صادرات به مالزی

آخرین بروزرسانی در: 1403/07/24

صادرات به مالزی یک فرصت طلایی تجاری است. کشوری با ثبات، مدرن، دارای اقتصاد نیرومند، دارای روابط دوستانه با جهان و دارای مردمی با فرهنگ و مسلط به زبان انگلیسی! به زبان ساده هر آنچه یک تاجر برای یک مقصد صادراتی مطلوب نیاز دارد!

دهه‌های متمادی رشد و ثبات به مالزی کمک کرده تا به یک اقتصاد صنعتی نسبتاً باز و قدرتمند تبدیل شود. علی‌رغم تأثیر همه‌گیری کووید-19، مالزی همچنان فرصت‌های صادراتی را در طیفی گسترده، و در بخش‌های متنوع در اختیار صادرکنندگان از سرتاسر دنیا قرار میدهد. فرصت صادرات از ایران به مالزی هم بخوبی فراهم است. چرا که تقاضای مردم این کشور روز به روز برای کالاها و خدمات مختلف افزایش می‌یابد.

آنچه در این مقاله تحت عنوان “صادرات به کشور مالزی” میخوانید:

  • نگاهی به تاریخ، جغرافیا، فرهنگ و اقتصاد کشور مالزی
  • آشنایی با ساختار حکومتی و سیاسی کشور مالزی
  • صادرات مالزی به سایر کشور ها
  • 10 کشور برتر صادرکننده به مالزی
  • سهم ایران از صادرات به مالزی
  • پتانسیل صادرات ایران به مالزی
  • صادرات خرما، میوه، زعفران، پسته و عسل به مالزی
  • مدارک مورد نیاز برای صادرات به کشور مالزی
  • الزامات بهداشت عمومی برای واردات کالا به مالزی
  • تعرفه و مالیات واردات کالا به مالزی

در این مقاله با نقش ایران در تامین نیازهای وارداتی این کشور و بهترین کالا برای صادرات به مالزی و تمام نکات و شرایط صادرات به مالزی آشنا می‌شویم. همه این اطلاعات با این هدف برای شما عزیزان گرداوری شده تا در نهایت بتوانید بهترین تصمیم ممکن را بگیرید و با آگاهی کامل اقدام به شروع تجارت با این کشور مسلمان در چنوب شرق آسیا کنید. با زومین بازار همراه باشید.

[toc]

نمایش سریع عناوین این صفحه

پیش از شروع تجارت با مالزی بدانیم

ابتدا مروری بر مختصات فرهنگی، جغرافیایی، سیاسی و اقتصادی کشور مالزی داریم. شمای کلی از آنچه یک تاجر ایرانی باید قبل از شروع صادرات به این کشور بداند. با نگاهی به تاریخچه و موقعیت جغرافیایی مالزی شروع میکنیم.

تاریخچه و موقعیت جغرافیای کشور مالزی

این کشور یکی از اولین سکونت‌گاه‌ های بشر امروز واقع در جنوب شرقی قاره آسیا است و به لحاظ موقعیت جغرافیایی فوق‌العاده خوب در منطقه،‌ کانال ارتباطات تجاری کشورهای اروپایی، چین، هند، ژاپن و بسیاری از کشورهای منطقه شرق آسیا محسوب می‌شود. شواهد تاریخی حاکی از آن است که قدمت این کشور به زمان پیدایش مردمان نخستین باز می‌گردد. در غارهای این کشور آثاری از جمجمه یک انسان کشف شد که قدمت آن بیش از 37 هزار سال تعیین شد. البته پیشینه اسکان در ایالت‌های مختلف متفاوت است.

تنوع مذهب در مالزی از هندو تا اسلام

در طول سال‌های قرن اول پیش از میلاد روابط تجاری میان مالزی و کشورهای هند و چین گسترش یافت و به مرور فرهنگ، زبان و آداب و رسوم اجتماعی این کشور‌ها مردم مالزی را تحت تاثیر قرار داد. به گونه‌ای که تا همین امروز نشانه‌هایی از دوران هندو بودایی در معابد شبه جزیره مالزی به وضوح قابل مشاهده است.

در قرن دوم، مالزی تحت سیطره و سلطه هندی‌ها درآمد و پس از آن با ورود دین اسلام به این کشور (از طریق تجار ایرانی، عرب و هندی) عمر دوره هندو بودایی به پایان رسید. از همان دوره دین اسلام به عنوان مذهب رسمی مردم این مرز و بوم شناخته شد.

کشورهای پرتغال و هلند در بازه‌های زمانی کوتاه توانستند بندر ملاکا که یکی از مهم‌ترین مناطق تجاری مالزی شناخته می‌شد را از آن خود کنند. در نهایت استعمارگران انگلیسی نظارت این بندر و بعد از آن ایالت‌های پراک و سلانگور را از آن خود کرد. امروزه بخش زیادی از این شبه جزیره تحت سیطره انگلیس است.

ساختار حکومتی و سیاسی کشور مالزی

در کشور مالزی نظام سلطنتی مشروطه حاکم است و سیستم‌های فدرال بدنه‌های حکومتی آن را تشکیل می‌دهند. شخص پادشاه از میان خانواده سلاطین ایالت‌های این کشور انتخاب می‌شود و به مدت پنج سال در راس حکومت قرار می‌گیرد. نمایندگان فدرال نخست وزیر را انتخاب کرده و در واقع قدرت اجرایی این کشور را به او اعطا می‌کنند. 40 حزب سیاسی در این کشور جریان دارند که حزب آمنو و بعد از آن حزب مسلمان پاس قدرتمندترین آن‌ها محسوب می‌شوند.

اقتصاد کشور مالزی

کشور مالزی طی سال‌های اخیر شاهد رشد اقتصادی قابل توجهی بوده است. در دورنمای مالی درازمدت این کشور سیاست‌های وسیعی گنجانده شده و مملو از برنامه‌های اقتصادی و اجتماعی است تا به مرور این رشد را بیشتر و بیشتر کند. مالزی در زمینه رقابت اقتصادی رتبه 21 جهان را از آن خود کرده و در زمینه‌های دیگر همچون جنگل داری و ماهیگیری رتبه 17 جهان مربوط به مالزی است. صنعت ساخت و ساز مالزی نیز با استفاده از متریال‌ جدید و پیشرفته روز دنیا رکورد خوبی برای خود به ثبت رسانده و رتبه مناسبی کسب کرده است.

مالزی در زمینه رقابت اقتصادی رتبه 21 جهان

در سال 2020 حتی با وجود اینکه حجم اقلام صادراتی به مالزی قابل توجه بود (حدود 190 میلیارد دلار)، اما آمار تولید ناخالص داخلی این کشور همچنان با رشد هشت برابری نسبت به هفت سال گذشته همراه است. رشد اقتصادی مالزی به رقم حیرت انگیز 920 میلیارد دلار در سال 2020 رسیده است. بخش عمده این رشد و پیشرفت اقتصادی به پشتوانه تولید و خدمات و وجود امکانات پیشرفته (به طور عمده در بخش خصوصی) است.

این مقاله را هم بخوانید: چرا لیست خریداران خارجی به درد صادرات نمیخورد؟

نه تنها بخش‌های مربوط به تولید مواد خام و اولیه کشاورزی و معدن در طول این سال‌ها عملکرد بسیار خوبی داشته‌اند، بلکه این پیشرفت و توسعه در بخش‌های خدمات پیشرفته و صنعتی نیز دیده می‌شود. البته این رشد حیرت انگیز در بخش تولید داخلی، مسئله نیاز این کشور به واردات و لزوم صادرات به مالزی را زیر سوال نمی‌برد.

درهای اقتصاد مالزی به روی تمام دنیا باز است و دخالت های دولتی در اقتصاد در حداقل خود انجام میشود. همه این‌ها در کنار هم نیاز هستند تا این کشور طی سال‌های آینده به بهترین شرایط خود دست یابد.

چهار میلیارد بشکه ذخیره نفتی مالزی

با وجود زیرساخت‌های لازم و زمینه قابل قبول در حوزه فعالیت‌های جدی فناورانه شاهد رشد خوبی در نیروی کار و سرمایه این کشور هستیم. چیزی قریب به چهار میلیارد بشکه ذخیره نفتی در این کشور وجود دارد و میزان ذخیره گازی آن 5 تریلیون متر مکعب برآورد شده که رقم جالب توجهی است.

صادرات مالزی به سایر کشور ها

نقشه صادرات مالزی به سایر کشور ها

بر اساس آماری که در سال 2020 منتشر شده است، صادرات مالزی به سایر کشورها برابر 233,553,703,000 دلار یعنی بالغ بر 233 میلیارد دلار بوده که نقشه این بازارهای صادراتی را در شکل بالا می توانید مشاهده کنید.

مالزی به کدام کشور ها بیشترین صادرات را دارد؟

مقاصد صادراتی مالزی

کشورهایی که در سال 2020 بیشترین واردات از مالزی را داشته اند عبارتند از:

  1. چین (16.2 %)
  2. سنگاپور (14.5 %)
  3. آمریکا (11.1 %)
  4. هنگ کنگ (6.9 %)
  5. ژاپن (6.3 %)
  6. تایلند (4.6 %)
  7. کره جنوبی (3.5 %)
  8. چین تایپه (3.5 %)
  9. ویتنام (3.1 %)
  10. هند (3.1 %)

مهمترین اقلام صادراتی مالزی به سایر کشورها

محصولات صادراتی مالزی

بیشترین کالاهایی که مالزی به دیگر کشور ها در سال 2020 صادر کرده عبارتند از:

  1. ماشین آلات و تجهیزات الکتریکی و قطعات آنها؛ ضبط کننده و تولید کننده صدا، تلویزیون. . .
  2. سوخت های معدنی، روغن های معدنی و محصولات حاصل از تقطیر آنها؛ مواد قیری؛ معدنی . . .
  3. ماشین آلات، لوازم مکانیکی، راکتورهای هسته ای، بویلرها؛ بخش هایی از آن
  4. چربی ها و روغن های حیوانی یا گیاهی و فرآورده های برش آنها چربی های خوراکی آماده؛ حیوان . . .
  5. لاستیک و مصنوعات آن
  6. نوری، عکاسی، فیلمبرداری، اندازه گیری، بررسی، دقیق، پزشکی یا جراحی. . .
  7. پلاستیک و مصنوعات از آن
  8. آهن و فولاد
  9. محصولات شیمیایی متفرقه
  10. آلومینیوم و محصولات آن

چه کشور هایی بیشترین صادرات به مالزی را دارند؟

نقشه واردات مالزی از سایر کشور ها

مالزی در سال 2020 به میزان 189,559,672,000 دلار یعنی بالغ بر 189 میلیارد دلار واردات از جهان داشته است. نقشه واردات مالزی از سایر کشورها را در شکل بالا می توانید مشاهده کنید.

10 کشور برتر صادرکننده به مالزی

در اینجا 10 کشور برتر صادرکننده به مالزی را میبنیم. و جالب اینجاست که واردات از چین، سنگاپور و امریکا در رتبه اول تا سوم هستند.

کشور های صادر کننده به مالزی

  1. چین (21.5 %)
  2. سنگاپور (9.3 %)
  3. آمریکا (8.7 %)
  4. ژاپن (7.7 %)
  5. چین تایپه( 7.2 %)
  6. کره جنوبی (5.7 %)
  7. اندونزی ( 4.6 %)
  8. تایلند (4.3 %)
  9. هند (3.1 %)
  10. آلمان (2.9 %)

مهمترین گروه های کالایی صادرات به مالزی

محصولات وارداتی مالزی

مهمترین گروه های کالایی صادر شده به مالزی در سال 2020 عبارتند از:

  1. ماشین آلات و تجهیزات الکتریکی و قطعات آنها؛ ضبط کننده و تولید کننده صدا، تلویزیون. . .
  2. سوخت های معدنی، روغن های معدنی و محصولات حاصل از تقطیر آنها؛ مواد قیری؛ معدنی . . .
  3. ماشین آلات، لوازم مکانیکی، راکتورهای هسته ای، بویلرها؛ بخش هایی از آن
  4. پلاستیک و مصنوعات از آن
  5. نوری، عکاسی، فیلمبرداری، اندازه گیری، بررسی، دقیق، پزشکی یا جراحی. . .
  6. آهن و فولاد
  7. آلومینیوم و محصولات آن
  8. وسایل نقلیه غیر از راه آهن یا تراموا و قطعات و لوازم جانبی آنها
  9. مروارید طبیعی یا پرورشی، سنگ های قیمتی یا نیمه قیمتی، فلزات گرانبها، فلزات روکش شده. . .
  10. لاستیک و مصنوعات آن

سهم ایران از صادرات به مالزی

مالزی یک کشور اسلامی است و از دوستان نزدیک و شرکای تجاری قدرتمند ایران محسوب می‌شود. طی سال‌های گذشته این دو کشور همواره سعی کردند روابط بازرگانی و سیاسی بین خود را توسعه دهند و از این هم نزدیک‌تر شوند. با گسترش این روابط، ایران می‌تواند از فناوری پیشرفته این کشور نیز استفاده کند و در عوض با عرضه محصولات خود به مردم مالزی، سهم خوبی از بازار مالزی را از آن خود کند.

تجار ایرانی در تلاش‌اند تا با توجه به عضویت این کشور در اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا، هوشمندانه به بازار بلوک بزرگ اقتصادی منطقه شامل ده کشور جنوب شرق آسیا از جمله، سنگاپور، ویتنام، فیلیپین و تایلند دست پیدا کنند.

به عقیده کارشناسان فرصت‌های خوبی برای گسترش روابط تجاری بین ایران و مالزی وجود دارد. در حال حاضر حجم صادرات ایران به مالزی در حدود 100 میلیون دلار است. در آینده نزدیک با گسترش روابط تجاری بین تهران و کوالالامپور این عدد به مراتب میتواند بیشتر شود. آمار کالاهای ایرانی صادراتی به مالزی در سالهای مختلف به شرح زیر است:

  • سال 1400 میزان 85,188,303 دلار
  • سال 99 میزان 98,535,803 دلار
  • سال 98 میزان 124,315,733 دلار
  • سال 97 میزان 246,808,133 دلار
  • سال 96 میزان 206,255,548 دلار
  • سال 95 میزان 86,684,363 دلار

کالاهای صادراتی ایران به مالزی

در حال حاضر نفت و فرآورده‌های نفتی، فرش، کفپوش، خشکبار، سنگ، مصالح ساختمانی و آلومینیوم از مهم‌ترین اقلام صادرات ایران به مالزی به شمار می‌روند. در کنار این‌ها مواردی مثل صادرات خرما، زعفران، میوه، خشکبار، سنگ، عسل و صادرات پسته به مالزی از دیگر اقلام صادراتی سودآور به این کشور شناخته می‌شوند.

بزرگترین مانع صادرات به مالزی برای بازرگانان ایرانی چیست؟

در کنار سختی های شناخت و تحقیقات بازار در مالزی و همچنین بعد مسافت طولانی، یک مانع بزرگ به عنوان بزرگترین مانع صادراتی همچنان به قوت خود باقیست. بزرگترین مانع صادراتی ضعف دانش تجارت خارجی بازرگان ایرانی است. تا شما این ضعف را برطرف نکنید، نمیتوانید از بازرگانی سنتی عبور کرده و به عنوان یک تاجر باسواد امروزی موفق عمل کنید.

زومین بازار به عنوان مجموعه ای متخصص در زمینه آموزش صادرات و واردات و تجارت بین الملل همراه شماست تا بتوانید از امکانات موجود بهترین استفاده را داشته باشید و این بزرگترین مانع صادراتی را پشت سر بگذارید. پیشنهاد ما استفاده از محتوای آموزشی دوره صادرات و واردات است.

پتانسیل صادرات ایران به مالزی

مهمترین کالاهای دارای پتانسیل صادراتی به مالزی را در جدول و نمودار زیر مشاهده می کنید:

پتانسیل محصولات ایرانی صادرات به مالزی

در نمودار زیر هم اقلام صادراتی ایرانی به مالزی که دارای بیشترین پتانسیل کاری هستند را مشاهده می کنید:

پتانسیل محصولات ایرانی صادرات به مالزی

همانطور که میبینید اقلام زیادی وجود هستند که پتانسیل صادراتی از کشورمان به کشور مالزی را دارند. البته در کنار این‌ها می‌توان زمینه همکاری این دو کشور در حوزه‌های دیگر نظیر صنایع پتروشیمی، لاستیک، سیمان، صنایع مخابرات و شبکه مخابراتی، صنایع تولیدی، مواد شیمیایی، جهانگردی، هتل سازی، موتورسیکلت، سنگ و گرانیت، بهره‌بردارى و تصفیه روغن، پرورش میگو و فرآورى کاکائو را هم نام برد. در اینجا نگاهی به پتانسیل صادرات برخی کالاهای ایرانی به مالزی داریم.

صادرات میوه به مالزی

معمولا بازارهای هدف عمده برای صادرات میوه ایرانی کشورهایی هستند که در همسایگی ایران قرار دارند، با این حال اگر برنامه‌ریزی مناسب و زیرساخت های لازم وجود داشته باشد، میوه این پتانسیل را دارد تا به یک تجارت پر سود برای تجار ایرانی تبدیل شود و همواره جذابیت خاص خودش را دارد.

بنا بر آمار رسمی به دست آمده چیزی حدود 20 الی 30 درصد نیاز میوه مصرفی این کشور از طریق واردات تامین می‌شود و حقیقت امر این است که عمده صادرکنندگان میوه به مالزی کشورهای هند، چین، آمریکا، مصر، استرالیا، نیوزلند و آفریقای جنوبی هستند.

برای صادرات میوه به این کشور نیازی به اخذ مجوزهای سهمیه‌ای نیست و همین‌ که سازمان یا شخص صادرکننده گواهی بهداشتی و گواهی مبدا را داشته باشد، کافی است. همچنین گمرک این کشور در زمینه ورود میوه سخت‌گیری زیادی اعمال نمی‌کند و مراحل اداری آن راحت‌‌تر انجام می‌شود.

اگر بخواهیم به مهم‌ترین میوه‌ها و صیفی‌جات ایرانی که شاید بتوانند بازار فروش خوبی در مالزی داشته باشند و احتمالاً گزینه‌های خوبی برای صادرات به مالزی هستند اشاره کنیم، می‌توانیم به این موارد اشاره کنیم: گیلاس، زردآلو، شلیل، توت فرنگی، هلو، سیر، پیاز، سیب زمینی، خربزه و سایر ملون‌ها، قارچ و انواع سیب‌ها مثل سیب زرد

قیمت برخی از این اقلام در بازار مالزی عبارت است از:

  • ملون چینی کیلویی 6 تا 6.5 رینگیت
  • انار هندی 9 عدد متوسط معادل 50 رینگیت
  • کیوی طلایی نیوزیلندی کیلویی حدود 25 تا 26 رینگیت
  • انگور سبز کیلویی 13 رینگیت
  • انگور قرمز بی‌دانه کیلویی 13 رینگیت
  • گیلاس شیشه‌ای آمریکایی نیم کیلو بین 35 تا 40 رینگیت
  • انگور سیاه کیلویی حدود 13 رینگیت

چه موانعی بر سر راه صادرات میوه به مالزی وجود دارد؟

برخی از مهم‌ترین موانع صادرات میوه به مالزی عبارتند از:

مشکل اول: ضعف دانش کسب و کار

واردکنندگان مالزی نسبت به میوه ایران و میزان تولید و صادرات آن آشنایی و شناخت کافی ندارند (ضعف بازاریابی و تبلیغات ایران). همچنین مشتریان خارجی انتظار دارند میوه‌ها در بسته‌بندی‌های مناسب و مرتب شده (دارای سورتینگ مناسب) به آنان تحویل داده شود. تجار ایرانی هنوز نتوانسته عملیات جمع‌آوری و سورتینگ را به شکل مناسب انجام داده و بسته بندی صادراتی بهینه ارائه کنند.

این مقاله را هم حتما بخوانید: مشتری یابی خارجی

مشکل دوم: مراحل اجرایی دست و پاگیر گمرک ایران

یک نمونه اینکه صادرکننده باید ابتدا میوه صادراتی خود را در سردخانه گمرک بخواباند که هزینه انبار و نگهداری را به دوش تاجر می‌اندازد. یک مشکل دیگر اینکه برای ارزیابی میوه آن را از سردخانه خارج می‌کنند و بعد مجدداً آن را به سردخانه بازمی‌گردانند. تاثیر این بازه زمانی خروج از سردخانه بر روی طعم و بافت میوه کاملاً مشهود خواهد بود.

در کشوری مثل مالزی گمرک به صورت شبانه روزی فعالیت دارد و کالاها را بدون معطلی ترخیص می‌کند. در حالی که بحث تعطیلی در روزهای تعطیل یکی از مهم‌ترین مشکلات گمرک ایران است. فعالیت این ارگان 24 ساعته نیست.

مشکلات اظهار گمرکی داخل کشورمان که تحت تاثیر دخالت‌های انسانی تشدید هم می‌شود نیز همچنان پابرجاست.

مشکل سوم: ضعف زیر ساخت های لجستیک

مشکل دیگر ضعف ساختارهای کشتیرانی و نداشتن تجارت دریایی مناسب با مالزی در کنار کمبود کانتینرهای یخچال‌دار است. البته هزینه‌های مربوط به حمل بار نیز تا حد بسیار زیادی افزایش یافته و تاثیر تحریم‌های جهانی نیز بر صنعت کشتیرانی ما کاملا مشهود است.

مشکل چهارم: ضایعات میوه ها

هزینه دور ریز میوه‌های تابستانه بالا است. میوه‌های تابستانه خیلی زود از بین می‌روند و فاسد می‌شوند. همچنین مشکلاتی مثل خرابی، لکه و آسیب‌پذیری در حمل و نقل هم می‌تواند در کمین محموله ها باشد. البته از آنجایی که قیمت تمام شده برای صادرات میوه به مالزی پایین است، بطور کلی تجارت پر رونقی را فراهم می‌کند که سود آن شاید حتی از محصولات دیگر نیز بالاتر باشد.

صادرات خرما به مالزی

یکی از نیازهای وارداتی مالزی که طی سال‌های گذشته توجه بسیاری از تولیدکنندگان در سرتاسر دنیا را به خود جلب کرده خرما است. از این رو بسیاری از کشورهایی که خرمای صادراتی دارند، از جمله عربستان، مصر و ایران، در پی آن هستند تا با صادرات خرما به این کشور مسلمان، سهمی در بازار آن به دست بیاورند.

دلیل رونق واردات خرما به مالزی می‌تواند وجود جمعیت مسلمان زیاد در این کشور باشد. می‌دانیم که مسلمانان در مناسبت‌های مذهبی خرما سرو می‌کنند و از این رو رونق بازار خرید و فروش خرما در این کشور جالب توجه است.

صادرات زعفران به مالزی

یکی از ظرفیت‌های مهم ارتباط تجاری بین ایران و مالزی، صادرات زعفران به مالزی است که در گسترش روابط بازرگانی بین این دو کشور نقش عمده‌ای ایفا می‌کند. در حال حاضر شرکت های مختلفی در زمینه صادرات زعفران از ایران فعالیت دارند. اما همچنان وجود یک مارکتینگ پلن مناسب میتواند شما را در این بازار به سود سرشار برساند. بسته بندی صادراتی مناسب برای زعفران نیز میتواند نقش بسیار تعیین کننده ای داشته باشد.

زعفران و عسل از کالاهای پرسود صادراتی به مالزی

صادرات عسل به مالزی

یکی دیگر از صادرات پرسود تولیدکنندگان ایرانی صادرات عسل به مالزی است. بسیاری از پرورش‌دهندگان زنبور عسل در ایران توانسته‌اند با برقراری ارتباط با مشتریان مالایی، عسل مرغوب ایرانی را وارد بازارهای این کشور کنند و یکی دیگر از ظرفیت‌های صادراتی خود را به دنیا بشناسانند. توجه داشته باشید که ورود عسل ایرانی به کشور مالزی منوط به دریافت گواهی بهداشت، گواهینامه‌های استاندارد، گواهی سازمان غذا و دارو و تائیدیه‌های ارزش تغذیه‌ای عسل است.

عسل‌های آویشن، عسل بهار نارنج، عسل گون، عسل اقاقیا، عسل کُنار، عسل رازیانه، عسل وحشی و عسل مانوکا از مهم‌ترین انواع عسل‌های صادراتی ایران به شمار می‌روند که هر یک از آن‌ها طعم و بوی خاص و بازار مخصوص به خود را دارند.

صادرات پسته به مالزی

پسته ایرانی در کیفیت‌های متنوع بسته‌بندی و به سرتاسر جهان صادرات می‌شود و کشور مالزی یکی از بزرگترین مشتریان پسته ایران است. به همین خاطر بسیاری از شرکت‌های تولید و بسته بندی پسته به دنبال راهی برای صادرات هستند.

به طور کلی نیاز وارداتی پسته مالزی از جانب ایران و آمریکا تامین می‌شود. پسته‌های بادامی، فندقی و احمد آقایی رایج‌ترین انواع این خشکبار هستند که برای صادرات پسته به مالزی انتخاب می‌شوند. کیفیت محصول ایرانی و طعم لذیذ آن کمک کرده جایگاه خود را در میان مردم مالزی بدست آورد و این یکی از مزیت‌های رقابتی این محصول به شمار می‌رود.

مدارک مورد نیاز برای صادرات به مالزی

در ادامه برخی از مدارکی که باید در جریان صادرات به مالزی تهیه شود را بررسی می‌کنیم.

پیش فاکتور کالا PI

وجود این مدرک لازم و اجباری نیست؛ اما ممکن است در موارد خاص از شخص صادرکننده کالا درخواست شود که در این صورت باید بتواند آن را ارائه دهد.

فاکتور تجاری کالا Commercial Invoice

از این فاکتور دو نسخه مورد نیاز است. فاکتور امضا شده توسط شخص صادرکننده یا فرستنده که باید حاوی این جزئیات باید:

  • تعداد و توضیحات بسته‌ها
  • توضیحات دقیق کالا
  • وزن یا مقدار ناخالص و خالص
  • مبلغ FOB یا CIF یا سایر ترم ها
  • کشور مبدا
  • محل حمل و مقصد کالا
  • سایر اطلاعات

گواهی مبدا CO

این گواهی که توسط اتاق بازرگانی صادر میشود باید شامل جزئیات زیر باشد:

  • شرح کالا
  • ارزش کل فاکتورشده کالاها
  • امضای مالک، شریک یا مقام اول شرکت تولیدکننده یا عرضه کننده (نام شخص امضاکننده و سمت در شرکت ذکر شود)

مجوزهای صادراتی

شامل گواهی بهداشت، قرنطینه، استاندارد، ثبت برند و … بر حسب نوع کالا

بیمه نامه باربری

یک برگ بیمه‌نامه که طبق روال عادی تجاری تهیه می‌شود و میتواند کلاوز A، کلاوز B یا کلاوز C باشد

بارنامه BL

بارنامه حداقل دو نسخه دارد و توسط شرکت حمل صادر میشود

لیست بسته بندی Packing List

پکینگ لیست که توسط فروشنده صادر میشود و ترخیص کالا از گمرک را راحت‌تر میکند

الزامات بهداشت عمومی کالای صادراتی به مالزی

مهمترین موارد و الزامات بهداشت عمومی کالاهای صادراتی به مالزی عبارتند از:

  • برای بسیاری از موارد صادرات به مالزی مثل گیاهان و قلمه‌های تکثیر، بذر، محیط کشت، خاک و…‌ دریافت مجوز از وزارت کشاورزی این کشور الزامی است.
  • بر فرایند واردات داروها، مواد دارویی و افزودنی‌های شیمیایی مورد استفاده در مواد غذایی الزامات ویژه حاکم است. کلیه مواد غذایی و داروهای وارداتی تحت بازرسی قرار می‌گیرند.
  • موتورهای الکتریکی باید توسط بازرس ارشد برق تایید شوند.
  • ماشین آلات باید الزامات ایمنی را رعایت کنند و توسط بازرس ارشد ماشین آلات مورد تایید قرار گیرند.

نرخ تعرفه گمرکی مالزی بین 0 ال 50 درصد متغیر است

تعرفه و مالیات صادرات به مالزی

نرخ تعرفه واردات کالا به مالزی بین 0 تا 50 درصد متغیر است. میانگین عوارض پرداختی برای کالاهای صنعتی وارداتی به مالزی نیز معادل 6.1 درصد برآورد شده است. گمرکات این کشور برای کالاهایی که این کشور در مقیاس قابل توجه تولید می‌کند و همچنین کالاهای «حرام» مثل گوشت خوک و الکل، تعرفه‌های بالاتری اعمال می‌کند.

از طرفی برای کالاهایی مثل مواد خام اولیه مورد نیاز برای تولید کالاهای صادراتی مقدار تعرفه کمتر می‌شود یا معافیت کامل برای این صادرکنندگان در نظر گرفته می‌شود. به ویژه زمانی که تامین این مواد خام در داخل مرزهای کشور دشوار باشد.

کلام آخر: مالزی و ایران دو کشور دور با سلایقی نزدیک

همانطور که در ابتدای این مقاله وعده دادیم، اکنون پس از مطالعه کامل این مطلب با مواردی مثل تاریخچه و موقعیت جغرافیایی این کشور، ساختارهای سیاسی و حکومتی و شرایط اقتصادی، روابط تجاری و مذهب مردم این کشور آشنا شدیم. روابط تجاری ایران و مالزی را بررسی کردیم همچنین دریافتیم که مهمترین کالا‌های صادراتی ایران به مالزی عبارت‌اند از نفت و فرآورده‌های نفتی، فرش، کفپوش، خشکبار شامل خرما و پسته، سنگ، مصالح ساختمانی و آلومینیوم.

پتانسیل صادرات ایران به مالزی را زیر ذره بین بردیم. بطور مثال صادرات میوه به مالزی را بررسی کردیم که میتواند یک تجارت پرسود و پر رونق باشد. اشاره ای هم به صادرات عسل، پسته و خرما به مالزی داشتیم. نهایتا میتوانیم اینطور جمعبندی کنیم که ایران و مالزی علیرغم فاصله دور جغرافیایی، سلایق نزدیک و اشتراکات فرهنگی و مذهبی قابل توجههی دارند.

تجار ایرانی میتوانند با شناخت ظرفیتهای بازار مالزی و فرهنگ مردم این کشوذ در داشتن یک بیزینس پلن صادراتی مناسب، به سودهای کلانی دست پیدا کنند. تجار کشور مالزی عمدتا مردم صبور و خونسردی هستند. شما نیز به عنوان یک صادرکننده کالا به کشور مالزی باید بتوانید در طول معامله صبوری به خرج دهید و عجله را کنار بگذارید.

بگذارید کلیه مراحل روند قانونی خود را طی کنند و با شتاب زدگی و عجله طرف مالایی را دلسرد نکنید. یک مورد بسیار مهم که باید در طول معامله و حتی پس از آن رعایت شود، رعایت احترام و ادب است. حین صحبت با طرف معامله ادب را رعایت کنید و برای صحبت با او وقت کافی بگذارید.

در طول جلسه اول و طی جلسات آتی رفتار خود را تحت کنترل داشته باشید و به سوالاتی که از شما پرسیده می‌شود صادقانه پاسخ دهید. احتمالا طرف معامله سعی دارد با این سوالات شما را بسنجد، سر صحبت را با شما باز کند و به اصطلاح یخ اولیه را آب کند. برقراری ارتباط مناسب با مردم این کشور و استفاده از افراد محلی با نفوذ به عنوان واسطه نیز میتواند برای شما کمک بزرگی باشد.

ادامه مسیر مطالعه…

خواند این مقالات نیز میتواند برای شما جذاب باشد:

حالا نوبت شماست! شما بگویید.

حالا نوبت شماست. دیدگاه یا سوالات خودتان را در پایین همین صفحه مطرح کنید. ضمنا میتوانید نگاهی هم به صفحه مشاوره صادرات و واردات ما بیندازید و با مسائل مطرح شده سایر کاربران و راه حل های ارائه شده توسط ما آشنا شوید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *