آخرین بروزرسانی در: 1403/08/09
صادرات به اندونزی چگونه است و چه اطلاعاتی را باید پیش از شروع کار بدانیم؟ کشور اندونزی در قسمت جنوب شرق آسیا و در نزدیکی قاره اقیانوسیه قرار گرفته است. این کشور از 17 هزار جزیره تشکیل شده و از نظر تقسیم بندی های استانی به 33 استان تقسیم شده است. نزدیک به دو میلیون کیلومتر مربع مساحت دارد که از این نظر پانزدهمین کشور بزرگ دنیا محسوب می شود. این کشور بالای 200 میلیون نفر جمعیت دارد و از نظر تعداد جمعیت اندونزی در رتبه چهارمین کشور دنیا بعد از چین، هند و ایالات متحده آمریکا قرار دارد و واحد پول این کشور روپیه می باشد.
آنچه که مورد تحلیل و بررسی قرار گفته است:
- صادرات اندونزی به سایر کشور ها
- مهمترین اقلام صادراتی اندونزی به سایر کشورها
- چه کشور هایی بیشترین صادرات به اندونزی را دارند؟
- مهمترین گروه های کالایی صادرات به اندونزی
- سهم ایران از صادرات به اندونزی و ارزش دلاری آنها
- مهمترین کالا های صادراتی ایران به اندونزی
- پتانسیل صادرات کالای ایرانی به اندونزی
- مراحل گمرکی برای صادرات کالا به اندونزی
ویژگیهای جغرافیایی اندونزی
این کشور بر روی خط استوا قرار گرفته و آب و هوای گرم و مرطوب استوایی داراد. جاکارتا به عنوان پایتخت، یکی از مراکز مهم اقتصادی در این کشور محسوب می شود که در حال حاضر بیش از 9 میلیون نفر جمعیت داشته و 670 کیلومتر مربع وسعت دارد.
جاکارتا در یکی از مهمترین جزایر اندونزی یعنی جاوه قرارگرفته که حدود 60 درصد کل جمعیت کشور را در خود جای داده است. چیزی در حدود دو سوم مساحت این کشور (در حدود 120 میلیون هکتار) را جنگل های استوایی پوشش داده و از این رو اندونزی بزرگترین جنگل ها را در بین کشورهای جنوب شرق آسیا داراست.
به دلیل قرار گرفتن در منطقه استوایی، در طول سال بارندگی های بسیار سنگینی در این کشور اتفاق میافتد. پوشش گیاهی در کشور اندونزی سبب شده است که روغن درخت نخل به عنوان یکی از مهم ترین محصولات این کشور شناخته شود و بخش عمدهای از درآمد این کشور از این طریق محقق می شود.
پیشینه فرهنگی و اجتماعی اندونزی
زبان رسمی مردم اندونزی، اندونزیایی می باشد دین رسمی این کشور اسلام است. اسلام توسط بازرگانان دریانورد مسلمان که از کشور تانزانیا به این منطقه سفر کرده بودند در این منطقه گسترش پیدا کرده است. کشور اندونزی از سال 1945 از کشور هلند استقلال پیدا کرد و در سال 1949 استقلال این کشور به رسمیت شمرده شد.
بیشتر بخوانید: 5 اشتباه مهلک در شروع تجارت بین المللی
اندونزی بزرگترین کشور مسلمان در دنیا محسوب می شود و چیزی در حدود 86 درصد اندونزی مسلمان هستند و مابقی مسیحی، هندو و بودایی می باشند. نقاشی یکی از مهمترین هنرهایی است که در اندونزی جایگاه ویژه ای دارد. همچنین موسیقی در کشور اندونزی دارای طرفداران زیادی می باشد و موسیقی سنتی و موسیقی پاپ در این کشور به صورت حرفه ای دنبال می شود.
وضعیت اقتصادی اندونزی بزرگترین کشور مسلمان
از نکات قابل ذکر در ارتباط با کشور اندونزی آن است که پس از متحد شدن کشورهای جنوب شرق آسیا علیه نفوذ شوروی سابق با راه اندازی سازمان ASEAN دفتر آن در جاکارتا پایتخت اندونزی قرار گرفت و زمینه سازی مناسبی برای رشد اقتصادی کشورهای جنوب شرق آسیا از طریق این سازمان صورت گرفت. به گونهای که این کشورها از اواخر دهه 80 میلادی موفق شدند به رشد اقتصادی بالای 10 درصد نیز دست پیدا کنند.
پس از بحران سال 1997 در اندونزی که منجر به افت شدید ارزش روپیه در مقابل دلار آمریکا شد اعتراضات مردمی شدیدی در این سال اتفاق افتاد که منجر به برکناری رئیس بانک مرکزی این کشور شد و در ادامه سوهارتو رئیس جمهور وقت کشور نیز استعفا داد.
در همین دوران و با اوج گرفتن بحران اقتصادی و همزمان با اغتشاشات مردمی استان تیمور شرقی نیز ادعای استقلال نمود و در سال 2002 از کشور اندونزی جدا شد. پس از بحران اقتصادی و تقریباً از سال 2000 روند رشد اقتصادی اندونزی از سر گرفته شد و به طور متوسط سالیانه بین 4 تا 7 درصد رشد اقتصادی اتفاق افتاد.
رئیس جمهورفعلی اندونزی که در حال حاضر در تلاش است که بتواند مشکلات اقتصادی موجود در داخل کشور را از بین ببرد با هدف تحقق رشد اقتصادی سالیانه 7 درصد به این خواسته رسیده است و برنامه خود را برای دستیابی به این هدف، توسعه روابط خارجی خود و استفاده از ظرفیت های خارج از کشور برای حل مشکلات داخلی و تحقق رشد اقتصادی داخلی در نظر گرفته است.
جایگاه اقتصادی اندونزی در سال 2019
کشور اندونزی به عنوان شانزدهمین اقتصاد دنیا از نظر میزان تولید ناخالص داخلی است. همچنین این کشور از نظر میزان صادرات رتبه سی امین کشور را به دست آورد و همین رتبه را از نظر میزان واردات در سال 2019 کسب کرده است. کشور اندونزی از نظر سرانه تولید ناخالص داخلی رتبه 117 در دنیا را به دست آورد، این کشور در سال 2019 رتبه 68 از نظر میزان پیچیده بودن اقتصاد را به دست آورد .
مشکلات و چالش های عدم تحقق سریع رشد اقتصادی اندونزی
کشور اندونزی از نظر مساحت و تنوع قومیت و فرهنگ یک کشور بزرگ محسوب می شود. این کشور در طی چند دهه اخیر تبدیل به یکی از کشورهای تاثیرگذار در منطقه جنوب شرق آسیا شده است و تلاش دارد تا از طریق مزیت های داخلی خود مانند ظرفیت توسعه صنعت گردشگری و همچنین استفاده از منابع طبیعی در جهت توسعه محصولات کشاورزی و از سوی دیگر توسعه روابط بین المللی به رشد اقتصادی کمک نماید.
یکی از مشکلات اصلی که در حال حاضر در این کشور وجود دارد، بی سوادی بخش عظیمی از جمعیت اندونزی است که روستاییان را شامل می شود. مشکل دیگر تضاد فرهنگی در بین اکثریت مردم کشور اندونزی و کشورهای غربی میباشد. مشکل سوم نیز تمرکز بر استفاده از منابع تامین طبیعی خام و عدم استفاده از تکنولوژی های به روز است.
صنایع مهم در اندونزی
مهمترین صنایعی که اندونزی با تکیه بر آنها موفق شد رشد اقتصادی خود را بهبود دهد، عبارت بودند از صنعت گردشگری، چوب و زغال سنگ، نفت و کشاورزی. اما ثبات موجود در قیمت نفت و همچنین تمایل کمتر دنیا به استفاده از زغال سنگ، اندونزی را با مشکل مواجه کرد. در عمل اندونزی برای برنامه ریزی آینده خود در درازمدت نمیتوانست از مزیت های نفت و زغال سنگ خود برای کمک به رشد اقتصادی خود استفاده نماید.
از سوی دیگر شرایط آب و هوایی و خاک حاصلخیز این کشور شرایط مناسبی را برای تولید محصولات کشاورزی و عرضه آنها به خارج از کشور فراهم نمود. همچنین طبیعت سرسبز و زیبا در جزایر متعدد این کشور فرصت مناسبی را برای توسعه صنعت گردشگری در این کشور فراهم نمود. از این رو در طی سالهای اخیر سرمایه گذاری گستردهای در ارتباط با توسعه بخش کشاورزی و صنعت توریسم در کشور اندونزی صورت پذیرفته است.
آ سه آن نیز به اندونزی کمک زیادی کرد. سازمان ASEAN که با محوریت خود اندونزی پایه گذاری شد، تعداد اعضای خود را گسترش داد. همبستگی بین اعضا بیشتر شد. و موضوعات سیاسی و فرهنگی به فعالیت های این سازمان اضافه شد. همه این موارد منجر به توسعه اقتصادی کشورهای عضو این سازمان گردید. تا جایی که در حال حاضر ASEAN به رقیب جدی برای اتحادیه اروپا، نفتا در آمریکای شمالی و همینطور سازمان شانگهای در آسیا تبدیل شده است.
صادرات اندونزی به سایر کشور ها
بر اساس آماری که در سال 2020 منتشر شده است، صادرات اندونزی به سایر کشورها برابر 163,306,490,000 دلار یعنی بالغ بر 163 میلیارد دلار بوده که نقشه این بازارهای صادراتی را در شکل بالا می توانید مشاهده کنید.
اندونزی به کدام کشور ها بیشترین صادرات را دارد؟
کشورهایی که در سال 2020 بیشترین واردات از اندونزی را داشته اند:
- چین (19.5 %)
- آمریکا (11.4%)
- ژاپن (8.4 %)
- سنگاپور (6.6 %)
- هند (6.4 %)
- مالزی (5 %)
- کره جنوبی (4 %)
- فیلیپین (3.6 %)
- تایلند (3.1 %)
- ویتنام (3 %)
مهمترین اقلام صادراتی اندونزی به سایر کشورها
بیشترین کالاهایی که اندونزی به دیگر کشور ها در سال 2020 صادر کرده عبارتند از:
- سوخت های معدنی، روغن های معدنی و محصولات حاصل از تقطیر آنها؛ مواد قیری؛ معدنی . . .
- چربی ها و روغن های حیوانی یا گیاهی و فرآورده های برش آنها چربی های خوراکی آماده؛ حیوان . . .
- آهن و فولاد
- ماشین آلات و تجهیزات الکتریکی و قطعات آنها؛ ضبط کننده و تولید کننده صدا، تلویزیون. . .
- مروارید طبیعی یا پرورشی، سنگ های قیمتی یا نیمه قیمتی، فلزات گرانبها، فلزات روکش شده. . .
- وسایل نقلیه غیر از راه آهن یا تراموا و قطعات و لوازم جانبی آنها
- لاستیک و مصنوعات آن
- ماشین آلات، لوازم مکانیکی، راکتورهای هسته ای، بویلرها؛ بخش هایی از آن
- کفش، گتر و مانند آن؛ بخش هایی از این گونه مقالات
- کاغذ و مقوا؛ محصولات از خمیر کاغذ، کاغذ یا مقوا
چه کشور هایی بیشترین صادرات به اندونزی را دارند؟
اندونزی در سال 2020 به میزان 141,622,127,000 دلار یعنی بالغ بر 141 میلیارد دلار واردات از جهان داشته است. نقشه واردات اندونزی از سایر کشورها را در شکل بالا می توانید مشاهده کنید.
10 کشور برتر صادرکننده به اندونزی
آمار عمده صادرات کالا به اندونزی در سال 2020 توسط کشورهای دیگر:
- چین (28 %)
- سنگاپور (8.7 %)
- ژاپن (7.5 %)
- آمریکا (6.1 %)
- مالزی (4.9 %)
- کره جنوبی (4.8 %)
- تایلند (4.6 %)
- استرالیا (3.3 %)
- هند (2.7 %)
- چین تایپه (2.6 %)
مهمترین گروه های کالایی صادرات به اندونزی
مهمترین گروه های کالایی صادر شده به اندونزی در سال 2020 عبارتند از:
- ماشین آلات، لوازم مکانیکی، راکتورهای هسته ای، بویلرها؛ بخش هایی از آن
- ماشین آلات و تجهیزات الکتریکی و قطعات آنها؛ ضبط کننده و تولید کننده صدا، تلویزیون. . .
- سوخت های معدنی، روغن های معدنی و محصولات حاصل از تقطیر آنها؛ مواد قیری؛ معدنی . . .
- پلاستیک و مصنوعات از آن
- آهن و فولاد
- مواد شیمیایی آلی
- وسایل نقلیه غیر از راه آهن یا تراموا و قطعات و لوازم جانبی آنها
- غلات
- محصولات شیمیایی متفرقه
- پسماندها و ضایعات صنایع غذایی؛ تهیه علوفه دام
سهم ایران از صادرات به اندونزی
سابقه فعالیت های تجاری بین ایران و منطقه جنوب شرق آسیا تقریباً از قرن هفتم میلادی آغاز شده است. در بین کشورهای جنوب شرق آسیا کشور اندونزی به دلیل مسلمان بودن اکثر مردمان کشور، زمینههای مشترک بیشتری با تجار ایرانی داشته و بنابراین فرصت های تعامل بیشتری در ده سال گذشته به وجود آمده است. اما با این وجود علیرغم فرصت های زیادی که بین ایران و اندونزی وجود دارد، ایران سهم قابل توجهی از بازار این کشور ندارد.
در ارتباط با دیدگاهی که مردم کشور اندونزی نسبت به ایرانیان دارند باید به این نکته اشاره نمود که به دلیل اشتراکات زیاد بین مردم این دو کشور، اندونزیایی ها دیدگاه مثبتی نسبت به ایرانی ها دارند اما به دلیل تعامل کمتر ایرانی ها با مردم کشور اندونزی، میزان آشنایی با مردم ایران چندان زیاد نیست. تعداد ایرانیان مقیم کشور اندونزی هم چندان زیاد نیست و فقط عده کمی از ایرانیان ساکن اندونزی به دلیل ازدواج با شهروندان اندونزیایی در آن کشور مقیم شده اند.
ارزش دلاری صادرات کالا ایرانی به اندونزی در 6 سال گذشته
- سال 1400 میزان 920,331,447 دلار
- سال 99 میزان 673,301,629 دلار
- سال 98 میزان 977,580,605 دلار
- سال 97 میزان 784,809,258 دلار
- سال 96 میزان 648,843,886 دلار
- سال 95 میزان 173,157,324 دلار
مانع اصلی صادرات به اندونزی چیست؟
آمار های فوق به روشنی نشان میدهد که چقدر سهم ایران از صادرات به اندونزی ناچیز است. باید بپذیریم که سیاست دولت های ایران در چند دهه اخیر، متاسفانه هرگز بر مبنای یک دیپلماسی اقتصادی کارآمد نبوده است. و ضمنا باید بپذیریم که تجار بخش خصوصی نمیتوانند تاثیری بر این سیاستهای کلان غلط داشته یاشند. اما آیا بازرگانان ایرانی بخش در خصوصی توان رقابت در بازارهای بین المللی را دارند؟
توان رقابت در مارکت های صادراتی از دانش و تخصص تجار در زمینه علم تجارت بین الملل حاصل میشود. آیا تجار ایرانی در جهت ارتقای سواد و مهارت های کسب و کار خودشان حرکت میکنند؟ متاسفانه پاسخ در خصوص اکثر آنها منفی است! و همین ضعف اساسی تبدیل به بزرگترین مانع صادرات به اندونزی و سایر کشورها برای بازرگان ایرانی شده است.
اما شما میتوانید اینگونه نباشید و متفاوت عمل کنید. یعنی دانش و تخصص خودتان را به روز کنید تا بتوانید از مارکت های صادراتی سهم بگیرید. ما در زومین بازار دوره های تخصصی و کاربردی صادرات و واردات را دقیقا برای همین منظور و به جهت کمک به فعالین بخش بازرگانی طراحی کرده ایم. پیشنهاد ما استفاده از محتوای آموزشی دوره صادرات و واردات زومین بازار است.
مهمترین صادرات ایران به کشور اندونزی
با توجه به نزدیکی فرهنگی و مذهبی که بین دو کشور ایران و اندونزی وجود دارد فرصتهای زیادی میتواند در زمینه تبادل کالاهای تجاری بین دو کشور وجود داشته باشد. در طی سالهای گذشته مهمترین کالاهایی که از ایران به کشور اندونزی صادر شده است را اینجا با هم بررسی میکنیم.
با توجه به قدمت تولید آهن و فولاد در کشور ایران و سطح بلوغ تولیدکنندگان ایرانی در این صنعت و استفاده از تکنولوژی های به روز، تقاضا برای خرید محصولات آهن و فولاد ایرانی در سطح بالایی می باشد و یکی از مشتریان خارجی این صنعت، کشور اندونزی است. در طی سالهای گذشته سطح تبادلات تجاری بین دو کشور در زمینه خرید محصولات آهن و فولاد رشد چشمگیری داشته است. صادرات آهن و فولاد به کشور اندونزی به عنوان بالاترین میزان کالای صادراتی ایران به اندونزی در نظر گرفته میشود.
سایر دسته بندی کالاهای صادراتی از ایران به اندونزی شامل سوخت فسیلی، میوه و خشکبار، مواد شیمیایی معدنی، فرش و کفپوش است. آمار مربوط به صادرات ایران به اندونزی در سال 97 به تفکیک هر یک از گمرک های کشور نیز به شرح زیر بوده است:
نام گمرک | ارزش دلاری | درصد نسبی |
منطقه ویژه پتروشیمی بندر امام خمینی | 285,783,697 | 36.3194 |
منطقه ويژه معادن و فلزات | 161,178,043 | 20.4837 |
منطقه ویژه اقتصادی پارس | 154,472,451 | 19.6315 |
منطقه ویژه شهید رجایی | 116,726,952 | 14.8345 |
بندر امام خميني | 50,941,076 | 6.4740 |
منطقه ويژه بوشهر1 | 7,724,534 | 0.9817 |
فرودگاه شيراز | 2,464,543 | 0.3132 |
زنجان | 2,025,219 | 0.2574 |
ارزيابي گمرک اصفهان درکاشان | 1,377,852 | 0.1751 |
فرودگاه امام خمینی (ره) | 681,885 | 0.0867 |
تبريز | 528,244 | 0.0671 |
اصفهان | 468,565 | 0.0595 |
مشهد | 414,877 | 0.0527 |
سمنان | 360,152 | 0.0458 |
فرودگاه امام خميني (ره) | 355,563 | 0.0452 |
غرب تهران | 322,355 | 0.0410 |
قم | 287,234 | 0.0365 |
بناب | 101,300 | 0.0129 |
کرمان | 101,096 | 0.0128 |
منطقه ويژه اقتصادي بم | 98,604 | 0.0125 |
منطقه ويژه اقتصادي سلفچگان | 90,719 | 0.0115 |
منطقه ويژه اقتصادي شيراز | 88,901 | 0.0113 |
ملاير | 82,962 | 0.0105 |
ساوه | 78,048 | 0.0099 |
منطقه ويژه اقتصادي کاوه | 70,138 | 0.0089 |
قزوين | 32,400 | 0.0041 |
فرودگاه اصفهان | 3,000 | 0.0004 |
بيرجند | 1,200 | 0.0002 |
پتانسیل صادرات ایران به اندونزی
مهمترین کالاهای دارای پتانسیل صادراتی به اندونزی را در جدول و نمودار زیر مشاهده می کنید:
در نمودار زیر هم اقلام صادراتی ایرانی به اندونزی که دارای بیشترین پتانسیل کاری هستند را مشاهده می کنید:
انجام فعالیت های بازاریابی و تبلیغات در مسیر صادرات به اندونزی
برای فعالیت های بازاریابی و تبلیغات در اندونزی ضروری است تا از طریق تأسیس یک نمایندگی برای شرکت خودتان فعالیت خود را آغاز نمایید. علاوه بر آن باید برای بازاریابی و تبلیغات با کمک شرکت ها و افرادی که در زمینه تبلیغات، چاپ، نمایشگاه، روزنامه، تلویزیون و ماهواره در این کشور فعالیت می نمایند همکاری نمایید. اما علاوه بر همه موارد ذکر شده، بازاریابی و تبلیغات در فضای اینترنت می تواند فرصت مناسبی برای معرفی محصولات خود در این کشور باشد.
این مقاله را هم حتما بخوانید تا با 10 روش مشتری یابی بین المللی آشنا شوید: چگونه مشتری خارجی پیدا کنیم
از آنجایی که در کشور اندونزی انجمن کسب و کارهای کوچک این کشور بصورت قوی در حال فعالیت می باشد، شما می توانید با همکاری این انجمن و کارشناسان بازاریابی که در این انجمن فعالیت دارند محصولات خود را در اندونزی و سایر کشورهای آسیایی معرفی نمایید.
آدرس سایت این انجمن https://icsb-indonesia.binus.ac.id/ است و از سال 2014 فعالیت خود را آغاز کرده است. از طریق این سایت امکان برقراری ارتباط با شرکت های کوچک کشور اندونزی و سایر کشورهای جنوب شرق اسیا فراهم می شود. این انجمن ماموریت دارد که شرکت های کوچک را در زمینه توسعه بازار، توسعه برند، دسترسی به منابع مالی و سایر موضوعات حمایت نماید. رییس این انجمن، آقای هرماوان کارتاجایا نقش زیادی در راه اندازی فدراسیون بازاریابی آسیا داشته است.
ثبت شرکت تجاری در اندونزی
از آنجایی که برای انجام فعالیت های صادرات و واردات به کشور اندونزی تاسیس یک شرکت در این کشور کمک زیادی میکند، مراحل اجرایی برای ثبت یک شرکت در این کشور را با هم بررسی میکنیم:
- تعیین نام و ثبت نام شرکت در وزارت قانون اندونزی
- تکمیل فرم های مربوط به موسسان و مراجعه به دفتر اسناد رسمی
- گرفتن مجوز برای محل شرکت از شهرداری محل
- گرفتن شماره ثبت مالیاتی از اداره مالیات
- پرداخت به خزانه داری کل برای درآمدهای خارج از شمول مالیات
- درخواست از وزارت دادگستری برای تایید اسناد تاسیس شرکت
- ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت ها
- آگهی تاسیس شرکت در روزنامه های محلی
- درخواست صدور مجوز دائمی کسب و کار در وزارت کار
- درخواست تامین اجتماعی برای پرسنل شرکت
برخی قوانین در ارتباط با واردات کالا به اندونزی
بازرگانانی که به کشور اندونزی کالا صادر می کنند باید همراه با کالاهای خود این مدارک را نیز داشته باشند:
- فاکتور تجاری که توسط تولید کننده و یا تامین کننده به صورت کامل تکمیل شده و امضا شده باشد.
- بارنامه کالای ارسال شده
- گواهی بیمه کالا
- Packing list
- مجوز واردات
- اظهارنامه واردات گمرک
تعرفه های گمرکی در اندونزی بین 0 تا 170 درصد متفاوت است. اما اکثر اقلام وارداتی بین 0 تا 15 درصد تعرفه دارند. میزان تعرفه بر اساس کد HS محصول تعیین می شود و به نوع کالای وارداتی بستگی دارد. بنابراین بازرگانانی که به اندونزی کالا صادر می کنند موظف به پرداخت تعرفه های گمرکی و مالیات واردات هستند. همچنین باید اطلاع رسانی مربوط به بار ورودی را به گمرک این کشور انجام دهند. مالیات بر فروش وارداتی به کشور اندونزی، در مبادی ورودی (به استثنای آن دسته از کالاهایی که از نظر دولت ضروری است)، با نرخ هایی در محدوده پنج تا 30 درصد اعمال می شود.
علاوه بر این، اندونزی به توافقنامه تجارت آزاد ASEAN متعهد شده است که عوارض واردات از کشورهای عضو از صفر تا پنج درصد است. البته به جز محصولاتی که به صورت استثناء مشخص شده اند. قبل از واردات یا صادرات کالا به اندونزی، کسب و کارهای مختلف باید بر اساس دسته بندی های موجود، تحقیق بازار لازم را انجام دهند. چون برخی از محصولات خاص ممکن است به مجوزهای اضافی یا ثبت مجدد در اندونزی نیاز داشته باشند.
در حال حاضر کدام محصولات در اندونزی تقاضا دارد؟
در اینجا با هم برخی از پر تقاضا ترین کالاهای وارداتی در کشور اندونزی را بررسی میکنیم:
محصولات مد
در طی چند سال اخیر فروش محصولات مد در اندونزی با رشد قوی همراه بوده است. در سال 2019، محصولات مد حدود 4.7 میلیارد دلار از درآمد تجارت الکترونیک را به خود اختصاص دادند، پیش بینی می شود این رقم تا سال 2022 به 10.4 میلیارد دلار افزایش یابد. حتی اگر کالاهای بدون مارک زیادی در بازارهای اندونزی موجود باشد، همچنان میتوانید مارکهای بینالمللی مانند نایک، پوما و آدیداس را که دارای فروشگاههای رسمی هستند به وفور بیابید.
لوازم الکترونیکی مصرفی
بازار لوازم الکترونیکی مصرفی در اندونزی از سال 2019 تا 2022 بیش از دو برابر شد و از ارزش 3.8 میلیارد دلار به 7.9 میلیارد دلار رسید. الگویی که وجود دارد این است که افراد پردرآمد در درجه اول برندهای غربی را می خرند و برندهای کره ای و ژاپنی در بین افراد متوسط تا پر درآمد محبوب هستند.
لوازم الکترونیکی پوشیدنی مانند اپل واچ و …
اندونزی چهارمین بازار برتر دنیا از نظر پتانسیل فروش برای این دسته محصولات است. ارزش بازار این محصولات در اندونزی تا سال 2024 به حدود 154 میلیون دلار خواهد رسید. این اعداد ممکن است برای استانداردهای آمریکا یا چین قابل توجه نباشد، اما همچنان در آسیای جنوب شرقی رقمی قابل توجه است.
تلفن های همراه و گوشی های هوشمند
تعداد کاربران گوشی های هوشمند در اندونزی تا پایان سال 2022 به 90 میلیون نفر افزایش خواهد یافت و این پرفروش ترین محصول الکترونیکی مصرفی آنلاین است. برندهای محبوب در این کشور عبارتند از Oppo، Xiaomi، Samsung و Apple.
محصولات مادر و کودک
صنعت محصولات مادر و کودک در بسیاری از کشورهای آسیایی از جمله ویتنام، اندونزی و چین بسیار بزرگ است. طبق تحقیقات، 66 درصد از کل اندونزیایی ها این نوع محصولات را به صورت آنلاین خریداری می کنند و 57 درصد هر ماه این کار را انجام می دهند.
با توجه به پرجمعیت بودن کشور اندونزی و جوان بودن ترکیب جمعیت در این کشور و آمار رشد جمعیتی که در این کشور وجود دارد، تقاضا برای خرید محصولات مادر و کودک در این کشور زیاد است. و به طور سالیانه نیز در حال افزایش می باشد. این وضعیت به طور کلی در اکثر کشورهای جنوب شرق آسیا وجود دارد. از این رو محصولاتی مانند غذای کودک، لباس کودک، لوازم کودک و لوازم مورد نیاز مادران از جمله اقلام پر مصرف محسوب می شود و جذابیت بالایی در ارتباط با این اقلام برای صادرات به اندونزی وجود دارد.
کلام آخر: اندونزی با فرهنگی شبیه به ایران و پتانسیل بالا جهت صادرات
با توجه به اینکه زمینه های مشترک فرهنگی بین دو کشور وجود دارد، اما حجم تبادلات تجاری بین ایران و اندونزی چندان زیاد نیست. دیپلماسی ناکارآمد دولت، فاصله زیاد جغرافیایی بین دو کشور و همچنین تامین بخش عمدهای از کالاهای مورد نیاز کشور اندونزی از طریق کشورهای همسایه را میتوان از مهمترین دلایل عدم استفاده حداکثری از ظرفیتهای ممکن در این زمینه دانست.
اما، تاجر ایرانی آگاه با بهره مندی از علم روز دنیا در زمینه بازرگانی، انجام تحقیقات بازار و تحلیل اطلاعات و داده های موجود میتواند موفق عمل کند. شما میتوانید از طریق دریافت مشاوره از کارشناسان مجرب زومین بازار تجارتی پرسود را از طریق صادرات کالا به اندونزی رقم بزنید و درآمد ارزی داشته باشید. جهت دریافت مشاوره از صفحه مشاوره صادرات و واردات ما بازدید کنید.
ادامه مسیر مطالعه…
مطالب زیر میتواند در ادامه مسیر مطالعه به شما کمک کند:
بدون دیدگاه