایی با اصول، مبانی و کلیات تجارت خارجی.

دوره جامع بازرگانی با محتوای ناقص

این دوره های بازرگانی به اصطلاح جامع! کلیات مباحثی مانند واردات، صادرات، اینکوترمز، حمل، بیمه، گمرک، قرارداد و … را در مدت اسمی 60 تا 80 ساعت به شما ارائه میکنند. شما به عنوان کاربر این دوره ها، حتما نیاز دارید تا آموزش های تکمیلی این سازمانها را نیز بگذرانید تا به درک جامعی از تجارت بین الملل برسید! اما پیگیری آموزش بازرگانی بصورت جامع به چه قیمتی؟ دقیقا مورد بسیار مهم بعدی هزینه و قیمت آموزش دیدن بصورت جامع در این موسسات دولتی است!

نقطه ضعف دوم: قیمت بالای دوره ها

حتی برای من که همواره مشغول اجرا و آموزش تجارت هستم و به خاطر نوع کارم باید همیشه اطلاعات خودم را به روز نگه دارم، قیمت این دوره ها بسیار بالاست! من دوره های آموزشی فراوانی در خارج و داخل ایران و حتی در همین مرکز آموزش بازرگانی وزارت صمت و اتاق بازرگانی گذرانده ام. همیشه علاقه به یادگیری در حوزه کسب و کار و تجارت بین الملل دارم و هر زمان هم که بدانم دوره ای وجود دارد که به دانش من اضافه میکند، با هر قیمتی در آن دوره شرکت خواهم کرد.

اما واقعا قیمت دوره های این سازمانهای دولتی بصورت غیرمنصفانه ای بالاست! بگذارید با یک مثال واقعی بررسی کنیم. شما به سراغ مرکز آموزش بازرگانی وزارت صمت میروید و ابتدا در دوره جامع مهارت های بازرگانی و تجارت بین الملل با قیمت 9,900,000 تومان (نه میلیون و نهصد هزار تومان) شرکت میکنید و در یک دوره 80 ساعته، اصول و مبانی تجارت خارجی را یاد میگیرید. بعد از این دوره اگر علاقه به صادرات داشته باشید، احتمالا باید حداقل دوره تربیت کارشناس صادرات به مدت 102 ساعت (24,900,000 تومان) را نیز بگذرانید.

جمع کل آموزش های مورد نیاز برای صادرات: 182 ساعت آموزش به مبلغ 34,800,000 تومان! بله 34 میلیون و هشتصد هزار تومان!

آیا هر کسی توان هزینه کردن مبلغی حدود 35 میلیون تومان و بالاتر را در این اوضاع اقتصادی برای آموزش دیدن دارد؟ البته علت این قیمتهای بالا نیز قابل درک است. علت هایی مانند: حقوق تعداد پرسنل زیاد، دستمزد اساتید، هزینه های جاری و سربار سنگین سازمان و … که همه و همه نهایتا از شهریه کاربران اخذ میشود.

توجه: دقت کنید که تازه من دوره های دیگری که در مرکز آموزش بازرگانی وزارت صمت ارائه میشوند مانند جامع صادرات فراورده های نفتی به مبلغ 69 میلیون تومان، جامع صادرات محصولات معدنی-فلزی به مبلغ 69 میلیون تومان، جامع صادرات محصولات پتروشیمی به مبلغ 39 میلیون تومان را در محاسبات بالا نیاورده ام! در اینصورت جمع آموزش های مورد نیاز به بالای 200 میلیون تومان هم میرسد!!!

قیمت بالای دوره های بازرگانی

حال اگر شما بخواهید در زمینه واردات هم آموزش ببینید، کار به همین منوال است. در اینجا هم لازم است تا بعد از گذراندن 80 ساعت دوره جامع مهارت های بازرگانی و تجارت بین الملل به مبلغ 9,900,000 تومان، حداقل به سراغ آموزش های زیر بروید:

  1. دوره مدیریت خرید و سفارشات خارجی به مدت 28 ساعت (7,900,000 تومان)
  2. دوره کار با سامانه جامع تجارت NTSW و دور اظهاری گمرکی EPL به مدت 27 ساعت (7,100,000 تومان)

جمع کل آموزش های مورد نیاز برای واردات: 135 ساعت آموزش واردات به مبلغ 24,900,000 تومان! یعنی 24 میلیون و نهصد هزار تومان!

شاید تعجب کرده باشید که آیا واقعا 182 ساعت آموزش صادرات و 135 ساعت آموزش واردات لازم است؟ در پاسخ باید بگویم که نه لازم نیست. چرا؟ چون بخش زیادی از محتوای این دوره ها با یکدیگر همپوشانی دارند و دقیقا همین موضوع، یعنی وجود محتوای تکراری، نقطه ضعف پر رنگ بعدی است.

نقطه ضعف سوم: وجود محتوای تکراری!

مورد آزار دهنده بعدی همپوشانی محتوایی بسیاری از این دوره های بازرگانی در این مراکز دولتی میباشد. به عبارت دیگر، متاسفانه دوره های صادرات و واردات این مراکز دولتی محتوای تکراری زیادی دارند. یعنی مثلا شما برای شروع در دوره جامع بازرگانی به مدت 80 ساعت در مرکز آموزش بازرگانی وزارت صمت شرکت میکنید. بعد از پایان دوره تازه متوجه میشوید که مطالب مهم و کاربردی مبحث صادرات اصلا در این دوره گفته نمیشود.

حالا برای رفع این نقص آموزشی، شما تصمیم میگیرید که در دوره تربیت کارشناس صادرات مرکز آموزش بازرگانی وزارت صمت نیز شرکت کنید. و اینجاست که با چیزی حدود 30% تا 40% محتوای تکراری مواجه خواهید شد! چرا؟ چون در دوره تربیت کارشناس صادرات مجددا بخش قابل توجهی از مطالب دوره جامع بازرگانی تکرار میشود. یعنی علاوه بر هزینه سنگینی که باید برای این دو دوره پرداخت کنید، مجبور خواهید بود تا برای دو دوره ای که جمعا از دو ترم دانشگاهی (معادل یکسال تحصیلی) هم بیشتر طول میکشد، زمان بگذارید!

محتوای تکراری دوره های صادرات و واردات

اینجا میتوانید سرفصل ها را با هم مقایسه کنید:

جامع مهارت های بازرگانی و تجارت بین الملل (80 ساعت)

سرفصل ها عینا از سایت مرکز آموزش بازرگانی وزارت صمت آورده شده است:

  1. کلیات تجارت بین الملل
  2. مکاتبات و قراردادهای بازرگانی (تکراری در هر دو دوره)
  3. سیستم طبقه بندی کالا-H.S
  4. فرایندهای صادرات و واردات
  5. اینکوترمز ۲۰۲۰ (تکراری در هر دو دوره)
  6. نحوه دریافت کارت بازرگانی
  7. نحوه ثبت سفارش الکترونیکی کالا
  8. روش های پرداخت خارجی و اعتبارات اسنادی (تکراری در هر دو دوره)
  9. نحوه گشایش اعتبار (LC)
  10. تامین مالی بین المللی
  11. آشنایی با اصول حمل و نقل بین المللی (تکراری در هر دو دوره)
  12. انواع بیمه و بیمه نامه باربری و کلوزهای بیمه + بازرسی + استاندارد (تکراری در هر دو دوره)
  13. آشنایی با اسناد بازرگانی خارجی و الزامات آن (تکراری در هر دو دوره)
  14. امورگمرکی و مراحل واردات و صادرات (تکراری در هر دو دوره)

دوره تربیت کارشناس صادرات (102 ساعت)

سرفصل ها عینا از سایت مرکز آموزش بازرگانی وزارت صمت آورده شده است:

  1. دیجیتال مارکتینگ برای صادرات- Digex
  2. اصول بازاریابی بین المللی
  3. مذاکرات و قراردادهای صادراتی (تکراری در هر دو دوره)
  4. مکاتبات بازرگانی بین الملل (تکراری در هر دو دوره)
  5. استراتژی های معرفی و نفوذ در بازار
  6. شبکه سازی صادرات
  7. روشهای انتخاب و ورود به بازارهای خارجی
  8. ارزیابی رفتار خریداران بین المللی
  9. تحقیقات بازار بین المللی در بستر اینترنت
  10. قانون و مقررات تعهد برگشت ارز حاصل از صادرات
  11. اینکوترمز ۲۰۲۰ و نقش آن در صادرات (تکراری در هر دو دوره)
  12. حمل و نقل بین المللی و ترانزیت کالا در صادرات (تکراری در هر دو دوره)
  13. EPL در صادرات
  14. مدیریت دریافت وجوه صادراتی (تکراری در هر دو دوره)
  15. اثرات تحریم در صادرات و راهکارهای مقابله
  16. رمزارزها در صادرات
  17. لینکدین در صادرات
  18. بیمه حمل و نقل کالا (تکراری در هر دو دوره)
  19. برنامه جامع صادرات
  20. برنامه استراتژیک بازار

محتوای تکراری در دوره های بازرگانی

همچنین اگر قصد آموزش واردات هم داشته باشید با وضعیت مشابهی روبرو میشوید. در اینجا سرفصل ها را میتوانید ببینید:

جامع مهارت های بازرگانی و تجارت بین الملل (80 ساعت)

سرفصل ها عینا از سایت مرکز آموزش بازرگانی وزارت صمت آورده شده است:

  1. کلیات تجارت بین الملل
  2. مکاتبات و قراردادهای بازرگانی
  3. سیستم طبقه بندی کالا-H.S
  4. فرایندهای صادرات و واردات
  5. اینکوترمز ۲۰۲۰ (تکراری در هر دو دوره)
  6. نحوه دریافت کارت بازرگانی
  7. نحوه ثبت سفارش الکترونیکی کالا
  8. روش های پرداخت خارجی و اعتبارات اسنادی (تکراری در هر دو دوره)
  9. نحوه گشایش اعتبار (LC) (تکراری در هر دو دوره)
  10. تامین مالی بین المللی
  11. آشنایی با اصول حمل و نقل بین المللی (تکراری در هر دو دوره)
  12. انواع بیمه و بیمه نامه باربری و کلوزهای بیمه + بازرسی + استاندارد (تکراری در هر دو دوره)
  13. آشنایی با اسناد بازرگانی خارجی و الزامات آن (تکراری در هر دو دوره)
  14. امورگمرکی و مراحل واردات و صادرات (تکراری در هر دو دوره)

دوره مدیریت خرید و سفارشات خارجی (28 ساعت)

سرفصل ها عینا از سایت مرکز آموزش بازرگانی وزارت صمت آورده شده است:

  1. اینکوترمز ۲۰۲۰ (تکراری در هر دو دوره)
  2. اسناد بازرگانی خارجی (۵ مورد) (تکراری در هر دو دوره)
  3. انواع بیمه (تکراری در هر دو دوره)
  4. مقررات ورود کالا
  5. اقدامات قبل از انجام یک معامله (بازرگانی خارجی، منبع یابی، ارتباطات و مذاکره) نحوه انعقاد قرارداد و موارد مورد نیاز در پیش فاکتورP/I
  6. شرایط تحویل، شرایط پرداخت، شرایط حمل و شرایط بیمه همراه با ذکر قوانین بین الملل
  7. نحوه سفارش کالا
  8. بررسی مراحل خرید خارجی کالا
  9. مراحل اخذ تخفیف
  10. تنظیم جدول مقایسه ای
  11. انواع بازرسی و مدارک بازرسی (تکراری در هر دو دوره)
  12. مبانی خرید خارجی کالا
  13. روشهای بین المللی پرداخت و نحوه گشایش اعتبار (تکراری در هر دو دوره)
  14. حمل و نقل بین المللی و انواع بارنامه (تکراری در هر دو دوره)
  15. مراحل ترخیص کالا از گمرک (تکراری در هر دو دوره)

نقطه ضعف چهارم: عدم وجود پشتیبانی

نبود پشتیبانی برای این دوره های صادرات و واردات نیز مشکل پر رنگی است که خودنمایی میکند. اکثر شرکت کنندگان در این دوره ها در طول دوره به دلیل برنامه آموزشی سنگین و فشرده فرصت مطالعه چندانی ندارند. و همزمان با پایان یافتن آخرین جلسه آموزش، ارتباط با اساتید هم قطع میشود. در نتیجه بعد از مدتی که کاربر به جزوات خود مراجعه میکند، تازه با انبوهی از سوالات مواجه میشود که راهی برای دریافت پاسخ آنها ندارد. حتی در طول برگزاری دوره هم به دلیل شلوغ بودن کلاسها و بالا بودن تعداد شرکت کنندگان، فرصت چندانی برای سوال و جواب هر شرکت کننده فراهم نمیشود.

عدم وجود پشتیبانی در دوره های صادرات و واردات

نقطه ضعف پنجم: عدم امکان دریافت بروزرسانی رایگان برای محتوا

معمولا هر محتوای آموزشی پس از مدتی نیاز به بروزرسانی دارد. این بروزرسانی محتوا در اثر تغییرات محیط، قوانین و مقررات و غیره اجتناب ناپذیر است. مثلا قوانین ارزی و گمرکی در کشور عوض میشود. اکنون با وجود این تغییرات، دوره نیز نیاز به بروزرسانی دارد. اما کاربر امکان دریافت این بروزرسانی ها را فقط در حالتی که مجددا شهریه دوره را پرداخت کند خواهد داشت. یعنی مجددا باید مثلا همان دوره جامع آموزش بازرگانی را ثبت نام کرده و در آن شرکت کند!

عدم امکان دریافت بروزرسانی رایگان محتوا

نقطه ضعف ششم: اساتید گردشی

استفاده از اساتید گردشی برای ارائه مباحث مختلف در دوره های آموزش تجارت و بازرگانی نیز باعث از هم گسستگی مطالب برای کاربر میشود. تجربه ثابت کرده است که معایب گردشی بودن اساتید یک دوره آموزشی بسیار بیشتر از مزایای آن است. معمولا اساتید مختلف با هم هماهنگ نیستند و در نتیجه یا مطالب کامل پوشش داده نمیشود و یا مطالب تکراری در محتوای اساتید مختلف ارائه میشود.

معایب اساتید گردشی

نقطه ضعف هفتم: عدم امکان بازگشت وجه ثبت نام

به هر دلیل اگر شما بعد از شروع دوره از ادامه آن منصرف شوید یا امکان ادامه دوره را نداشته باشید، بازگشت وجه ناممکن است! اگر هم چنین امکانی وجود داشته باشد، با کسر مبلغی از وجه ثبت نام و پس از انجام یک بروکراسی سنگین اداری انجام میشود.

عدم امکان بازگشت وجه ثبت نام

نقطه ضعف هشتم: ضعف ساختاری سازمان های دولتی

خشکی ذاتی و عدم انعطاف پذیری که در سازمانهای دولتی وجود دارد، در کنار نگاه از بالا به پایین سازمانهای دولتی به کاربران، باعث عدم امکان تعامل کاربر با سازمان و اساتید دوره میشود. این موارد را میتوانید از پاسخگویی ضعیف پرسنل این سازمان های دولتی به کاربران دوره ها طی تماس های حضوری، تلفنی و … براحتی درک کنید.

جالب است بدانید که حتی گروه واتساپی که جهت هماهنگی با شرکت کنندگان از طرف مرکز آموزش بازرگانی وزارت صمت برای هر دوره تشکیل میشود، به کاربران اجازه ارسال پیام نمیدهد و صرفا ادمین مرکز آموزش بازرگانی میتواند پیام در گروه ارسال کند! یعنی به جز اطلاع رسانی های یک طرفه از سمت سازمان، هیچ تعاملی میان کاربران با سازمان و استاد دوره وجود ندارد!

خشکی و عدم انعطاف پذیری مرکز آموزش بازرگانی و اتاق های بازرگانی

متاسفانه این سازمانهای دولتی به دلیل همین خشکی، عدم انعطاف و کندی ذاتی خود، طی این همه سال تلاش چندانی هم برای دریافت بازخورد از کاربران دوره و بهینه سازی روش آموزشی خود بر مبنای احترام به نیاز و سلیقه کاربر دوره نکرده اند. یعنی با گذشت زمان و به روز نشدن شیوه تدریس در این سازمانهای دولتی، ایرادات و نقاط ضعف این دوره ها به همان سبک ده یا پانزده سال پیش همچنان ادامه دارد.

جمع بندی نقد و بررسی دوره های مرکز آموزش بازرگانی و اتاق بازرگانی

مواردی که عنوان شد مجموعه ای از مهمترین نقاط قوت و ضعف مراکز دولتی متولی رسمی امر آموزش و ارتقای مهارت های بازرگانی بین الملل در ایران بر اساس فیدبک ها بود. فراموش نمیکنیم که هم مرکز آموزش بازرگانی وزارت صمت و هم اتاق بازرگانی ایران و زیر مجموعه های آن، مانند اتاق بازرگانی تهران و سایر شهرستان ها زحمات زیادی برای فعالین حوزه صادرات و واردات کشیده اند. خود من از سالهای دور انواع کلاس های بازرگانی این موسسات را شرکت کرده ام. نهایتا تا امروز که خودم به عنوان مدرس اتاق بازرگانی ایران فعالیت میکنم. و اساتید و همکاران بسیار محترمی را هم در این مراکز میشناسم.

اما نکاتی را هم که در این مقاله فهرست کرده ایم حاصل بازخورد مثبت و منفی تعداد زیادی از کاربران همین دوره ها است. که واقعا نباید از دیدرس مدیران ارشد محترم این مراکز دور بماند. به هر شکل امید است که نقاط قوت تقویت شده و نقاط ضعف هم که عمدتا به دلیل نوع ساختار برگزاری دوره ها است کمرنگ تر شود.

شاید خالی از لطف نباشد که در اینجا معرفی کامل تری از شخص خودم و آکادمی زومین بازار نیز ارائه دهم. و به شما بگویم که ما چگونه مزایای گفته شده فوق را در دوره های خودمان تزریق کرده و حتی تقویت کرده ایم. و همچنین چگونه معایب گفته شده را برطرف نمودیم؟

بنر نظرات شرکت گنندگان دوره های زومین بازار

مرکز آموزش و مشاوره بازرگانی زومین بازار

من علی افخمی طراح و مدرس دوره های آکادمی زومین بازار و همچنین موسس و مدیر عامل این مرکز هستم. از طریق صفحه درباره ما میتوانید اطلاعات بیشتری درباره زومین بازار دریافت کنید. اما در مورد خودم باید بگویم که کار من عمدتا صادرات کالای ایرانی، گاهی مشاوره بازاریابی صادراتی به شرکت ها و سازمان ها و هر زمان هم که فرصت کنم تدریس بازرگانی بین الملل است.

در واقع من تدریس تخصصی بازرگانی انجام میدهم اما نهایتا شغل من تدریس و معلمی نیست. من بازرگان هستم. شما میتوانید از طریق لینک زیر اطلاعات بیشتری از سوابق کاری و تحصیلی من دریافت کنید. (مشاهده رزومه علی افخمی)

علی افخمی

معرفی دوره جامع صادرات و واردات زومین بازار

در اینجا میتوانید بخش هایی از دوره جامع صادرات و واردات زومین بازار را ببینید:

سالها قبل به عنوان کاربر دوره در دوره های آموزش بازرگانی وزارت صمت (مرکز آموزش بازرگانی)، اتاق بازرگانی، مجتمع فنی تهران و موسسات دیگری نیز شرکت کردم. بعد از آن هم به عنوان مدرس اتاق بازرگانی و چند موسسه دیگر فعالیت کردم. بنابراین نکات مثبت و منفی این دوره ها را دیده ام. و بعد از آنالیز عمیق تمام این دوره ها، دوره جامع آموزش بازرگانی زومین بازار را طراحی کرده ام. مطالبی که در دوره جامع صادرات و واردات زومین بازار تدریس میکنم حاصل دانش و تجربه خودم است که از منابع زیر بدست آمده است:

  1. 18 سال فعالیت اجرایی در بخشهای بازرگانی خارجی، مارکتینگ و فروش از جمله در شرکتهای پیشرو چند ملیتی و ایرانی مانند فیلیپس، اپل لایتینگ دوبی، هنکل و کاله
  2. پروژه های تجارت خارجی شخصی خودم
  3. پروژه های بازرگانی اجرا شده در زومین بازار
  4. مطالعات شخصی از منابع داخلی و منابع اورجینال تجارت بین الملل به زبان انگلیسی
  5. تدریس در دوره های آموزش بازرگانی خارجی متعدد موسسات مختلف

محتوای دوره جامع بازرگانی زومین بازار

بنابراین محتوای آموزشی ارائه شده در دوره جامع بازرگانی زومین بازار خصوصیات زیر را دارد:

  1. مطالب و نکات مثبت دوره جامع بازرگانی وزارت صمت و اتاق بازرگانی وجود دارد
  2. نکات منفی سیستم آموزشی این سازمانهای دولتی حذف شده و اشکالات ساختار آموزشی رایج موجود اصلاح شده است
  3. مطالعه و تجربه شخصی خود من در پروژه های تجارت خارجی در این دوره تزریق شده است

دوره صادرات و واردات زومین بازار در حال حاضر شامل 135 ساعت محتوای تخصصی علمی و کاربردی میشود. در واقع من تمام آنچه را که کاربر نیاز دارد تا در قالب یک دوره جامع بازرگانی بیاموزد در این دوره جمع آوری کرده ام. از طریق کلیک کردن بر روی لینک آبی رنگ بالا میتوانید اطلاعات بیشتری دریافت کنید.

10 ویژگی اصلی دوره جامع آموزش بازرگانی زومین بازار

  1. پوشش استاندارد جامع و کامل سرفصل ها در قالب 135 ساعت محتوای یونیک با قیمت منصفانه (عدم تحمیل هزینه های زائد به کاربر به لطف استفاده از روش ارائه محتوای ویدئویی دانلودی)
  2. بهره مندی از 51 ساعت کاملترین دوره تخصصی دیجیتال مارکتینگ برای صادرات در ایران
  3. عدم همپوشانی محتوایی دوره ها (پرهیز از ارائه مطالب تکراری در دوره های مختلف)
  4. پشتیبانی دوره بصورت آنلاین (پاسخگویی به تمام سوالات کاربر در تلگرام، واتساپ و وبینار)
  5. بروزرسانی رایگان محتوا و قرار دادن خودکار محتوا در پنل کاربری هر دانشجو
  6. گارانتی بازگشت وجه تا 7 روز (ارزیابی کیفیت محتوای دوره توسط خود شما، بجای تعریف و تمجید از محتوا توسط ما)
  7. ارائه بهینه و کاربردی مطالب (پرهیز از پرگویی زائد و بدون کاربرد)
  8. زمان، مکان و سرعت آموزش به دلخواه کاربر
  9. امکان پرداخت اقساطی آسان و بدون بهره
  10. در اختیار داشتن همیشگی محتوای ویدئویی دانلودی

نظر کاربران دوره های بازرگانی و تجارت بین الملل زومین بازار چه بوده است؟

اما نظرات و فیدبک های دوره آموزش تجارت بین الملل کاربران آکادمی زومین بازار چه بوده است؟ آیا مواردی که ما عنوان کرده ایم و رویکردی که ما داشته ایم واقعا باعث رضایت کاربرانمان هم شده است؟ در پاسخ باید با افتخار بگوییم: بله! خوشحالیم که این رویکرد ما نتایج بسیار مثبتی هم برای کاربرانمان داشته است. پیشنهاد میکنیم خودتان صفحه نتایج دوره ها از زبان کاربران را نیز ببینید.

سخن پایانی: نهایتا بهترین دوره بازرگانی خارجی کدام است؟

پاسخ به این سوال ساده نیست! به عنوان نمونه، من خودم در زومین بازار تمام تلاش خود را کرده ام تا آزموده ها را به شما بیاموزم و مسیر آموزش بهینه، کاربردی و بروزرسانی شده را با قیمتی منصفانه در پیش روی کاربر قرار دهم. به عنوان مدرس دوره سعی کرده ام محتوای با کیفیتی ارائه دهم و از طریق پشتیبانی آنلاین دوره، امکان پاسخگویی کامل به سوالات شما را فراهم کنم. اما نهایتا بر این باور هستم که تهیه یک محتوای آموزشی که نیاز همه افراد را بصورت کامل برآورده کند، کار بسیار دشواری است.

بهترین دوره آموزش بازرگانی کدام است؟

در واقع میتوان گفت چیزی تحت عنوان بهترین دوره بازرگانی برای همه وجود ندارد! و این شما هستید که به عنوان کاربر باید انتخاب کنید که چه دوره ای برای شما مناسب است. ما به سهم خودمان و برای اینکه ریسک کار را حداقل در مورد دوره های زومین بازار از دوش شما برداریم، برای تمام دوره ها 7 روز ضمانت بازگشت وجه نیز قرار داده ایم.

اما اجازه بدهید برای پاسخ به این سوال و همچنین جمع بندی موضوع، در اینجا چند نکته پایانی را نیز با هم مرور میکنیم. که احتمالا به شما برای تصمیم گیری بهتر کمک خواهد کرد.

به دنبال جواب این سوال ها باشید

 پیشنهاد میکنم برای نتیجه گیری و انتخاب بهترین دوره بازرگانی برای خودتان موارد زیر را در نظر بگیرید:

  1. مدرس دوره کیست؟ سوابق تحصیلی و اجرایی او چیست؟
  2. برگزار کننده دوره چه سازمانی است؟ نقاط قوت و ضعفش چیست؟
  3. آیا محتوا با کیفیت، به روز و کاربردی است؟ در پایان دوره چه چیزی عایدم میشود؟ صرفا یک برگه کاغذ به عنوان مدرک؟ یا تخصص کاربردی هم یاد میگیرم؟
  4. با در نظر گرفتن کل حجم محتوا (تکراری و غیر تکراری)، چقدر باید برای دوره وقت و انرژی صرف کنم؟ چند ساعت؟ چند روز؟ چند ماه؟
  5. چقدر باید برای دوره هزینه کنم؟
  6. دوره حضوری برای من مناسب تر است یا غیر حضوری؟
  7. با کلاس آموزشی راحت ترم یا با محتوای ویدئویی؟ دوست دارم مقید به یک برنامه آموزشی فشرده و منظم باشم؟ یا زمان و مکان آموزش دست خودم باشد؟
  8. آیا امکان پشتیبانی و پرسیدن سوال و جواب بعد از اتمام دوره فراهم است؟ یا به حال خودم رها میشوم؟
  9. آیا امکان دریافت بروزرسانی های دوره را بصورت رایگان دارم؟ یا باید مجددا هزینه کنم؟
  10. آیا اگر بعد از ثبت نام پشیمان شدم، امکان دریافت مبلغ شهریه را دارم؟

کلاس حضوری، کلاس آنلاین یا پکیج ویدئویی دانلودی؟

واقعا کدام روش آموزشی از همه مناسب تر است؟ کلاس های بازرگانی یا بسته های آموزش بازرگانی؟ در عمل پاسخ به این سوال کمی دشوار است. مثلا من خودم آدم آنلاینی هستم و با فضای مجازی رابطه بسیار خوب و قوی دارم. ضمنا از محدود بودن به یک برنامه آموزشی مشخص در قالب یک کلاس درسی خوشم نمی آید. بنابراین تقریبا هر آموزشی را به شکل مجازی و البته دقیقتر به شکل محتوای ویدئویی ترجیح میدهم. اما واقعا نمیشود یک نسخه برای همه پیچید. اجازه بدهید در اینجا یک بررسی از مزایا و معایب هر کدام از این سه روش داشته باشیم.

مزایا و معایب کلاس حضوری آموزش بازرگانی

کلاس درس حضوری قدیمی ترین روش آموزش در جهان است. همه ما به کلاس های حضوری از دوران دبستان عادت داریم. اما مزایا و معایب کلاس های بازرگانی حضوری چیست؟

مزایا و معایب کلاس حضوری بازرگانی

مزایا:

  • بزرگترین مزیت کلاس بازرگانی حضوری، ارتباط نزدیکتر با مدرس دوره و سایر هم کلاسی ها است.
  • معمولا فضای کلاس حضوری هم با نشاط تر است.
  • آدم های تعاملی و برونگرا ممکن است از این نوع کلاس ها بیشتر هم لذت ببرند.
  • همچنین در کلاس حضوری بازرگانی، امکان پرسش و پاسخ بهتر بصورت چهره به چهره و در لحظه فراهم است.

معایب:

  • از بزرگترین معایب کلاس های بازرگانی حضوری، قرار گرفتن کاربر در یک برنامه فشرده، سنگین و خسته کننده مستمر حضور در کلاس است. (افت کارایی و کیفیت کلاس در طول زمان)
  • مشکل دیگر، مدت زمان اسمی دوره حضوری در مقابل مدت زمان مفید دوره است! جلسات آموزشی طولانی 4 ساعته یا 3 ساعته، چیزی حدود 30 تا 45 دقیقه استراحت دارند. معمولا در هر جلسه نیز 15 تا 30 دقیقه بابت تاخیرها، گفتگوهای بی حاصل و سایر زمانهای سوخته از دست خواهید داد. بنابراین یک دوره 80 ساعته اسمی، همیشه چیزی حدود 55 تا 65 ساعت محتوای مفید خواهد داشت.
  • عدم دسترسی به ویدئوهای جلسات هم معمولا یکی دیگر از مشکلات کلاس های حضوری است. اغلب زمانی میرسد که میخواهیم بعد از مدتی محتوا را مرور کنیم یا جلسات غیبت خود را جبران نماییم. اینجاست که به ویدئوهای کلاس نیاز داریم اما متاسفانه چنین امکانی وجود ندارد.
  • عدم وجود پشتیبانی پس از دوره نیز که در بسیاری از دوره های حضوری یک معضل است.

مزایا و معایب کلاس آنلاین آموزش بازرگانی

اگر به هر دلیلی امکان حضور در کلاس ها را نداریم، تکنولوژی اینترنت به کمک ما آمده است تا بصورت مجازی در یک کلاس آنلاین شرکت کنیم. خوب مزایا و معایب این روش چیست؟

مزایا و معایب کلاس آنلاین بازرگانی

مزایا:

  • محدود نبودن به حضور فیزیکی در جلسه کلاس
  • امکان پرسش و پاسخ لایو (البته ضعیفتر از کلاس حضوری)
  • معمولا امکان دسترسی به ویدئوهای جلسات نیز فراهم است

معایب:

  • پایبندی به یک برنامه منظم حضور آنلاین در کلاس (خستگی، افت کیفیت و کارایی کلاس به مرور زمان)
  • مدت زمان مفید کمتر از مدت زمان اسمی (3 یا 4 ساعت کلاس آنلاین هم دقیقا مانند کلاس حضوری زمان های استراحت و زمان های تلف شده دارد)
  • بعضا کیفیت ناپایدار اینترنت
  • عدم وجود پشتیبانی پرسش و پاسخ بعد از اتمام دوره در اغلب کلاس ها
  • معمولا دسترسی محدود شده به ویدئو های جلسات میدهند. (چون در این حالت امکان دانلود ویدئو ها وجود ندارد و فقط تا زمان معینی مثلا 1 تا 6 ماه بعد از دوره، امکان مشاهده ویدئو ها در پنل کاربری میسر است.)

مزایا و معایب پکیج های آموزش ویدئویی بازرگانی

مدتی است که پکیج های آموزش بازرگانی هم وارد مارکت آموزشی صادرات و واردات شده اند. اما مزایا و معایب این بسته های ویدئویی چیست؟

مزایا:

  • شما را از پایبندی به یک برنامه سنگین و فشرده آموزشی خلاص میکنند. (زمان، مکان و سرعت آموزش کاملا به دلخواه شماست!)
  • کیفیت دوره آموزشی از ابتدا تا انتها ثابت است و به دلیل خستگی و فشردگی برنامه کاری، سطح ارائه محتوا افت نمیکند
  • برای افراد دارای مشغله زیاد و زمان کم مناسب تر است
  • به احتمال زیاد برای افرادی که تیپ شخصیتی مستقل، درونگرا و خودآموز دارند مناسب تر است
  • هر چند بار که بخواهید میتوانید محتوا را مشاهده کنید

معایب:

  • خراب شدن سی دی، دی وی دی و حافظه های فلش بعد از مدت زمان معین. (دقت کنید که محتوای ویدئوهای ما در زومین بازار از نوع دانلودی است نه حافظه فیزیکی)
  • ارائه یک طرفه و در دسترس نبودن راه ارتباطی با مدرس دوره. (دقت کنید که ما در زومین بازار پشتیبانی پرسش و پاسخ آنلاین دائمی داریم و کاربر را به حال خود رها نمیکنیم)
  • محتوای ویدئویی قدیمی و آپدیت نشده. (دقت کنید که ما در زومین بازار محتوا را بصورت دوره ای، همیشگی و رایگان بروزرسانی میکنیم)

دوره های مدیریت بازرگانی با مدرک معتبر

برای بازار کار مدرک کدام دوره معتبر تر است؟ این سوال، دغدغه بسیاری از کاربران دوره های مدیریت بازرگانی است. البته که یک دغدغه کاملا قابل درک میباشد! در خصوص مدرک و مدرک گرایی، دقت کنید که مدرک واقعی این است که شما از آموخته های خود بتوانید در زندگی واقعی بصورت کاربردی استفاده کنید. نه صرفا یک تکه کاغذ! اعتبار شما باید از درون خود شما و از سواد و تخصص خودتان سرچشمه بگیرد نه از بیرون و از یک برگه مهر شده!

دوره های مدیریت بازرگانی با مدرک معتبر

در پاسخ به سوال بالا باید بگویم که تمام دوره هایی که در این صفحه معرفی کرده ام، بصورت کلی و در میان عموم افراد به عنوان دوره های مدیریت بازرگانی با مدرک معتبر شناخته میشوند. معمولا اساتید خوب و محتوای با کیفیتی هم دارند. اما اگر بخواهیم موشکافانه و تخصصی به موضوع نگاه کنیم، واقعا اعتبار مدرک را چگونه میتوان سنجید؟ چگونه میتوان اعتبار مدارک این مراکز آموزشی را با هم مقایسه کرد؟

واقعا چقدر این مدارک پایان دوره بازرگانی معتبر هستند؟

در پاسخ باید بگویم که اعتبار مدرک وابستگی زیادی به میزان سخت گیری یا سهل گیری مراکز آموزشی در صدور گواهینامه ها دارد.

هر چه یک موسسه آموزشی سخت تر، دقیق تر و ضابطه مند تر گواهینامه پایان دوره را صادر کند، اعتبار مدارک خود را بالاتر میبرد. و بر عکس هر چه ساده تر گواهینامه پایان دوره را صادر کند، به اعتبار مدارک خود صدمه میزند! و متاسفانه بسیاری از مراکز آموزشی در ایران در این زمینه حساسیت لازم را به خرج نمیدهند!

به عنوان مثال من همان محتوایی را که در اتاق بازرگانی یکی از استان ها تدریس میکنم، در موسسه دیگری که زیر نظر وزارت علوم میباشد هم تدریس میکنم. به بیان دیگر بابت محتوای آموزشی که من به کاربران دوره های بازرگانی خودم ارائه میدهم، یکی از موسساتی که در آن تدریس میکنم مدرک اتاق بازرگانی و موسسه دیگر همزمان مدرک وزارت علوم را ارائه میکند.

اما هر دوی این موسسات آموزشی به جهت جلب رضایت حداکثری دانشجویان سعی میکنند که مدرک را تقریبا بدون ارزیابی و سنجش درست و دقیق، و خیلی آسان به شرکت کنندگان ارائه کنند. معمولا هم از اساتید دوره میخواهند که سوالاتی جهت آزمون پایانی ارائه دهند که نسبتا ساده و پیش پا افتاده باشند. به نوعی برگزاری یک آزمون تقریبا فرمالیته صرفا جهت ارائه مدرک! و تصمیم گیری در این گونه موارد هم با مدیریت ارشد موسسات است نه با مدرسین.

اما در مقابل، من همان محتوا را حتی کامل تر و بهینه تر در آکادمی زومین بازار که موسسه تحت مدیریت خودم است ارائه میکنم. (چون اینجا دیگر طرح درس و ساعات دوره کاملا در اختیار خودم است و از سمت واحد آموزش آن سازمان تعریف نمیشود.) و اینجا چون اختیار عمل کامل دارم، مدرک پایان دوره را فقط و فقط منوط به ارائه پروژه کامل و موفق از سمت دانشجو و از موسسه سرتیفایر لهستان صادر میکنم. یعنی به زبان ساده، به هیچ عنوان مدرک بی حساب و کتاب بدون سنجش درست و دقیق صادر نمیکنم.

بیشتر بخوانید: گواهینامه بین المللی پایان دوره زومین بازار چه تفاوتی با مدارک سایر مراکز دارد؟

نهایتا مطلوبیت گرفتن مدرک بدون ارزیابی و سنجش واقعی، بیشتر برای فردی مطرح است که از طرف سازمان دولتی که او را استخدام کرده است، به یک کلاس مدیریت بازرگانی فرستاده میشود. معمولا هزینه کلاس را هم خود سازمان میدهد. و معمولا هم کلاسهای موسسات دولتی مانند مرکز آموزش بازرگانی و اتاق بازرگانی مد نظر آن سازمان دولتی است. در این شرایط بعد از پایان دوره، شخص باید مدرک مورد انتظار سازمانش را به بخش منابع انسانی سازمان ارائه کند.

بنابراین شما باید خودتان بسنجید که مدرک پایان دوره را برای چه هدفی نیاز دارید. با خودتان روراست باشید! چقدر واقعا اعتبار مدرک برایتان مهم است؟ واقعا حاضر هستید برای دریافت یک گواهینامه معتبر زحمت بکشید؟ و یا اینکه صرفا یک کاعذ مهر شده برای نگهداری در آرشیو خودتان نیاز دارید! بر این اساس به راحتی میتوانید انتخاب کنید.

نوبت شماست! شما بگویید…

خوب همانطور که وعده داده بودیم در این مقاله معتبرترین دوره های صادرات و واردات شامل دوره های مرکز آموزش بازرگانی، دوره های اتاق بازرگانی، دوره های سازمان مدیریت صنعتی دوره های زومین بازار، نوین تجارت محترم، دوره بازرگانی دانشگاه تهران و دوره بازرگانی بین الملل مجتمع فنی تهران را بررسی کردیم.

در پایان لطفا نظرات و تجربیات خود را درباره دوره های آموزش بازرگانی که در کشور برگزار میشوند (چه دوره های زومین بازار و چه سایر دوره ها) در قسمت دیدگاهها بیان کنید. نظر و تجربه شما هر چه که باشد (البته با رعایت عرف اجتماعی)، در این صفحه به اشتراک گذاشته میشود تا سایر کاربران نیز از آن استفاده کنند.

سوالات متداول

بهترین دوره آموزش بازرگانی کدام است؟

هر کاربر باید با توجه به نیازها و ویژگی های خودش و بعد از بررسی دقیق خصوصیات دوره های بازرگانی موجود در مارکت آموزشی کشور، یکی را انتخاب کند. واقعا یک نسخه واحد برای همه وجود ندارد.

دوره آموزش بازرگانی خوب چه ویژگی هایی دارد؟

یک دوره بازرگانی خوب، مدرس با کیفیت و دارای رزومه قوی دارد. کاربر را بعد از اتمام آموزش به حال خود رها نمیکند. دوره بروزرسانی میشود و کاربر مجبور نیست بابت آپدیت ها هزینه مجدد پرداخت کند. قیمت دوره مناسب است. محتوای دوره شامل مطالب زائد، غیر کاربردی، تکراری و وقت گیر نیست. آموزش ها صرفا با هدف ارائه یک کاغذ به عنوان مدرک نیست و هدف توانمند سازی کاربر دوره در جهت مهارت آموزی و تخصص است.

دوره حضوری شرکت کنم؟ کلاس آنلاین بردارم؟ یا بسته ویدئویی دانلودی؟

به ویژگی های شخصیتی خودتان و همچنین مزایا و معایب هر یک از این سه گزینه دقت کنید و بعد انتخاب نمایید. مثلا بعضی از افراد با حضور در یک کلاس طولانی مدت با برنامه زمانی فشرده اصلا راحت نیستند. برای این افراد پکیج آموزشی ویدئویی مناسب است. برعکس بعضی دیگر از کاربران به دنبال شرکت در کلاس های حضوری و یا آنلاین هستند.

آیا در دوره های بازرگانی بعد از اتمام دوره امکان پرسش و پاسخ با مدرس دوره فراهم است؟

نه. تقریبا در هیچ دوره ای چنین امکانی وجود ندارد. ولی ما در زومین بازار این امکان را بصورت دائمی فراهم کرده ایم.

وقتی دوره های بازرگانی آپدیت میشوند، برای دریافت بروزرسانی ها باید دوباره هزینه بدهم؟

بله تقریبا در تمام دوره های صادرات و واردات در چنین شرایطی باید دوباره شهریه دوره را پرداخت کنید. ولی ما در زومین بازار آپدیت های دوره را بصورت مادام العمر و رایگان در اختیار کاربرانمان قرار میدهیم.

چرا در برخی از دوره های صادرات و واردات محتوای تکراری وجود دارد؟

چون برخی از موسسات در دوره جامع بازرگانی واقعا تدریس جامع و کامل انجام نمیدهند. و شما مجبور هستید برای تکمیل آموزشها، سایر دوره های این موسسات را نیز تهیه کنید. و در سایر دوره ها نیز حجم زیادی محتوای تکراری وجود دارد.

آیا دوره جامع بازرگانی زومین بازار واقعا جامع است؟

بله به جرات میتوانیم بگوییم که با 135 ساعت محتوای یونیک و غیر تکراری، کامل ترین و جامع ترین آموزش صادرات و واردات است.

چطور دوره جامع تجارت بین الملل زومین بازار محتوای تکراری ندارد؟

چون ما یک بسته آموزشی تحت عنوان “مهارت های پایه بازرگانی و تجارت بین الملل” به مدت 70 ساعت طراحی کرده ایم که شامل آموزش های پایه و مشترک بازرگانی بوده و شما فقط یکبار نیاز دارید تا این محتوا را برای آموزش اصول و مبانی بازرگانی تهیه کنید. محتوای این بسته نیز در هیچ یک از دوره های ما تکرار نمیشود. و ضمنا وقتی شما دوره جامع ما را تهیه میکنید، این بسته آموزش های پایه را نیز شامل میشود.

چرا هزینه شرکت در دوره های صادرات و واردات برخی موسسات اینقدر بالاست؟

به دلیل بالا بودن هزینه های جاری و سربار این سازمان ها است. هزینه هایی مانند حقوق و مزایای تعداد زیادی پرسنل، دستمزد اساتید، هزینه های اجرایی و عملیاتی و غیره. طبیعتا تمام این هزینه ها خواسته و ناخواسته به مبلغ شهریه کاربران اضافه میشود. ما در زومین بازار چون یک آکادمی آموزشی آنلاین هستیم و این حجم سنگین هزینه ها را نداریم، مبلغ ثبت نام دوره ها را نیز برای کاربرانمان معقول، ارزنده و منصفانه در نظر میگیریم.

وجود اساتید گردشی در دوره های واردات و صادرات خوب است یا نه؟

این روش استفاده از اساتید به نفع موسسات است و برای آنها خوب است. چون به یک استاد وابسته نخواهند بود و قدرت در دست موسسه باقی می ماند. اما الزاما به نفع کاربر دوره نیست. چون معمولا در دوره بازرگانی که توسط جمعی از اساتید ارائه میشود، ناهماهنگی های زیادی میان مدرسین وجود دارد.

مدرک کدام دوره تجارت بین الملل معتبر است؟

تمام دوره های صادرات و واردات معرفی شده در این مقاله مدرک معتبر به شما ارائه میدهند. اما مهمتر از مدرک، سطح مهارت و تخصص شما در پایان دوره است.

آیا در دوره های بازرگانی امکان بازگشت وجه وجود دارد؟

تقریبا در هیچ دوره ای چنین امکانی وجود ندارد. ولی ما در زومین بازار امکانی به نام “گارانتی بازگشت وجه تا 7 روز پس از خرید دوره” را در اختیار کاربرانمان قرار میدهیم.

مزایای پکیج ویدئویی دانلودی زومین بازار در یک نگاه چیست؟

محتوای آموزشی به روز، علمی و کاربردی که در زومین بازار دریافت میکنید شبیه هیچ آموزش دیگری نیست. ضمنا علاوه بر محتوای فعلی، آپدیت ها را نیز همیشه رایگان دریافت میکنید. در دوره های آنلاین بازرگانی زومین بازار در تمامی روزهای سال به استاد دوره دسترسی خواهید داشت و می توانید بعد از مطالعه دقیق دوره با مدرس ارتباط برقرار کنید. از طرف دیگر کاربران درگیر یک برنامه فشرده و سنگین مستمر حضور در کلاس نیستند و کیفیت آموزش در تمامی طول دوره بصورت یکسان بالا می ماند.

34 دیدگاه

  • با عرض درود و ادب
    بنده نادری کیا صادر کننده پوشاک هستم و مدتی است که با مطالعه مقالات شما به محتوای وبسایت زومین بازار علاقه مند شدم. واقعا چقدر در این صفحه نیز خوب و کاربردی نوشتید. من تحت تاثیر صداقت و شهامت شما قرار گرفتم. مشابه چنین مقایسه ای را بابت بهترین دوره های آموزش صادرات و واردات قبلا هیچ جا ندیده بودم. به نظرم مطلبی که نوشتید کاملا درسته و دوره های جامع بازرگانی طولانی مراکز دولتی با این ساختار قدیمی اصلا بازدهی ندارد. من خودم سال 94 دوره تجارت بین الملل وزارت صمت را گذراندم و دقیقا همین مواردی که در این مقاله نوشتید را تجربه کردم. کلا متاسفانه مراکز دولتی کشور ما مثل وزارت صمت، اتاق بازرگانی و … همیشه همان حالت کندی، خشکی، به روز نبودن و ناکارآمدی خود را حفظ کرده اند. ضمن اینکه واقعا به ارباب رجوع اهمیتی نمیدهند. آیا دوره صادرات و واردات شما برای شخصی مثل من که مشغول تجارت خارجی هست و قبلا هم دوره جامع بازرگانی را گذرانده است نیز مفید است؟
    سپاس بابت این مطلب عالی

    • سلام جناب نادری کیا
      ممنون از بابت نظر مثبتی که به سایت ما دارید
      در پاسخ باید خدمتتون اعلام کنم که بله دوره آموزش صادرات و واردات زومین بازار برای تجار با سابقه که مشغول فعالیت بازرگانی بین الملل هستند و همچنین دوستانی که قبلا در این حوزه آموزش دیده اند کاملا مفید و کاربردی است. نمونه این شرکت کنندگان در دوره های قبلی ما با درصد رضایت بالایی حضور داشته اند.

      با تشکر از شما

      • سلام و وقت بخیر
        من علاقه زیادی به کار بازرگانی دارم و دوست دارم تو این حیطه فعالیت داشته باشم ،دنبال دوره آموزشی هستم ک بتونم وارد بازار کار بشم، اگر بتونید راهنماییم کنید چه دوره ای ثبت نام کنم ممنون میشم

        • سلام وقت شما بخیر
          اگر آشنایی قبلی با دانش و مهارت های تجارت بین الملل ندارید و میخواهید از صفر شروع کنید، دوره جامع صادرات و واردات زومین بازار بصورت یک دوره کامل میتواند شما را بدون کم و کاست به هدفتان برساند. اگر هم برخی از مباحث را از قبل میدانید، میتوانید کارگاه های دوره جامع بازرگانی زومین بازار را به دلخواه بر اساس نیازتان انتخاب کنید.

          موفق و موید باشید

  • سلام من تجربه شرکت در دوره های اتاق بازرگانی ایران رو دارم. اساتیدش نسبتا خوبن البته نه همه شون! ولی رویکرد آموزش اتاق بازرگانی خیلی خشک و قدیمیه. حجم مطلب هم خیلی زیاده و حالت جسته گریخته داره اصلا برای همه مناسب نیست. من جزوه ای رو که نوشتم حتی یه بار هم فرصت نکردم مطالعه کنم اینقدر زیاده. به نظرم یه سری چیزاش توی کار بدرد نمیخوره. یه سری سوال هم دارم که متاسفانه هیچکس نیست که ازش بپرسم. در کل چندان راضی نبودم از دوره اتاق بازرگانی

      • سلام وقتتون بخیر
        بسیار از شما تشکر میکنم بابت مطالب جامع و کاملی که در اختیار همنوعان خودتون قرار دادید من خودم به شخصه برای تصمیمی که گرفته بودم گیج بودم و نمیدونستم از کجا و چگونه شروع کنم ولی با مطالعه مطالب بسیار مفید شما کاملا چشمانم باز شد و حس کردم بهتر میتونم تصمیم بگیرم.
        با گذروندن دوره ها چقدر زمان لازم هست که بتونیم کارمون و استارت بزنیم؟
        سپاس فراوان از شما

        • با سلام و وقت بخیر،
          بسیار خرسندم که مطالب ارائه‌شده توسط ما توانسته در روشن‌سازی مسیر تجاری شما مفید واقع شود. در خصوص سوال شما مبنی بر زمان لازم برای شروع کار پس از گذراندن دوره‌ها، باید بگویم که این موضوع بستگی به عوامل مختلفی دارد، از جمله:

          1. سرعت یادگیری: هر فردی سرعت یادگیری متفاوتی دارد و این موضوع در زمان مورد نیاز برای آمادگی به شروع کار تاثیرگذار است.

          2. میزان تعهد و پیگیری: تعهد شما به دنبال کردن مطالب آموزشی و به کار گیری آن‌ها در عمل نقش مهمی در موفقیت شما خواهد داشت.

          3. ویژگی‌های کسب و کار: نوع کسب و کاری که قصد دارید راه‌اندازی کنید و پیچیدگی‌های مربوط به آن نیز در تعیین زمان لازم تاثیرگذار است.

          4. پشتیبانی و منابع موجود: دسترسی به منابع مالی، تخصص فنی و شبکه ارتباطی می‌تواند در سرعت بخشیدن به روند شروع کار شما بسیار موثر باشد.

          در نهایت، مهم‌ترین عامل، عزم و اراده شخصی شماست. ما در زومین بازار همیشه آماده حمایت و راهنمایی شما در این مسیر هستیم.

          با آرزوی موفقیت‌های روزافزون برای شما،

  • با سلام وقت بخیر، متشکرم بابت مقایسه روان و کاربردی که انجام دادین، حتی اگر جهت گیری تبلیغاتی داشته باشه معرفی سایر دوره ها و گذاشتن لینکشون شهامت و صداقت شما رو میرسونه.
    سوالی که دارم ایا در مورد دوره های صادرات و واردات مجموعه دانش پژوهان اطلاعاتی دارید؟
    من قبل از خوندن مطالب شما قصد خرید پکیج این مجموعه رو داشتم، نکته ای که نظرمو جلب کرد مبلغ دوره این مجموعه سه تا چهار برابر اکثر دوره هاییه که شما اینجا هم نام بردین، بنظر شما مطلب این دوره ارزش این تفاوت هزینه رو داره؟ ممنون میشم راهنمایی کنید.

    • سلام جناب هاشمی وقت شما بخیر
      خوشحالم این مقاله مقایسه دوره های آموزش بازرگانی برای شما مفید بوده. من اسم این مجموعه را اولین بار بود که شنیدم. با جستجوی گوگل به سایت این مجموعه رسیدم. بر روی دوره هایشان هم یک مرور اجمالی داشتم. مدت زمان دوره بازرگانی این موسسه حدود 400 ساعت است که ظاهرا بر مبنای شبیه سازی یک دوره لیسانس مدیریت بازرگانی طراحی شده است.
      نام این مجموعه اگر درست یافته باشم، “موسسه آموزش عالی آزاد دانش پژوهان” است. باید عرض کنم که متاسفانه من هیچگونه شناختی بصورت شخصی از محتوای آموزشی این گروه ندارم.
      موفق و موید باشید

      • سلام وقت شما بخیر
        من سابقه کار بازرگانی ندارم ولی دوست دارم در این حوزه شروع به کار کنم خصوصا گرایش صادرات و واردات پکیج چند تا از مراکز آموزشی رو دیدم و ادعا داشتند که آموزش از مبتدی هست و برای کسی که نه تحصیلات مرتبط دارد نه سابقه کار کاملا مفید است فکر میکنم شما خیلی صادقانه تر میتونید راهنمایی کنید ممنون میشم بفرمایید چطوری و از کجا باید شروع کنم؟
        با سپاس

  • سلام
    مطالب شما رو خواندم
    من کارشناسی ارشد یه رشته مهندسی رو دارم و حوزه کاریم مطابق با رشته تحصیلم نیست و‌ در حوزه مواد غذایی فعالیت دارم
    با توجه به پتانسیل هایی که دارم تمایل دارم در زمینه واردات و صادرات آموزش ببینم و‌ واقعا دچار سردرگمی شدم که چه دوره هایی را آموزش ببینم

    • سلام و وقت بخیر
      انتخاب حوزه کاری واردات یا صادرات یا هر دو باید از تحقیقات بازار شما حاصل شود. شما در این مورد باید توانمندی و علایق خودتان را نیز در نظر بگیرید. در خصوص رشته تحصیلی هم چندان تاثیر محسوسی ندارد و چیزی که مهم است مهارت های تجارت خارجی شماست نه رشته دانشگاهی. من بصورت کلی و در شرایط فعلی کشور حوزه صادرات را بیشتر پیشنهاد میدهم. اگر تمایل داشتید از آموزش های زومین بازار استفاده کنید، از دوره جامع صادرات ما شروع کنید.

      موفق و موید باشید

  • با سلام و خدا قوت خدمت آقای افخمی عزیز.
    مقاله بسیار مفید و کامل بود.

    مایلم بدونم دوره آموزش بازاریابی بین الملل شامل کار با پلتفرم هایی مثل فیسبوک، لینکدین، اینستاگرام و غیره هم میشه؟

    چون الان مرکز آموزش بازرگانی دوره جامع بازاریابی بین الملل با رویکرد صادرات تحت عنوان digex رو داره برگزار می‌کنه و کار با این پلتفرم ها رو هم کاور می‌کنه.

    اما چون خودم سه سال پیش دوره جامع بازرگانی رو در این موسسه گذروندم و با تک تک معایبی که توی این مقاله عنوان کردین موافقم، برای همین خیلی تمایلی ندارم دوباره اونجا دوره بردارم و الان هم دارم وارد صادرات (خشکبار برای شروع) به کشورهای حوزه خلیج فارس میشم.

    برای همین مایلم بدونم دوره دیجیتال مارکتینگ صادراتی زومین بازار کار با این پلتفرم ها رو هم آموزش میده یا نه؟

    پیشاپیش از پاسختون سپاسگزارم.

    • با عرض سلام و احترام

      دوره بازاریابی بین الملل زومین بازار یا همان دوره دیجیتال مارکتینگ صادراتی، تمام این پلتفرم ها را با جزئیات فراوان و بسیار کاملتر از هر دوره دیگری به شما آموزش میدهد. دقت کنید که کار کردن با پلتفرم های لینکدین، فیسبوک و … واقعا موضوع پیچیده ای نیست. آنچه مهم است درک صحیح استراتژی های بازاریابی دیجیتال است نه بازی با ابزارهای آنلاین! این موضوع را من در دوره دیجیتال مارکتینگ برای صادرات کامل شرح داده ام.
      موفق و موید باشید

  • سلام، بسیار سپاسگزارم از توضیحاتتون. چندتا سوال داشتم که ممنون میشم در حد امکان پاسخ بدید. رشته تحصیلیم هیچ ربطی به بازرگانی نداره اما شخصا به بازرگانی بین المللی علاقمندم و قصد تغییر فیلد کاری دارم. سابقه کاری تو بازرگانی ندارم و 33 سالمه. حالا میخواستم بدونم اولا من اصلا باید این دوره رو شروع کنم؟ به عبارتی آینده کاری مناسبی بعدش وجود داره؟ و دوم اینکه شما مدرک پایان دوره هم ارائه میکنید؟ پیشاپیش از پاسخگویی شما سپاسگزارم

    • سلام و عرض ادب

      از محتوای سوالتون متوجه شدم که احتمالا به دنبال استخدام در فیلد بازرگانی هستید. در پاسخ باید عرض کنم که بازار کار بسیار خوب و تخصصی دارد و مخصوصا در آینده نزدیک بسیاری از شرکتها در بخش صادرات نیاز به افراد حرفه ای خواهند داشت. بله حتما باید از آموزش خودتان شروع کنید و یکی از دوره های بازرگانی بین الملل را انتخاب نمایید. ضمنا در مورد سوال دوم، بله تمام دوره های زومین بازار دارای مدرک پایان دوره دو زبانه هستند. نمونه مدرک ما را اینجا ببینید (کلیک کنید)

      موفق و موید باشید

  • باسلام. جمشید 32 ساله هستم. میخواستم وارد کار صادرات بشم و هیچگونه اطلاعاتی در این زمینه ندارم. میخوام اصولی و تجربی (مناسب بازار کار) در این مورد آموزش ببینم. ممنون میشم بنده رو راهنمایی بفرمایید که صفر تا صد از کجا شروع کنم؟
    باتشکر

  • سلام آقاي افخمي، سپاس از مطالب مفيدتون چون اتفاقا من داشتم به شركت در دوره جامع اتاق بازرگاني فكر ميكردم كه مطلب شما رو خوندم. من يه سوال دارم از خدمتتون،
    من مهندس پتروشيمي هستم و الان هم در بخش فني و عملياتي مشغول هستم، به تازگي شركت بازرگاني متمركز بر محصولات پتروشيمي و پليمري تاسيس كرديم و من نياز به دوره اي بسيار مفيد و نه خيلي طولاني در بحث sourcing و منبع يابي در زنجيره تامين دارم، توصيه اي دارين براي من و آيا موسسه خودتون اين دوره رو برگزار ميكنه

    • سلام وقت شما بخیر
      سورسینگ بخشی از پروسه تحقیقات بازار است. در دوره تحقیقات بازار بین الملل من منابع آنلاین بسیاری به همراه نحوه کار با ابزارهای سورسینگ را بصورت کامل معرفی کرده ام. فکر میکنم برای بسیاری از دوستان مفید باشد. ضمنا شما با بهره گیری از مطالب دوره واردات ما نیز به کل فرآیند خرید خارجی مسلط خواهید شد.
      موفق و موید باشید

  • سلام
    وقت بخیر
    ممنونم از راهنمایی جالب و منصفانه تون
    در صورتیکه که فردی تولیدکننده یا تامین کننده کالا باشه و احتیاج به فرد یا شرکت مطمئن و مجربی داشته باشه که کالای تولیدی را بتونه صفر تا صد صادراتشو انجام بده از چه طریقی میتونه اقدام کنه؟

    • سلام ضمن تشکر از بیان سوال شما
      من را ببخشید بابت پاسخگویی دیر هنگام. به دلیل مشغله زیاد، مدتی در فضای آنلاین نبودم بنابراین زودتر از این امکان پاسخگویی نداشتم.
      در پاسخ سوالتان باید عرض کنم که میتوانید از شرکت های مدیریت صادرات کمک بگیرید

  • با سلام خدمت شما
    سوالی که برای من پیش آمده اینه که با مطالعه دوره جامع، آیا با روند امورات بازرگانی صورت گرفته در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی هم آشنا میشیم؟
    این دوره برای کسانی که در منطقه ویژه اقتصادی مشغول به کار می باشند مفید هست؟

    • با سلام و عرض ادب
      آموزش دانش و مهارت های تجارت بین الملل ارتباطی به قوانین و مقررات مناطق آزاد و ویژه تجاری و اقتصادی ندارد. و در هیچ آموزشی هم جزو ساختار پایه طرح درس صادرات و واردات نیست. هم به دلیل اینکه مرتبا این قوانین و مقررات تغییر میکنند و هم اینکه شما براحتی میتوانید با مراجعه به وبسایت درگاه خدمات مناطق آزاد و ویژه ایران تمام اطلاعات مورد نیازتان را با جزئیات کامل و طبق اخرین تغییرات بدست آورید
      موفق و موید باشید

  • سلام وقتتون بخیر، ببخشید مدرک پایان دوره قابل ترجمه اس؟ منظورم برای مهاجرت و کار در سایر کشورهاست؟

    • سلام وقت شما بخیر
      ما در آکادمی زومین بازار مدرک بین المللی معتبر برای دوره ها صادر میکنیم و بصورت کلی هم بله مدرک ما بصورت رسمی توسط دارالترجمه قابل ترجمه کردن میباشد.

  • باسلام و درود .
    من بازنشسته یک شرکت خودرو سازی هستم. کارشناس برنامه ریزی و زنجیره تامین جهت صادرات قطعات خودرو و حمل بودم بمدت ۱۵ سال . البته چون شرح شغل من سازمانی بود کارشناس قسمتی از این فرآیند بودم و بصورت کلی آشنایی با فرآیند و پروسه را درون واحدی دارم . به طور مثال با ارزیابی حمل ، بیجک حمل ، بارنامه ، پکینگ لیست و اینویس آشنایی دارم .
    لطفا بفرمایید در کدام دوره برای شروع فعالیت بازرگانی میتونم ادامه بدم . سپاس

    • با سلام و احترام
      مواردی که فرمودین در حد آشنایی اولیه و بسیار مقدماتی در تجارت بین الملل کاربرد دارند و مفاهیم بازرگانی بین الملی بسیار گسترده تر است. نهایتا دوره جامع صادرات و واردات ما و همچنین دوره بوت کمپ تجارت ما در آکادمی زومین بازار میتواند برایتان بسیار مفید و ارزشمند باشد و تمامی مطالب نیز از نقطه صفر گفته میشود.

  • سلام و ادب ممنونم از مطالب مفید شما. من 24 سالم هست و مدرک دانشگاهی ندارم. میخواستم بدونم آیا میتونم با دوره های مربوطه وارد عرصه‌ی تجارت بشوم و کارت بازرگانی دریافت کنم یا ملزم هستم ابتدا مدرک تحصیلی مربوطه (مثلا مدیریت بازرگانی) را اخذ کنم؟

    • سلام و عرض ادب
      ورود به دانشگاه و ادامه تحصیلات عالی، یک انتخاب کاملا شخصی است که برای بعضی ممکن است ارزشمند باشد و برای بعضی دیگر نباشد. نهایتا داشتن مدرک دانشگاهی هم واقعا هیچ ارتباط معناداری با ورود به عرصه کسب و کار، یا موفقیت در تجارت و یا حتی داشتن سواد و تخصص علمی ندارد. ضمنا گرفتن کارت بازرگانی هم نیازی به اخذ مدرک دانشگاهی مدیریت بازرگانی ندارد. قطعا دوره های بازرگانی با کیفیت میتواند به شما در ارتقای سطح دانش و مهارت هایتان کمک کند. اما در کنار آموزش بازرگانی، برای کسب نتیجه شما حتما باید فرد عملگرایی هم باشید.
      به امید موفقیت شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *