آخرین بروزرسانی در: 1403/08/07
در این مقاله به بررسی مهارت های پولساز غیر اینترنتی میپردازیم. اما چرا مهارت های پولساز غیر اینترنتی؟ آیا در عصر اینترنت و تکنولوژی هوش مصنوعی و فن آوری اطلاعات اصولا مهارت های پولساز غیر اینترنتی معنایی دارد؟ آیا روش های آفلاین و سنتی کاملا از بین نرفته اند؟ آیا دیجیتال مارکتینگ جای همه تجارت آفلاین را نگرفته است؟
در پاسخ باید بگویم که خیر! علیرغم تمام رشد دیجیتال مارکتینگ، اینترنت و تکنولوژی، بر اساس گزارش سایت معتبر SellersCommerce هنوز هم حدود 79.9% تجارت خرده فروشی در جهان در سال 2024 بصورت کاملا آفلاین و سنتی انجام میشود. یعنی سهم تجارت خرده فروشی آنلاین در جهان در سال 2024 تنها حدود 20.1% است.
حتما مقاله دیگر من را هم در همین رابطه بخوانید: مهارت های پولساز اینترنتی
در عصر حاضر، که دیجیتالیزه شدن همهجانبه و فناوریهای پیشرفته سبک زندگی و کسبوکارها را دگرگون ساختهاند، ممکن است تصور شود که دوران مهارتهای غیردیجیتال به سر آمده است. با این حال، واقعیت این است که دو مهارت پولساز تجارت داخلی و بینالمللی، که بخش بزرگی از آن هنوز به شیوههای سنتی وابسته است، نه تنها همچنان زنده و قدرتمند است، بلکه میتواند زمینهساز فرصتهای فراوان کسب درآمد و سود اقتصادی برای شما باشد.
ایران، با بازار و فرصتهای تجاری وسیعی که دارد، و علیرغم تمام مشکلات و موانع از جمله تحریم ها و سوء مدیریت اقتصادی میتواند میداندار مهمی در عرصهی تجارت داخلی و بینالمللی باشد. بهکارگیری و توسعهی مهارتهای تجارت داخلی و بینالملل در همین شرایط نه تنها به افزایش بهرهوری و رشد اقتصادی شما کمک میکند، بلکه امکان دسترسی به بازارهای جدید و ایجاد شبکههای تجاری پایدار بینالمللی را نیز برایتان فراهم میآورد.
نکته چشمگیری که اینجا وجود دارد این است که دو مهارت پولساز تجارت داخلی و تجارت بین الملل که در این مقاله به شما معرفی میکنم و فرمول یادگیری مهارت هر کدام را در اختیارتان میگذارم، هیچ سقف درآمدی ندارند! یعنی شما هیچگونه محدودیت درآمدی در اینجا نخواهید داشت! پس با من علی افخمی در این مقاله همراه باشید تا به بررسی متفاوت، جذاب و جامع مهارت های پولساز غیر اینترنتی بپردازیم.
مهارت های پولساز غیر اینترنتی یعنی چه؟
پیش از هر چیز مایلم تا توجه شما را به این نکته جلب کنم که معنای مهارت های پولساز غیر اینترنتی و بصورت کلی تجارت غیر اینترنتی و آفلاین این نیست که تجارت آفلاین اصلا بخش آنلاین ندارد و یا امکان گسترش به حوزه اینترنت و دیجیتالیزه شدن را نخواهد داشت. بلکه منظور این است که احتمالا ریشه و پایه این نوع تجارت و این نوع مهارت ها، بصورت آفلاین و حضوری و مبتنی بر لوکیشن فیزیکی است. اما قطعا پتانسیل حضور آنلاین را هم دارد.
بنابراین مهارت های پولساز غیر اینترنتی معرفی شده در این مقاله یعنی تجارت داخلی و تجارت بین الملل نیز همگی پتانسیل بازاریابی آنلاین و به اصطلاح دیجیتال مارکتینگ را هم دارند. یعنی شما میتوانید تجارت داخلی یا بین المللی را بصورت آفلاین استارت بزنید و از پتانسیل آنلاین هم برای رشد و توسعه آن بهره ببرید.
در دنیای امروز که دیجیتالی شدن به سرعت در حال گسترش است، بسیاری ممکن است تصور کنند که تنها مهارتهای مرتبط با تکنولوژی به ارزشآفرینی منجر میشوند. اما، برخلاف این تصور، حوزههای غیر دیجیتال هنوز هم نقش مهمی در اقتصاد کشورها ایفا میکنند و در بسیاری از موارد، فرصتهای شغلی پایدار و پرسودی را ارائه میدهند.
بنابراین، درک اینکه چگونه مهارتهای غیر دیجیتال میتوانند در کنار فناوریهای نوین به کار گرفته شوند، برای هر کسبوکاری که به دنبال پایداری و رشد در بازار رقابتی امروز است، حیاتی است. این مقاله به شما نشان خواهد داد که چگونه این مهارتها را میتوان با استراتژیهای نوین تلفیق کرد و چه منابعی میتوانند به شما در به دست آوردن و تقویت این مهارتها کمک کنند.
بسیار خوب، حالا که نسبت به تعریف و سهم دقیق تجارت آفلاین و آنلاین و به تبع آن مهارت های پولساز آفلاین و آنلاین آگاه شدیم، وقت آن است که ببینیم مهارت های پولساز غیر اینترنتی کدامند؟ بیایید تا با هم این مهارت ها را بررسی کنیم.
مهارت اول: مهارت تجارت داخلی
تجارت داخلی به فرآیند خرید و فروش یا تولید و فروش کالاها و خدمات در داخل مرزهای یک کشور اطلاق میشود. این نوع تجارت شامل تبادلات اقتصادی بین افراد، شرکتها و دیگر نهادها در یک کشور است. بصورت کلی تجارت داخلی هم میتواند به دو شکل باشد:
- تجارت محصولات فیزیکی
- تجارت خدمات و محصولات غیر فیزیکی
این بخش از تجارت به ویژه برای کارآفرینانی که میخواهند با سرمایهگذاری محدود و ریسک کمتر شروع کنند، فرصتهای فراوانی را فراهم میآورد. بسیاری از کسبوکارهای موفق داخلی با استفاده از دانش و مهارتهای سنتی خود، مانند صنایع دستی یا تولید مواد غذایی سنتی، توانستهاند به رشد قابل توجهی دست یابند.
واقعیت این است که ایده ها و فرصت های بسیار زیادی در حوزه تجارت داخلی در اطراف شما وجود دارند تا بتوانید شروع به تجارت محصولات فیزیکی یا تجارت خدمات و محصولات غیر فیزیکی کنید. کافیست کمی خلاق باشید! مثلا مواردی مانند 20 ایده زیر:
برخی ایده های خلاقانه تجارت داخلی
- ایجاد یک بوتیک برای فروش لباسهای دستدوز با طراحیهای منحصربهفرد.
- راهاندازی یک فروشگاه کافیشاپ سیار که در مناطق مختلف شهر خدمات ارائه دهد.
- تولید و فروش بستههای آموزشی خودآموز برای یادگیری زبانهای خارجی.
- ارائه خدمات تخصصی مشاوره مالیاتی برای کسبوکارهای کوچک.
- راهاندازی یک کارگاه تولیدی کوچک برای ساخت اکسسوریهای دستساز.
- برگزاری دورههای آموزشی آشپزی و شیرینیپزی در منزل.
- تأسیس یک استودیو طراحی گرافیکی که خدمات بستهبندی و تبلیغات را ارائه دهد.
- خدمات ترمیم و بازسازی مبلمان قدیمی و فروش آنها.
- ایجاد یک مرکز فروش گیاهان آپارتمانی و خدمات مراقبت از گیاه.
- تولید و فروش محصولات ارگانیک و محلی مانند عسل، پنیر، و مربا.
- ارائه خدمات تخصصی نظافت اکوفرندلی با استفاده از مواد طبیعی.
- راهاندازی یک مرکز برای فروش و خرید آثار هنری.
- توسعه یک مرکز برای آموزش مهارتهای دیجیتال به کودکان.
- ایجاد یک دوره آموزشی برای آموزش نحوه ساخت ویدیوهای تبلیغاتی.
- تولید و فروش کیتهای DIY (Do It Yourself) برای تعمیرات خانگی.
- ارائه خدمات طراحی داخلی مجازی به وسیله نرمافزارهای 3D.
- ساخت و فروش اسباببازیهای چوبی ایمن و طبیعی برای کودکان.
- توسعه و فروش نرمافزارهای مدیریت زمان برای فریلنسرها.
- راهاندازی خدمات کترینگ سالم و ارگانیک با منوهای تخصصی.
- تأسیس یک مرکز تخصصی بازیافت که مواد قابل استفاده مجدد را جمعآوری و فرآوری میکند.
اما آیا ایده خلاقانه تجارت و مهارت های فنی به تنهایی پولساز هستند؟
احتمالا الان پیش خودتان میگوییدکه: چه عالی! پس بروم و یکی از این ایده های تجاری را دنبال کنم و مهارت های لازم در آن حوزه را یاد بگیرم. مهارت های فنی هر حوزه ای برای من میشود مهارت های پولساز! میتوانم مهارت های فنی مرتبط با کافی شاپ، آرایشگری، مکانیکی، نجاری، کشاورزی و … را یاد بگیرم تا به عنوان مهارت های پولساز از آنها کسب درآمد کنم.
واقعیت این است که بله شما ممکن است از این نوع مهارت ها کسب درآمد هم داشته باشید. احتمالا برخی لیست ها را هم در اینترنت دیده اید که همین مهارت ها را به عنوان مهارت پولساز معرفی میکنند!
اما من به شما میگویم که شما صرفا با داشتن این مهارت ها، احتمالا به عنوان یک تاجر یا بیزینس من یا بیزینس وومن موفق در آن حوزه نمیتوانید پولساز باشید! بلکه به عنوان یک کارمند، یا نهایتا یک شخص خود درآمد (Self-Employed) با درآمد محدود، میتوانید فعالیت کنید! واقعیت این است که من این مهارت ها را به عنوان مهارت پولساز نام گذاری نمیکنم!
ایده خلاقانه تجاری + مهارت فنی لازم است اما اصلا کافی نیست!
داشتن یک ایده خلاقانه تجاری و حتی داشتن مهارت های لازم در آن حوزه، برای اینکه شما یک مهارت پولساز در دست داشته باشید لازم است اما کافی نیست! شاید شما همین الان در یکی از حوزه های فنی بالا مهارت داشته باشید، یا مهارت های فنی آن حوزه را یاد بگیرید و یا شخصی را در کنار خودتان داشته باشید که مسلط به مهارت های فنی آن حوزه باشد. مثلا:
- بازار پوشاک را به خوبی بشناسید (ایده بوتیک لباس های دست دوز)
- زیر و بم مهارت های کافی شاپ را بلد باشید (ایده کافی شاپ سیار)
- خودتان و دوستانتان استاد زبان های خارجی باشید (ایده بسته های آموزشی خودآموز زبان)
- …
اما همه این ایده ها و فرصت های تجاری حتی اگر خود ایده و فرصت بسیار ناب و جذاب باشد، و شما نیز تمام مهارت های آن حوزه را داشته باشید، یک مشکل و چالش مشترک دارند! مشکل و چالشی به نام بازاریابی و فروش!
تجارت پرنده ای است که با دو بال پرواز میکند!
شما اگر بهترین ایده و بهترین محصول و بهترین مهارت های فنی یک حوزه را هم داشته باشید، دلیل بر این نمیشود که محصول یا ایده شما به بهترین شکل ممکن فروش میرود! دلیل بر این نمیشود که شما میتوانید با رقبایتان در همان صنعت رقابت کنید! چه بسا اصلا فروش نرود، شما در رقابت بازنده شوید، بازاریابی و فروش ضعیفی داشته باشید و کسب و کار و تجارت شما هم ورشکسته شود!
اما اگر شما مهارت بازاریابی و فروش را داشته باشید، چه بسا یک محصول معمولی و نه چندان عالی را هم بتوانید به فروش موفق برسانید! پس مهارت های فنی در هر حوزه به خودی خود مهارت پولساز محسوب نمیشوند و فقط یک بال پرواز در تجارت هستند. شما برای پرواز نیاز به بال دوم هم دارید و آن چیزی نیست جز مهارت بازاریابی و فروش!
فرمول مهارت تجارت داخلی
بنابراین در هر حوزه تجارت داخلی این فرمول را داریم:
(مهارت فنی آن حوزه) + (مهارت بازاریابی و فروش) = مهارت تجارت داخلی
منابع یادگیری مهارت فنی هر حوزه در تجارت
به دلیل گستردگی حوزه ها و رشته های مختلف، شاید واقعا معرفی یک لیست کامل از منابع یادگیری مهارت فنی هر حوزه در تجارت غیر ممکن باشد. بصورت یک جواب کلی باید بگویم مهارت فنی هر حوزه تجاری را از اهل فن آن حوزه بیاموزید. اهل فن هر حوزه را هم در بسیاری از جاها میتوانید بیابید. از جمله:
- بازارهای سنتی یک کالا یا محصول (مثلا بازار فرش، صنایع دستی، لوازم آرایش، کامپیوتر، محصولات کشاورزی و …)
- آموزشگاه های فنی و حرفه ای (مثلا رشته های مختلف مانند عکاسی، آرایشگری، آشپزی، طراحی گرافیک، برنامه نویسی، تعمیرات موبایل و …)
- پلتفرم های آموزشی آنلاین (مثلا Udemy, Coursera, Linkedin Learning و …)
- سایر منابع
منابع یادگیری مهارت بازاریابی و فروش
پس متوجه شدیم که برای موفقیت در هر حوزه تجاری باید دو بال پرواز داشته باشیم. یکی مهارت فنی در آن حوزه تجاری که منابع یادگیری آنرا هم معرفی کردیم و دیگری مهارت بازاریابی و فروش. اما مهارت بازاریابی و فروش چیست؟ و چگونه میتوانیم آنرا بیاموزیم؟ برای یادگیری مهارت بازاریابی و فروش منابع عالی زیادی وجود دارند. اگر اهل مطالعه و کتاب خواندن هستید، من این کتاب ها را پیشنهاد میکنم. (کافیست عناوین کتاب ها را در گوگل سرچ کنید و فروشگاه های اینترنتی کتاب آنها را به آدرس شما تحویل خواهند داد)
- مدیریت بازاریابی (فیلیپ کاتلر)
- نسل چهام بازاریابی (فیلیپ کاتلر)
- استراتژی اقیانوس آبی (چان کیم)
- گاو بنفش (ست گودین)
- بازاریابی محتوایی (جو پولیتسی)
- بازاریابی چریکی (جی کنراد لوییسون)
- طرح بازاریابی کسب و کارهای کوچک (آلن دیب)
- مدیریت بازاریابی سه استاد (دکتر روستا، دکتر ونوس و دکتر ابراهیمی)
اگر هم علاقه دارید که در یک دوره جامع و کامل بازاریابی و فروش، مطالب همین کتاب ها و حتی بیشتر را به زبان ساده و قابل فهم و متناسب سازی شده برای فرهنگ و بازار ایران و بر اساس مسیر پیموده شده تجربی خودم در تجارت بیاموزید، پیشنهاد من استفاده از محتوای دوره بازاریابی و فروش ما در آکادمی زومین بازار است.
نتیجه گیری مهارت اول: مهارت تجارت داخلی
اگر میخواهید مهارت پولساز تجارت داخلی را بیاموزید و به آن مسلط شوید باید:
- مهارت فنی یک حوزه تجاری را (هر حوزه و رشته ای که خودتان علاقه دارید) از اهل فن آن حوزه بیاموزید.
- مهارت بازاریابی و فروش را از منابعی که معرفی کردم (یا منابع معتبر دیگری که خودتان میشناسید) بیاموزید.
فراموش نکنید که شما تنها با داشتن هر دو بال پرواز که در بالا گفتم میتوانید در آسمان بلند تجارت داخلی پرواز کنید.
مهارت دوم: مهارت تجارت بین الملل
در یک تعریف رسمی تجارت بینالملل به فرآیند مبادله کالاها، خدمات، و سرمایه بین کشورها یا قلمروهای سیاسی اطلاق میشود. این نوع تجارت شامل صادرات و واردات میشود که میتواند به تقویت رشد اقتصادی، افزایش بهرهوری، و ایجاد فرصتهای شغلی در سطح جهانی کمک کند. تجارت بینالملل به کشورها امکان میدهد به منابعی دسترسی پیدا کنند که در داخل مرزهای خود ندارند، همچنین اجازه میدهد که محصولات و خدمات خود را به بازارهای جدید معرفی کنند.
اما به زبان ساده، شما زمانی که قلمرو تجارت داخلی خود را به خارج از مرز های کشور گسترش میدهید، وارد حیطه تجارت بین الملل یا همان فرآیند جذاب صادرات و واردات شده اید. یعنی شما تجارت و بیزینس داخلی خود را بین المللی میکنید. و علاوه بر درآمد ریالی در اینجا درآمد دلاری هم میتوانید داشته باشید. پس در اینجا علاوه بر مهارت های تجارت داخلی نیاز به مهارت های تکمیلی دیگری هم دارید تا نهایتا به مهارت پولساز تجارت بین الملل مسلط شوید.
فرمول مهارت تجارت بین الملل
شما برای یادگیری و مسلط شدن به مهارت تجارت بین الملل باید علاوه بر مهارت فنی آن حوزه و مهارت بازاریابی و فروش که قبلا اشاره کردیم، دو مهارت دیگر یعنی مهارت لجستیک بین المللی و مهارت بازاریابی بین المللی را نیز بیاموزید.
(مهارت فنی آن حوزه) + (مهارت بازاریابی و فروش) + (مهارت لجستیک بین المللی) + (مهارت بازاریابی بین المللی) = مهارت تجارت بین الملل
منابع یادگیری مهارت تجارت بین الملل
پیش تر در بخش مهارت تجارت داخلی، راجع به منابع یادگیری مهارت فنی در هر حوزه تجارت و همچنین منابع یادگیری مهارت بازاریابی و فروش صحبت کردیم. اما در اینجا دو مهارت دیگر یعنی مهارت لجستیک بین المللی و مهارت بازاریابی بین المللی را نیز باید یاد بگیریم.
دقت کنید که مهارت لجستیک بین الملل شامل مواردی از قبیل حمل و نقل بین المللی، بیمه باربری بین المللی، فرآیند ترخیص کالا از گمرک، قراردادهای خرید و فروش بین المللی، قواعد اینکوترمز 2020، نحوه کار با شرکت های بازرسی بین المللی و … میشود.
پیشنهاد مطالعه: 5 اشتباه مهلک در شروع تجارت بین المللی
مهارت بازاریابی بین المللی هم شامل استراتژی های بازاریابی آفلاین و بازاریابی دیجیتال برای صادرات، روش های ورود به بازارهای بین المللی، نحوه ارتباط گرفتن با خریداران و فروشندگان خارجی، مکاتبات بازرگانی بین الملل، مذاکرات تجاری بین المللی، نحوه حضور در نمایشگاه ها و جلسات تجاری بین المللی و … میشود.
اما این مهارت ها را باید از کجا بیاموزیم؟
من معمولا عادت دارم که منابع اورجینال زبان انگلیسی زیادی را در مقالات و کلاس هایی که تدریس میکنم معرفی کنم. اما متاسفانه منابع اورجینال زبان انگلیسی چندان با شرایط خاص تجارت بین الملل در کشورمان همخوانی و هماهنگی ندارند. و خیلی ساده بگویم چندان به درد مطالعه کاربردی جهت انجام تجارت بین الملل در ایران نمیخورند.
خیلی دلم میخواست که میتوانستم منابع فارسی تجارت بین الملل را همانند کتاب های فارسی و ترجمه های کتب بازاریابی و فروش که معرفی کردم، به شما معرفی کنم. اما افسوس که در این زمینه واقعا کتاب های ارزنده و به روز نداریم. انتشارات وزارت صمت چندین عنوان در حوزه صادرات و واردات و تجارت بین الملل دارد. اما متاسفم که بگویم محتوای کتاب ها عمدتا تئوریک و تاریخ مصرف گذشته است.
البته وب انگلیسی مقالات خوبی در حوزه صادرات و واردات دارد. اما مشکل اینجاست که بسیاری از موارد آن برای شرایط خاص بازار ایران کاربرد ندارد. و متاسفانه وب فارسی هم در حوزه تجارت بین الملل مانند بسیاری از حوزه های دیگر پر است از مطالب نادرست و از فقر شدید محتوایی رنج میبرد.
مقالات آموزش تجارت بین الملل در سایت زومین بازار
با توجه به این شرایط، من طی چند سال اخیر به مرور و بر اساس زمان خالی خودم سعی کردم مقالات علمی و کاربردی پر محتوایی در وبسایت زومین بازار بنویسم تا کمک حال فعالین و علاقه مندان به حوزه بازرگانی بین الملل باشد. و خوشبختانه بازخوردهای مثبت زیادی از طرف شما دوستان دریافت کردم. و در اینجا لینک این مطالب را برای شما قرار میدهم.
در سه مطلب مجزا به صورت مفصل و بسیار جامع و کامل با عناوین شروع تجارت بین الملل، شروع صادرات و همچنین شروع واردات، به تمام چالش ها و سردرگمی های این مسیر پر پیچ و خم پاسخ داده ام. ضمنا اگر میخواهید فرآیند های بازرگانی خارجی را بصورت گام به گام و به زبان ساده بیاموزید، مقاله های آموزش تجارت بین الملل، آموزش صادرات و آموزش واردات را از دست ندهید.
دوره های آموزش تجارت بین الملل: از آموزش های زرد تا آموزش های با کیفیت!
جدا از نوشته هایی که در بالا معرفی کردم، دوره های آموزشی زیادی هم طی چند سال اخیر در زمینه آموزش صادرات و واردات بوجود آمده است که بعضی از آنها میتوانند به عنوان منبع آموزشی شما باشند. برخی از این دوره ها کیفیت مناسب و محتوای استانداردی دارند که در ادامه معرفی خواهم کرد. اما متاسفانه باید بگویم که بسیاری از این آموزش ها و آموزش دهنده ها جزو آموزش های زرد تجارت بین الملل طبقه بندی میشوند.
آموزش های زرد آموزش هایی هستند که با امیدفروشی و رویافروشی سعی در فریب و القای یک تصویر دروغین از تجارت به مخاطب دارند. متاسفانه بسیاری از دوره های پولی و تعداد زیادی از دوره های رایگان آلوده به همین نوع محتوا میباشند. مثلا در مورد مفاهیمی مانند صادرات بدون سرمایه و یا بروکری در صادرات بسیار اغراق میکنند و به مخاطب مطالب نادرستی را منتقل میکنند.
بیشتر بخوانید: بررسی ابعاد تجارت با سرمایه کم و صادرات با سرمایه کم به شکل واقع بینانه
برخی فریب های دیگر هم که در تعدادی از این آموزش ها وجود دارد، شعار تولید از شما صادرات از ما و همچنین فروش و ارائه لیست خریداران خارجی است. برای اینکه با انواع این دروغ ها و فریب ها در دوره های رایگان و غیر رایگان بصورت کامل آشنا شوید، مقاله مقایسه دوره تجارت بین الملل رایگان و پولی را مطالعه کنید.
بنابراین از نظر من بهترین، سریع ترین و پر بازده ترین راه یادگیری مهارت تجارت بین الملل استفاده از محتوای آموزشی دوره های بازرگانی بین الملل معتبر و استاندارد است. من یک مقاله مقایسه ای کامل بابت دوره های بازرگانی بین الملل معتبر در مارکت آموزشی ایران نوشته ام و در آن 7 تا از بهترین دوره های مدیریت بازرگانی با مدرک معتبر را با هم قیاس کرده ام. طبق بررسی من، این دوره ها به دور از فضای آموزش های زرد تجارت بین الملل هستند.
معرفی دوره های بازرگانی زومین بازار
اما نهایتا بهترین پیشنهادم استفاده از محتوای یکی از این دو دوره خود ما در آکادمی زومین بازار است. اولی دوره صادرات و واردات که 135 ساعت آموزش جامع تجارت بین الملل است. و دومی دوره بوت کمپ تجارت که کاملترین دوره ما بوده و 180 ساعت محتوای آموزشی بی نظیر تجارت بین الملل شامل تمامی مهارت های مورد نیاز را شامل میشود.
ضمنا شما میتوانید صفحه نتایج دوره ها از زبان کاربران آکادمی زومین بازار را نیز ببینید تا بهتر تصمیم گیری نمایید. به یاد داشته باشید، موفقیت در تجارت در بازار پویای امروزی، نیازمند داشتن تخصص و مهارت های جامع و آمادگی برای رویارویی با چالش ها و تغییرات جدید است.
نتیجه گیری مهارت دوم: مهارت تجارت بین الملل
چنانچه میخواهید مهارت پولساز تجارت بین الملل را بیاموزید و به آن مسلط شوید، بیزینس داخلی خودتان را به خارج از مرزهای کشور گسترش دهید و طعم شیرین درآمد دلاری نامحدود را هم بچشید، باید:
- مهارت فنی یک حوزه تجاری را (هر حوزه و رشته ای که خودتان علاقه دارید) از اهل فن آن حوزه بیاموزید.
- مهارت بازاریابی و فروش را از منابعی که معرفی کردم (یا منابع معتبر دیگری که خودتان میشناسید) بیاموزید.
- مهارت لجستیک بین الملل را از منابعی که معرفی کردم (یا منابع معتبر دیگری که خودتان میشناسید) بیاموزید.
- مهارت بازاریابی بین الملل را از منابعی که معرفی کردم (یا منابع معتبر دیگری که خودتان میشناسید) بیاموزید.
فراموش نکنید یادگیری مهارت پولساز تجارت بین الملل زمان بر است اما میتواند نتایج بسیار خیره کننده ای داشه باشد.
مطالعات موردی: کاربرد مهارتهای تجارت داخلی و بینالمللی در بازار ایران
در این قسمت برخی مثال ها و مطالعات موردی از کاربرد مهارت های تجارت داخلی و بین المللی در بازار ایران را برایتان آورده ام تا درک شفاف تر و بهتری از این فضا داشته باشید.
مطالعه موردی ۱: بوتیک لباسهای دستدوز
- موقعیت: تهران، بازار بزرگ
- توضیح: بوتیکی که با استفاده از مهارتهای دستدوز پوشاک و طراحی لباس، محصولات منحصربهفردی را ارائه میدهد. با تاکید بر کیفیت و اصالت محصولات خود، این بوتیک توانسته بازار خود را در میان طبقه متوسط و بالای جامعه در بازار داخلی تثبیت کند.
- راهبرد موفقیت: ترکیب مهارتهای فنی و سنتی حوزه خود با مهارت های بازاریابی و فروش و مخصوصا بازاریابی دیجیتال از طریق شبکههای اجتماعی و وبسایتها، که باعث جذب مشتریان جوانتر و حتی فراهم آوردن بازار بینالمللی از طریق صادرات نیز شده است.
مطالعه موردی ۲: شرکت تولید و صادرات زعفران
- موقعیت: مشهد، قلب تولید زعفران ایران
- توضیح: یک شرکت خانوادگی که با استفاده از دانش بومی در کشت و برداشت زعفران، به تولید محصولات با کیفیت جهانی پرداخته است.
- راهبرد موفقیت: توسعه شبکههای توزیع داخلی و بینالمللی، بهکارگیری استانداردهای بینالمللی در بستهبندی و حملونقل، و بازاریابی موثر از طریق نمایشگاههای بینالمللی و پلتفرمهای تجارت الکترونیک که منجر به موفقیت در فروش داخلی و صادرات محصول به بازارهای بین المللی هم شده است.
مطالعه موردی ۳: استارتاپ فناوری آموزشی
- موقعیت: اصفهان، مرکز نوآوریهای دیجیتال
- توضیح: استارتاپی که با ارائه دورههای آموزشی آفلاین و آنلاین در زمینههای فنی و حرفهای هنرهای صنایع دستی ایرانی مانند منبت کاری، مینا کاری، حصیر بافی و … به دنبال ارتقاء سطح دانش و مهارتهای جامعه و همچنین ارتقا سود تجاری خود است.
- راهبرد موفقیت: استفاده از مهارتهای آموزشی سنتی به همراه ابزارهای دیجیتالی برای گسترش دسترسی و جذب دانشجویان بینالمللی، تاکید بر کیفیت و انعطافپذیری در یادگیری به جهت تجارت و صادرات خدمات آموزشی اصیل ایرانی.
من در اینجا سه مثال برای شما آوردم تا درک عمیق تر و شفاف تری از پتانسیل مهارت های تجارت داخلی و تجارت بین المللی داشته باشید. شما با خلاقیت خودتان میتوانید ده ها و شاید صد ها ایده دیگر را بررسی نمایید.
تجارت داخلی و بین المللی: مهارت های پولساز از دنیای سنتی تا عصر دیجیتال
در این مقاله، ما به بررسی عمیق دو حوزهی کلیدی مهارتهای پولساز غیر اینترنتی یعنی تجارت داخلی و بینالملل پرداختیم و نشان دادیم که چگونه این مهارتها میتوانند از فضای سنتی تا عصر دیجیتال همچنان به ارزشآفرینی ادامه دهند و فراتر از آن با پتانسیل شگفت انگیز دیجیتال مارکتینگ هم تلفیق شوند و درهای جدیدی را به روی ما باز کنند.
بازار ایران، با توجه به تنوع فرهنگی و اقتصادی خود، علیرغم تمام دشواری ها و موانعی که دارد، همچنان زمینهی مناسبی برای به کارگیری و توسعه این مهارتها را فراهم میآورد. و افرادی که مهارت های لازم را دارند میتوانند از این فرصت ها بهره مند شوند.
برای کسانی که میخواهند در این عرصهها قدم بگذارند و مهارتهای خود را به سطح بعدی برسانند، منابعی که در این مقاله معرفی کردیم و به خصوص دورههای بازرگانی ما در زومین بازار میتواند فرصتی منحصربهفرد را برای یادگیری و تمرین این مهارتها ارائه دهند. این دورهها به شما کمک میکنند تا با دانش کامل وارد بازار شوید و با استفاده از تکنیکهای آموزش داده شده، کسبوکار خود را به سطحی نوین برسانید.
علاوه بر خدمات آموزشی، چنانچه نیاز به دریافت مشاوره تخصصی صادرات و واردات هم دارید میتوانید از طریق صفحه مشاوره بازرگانی از ما کمک بگیرید. ضمنا ما میتوانیم صادرات محصول شما یا واردات محصول شما را نیز بر عهده بگیریم. سایر خدمات ما نیز کوچینگ بازرگانی بین الملل و خدمات مارکتینگ میباشد.
بدون دیدگاه