تولید از شما صادرات از ما

آخرین بروزرسانی در: 1403/08/30

آیا شما هم از این دست عناوین و ادعاها را دیده اید؟ عناوینی مانند اینها: صادرات خود را به ما بسپارید! محصول از تو صادرات از من! تولید از شما صادرات از ما! صادرات محصول شما! فروش و بازاریابی بین المللی برای محصول شما!

اگر محصولی برای صادرات دارید و علاقه مند به شروع صادرات هستید، احتمالا شما هم این عناوین را دیده باشید. اما واقعا تا چه حد چنین ادعاهایی صحیح است؟ در دنیای تجارت، صادرات یکی از مهیج‌ترین و پرسودترین فعالیت‌ها محسوب می‌شود. بسیاری از افراد به دنبال کسب درآمد دلاری از طریق صادرات هستند و به دنبال راهکارهایی هستند تا بتوانند محصولات خود را به بازارهای جهانی عرضه کنند. با این حال، در این مسیر، تصورات غلط و باورهای نادرستی وجود دارد که می‌تواند افراد را به اشتباه بیندازد و باعث شود که نه تنها وقت و انرژی بلکه حتی سرمایه خود را نیز از دست بدهند.

یکی از همین تصورات غلط، این است که “محصول از تو، صادرات از من” که به معنای این است که اگر شما محصولی دارید اما خودتان توان صادرات ندارید، شخص دیگری وجود دارد که به راحتی میتواند آن را صادر کند و از این صادرات مشارکتی هر دو به سود میرسید. این تصور به طور گسترده‌ای در میان تازه‌واردان به دنیای صادرات رواج دارد، اما حقیقت این است که این فرایند بسیار پیچیده‌تر از آن چیزی است که به نظر می‌رسد.

در این مقاله، قصد داریم دقیقا همین ادعای “صادرات خود را به ما بسپارید” یا “تولید از شما، صادرات از ما” را بررسی کنیم و به 5 واقعیت مهمی که باید در مورد صادرات مشارکتی به این شیوه بدانید، بپردازیم. با شناخت این واقعیت‌ها، شما می‌توانید با دیدگاه واقع‌بینانه‌تری وارد دنیای صادرات مشارکتی شوید و از اشتباهات رایج پرهیز کنید.

تولید از شما، صادرات از ما! آیا واقعیت دارد؟

بسیاری از افرادی که ادعا می‌کنند می‌توانند محصولات شما را صادر کنند (البته نه همه آنها)، در بهترین حالت به دنبال بهره‌برداری حداکثری برای خودشان هستند و در بدترین حالت دروغ میگویند و به دنبال سوءاستفاده از محصول و سرمایه شما می‌باشند. این افراد اغلب از ناآگاهی و ضعف دانش شما در زمینه صادرات و تجارت بین‌الملل سوءاستفاده می‌کنند و با ارائه وعده‌های جذاب و عجیب و غریب، شما را به سرمایه‌گذاری در مسیری اشتباه هدایت می‌کنند.

مجددا تاکید میکنیم که قطعا منظور ما همه افرادی که چنین خدماتی دارند نیست. ولی کم نیستند آدم های پر ادعایی که با همین روش ها دیگران را پله نردبان موفقیت خودشان کرده اند! یا از آنها کلاهبرداری کرده اند.

واقعیت این است که صادرات فرآیندی پیچیده و چندوجهی است و چالش های زیادی دارد. صادرات نیازمند دانش عمیق از بازارهای هدف، استراتژی‌های بازاریابی، برندسازی، قوانین و مقررات بین‌المللی، و توانایی مدیریت زنجیره تأمین است. اگر صرفاً با اتکا به داشتن یک محصول و بدون داشتن این دانش‌ها و مهارت‌ها وارد بازار صادرات شوید، احتمالاً در بهترین حالت، وقت و انرژی زیادی را صرف خواهید کرد و در بدترین حالت، سرمایه خود را نیز از دست خواهید داد.

بنابراین، لازم است که قبل از هر چیز، دیدگاه‌های اشتباه خود را در مورد صادرات مشارکتی اصلاح کنید و با واقعیت‌های موجود در این حوزه آشنا شوید. در ادامه، به بررسی پنج واقعیت مهمی می‌پردازیم که هر صادرکننده‌ای باید از آنها مطلع باشد تا بتواند در این مسیر موفق شود و در دام افراد کلاه بردار و سودجو نیفتد. ضمنا پیشنهاد میکنم کمی برای خودتان وقت بگذارید و مقاله آموزش بازاریابی بین الملل ما را هم برای درک بهتر از فرایند ورود به بازارهای جهانی مطالعه کنید.

واقعیت اول: آیا پیشنهاد تامین کالا از سمت شما واقعا جذاب است؟

یکی از تصورات غلط این است که کسی که توان صادراتی دارد، منتظر و چشم‌به‌راه یک پیشنهاد تأمین کالا از سمت شما یا هر تأمین‌کننده جدید و تازه‌کاری در حوزه صادرات است! در صورتی که اصلا اینطور نیست. واقعیت این است که یک صادرکننده حرفه‌ای می‌تواند کالای مد نظرش را از بسیاری منابع تأمین دیگر در بازار تهیه کند. این صادرکنندگان معمولاً شبکه‌های گسترده‌ای از تأمین‌کنندگان حرفه ای دارند که می‌توانند نیازهایشان را با قیمت‌های رقابتی و کیفیت مناسب بصورت پایدار تأمین کنند.

کسی که توان صادرات دارد، توان تامین کالا از بسیاری منابع جایگزین شما را هم دارد!

بنابراین، اگر فکر می‌کنید که پیشنهاد تأمین کالا از سمت شما حتما یک پیشنهاد جذاب برای یک صادرکننده حرفه ای است، بهتر است این تصور را کنار بگذارید. صادرکنندگان حرفه‌ای به دنبال تأمین‌کنندگانی هستند که بتوانند به صورت پایدار و با کیفیت بالا و کمیت مد نظرشان نیازهای آن‌ها را برآورده کنند. آن‌ها به تجربه، اعتبار و توانایی شما در تأمین کالا اهمیت می‌دهند و معمولاً با تأمین‌کنندگان ناشناخته و بدون سابقه کار نمی‌کنند.

برای اینکه بتوانید در حوزه تامین صادراتی موفق شوید، ابتدا لازم است که شبکه‌ای قوی از تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان مواد اولیه با کیفیت برای خودتان ایجاد کنید و با شناخت دقیق از نیازهای بازار هدف صادراتی، بتوانید پیشنهادات جذابی جهت تامین کالای صادراتی ارائه دهید. این کار نیازمند تحقیق و توسعه مستمر محصول و همچنین ایجاد روابط تجاری پایدار است.

این مقاله را هم بخوانید: چرا لیست خریداران خارجی به درد صادرات نمیخورد؟

بسیاری از تولیدکنندگان و تامین کنندگان کالاهای ایرانی هیچ تجربه صادراتی ندارند. محصول آنها گواهینامه های داخلی و بین المللی ندارد. بسته بندی مناسبی جهت صادرات ندارند. در عمل توان تولید و تامین محصول با کیفیت جهانی را ندارند. حتی ظرفیت خالی مازاد برای تولید صادراتی ندارند. اما در عوض رویای صادرات دارند! اما آیا کار با رویاپردازی و توهمات پیش میرود؟

واقعیت دوم: چالش‌های تأمین حرفه ای کالا برای صادر کننده

اگر صادر کننده واقعا هم بخواهد کالای مشابه را از شما به عنوان تامین کننده جدید و ناشناخته تأمین کند و از تامین کنندگان مورد اعتماد فعلی اش تهیه نکند، معمولاً باید شما حداقل یکی از این شرایط را داشته باشید:

  1. کالای شما کف قیمت بازار باشد. یعنی پایین‌ترین قیمت ممکن را ارائه دهید!
  2. کالا را به صورت امانی و حساب باز در اختیار او قرار دهید. یعنی نسیه بفروشید!
  3. موافقت کنید که صادرکننده درصد کمیسیون بسیار بالایی از شما بگیرد. یعنی عملا سود اصلی را او ببرد!

در هر سه حالت فوق، دست بالا با اوست نه شما! و به اصطلاح کت و شلوار تن صادرکننده است!

شرایط رقابتی سخت برای تامین کنندگان صادراتی

این واقعیت نشان می‌دهد که صادرکنندگان حرفه‌ای معمولا خیلی به دنبال تامین کنندگان جدید و تازه وارد نیستند و با تأمین‌کنندگان قدیمی مورد اعتماد خودشان کار میکنند. یعنی کسانی که بتوانند با شرایط مناسب و قابل قبول کالا را بصورت پایدار در تمام طول سال تأمین کنند. اگر شما نتوانید کالا را با قیمت رقابتی و شرایط مطلوب به نسبت تامین کنندگان فعلی او به صادرکننده ارائه دهید، احتمالاً این همکاری شکل نخواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: با راه اندازی فروشگاه اینترنتی بین المللی صادرات مدرن را یاد بگیر و کسب و کارت رو جهانی کن

بنابراین شما به عنوان یک تامین کننده جدید، برای جذب صادرکنندگان حرفه‌ای، باید بتوانید کالاهای خود را با قیمت رقابتی و شرایط مناسب در مقایسه با تامین کنندگان قدیمی عرضه کنید. این به معنای مدیریت دقیق هزینه‌ها، بهبود کیفیت و ایجاد شرایط انعطاف‌پذیر برای همکاری با صادرکنندگان است. اگر بتوانید این نیازها را برآورده کنید، می‌توانید شانس بیشتری برای موفقیت در صادرات مشارکتی داشته باشید.

واقعیت سوم: در بسیاری از موارد اصلا صادراتی در کار نیست!

در بسیاری از موارد، ادعاهای صادراتی فقط یک دروغ بزرگ و کلاه‌برداری است. این افراد با وعده‌های جذاب و فریبنده و ادعاهای عجیب و غریب از شما پول می‌گیرند و قول صادرات و سود دلاری می‌دهند، اما در عمل هیچ خبری نمی‌شود و شما مالباخته می‌شوید. این افراد از ناآگاهی و اشتیاق شما نهایت سوءاستفاده را می‌کنند و با ترفندهای مختلف شما را فریب می‌دهند. برای جلوگیری از این نوع کلاه‌برداری‌ها، لازم است که با دقت و تحقیق کافی وارد این حوزه شوید و از افراد و شرکت‌های معتبر استفاده کنید.

مراقب کلاه بردارها با ادعاهای فریبنده باشید!

برای افزایش امنیت و موفقیت در صادرات، مهم است که همیشه با شرکت‌های معتبر و شناخته‌شده همکاری کنید و قبل از هر گونه سرمایه‌گذاری، تحقیقات دقیقی انجام دهید. اطمینان حاصل کنید که شرکت‌ها واقعا دارای سابقه موفقیت‌آمیز در صادرات هستند و تمامی مجوزها و تأییدیه‌های لازم را دارا می‌باشند. همچنین، از مشاوره با متخصصان و کارشناسان حوزه صادرات بهره‌مند شوید تا از هرگونه ریسک و کلاه‌برداری جلوگیری کنید.

شاید این دو مقاله هم برایتان جذاب باشد: فروش اینترنتی صنایع دستی به خارج از کشور به روش میکرو اکسپورتینگ

واقعیت چهارم: ضرورت یادگیری و ورود تخصصی به صادرات

البته که درآمد دلاری جذابیت بالایی دارد و بسیاری از افراد به دنبال این هستند که از طریق صادرات به این هدف دست یابند. اما باید به این نکته توجه داشت که واقعا صادرات کار همه کس نیست! صادرات نیازمند دانش، تجربه و مهارت‌های خاصی است که بدون آن‌ها ورود به این حوزه قطعا می‌تواند به شکست منجر شود.

اگر واقعا میخواهید وارد حوزه صادرات شوید، راه‌حل اصولی و کارآمد برای شما این است که خودتان ابتدا برای آموزش تجارت بین الملل وقت بگذارید، دانش و تخصص تجارت را یاد بگیرید، و بعد به مرور کسب و کار صادراتی خود را راه‌اندازی کنید. این مسیر، هرچند ممکن است زمان‌بر و چالش‌برانگیز باشد، اما به شما این امکان را می‌دهد که کنترل کامل بر فرآیند صادرات داشته باشید و بتوانید به صورت مستقیم با بازارهای هدف ارتباط برقرار کنید.

بطور خاص، آموزش صادرات شامل آشنایی با قوانین و مقررات بین‌المللی، تکنیک‌های بازاریابی و فروش بین‌المللی، مدیریت زنجیره تأمین و مهارت‌های مذاکره با خریداران خارجی است. با کسب این دانش‌ها و مهارت‌ها، می‌توانید به یک صادرکننده حرفه‌ای تبدیل شوید و کسب و کار خود را به صورت پایدار توسعه دهید.

معرفی دوره صادرات زومین بازار

در نهایت، ورود به دنیای تجارت بین الملل نیازمند تعهد، پشتکار و یادگیری مستمر است. با بهره‌گیری از منابع آموزش مناسب و کسب تجربه‌های عملی، می‌توانید به تدریج مسیر موفقیت در بازرگانی خارجی را طی کنید و از فرصت‌های بی‌پایان بازارهای بین‌المللی بهره‌مند شوید.

بنر دوره صادرات مانی زوم

ما در آکادمی زومین بازار دوره آموزش صادرات را دقیقا برای پاسخگویی به همین نیاز علاقه مندان به حوزه صادرات طراحی کرده ایم. یک دوره جامع کاملا علمی و کاربردی که میتوانید جهت بررسی بیشتر نوع محتوای این دوره، صفحه نتایج دوره ها از زبان کاربران آکادمی زومین بازار را هم ببینید.

واقعیت پنجم: امکان استفاده از شرکت‌های مدیریت صادرات (EMC)

اما اگر فعلا امکان و فرصت یادگیری علمی و اصولی صادرات را ندارید باز هم راه حل هایی وجود دارد. اگر هیچ چیز از صادرات نمی‌دانید و تازه وارد این حوزه شده‌اید، ممکن است بخواهید از شرکت‌های مدیریت صادرات (EMC) حداقل به عنوان یک راهکار موقتی استفاده کنید. شرکت‌های مدیریت صادرات می‌توانند به عنوان واسطه‌های حرفه‌ای عمل کنند و به شما کمک کنند تا محصولاتتان را به بازارهای بین‌المللی صادر کنید.

بیشتر بخوانید: اگر فرصت یادگیری تجارت بین الملل را نداریم چه کنیم؟

اما باید به این نکته توجه داشته باشید که شرکت‌های مدیریت صادرات نیز معمولاً با تأمین‌کنندگان و برندهای خرد و ناشناخته کار نمی‌کنند. این شرکت‌ها به دنبال تأمین‌کنندگانی هستند که دارای سابقه و اعتبار باشند و بتوانند محصولات با کیفیت و شرایط مطلوب را ارائه دهند. بنابراین، اگر شما یک تأمین‌کننده ناشناخته و بدون سابقه هستید، ممکن است جذب این شرکت‌ها دشوار باشد.

همکاری با شرکت های مدیریت صادرات، یک راهکار موقت برای شروع تجارت بین الملل

برای استفاده مؤثر از خدمات شرکت‌های مدیریت صادرات، لازم است که ابتدا برند و اعتبار خود را در بازار داخلی و خارجی تقویت کنید. این کار شامل بهبود کیفیت محصولات، ایجاد روابط تجاری پایدار و استفاده از استراتژی‌های بازاریابی مؤثر است. با داشتن سابقه و اعتبار مناسب، می‌توانید شانس بیشتری برای همکاری با شرکت‌های مدیریت صادرات داشته باشید.

در نهایت، استفاده از شرکت‌های مدیریت صادرات می‌تواند به عنوان یک گام اولیه و موقتی در مسیر ورود به دنیای صادرات مفید باشد، اما نباید به عنوان راه‌حل نهایی به آن نگاه کنید. با تقویت دانش و مهارت‌های خود در حوزه صادرات، به تدریج می‌توانید به صورت مستقل عمل کنید و کسب و کار صادراتی خود را راه‌اندازی و توسعه دهید.

خدمات زومین بازار برای صادرات محصول شما

زومین بازار به شکلی متفاوت با ارائه خدمات تخصصی در زمینه صادرات، از جمله صادرات مشارکتی، علاوه بر تامین کنندگان معتبر قدیمی، با برخی تامین کنندگان جدید هم همکاری میکند. ما بر خلاف ذهنیت سنتی رایج، معتقدیم که در میان تامین کنندگان جدید هم موارد مناسب و معتبری وجود دارد که با تامین سود متعارف و منصفانه برای هر دو طرف، امکان صادرات مشارکتی فراهم باشد.

همکاری صادراتی با زومین بازار یک راهکار مطمئن، بدون ریسک و منصفانه

اما خدمات صادرات مشارکتی ما تفاوت‌های چشمگیری با ادعاهای رایج دارد. چگونه؟

  1. ما هر درخواست صادرات محصولی را قبول نمیکنیم. چون بیشتر درخواست ها واقعا شرایط همکاری به عنوان یک تامین کننده حرفه ای را ندارند. ما درخواست تامین کننده ای که شرایط همکاری اولیه را داشته باشد، بعد از جلسه معارفه حضوری، در صورت تایید نهایی طرفین، تبدیل به یک تفاهم نامه همکاری میکنیم.
  2. ما مطلقا بعد از امضای تفاهم نامه حتی یک ریال هزینه تا زمان انجام صادرات قطعی از شما نمیگیریم. و فقط با انجام صادرات قطعی، یک کمیسیون متعادل مطابق همان تفاهم نامه که قبلا با تامین کننده امضا کرده ایم دریافت میکنیم.
  3. هیچ قول و وعده عجیب و غریبی نمیدهیم. صرفا روی بازاریابی و فروش محصول تامین کننده ای که پذیرش کنیم، بی سر و صدا و به دور از هیاهو و حاشیه سازی در کنار سایر محصولات صادراتی خودمان کار میکنیم تا به نتیجه برسیم. البته بعضا هم ممکن است نتیجه نگیریم که به تامین کننده اعلام میکنیم. هیچ ضمانتی برای انجام صادرات قطعی وجود ندارد.
  4. ما از خریدار خارجی پیش پرداخت به حساب معرفی شده از سمت شما میگیریم. یعنی شما ابتدا از خریدار خارجی پیش پرداخت را دریافت کرده و بعد محموله را ارسال میکنید.
  5. ما محصول شما را در انبار خودمان و بصورت امانی نگه نمیداریم. محصول تا لحظه بارگیری نهایی جهت صادرات قطعی در انبار خود شما است.

برای اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه انجام صادرات مشارکتی توسط زومین بازار، می‌توانید به صفحه صادرات محصول شما مراجعه کنید.

ادعای تولید از شما، صادرات از ما ممکن است اما…

صادرات محصولات به بازارهای بین‌المللی فرآیندی پیچیده و چندوجهی است که نیازمند دانش، تجربه و مهارت‌های خاصی است. مفهوم تولید از شما، صادرات از ما یا محصول از تو، صادرات از من اگر چه به شکل کلی درست است. اما بستر بسیاری از سو استفاده ها و دروغ ها نیز شده است. همچنین صادرکنندگان حرفه‌ای معمولا از منابع متعددی برای تأمین کالا استفاده می‌کنند و محصول و شرایط تامین شما واقعا باید رقابتی باشد تا در سبد محصولات یک تاجر حرفه ای قرار بگیرد.

برای موفقیت در حوزه تامین صادراتی، بهبود مستمر محصول، ایجاد ظرفیت خالی تولید مخصوص صادرات، اخذ گواهینامه های داخلی و بین المللی، کیفیت و بسته بندی مناسب برای بازارهای جهانی و ایجاد شبکه‌ای قوی از تأمین‌کنندگان مواد اولیه حیاتی است. همچنین، شرکت‌های مدیریت صادرات نیز می‌توانند به عنوان یک راهکار موقتی معمولا برای شروع سریع کار مفید باشند، اما نباید به عنوان راه‌حل نهایی به آن‌ها تکیه کرد.

ما در زومین بازار میتوانیم به دو شکل به شما کمک کنیم. روش اول اینکه شما از خدمات آموزش تجارت و مشاوره تخصصی ما استفاده کنید. و روش دوم اینکه در صورت توافق طرفین و وجود پتانسیل همکاری، محصول شما توسط ما به عنوان یک واسطه ارزش آفرین صادر شود.

در انتها امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. و ما توانسته باشیم ابهامات و تصورات غلط رایج در خصوص صادرات مشارکتی را برطرف کنیم. لطفا نظرات و سوالات خودتان را در بخش دیدگاه ها بیان کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *